Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

W10 boot niet na inschakelen SVM en NX in UEFI

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Arunia
  • Registratie: februari 2003
  • Laatst online: 23:42
Mijn vraag
Op dit moment ben ik bezig met de certificaten voor serverbeheer 2016. Hiervoor heb ik begin dit jaar mijn huidige machine aangeschaft om zo ook Hyper-V te kunnen oefenen.
Echter, wanneer ik in de UEFI SVM inschakel en NX, dan start Windows 10 niet meer op. Krijg dan een BSOD met de stopcode: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Relevante software en hardware die ik gebruik
Windows 10
Hyper-V
#CategoryProductPrijsSubtotaal
1ProcessorsAMD Ryzen 9 3900X Boxed€ 443,95€ 443,95
1MoederbordenAsus TUF Gaming X570-PLUS€ 209,05€ 209,05
1VideokaartenSapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT€ 470,-€ 470,-
1GeluidskaartenCreative Sound BlasterX AE-5€ 116,93€ 116,93
1BehuizingenCooler Master Silencio S600 Tempered glass€ 103,90€ 103,90
1MonitorenDell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart€ 0,-€ 0,-
1ProcessorkoelingNoctua NH-D9L€ 48,36€ 48,36
1VentilatorenNoctua NF-A9 PWM, 92mm€ 17,95€ 17,95
3VentilatorenNoctua NF-S12B redux-1200 PWM, 120mm€ 13,14€ 39,42
1Geheugen internCrucial Ballistix Sport LT BLS2K16G4D32AESB€ 190,-€ 190,-
1Optische drivesLG BH16NS40 Bulk Zwart€ 96,45€ 96,45
1VoedingenCorsair RM650x (2018) Zwart€ 113,99€ 113,99
1Solid state drivesCrucial MX300 2,5" 1TB€ 245,97€ 245,97
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 2.095,97

Een deel van de hardware zal niet boeiend zijn wellicht, maar toch de hele lijst maar opgegeven.

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Windows 10 is geinstalleerd schoon toen ik de pc heb gekocht. Echter twijfel ik of ik SVM/NX toen al aan het staan of niet.
UEFI en drivers zijn de laatste versies van Asus zelf. (gecontroleerd met Armory Crate software van Asus).
Wanneer ik Hyper-V niet geinstalleerd heb, start Windows 10 met SVM en NX ingeschakeld wel op.
Na installeren Hyper-V met alle componenten en opnieuw opstarten krijg ik de opgegeven BSOD.
Wanneer ik SVM uitschakel in UEFI, start Windows 10 wel op.
Windows 10 start ook op wanneer ik NX uitschakel met SVM ingeschakeld.
Echter, krijg ik dan na het starten van een VM (deze wil ik Server 2016 op installeren middels een ISO) de volgende foutmelding:
Er is een fout opgetreden tijdens het starten van de geselecteerde virtuele machine(s).

Kan Windows server 2016 (naam server) niet starten.

De virtuele machine Windows server 2016 kan niet worden gestart omdat de hypervisor niet actief is.


Echter de meldingen kan ik verder weinig mee.
heb SFC /scannow gedaan welke wel wat repareert naar eigen zeggen.
Daarnaast DSIM /online /nog iets. Stond ergens via google. Maar beide lost het probleem niet op.
Deinstalleren bij programma's, opnieuw opstarten en weer installeren doet het ook niet.

Op dit moment echt geen idee waar het te zoeken.

Informatie die benodigd is en dingen welke ik kan checken is geen probleem.
Liefste nog niet W10 opnieuw installeren haha.

Alle reacties


  • HKLM_
  • Registratie: februari 2009
  • Laatst online: 07:15
Staat buiten de svm / nx opties virtualisatie wel aan in je bios?

[Voor 5% gewijzigd door HKLM_ op 27-06-2020 10:30]

⛔Trackers of betalen...⛔


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Arunia
  • Registratie: februari 2003
  • Laatst online: 23:42
@HKLM_ Ik dacht dat SVM de virtualisatie voor AMD was?
Kon verder namelijk helemaal niets vinden in het bios.

