Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Ronald Koeman
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 17-06 00:55
Netwerk setup:

Ziggo connect box met daarachter een Cisco modem/router ingesteld als AP. DHCP staat uit in de Cisco.
Cisco heeft een gereserveerd IP adres vanuit de Connect box.

Zowel AP als connect box hebben dezelfde WIFI configuratie, zelfde netwerk namen en wachtwoord.
Alles leek in eerste instantie goed te werken (clients kunnen allen connecten en hebben internet)

Na verloop van tijd valt soms de verbinding weg, dwz, alle clients hebben geen internet meer. Er is wel gewoon verbinding met de wifi. Ik kan ook zowel het modem als een willekeurige internet site pingen vanuit de clients.
Maar een website openen gaat niet. Zodra ik de wifi op de client disable en weer enable, werkt alles weer als een zonnetje. De dekking van de wifi is geen probleem, continue 4 of 5 streepjes, dus kwaliteit van het signaal is op alle clients OK.

Wat is dit!?! De internet verbinding zelf lijkt goed te werken en het wifi signaal lijkt ook niet het probleem.

Mogelijk een DNS probleem?
Iemand die dit herkent?

Alle reacties


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mash_man02
  • Registratie: april 2014
  • Nu online
DNS issue lijkt zeerwel mogenlijk, heb je in een command prompt wel eens nslookup gedraaid en daarna internet hostnames geprobeerd te resolven ?

Asus X570-E AMD ryzen 3700x 32Gb RX 5700 XT


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Brahiewahiewa
  • Registratie: oktober 2001
  • Laatst online: 22:26

Brahiewahiewa

boelkloedig

Met ^^
en zoek ook even uit of het probleem zich voordoet op de Ziggo wifi, de Cisco wifi of op allebei

QnJhaGlld2FoaWV3YQ==


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • nelizmastr
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 21:55

nelizmastr

Goed wies kapot

Zijn je connect box en cisco ook LAN-to-LAN aangesloten? WAN poort niet gebruiken in een AP opstelling.

Welke DNS server wordt via DHCP uitgegeven? Is dat het IP van de connectbox of geven ze de standaard DNS servers van Ziggo mee? Al eens andere ingesteld en getest?

[Voor 9% gewijzigd door nelizmastr op 09-06-2020 06:49]

I reject your reality and substitute my own



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True