Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Ziggo bridge, werkt niet goed

Pagina: 1
Acties:

Vraag


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
Mijn vraag
Ik probeer Ziggo bridge werkend te krijgen, zoals ik in mijn voorgaande drie woningen ook heb gedaan. Dat wil zeggen, middels een VM op Proxmox. Pve en pfSense allebei laatste versie.

Mijn ervaring is dat ik het mac adres moet spoofen om een IP te krijgen van Ziggo. Ik heb alle drie de mac's geprobeerd en krijg er met 1 een IP waar ik iets mee kan. Echter, de gateway IP valt buiten dat subnet.
Heeft iemand op dit moment soortgelijke setups/ervaring? Zit hier nu zonder internet, tenzij ik Ziggo bel om hem uit bridge te halen.

Wat heb ik geprobeerd:
Ziggo support, useless. Weten vrijwel niets.
Google, weinig info.
Andere/nieuwe kabels, geen succes.
Andere nics, geen succes. (Fysiek en virtueel)
Kabel direct in pc, geen succes.
Zelf gateway instellen die wel binnen subnet valt, nope.

Alle input/ideeen van harte welkom

Beste antwoord (via StefanBfB op 06-07-2020 16:13)


  • kosz
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 11:40
nee, connectbox gereset, daarna fortigate gereset en koffie gaan halen
Bridge zelf ingesteld, oud UPC gebied.

[Voor 22% gewijzigd door kosz op 06-07-2020 15:53]

Alle reacties


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pascalhaegens
  • Registratie: mei 2008
  • Laatst online: 11:58
Voor zover ik weet hoef je geen MAC adres meer te spoofen. Het is een kwestie van de connectbox in bridge laten zetten. Hierna sluit je je pfSense WAN aan op LAN1 van de connectbox. PfSense zal op basis van DHCP een publiek IP adres van de connectbox krijgen.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
Nee, dat doet hij dus niet. pfSense zit direct erop, geen IP. Ook met Windows of Macbook, zelfde resultaat.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pascalhaegens
  • Registratie: mei 2008
  • Laatst online: 11:58
Connectbox al eens herstart? Dit wilt nog wel eens helpen omdat hij in bridge maar 1 IP adres uit kan geven.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • brandon
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 14-06 09:47
en heb je de juiste poort gebruikt op de ConnectBox alleen poort 1 werkt in bridge mode

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
@pascalhaegens Ja. Geen succes.
@brandon Ja, snap ik.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • KRGT
  • Registratie: september 2001
  • Niet online

KRGT

Have a nice day!

Volg de draad.

Ziggo modem > Proxmox NICx > vSwitch > PFsense

Of is het

Ziggo modem > Proxmox passthrough > PFSense

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Evos
  • Registratie: januari 2002
  • Laatst online: 13-06 22:05
Op poort 1 van het Ziggo modem zou je op basis van DHCP gewoon een IP adres moeten krijgen.
Probeer het eens met een Laptop of PC, deze zou dan een extern IP adres moeten krijgen, is dat het geval dan zit er ergens in de configuratie van/naar PFsense iets niet in de haak.

(let op! dit is niet erg veilig, je PC hangt hier mee direct aan het internet. Koppel hem zo snel mogelijk af)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
Evos schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:11:
Op poort 1 van het Ziggo modem zou je op basis van DHCP gewoon een IP adres moeten krijgen.
Probeer het eens met een Laptop of PC, deze zou dan een extern IP adres moeten krijgen, is dat het geval dan zit er ergens in de configuratie van/naar PFsense iets niet in de haak.

(let op! dit is niet erg veilig, je PC hangt hier mee direct aan het internet. Koppel hem zo snel mogelijk af)
Kabel direct in pc, geen succes.
Zoals beschreven in topic start.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
KRGT schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:10:
Volg de draad.

Ziggo modem > Proxmox NICx > vSwitch > PFsense

Of is het

Ziggo modem > Proxmox passthrough > PFSense
Ziggo modem > Proxmox passthrough > PFSense

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Evos
  • Registratie: januari 2002
  • Laatst online: 13-06 22:05
StefanBfB schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:12:
[...]


Kabel direct in pc, geen succes.
Zoals beschreven in topic start.
Sorry, daar heb ik overheen gelezen.
Krijg je een IP adres als je de PC verbonden hebt?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
Evos schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:14:
[...]


Sorry, daar heb ik overheen gelezen.
Krijg je een IP adres als je de PC verbonden hebt?
Je stelt nu dezelfde vraag nogmaals in het bericht waarin je aangeeft door te hebben dat ik die vraag al beantwoord heb voor je hem stelde.. :?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • KRGT
  • Registratie: september 2001
  • Niet online

KRGT

Have a nice day!

StefanBfB schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:12:
[...]


Ziggo modem > Proxmox passthrough > PFSense
En je ziet deze ook 100% up & down gaan in PFsense als je de kabel eruit trekt?

/just2besure

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
KRGT schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:17:
[...]


En je ziet deze ook 100% up & down gaan in PFsense als je de kabel eruit trekt?

/just2besure
Ja, ook als ik de kabel direct in de poort doe via andere kabel, zelfde verhaal.,

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Evos
  • Registratie: januari 2002
  • Laatst online: 13-06 22:05
Ja,ik heb gelezen dat het met een PC niet werkt.
Maar het is een aanname van mij dat je geen IP adres krijgt, maar is dat daadwerkelijk ook zo?

