Vraag


  • wproest
  • Registratie: Mei 2020
  • Laatst online: 23-11 20:11
Vandaag voor het eerste een budget game pc gebouwd voor mijn zoontje (ik ben een leek). Bij het opstarten gaat wel de led verlichting op het moederbord (Asus PRIME A320M-K moederbord) branden, de fans draaien niet.

Wanneer ik de voeding van de grafische kaart (Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC 4G Videokaart) loskoppel, en de pc zonder videokaart opstart draaien de fans wel.

Ik begrijp uit een ander forum dat de (AMD Ryzen 5 2600 processor) geen grafische beelden ondersteund, op het scherm van mijn pc staat inderdaad dat er geen signaal gevonden wordt.

Zelf dacht ik dat ik misschien een bios update moest doen voordat de grafische kaart werkt. Maar zonder beeld kan ik geen bios update doen.

Is er iemand die ervoor kan zorgen dat mijn zoontje weer trots op me kan zijn :-) Kan iemand me op weg helpen naar een oplossing?

Alle reacties


  • Bad Brains
  • Registratie: November 2002
  • Laatst online: 02:08
Ik zou beginnen met goeie foto's plaatsen.
Zoek ook eens op je eigen titel "geen beeld nieuwe build" of zoiets.
Forum posts zoals deze komen dagelijks langs, daar kun je al heel veel (alle) informatie vinden.

The love that lasts the longest, is the love that is never returned. If you can play, it doesn't matter what guitar you play. If you can't play, it doesn't matter what guitar you play.


  • 99ruud99
  • Registratie: December 2018
  • Laatst online: 00:21
Sowieso hoef je geen bios update te doen voor de GPU, hooguit een dirver te installeren.
De ryzen zou al vanaf stock op je mobo moeten werken.

  • Uszka
  • Registratie: Maart 2018
  • Laatst online: 23:47
Welk merk en type voeding en geheugen heb je?

  • wproest
  • Registratie: Mei 2020
  • Laatst online: 23-11 20:11
Cooler Master MWE 450 White - V2 PSU / PC voeding
G.Skill DDR4 Aegis 2x8GB 3000Mhz Geheugenmodule
Kingston A400 480GB SSD

  • Uszka
  • Registratie: Maart 2018
  • Laatst online: 23:47
Oké, laten we beginnen met het eerste punt van @Bad Brains, de foto's.

  • Playa del C.
  • Registratie: September 2010
  • Laatst online: 22:37
@wproest Lijkt erop dat je de extra 6-pins power connector niet op de videokaart hebt aangesloten.
Zo'n 2x3 blokje vanuit de voeding naar de hoek rechtsvoor aan de videokaart.

Edit: oeps, beter lezen. Die heb je juist losgekoppeld om te testen.

Je kunt het moederbord tijdelijk minimaal buiten de kast opbouwen, dus zo weinig mogelijk aangesloten. Als dat niet werkt, dan daar foto's van maken. Wellicht sluit je iets niet goed aan.

[Voor 42% gewijzigd door Playa del C. op 04-06-2020 07:06]


  • Baloes
  • Registratie: Oktober 2012
  • Laatst online: 04-12 21:44
Ik zou even een foto maken (en plaatsen :) ) zodat we kunnen zien of alle stekkers aangesloten en op de juiste plek zitten. Heb je ook de 4 pins aansluiting van de CPU aangesloten (links boven op je mobo) Je hebt natuurlijk wel de HDMI kabel naar de monitor aangesloten op de videokaart (klassiekertje) ?

  • Admiral Freebee
  • Registratie: Februari 2004
  • Niet online
Heb je niet toevallig een 8-pins PCI-E stekker in de CPU EPS connector gestoken? Volgens mij passen deze fysiek op elkaar maar zit de plus en min wel net omgedraaid...


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • dunedanh
  • Registratie: Januari 2009
  • Laatst online: 20:43
Misschien overbodig, maar de monitor was tijdens het testen wel aangesloten op de grafische kaart? En toen er zonder grafische kaart getest werd is de kabel van de monitor verplaatst naar het moederbord en gaf toen "geen signaal"?
Pagina: 1



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee