Zo moeilijk is rechten niet, maar als je 0 achtergrond hebt wordt dat schakeljaar wel pittig. Meestal zijn dat 2e en 3e jaars bachelor vakken. Je mist dus de inleiding in het recht. Overigens is ook maar de vraag of je toegelaten wordt tot een schakeljaar.
Anoniem: 224360 schreef op vrijdag 29 mei 2020 @ 11:38:
[...]
Of je het trekt/haalt is 1 ding, of je echt iets van rechten begrijpt is een tweede. Niet voor niets leren de meeste juristen pas na afstuderen een vakgebied kennen. Je ondergaat als advocaat nog jaren verdieping, je hebt talloze specialisatieopleidingen, als bedrijfsjurist moet je specialiseren, maar ook kennis van bedrijfskunde, hr en nog wat zaken hebben.
Kan aan mij liggen, maar ik beschouwde me niet echt een meester in de rechten met 24 en een papiertje. Dat kwam later pas na flink wat verdiepen en dan ben ik redelijk een generalist. De studie zelf is relatief simpel.
Dat zal ongetwijfeld voor vele vakgebieden gelden, maar daar ben ik dan weer niet in afgestudeerd.
Dat is niet veel anders dan bij andere studies. Ervaring moet je toch in de praktijk opdoen. En advocaat wordt @
justagirl2020 natuurlijk sowieso niet, want met een schakeljaar en een master zonder rechten bachelor heb je geen civiel effect.
Waarbij ik ook nog opmerk dat ik de beroepsopleiding advocatuur absoluut niet moeilijker vond dan de master.Yucon schreef op vrijdag 29 mei 2020 @ 14:09:
[...]
ICT met een ander vak is heel vaak een geweldige combinatie, zeker als je van beide een serieuze diepgang hebt
serieus als in: meer dan die twee vakken gezamelijk in 1 vierjarige hbo studie gepropt
Dus vooral doen.
Let er wel op dat je ondanks dat je mr bent na afronding van je master je nog steeds voor dichte deuren komt te staan zonder bachelor rechten. Ik heb het van horen zeggen want vrouwlief was degene die het uitgezocht had, maar met alleen een master rechten mag je volgens haar nog steeds niet in togaberoepen werken. Wel iets om mee te nemen in je zoektocht.
Klopt: civiel effect is wat je daarvoor nodig hebt.
voske schreef op vrijdag 29 mei 2020 @ 17:44:
[...]
Dat is inderdaad iets om goed rekening mee te houden. Een HBO-bachelor rechten plus een WO-master rechten kan veelal wel het het zogenaamde civiel effect geven dat je nodig hebt om advocaat, officier van justitie of rechter te worden, mits voldaan wordt aan bepaalde eisen. Andere combinaties leveren (ook bij een schakeljaar/premaster) geen civiel effect op.
Klopt. Maar er zijn volgens mij geen universiteiten die civiel effect toekennen zonder schakeljaar. Je kunt dan of direct je master doen zonder civiel effect (of op sommige universiteiten het schakeljaar na je master doen), of eerst een schakeljaar doen. De inhoud van het schakeljaar is ook per uni anders. De Radboud heeft volgens mij een schakeljaar van 90 studiepunten (1.5 jaar), andere universiteiten vaak 60.
Maar ik weet eigenlijk nog steeds niet wat @
justagirl2020 wil bereiken met de rechtenstudie. Als ze wat verdieping wil op bepaalde onderwerpen in het recht, zou ook contractonderwijs een optie kunnen zijn. Hoewel je dat vaak ziet icm een werkend bestaan ipv als 2e studie.
[
Voor 5% gewijzigd door
cryptapix op 29-05-2020 20:47
]