Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
Goedemorgen,

Ik heb hier al langer last van, maar omdat ik niet dagelijks mijn router instel vergeet ik het steeds.

Maar als ik in de user interface van de router zit, en ik schakel tussen tabblad LAN naar Internet (Of elk willekeurige andere optie) moet ik 45 seconden wachten tot de pagina geladen is.

Is dit normaal??
en is hier wat aan te doen?

Kan er op internet niks over vinden.
Vind dit zelf onwerkbaar traag en kan me dus niet vorstellen dat anderen met deze ervaring dit niet op internet delen.
Mogelijk gebruik ik niet de juiste technische zoektermen.

Hardware Version:Archer C3150 v2 00000000
Firmware Version:2.1.0 0.9.1 v005f.0 Build 170927 Rel.57074n


Overigens is de reden dat ik in mijn router wilde kijken dat ik bijna geen contact meer krijg met al mijn chromecasts. Heb 2 losse op hdmi en een ingebouwd in mijn tv.

Met internet eigenlijk tot voor kort geen problemen.
Behalve mijn telefoon die soms aangeeft wel verbonden te zijn maar geen internet.
Herverbinden is dan de oplossing.
Tegenwoordig gebeurt dat vaker en ook op de tablet tv en laptop.

[Voor 37% gewijzigd door FRANQ op 24-05-2020 11:10]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
nee das niet normaal... hoe is je verbinding naar de router zelf ?
start is een ping op naar je router, kijken of die wel stabiel is

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
@ijske Snelle reactie, thanks :)

Je vroeg hoe mijn verbinding met de router is.
Dat is via de wifi, al mijn mobiele devices hangen aan de wifi.
De 2 synology nassen hangen er bedraad aan via een 8 poorts hub
Samen met de ps3 ps4 versterker en een accespoint in de schuur.

Doe dit nu via de wifi

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=122ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 122ms, Average = 31ms


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=19ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=8ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=3ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 19ms, Average = 7ms


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms


Met internet eigenlijk tot voor kort geen problemen.
Behalve mijn telefoon die soms aangeeft wel verbonden te zijn maar geen internet.
Herverbinden is dan de oplossing.
Tegenwoordig gebeurt dat vaker en ook op de tablet tv en laptop.

[Voor 62% gewijzigd door FRANQ op 24-05-2020 11:38]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
dus op zich reageert je router wel vlot op pings

is de reactietijd van de webserver op de router op alle devices zo slecht ?

probeer ook is arp -a op je pc ... het zou kunnen dat een ander apparaat in je netwerk zichzelf op 192.168.1.1 heeft gezet (wat niet zou mogen, want dat is je router).. dmv het mac adres van je ARP tabel te vergelijken met hetgene wat op je apparaat staat kan je zeker zijn dat je verzoeken altijd naar het juiste apparaat gestuurd word

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
ijske schreef op zondag 24 mei 2020 @ 13:30:
dus op zich reageert je router wel vlot op pings

is de reactietijd van de webserver op de router op alle devices zo slecht ?

probeer ook is arp -a op je pc ... het zou kunnen dat een ander apparaat in je netwerk zichzelf op 192.168.1.1 heeft gezet (wat niet zou mogen, want dat is je router).. dmv het mac adres van je ARP tabel te vergelijken met hetgene wat op je apparaat staat kan je zeker zijn dat je verzoeken altijd naar het juiste apparaat gestuurd word
De reactietijd in de user interface is op alle devices drama.
Via de tp-link app kom ik er niet eens in.
mac XX-XX-57-b0-ea-98 klopt

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Interface: 192.168.1.113 --- 0x18
  Internet Address      Physical Address      Type
  192.168.1.1           XX-XX-57-b0-ea-98     dynamic
  192.168.1.6           XX-XX-78-1f-39-d7     dynamic
  192.168.1.10          XX-XX-32-6a-55-38     dynamic
  192.168.1.12          XX-XX-6e-87-77-36     dynamic
  192.168.1.100         XX-XX-f0-02-7e-2a     dynamic
  192.168.1.101         XX-XX-dd-c1-9b-f7     dynamic
  192.168.1.102         XX-XX-33-90-79-2b     dynamic
  192.168.1.105         XX-XX-30-83-46-1f     dynamic
  192.168.1.107         XX-XX-20-f5-c2-58     dynamic
  192.168.1.108         XX-XX-97-c4-53-90     dynamic
  192.168.1.109         XX-XX-5c-27-59-d6     dynamic
  192.168.1.110         XX-XX-22-fe-35-74     dynamic
  192.168.1.111         XX-XX-33-94-42-b0     dynamic
  192.168.1.255         XX-XX-ff-ff-ff-ff     static
  224.0.0.22            XX-XX-5e-00-00-16     static
  224.0.0.251           XX-XX-5e-00-00-fb     static
  224.0.0.252           XX-XX-5e-00-00-fc     static
  239.255.255.250       XX-XX-5e-7f-ff-fa     static
  255.255.255.255       XX-XX-ff-ff-ff-ff     static

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
dan zou ik vrij kortweg de hardware de schuld geven... maar beetje googlen geeft nog opties , weer hier bv..
https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/162812

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
ijske schreef op zondag 24 mei 2020 @ 14:27:
dan zou ik vrij kortweg de hardware de schuld geven... maar beetje googlen geeft nog opties , weer hier bv..
https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/162812
Was ik al bang voor.

