Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Netwerk onstabiel bij aanzetten MDNS icm Home Assistant VM

Pagina: 1
Acties:

  • Kitser
  • Registratie: april 2003
  • Laatst online: 08-06 21:24
Ik heb een probleem met mijn netwerk / Home Assistant.

Home Assistant draait in een Proxmox VM op een oude laptop.
Ik heb verschillende VM's gemaakt:

Prive LAN - 1
NOT (Network of Things zonder internet toegang) - 20
IOT - 30
Gasten - 40

Home Assistant zit in VLAN 1.
In eerste instantie gebruikte ik domme switches en gebruikte ik alleen VLAN aware AP's (2x Ubiquiti UAP AC Lite)
Maar door dit probleem ben ik ook overgestapt op VLAN Aware switches.
Die heb ik vandaag geinstalleerd en dat werkt allemaal prima.

Router = Edgerouter-Lite
Switch1 = Edgerouter X (in switch-mode)
Switch2 = Netgear GS105Ev2

Maar dan het probleem:
Voor oa ESPHome en Chromecast casting wil ik MDNS enablen op m'n router.
Zodra ik dat doe wordt m'n netwerk erg traag en onstabiel. M'n download gaat van 100 mb/s naar 30 mb/s.
En de CPU van m'n Edgerouter Lite gaat naat 100%.
Na wat dingen geprobeerd te hebben ben ik er achter gekomen dat het probleem verdwijnt zodra ik de Home Assistant VM afsluit.
Of wanneer ik MDNS weer disable op mijn Edgerouter Lite.
Maar dat wil dus niet. Maar ik weet nu niet wat ik kan doen om dit probleem op te lossen.
Hopelijk heeft één van jullie een idee?

  • Kitser
  • Registratie: april 2003
  • Laatst online: 08-06 21:24
Het probleem is opgelost.
Ik had aan het begin van het maken van m'n VLAN's ook het subnet van m'n privé LAN aangepast. Maar blijkbaar heb ik bij het aanpassen van m'n Home Assistant ip adres en dns server er een extra op adres bijgezet ipv het aan te passen. Daardoor ging m'n router blijkbaar over z'n nek.
Nadat ik het ip adres en dns van m'n oude subnet verwijderd had, werkte alles direct weer.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True