Mijn volgende stap zou zijn om je PC uit te sluiten en met en live linux distro en nieuwe kabel te kijken of deze hetzelfde probleem geeft. Als dit het geval is zit het ergens in de Ziggo configuratie.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
Er is maar 1 situatie waarin ik een Ip krijg, en dat is wanneer ik MAC spoof. Dan krijg ik een IP van: 83.86.205.xx, en een gateway: 83.86.204.1. En dat gaat hem niet worden

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • kosz
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 11:40
Bij mij duurde het de eerste keer ook even voordat ik een ip-adres kreeg, maar volgens mij heb je ook wel een tijdje gewacht. Kan je zelf niet inloggen op je connectbox om deze in bridge te zetten ? Dat kan ik wel namelijk hier.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
kosz schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:26:
Bij mij duurde het de eerste keer ook even voordat ik een ip-adres kreeg, maar volgens mij heb je ook wel een tijdje gewacht. Kan je zelf niet inloggen op je connectbox om deze in bridge te zetten ? Dat kan ik wel namelijk hier.
Nogmaals, als ik een IP krijg dan valt gateway buiten het subnet en is niets routable. Ik kan het niet zelf nee, heeft te maken met of je in voormalig UPC gebied woont of niet. Weet ook niet precies.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • kosz
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 11:40
ip route 0.0.0.0/0 83.86.204.1 dan ben je toch ?
Zo werkt het bij mij op mn Fortigate firewall ook achter mn bridged connectbox

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • hcQd
  • Registratie: september 2009
  • Laatst online: 08:13
StefanBfB schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:20:
Er is maar 1 situatie waarin ik een Ip krijg, en dat is wanneer ik MAC spoof. Dan krijg ik een IP van: 83.86.205.xx, en een gateway: 83.86.204.1. En dat gaat hem niet worden
Als het netmask /23 of groter is kan dat toch prima.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pascalhaegens
  • Registratie: mei 2008
  • Laatst online: 11:58
Ziggo gebruikt tegenwoordig steeds vaker een /23 subnet. De gateway zou zonder problemen bereikbaar moeten zijn. Indien je handmatig het subnetmask instelt zet dit eens op 255.255.254.0.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
pascalhaegens schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:41:
Ziggo gebruikt tegenwoordig steeds vaker een /23 subnet. De gateway zou zonder problemen bereikbaar moeten zijn. Indien je handmatig het subnetmask instelt zet dit eens op 255.255.254.0.
Dat heb ik dus niet, 100 procent loss

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • kosz
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 11:40
via dhcp op mn fortigate

Obtained IP/Netmask
92.110.43.xxx 255.255.255.0
Expiry Date
2020/07/08 13:00:12
Acquired DNS
62.179.104.196
213.46.228.196
Default gateway
92.110.43.1

Static
0.0.0.0/0 92.110.43.1

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
kosz schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:50:
via dhcp op mn fortigate

Obtained IP/Netmask
92.110.43.xxx 255.255.255.0
Expiry Date
2020/07/08 13:00:12
Acquired DNS
62.179.104.196
213.46.228.196
Default gateway
92.110.43.1

Static
0.0.0.0/0 92.110.43.1
Heb je gespoofed?

Acties:
  • Beste antwoord
  • 0Henk 'm!

  • kosz
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 11:40
nee, connectbox gereset, daarna fortigate gereset en koffie gaan halen
Bridge zelf ingesteld, oud UPC gebied.

[Voor 22% gewijzigd door kosz op 06-07-2020 15:53]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Brahiewahiewa
  • Registratie: oktober 2001
  • Nu online

Brahiewahiewa

boelkloedig

StefanBfB schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:20:
... een IP van: 83.86.205.xx, en een gateway: 83.86.204.1. En dat gaat hem niet worden
Hangt af van het subnetmask; een /23 gaat prima werken

QnJhaGlld2FoaWV3YQ==


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • StefanBfB
  • Registratie: april 2017
  • Laatst online: 20-05 15:09
kosz schreef op maandag 6 juli 2020 @ 15:51:
nee, connectbox gereset, daarna fortigate gereset en koffie gaan halen
Bridge zelf ingesteld, oud UPC gebied.
Okee.. Op dit moment werk ik in de IT maar denk dat ik maar brandweerman ga worden oid.
Het werkt.

Wat was het;
In mijn server zit 1 quad port en 2 x onboard + 1 mgmt poort.
De vijf bruikbare (mgmt poort uiteraard niet, HP dingetje, weet even de naam niet, +1 poort voor pve mgmt) zijn allemaal gebridged naar vmbr<id>.
Omdat ik eerst maar 100mbit kreeg op de 2 onboard kaarten, switchte ik naar de quad poort voor pfSense. Alle andere VM's stonden uit, alleen pfSense draaide. Dat was vanmorgen. Toen deed bridge het niet (of ik was te ongeduldig) en heb ik Proxmox gerestart. Toen zijn er ineens allerlei VM's aan gegaan en 2 daarvan zaten nog op VMBR die ik nu aan pfSense gegeven heb..

Conclusie; zoekt iemand nog een handige duizendpoot die niets meer met computers te maken wil hebben. :'(

Dank voor het mee denken. Ook al zat de gouden tip er niet bij heeft het me andere inzichten gegeven en heb ik meer gecontroleerd dan ik anders zou doen.
Have a good day.

Edit;
Wat ik nog gezegd wilde hebben, ik snap dat een gateway die een subnetje "lager" zit prima bereikbaar is indien alles goed staat. Waar ik voor vreesde was dat wanneer mijn IP dan zou veranderen, ik steeds manueel die gateway aan moest passen.

[Voor 9% gewijzigd door StefanBfB op 06-07-2020 16:13]

Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True