Volgens taakbeheer > performance is virtualisatie ingeschakeld.
Dan ga ik er kort door de bocht even snel vanuit dat ik het goed ingesteld heb.
Ga zeker nog even in de moederbord handleiding kijken.

[Voor 47% gewijzigd door Arunia op 27-06-2020 10:33]


  • HKLM_
  • Registratie: februari 2009
  • Laatst online: 07:15
Arunia schreef op zaterdag 27 juni 2020 @ 10:30:
@HKLM_ Ik dacht dat SVM de virtualisatie voor AMD was?
Kon verder namelijk helemaal niets vinden in het bios.

Volgens taakbeheer > performance is virtualisatie ingeschakeld.
Dan ga ik er kort door de bocht even snel vanuit dat ik het goed ingesteld heb.
Ga zeker nog even in de moederbord handleiding kijken.
Ja je hebt gelijk. Heb je een gen 1 of een gen 2 virtuele machinen aangemaakt?

[Voor 8% gewijzigd door HKLM_ op 27-06-2020 10:37]

⛔Trackers of betalen...⛔


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Arunia
  • Registratie: februari 2003
  • Laatst online: 23:42
@HKLM_ Geen probleem.
Zit even te kijken of ik de AMD chipset drivers kan installeren ipv wat ASUS op geeft, maar de AMD package is maar 50 MB en die van Asus is 460MB. Geen idee wat dat verschil zou moeten zijn. Echter gebruiken ze ieder hun eigen versienummers zo lijkt het.
Die van AMD is van maart geloof ik en Asus z'n laatste versie is van januari.

Net even zowel een VM gen1 en gen2 gemaakt, maar beide hetzelfde probleem.
Een lege VM zonder iso voor installatie gekoppeld geeft hetzelfde probleem.
Dus dat is het dan ook niet.

[Voor 19% gewijzigd door Arunia op 27-06-2020 10:52]


  • Starke
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 08-06 21:38
Ik ervaar hetzelfde (min of meer) probleem op de pricewatch: Asus TUF Gaming FX505DV-AL014T

Ik ben er niet veel verder mee gegaan behalve dat ik op een gegeven moment zoiets had van dit is een Asus ding....

Bij mij bij het inschakelen van de SVM en daarna of Hyper-V of Windows Sandbox inschakelen gaat die bij het laden van Windows eeuwig (lees ik heb hem een nacht laten pruttelen >8 uur) blijven draaien en uiteindelijk kom je niet in het login scherm. De enige manier dat ik daar uit ben gekomen is 3x hard uitzetten en dan Windows daarna opstartherstel waarna Windows de features weer uitzet.

Met de Asrock desktop die ik normaal gebruik ervaar ik dit probleem niet. Als je hier ooit een oplossing voor zou vinden ik ben geïnteresseerd, zal het ook laten weten als ik er ooit een oplossing voor vind.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Arunia
  • Registratie: februari 2003
  • Laatst online: 23:42
Vanochtend nog even aan gezeten. Wilde nog even met Powershell klooien en heb via de volgende regel:
Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-Hypervisor
De hyper visor uitgeschakeld.

Dit kwam van MS vandaan:
https://support.microsoft...her-with-hyper-v-device-g

En waarachtig, de pc start op met zowel SVM als NX ingeschakeld en Hyper-V start de VM gewoon op zonder gezeur.

Dit was voor mij in ieder geval de oplossing.

Dank @HKLM_ voor de ondersteuning, zeer gewaardeerd. En @Starke hoop dat jij er ook wat aan hebt.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • HKLM_
  • Registratie: februari 2009
  • Laatst online: 07:15
Wel een bijzondere oplossing haha maar mooi dat het gelukt is. Veel succes met het leren voor je examen!

⛔Trackers of betalen...⛔


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • CH4OS
  • Registratie: april 2002
  • Niet online

CH4OS

It's a kind of magic

Werkt het wel als je bijvoorbeeld (ter test!) Virtualbox of VMWare Player gebruikt?

[ Steam ][ Diablo ][ CptChaos#2957 ]

Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True