Ondertussen ook meerdere verhalen gevonden van tplink routers die ultra traag zijn in de user interface.
Tp-link geeft geen updates meer (belachelijk, ding is een jaar oud)
Snelheid van de verbinding met het internet is wel goed overigens, haal makkelijk de max snelheid van mijn abonnement. (100/100 glas)

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
FRANQ schreef op zondag 24 mei 2020 @ 16:32:
[...]

Tp-link geeft geen updates meer (belachelijk, ding is een jaar oud)
niet dat ik er veel ken, maar consumentenrecht op electronica.. dit kunnen ze toch niet maken ?
terugsturen als defect zijnde ?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • lier
  • Registratie: januari 2004
  • Nu online

lier

MikroTik nerd

ijske schreef op zondag 24 mei 2020 @ 16:57:
niet dat ik er veel ken, maar consumentenrecht op electronica.. dit kunnen ze toch niet maken ?
terugsturen als defect zijnde ?
Een router die medio 2016 op de markt kwam...?

Pijnlijke les...volgende keer misschien een router kiezen waarvan de verwachte ondersteuning langer is (of ondersteund door OpenWRT).

Eerst het probleem, dan de oplossing


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
lier schreef op zondag 24 mei 2020 @ 17:00:
[...]

Een router die medio 2016 op de markt kwam...?

Pijnlijke les...volgende keer misschien een router kiezen waarvan de verwachte ondersteuning langer is (of ondersteund door OpenWRT).
Misschien dat ik hem al 2 jaar heb.
Tijd vliegt.

Maar blijft zuur.
Openwrt is wel waar ik op ga letten bij de volgende ja.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
in jouw verdediging.. hij word nog altiijd nieuw verkocht, en er is een 3 jaar fabrieksgarantie op volgens tweakers

https://www.tp-link.com/n...wifi-router/archer-c3150/

pricewatch: TP-Link Archer C3150-Draadloze MU-MIMO Gigabit Router

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
ow @FRANQ misschien kan @TP-Link je wel extra tips geven hierrond... ze hebben een bedrijfsaccount hierzo ;)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
@ijske

Even een laatste vraag voordat ik mijn mail richting de leverancier eruit gooi.

Zou het kunnen dat hij "overloopt" vanwege een bewakingscamera ?
Want dan probeer ik het vanavond nog even door die camera los te trekken.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • TP-Link
  • Registratie: juni 2011
  • Laatst online: 16-06 12:33

TP-Link

Bedrijfsaccount TP-Link

mail: support.nl @tp-link.com

Hi @FRANQ, omdat je C3150 een 192.168.1.1 ipv een 192.168.0.1 ip adres heeft vermoed ik dat je 2 routers achter elkaar hebt staan, dit kan een probleem geven. Verder vermoed ik dat er ergens op het netwerk een IP conflict plaatsvind, wellicht een IP camera of ander apparaat met een vast adres of een managed switch die niet goed is ingesteld bijvoorbeeld.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
TP-Link schreef op maandag 25 mei 2020 @ 14:25:
Hi @FRANQ, omdat je C3150 een 192.168.1.1 ipv een 192.168.0.1 ip adres heeft vermoed ik dat je 2 routers achter elkaar hebt staan, dit kan een probleem geven. Verder vermoed ik dat er ergens op het netwerk een IP conflict plaatsvind, wellicht een IP camera of ander apparaat met een vast adres of een managed switch die niet goed is ingesteld bijvoorbeeld.
Het ip heb ik zelf zo ooit eens ingesteld.
Omdat mijn versterker (192.168.1.6) dom is en je zelf handmatig zijn ip moet ingeven, heb ik die ooit eens vast gezet toen ik met de rt-ac68u nog achter de experiabox v8? zat en vanuit daar is het ontstaan dat ik op 192.168.1.xx zit.

Ik heb glasvezel van Telfort/KPN.
Aan de NT hangt een TL-SG108E welke VLAN-4 untagged uit gooit op de poorten waar de tv-kastjes aan hangen. VLAN-6 stuurt hij untagged naar de C3150 , en VLAN-7 gebruik ik niet.
De experia V10 zit nog in de originele doos.

Dit werkt al 10 jaar zo.
De C3150 was eerst een Asus RT-AC68U, welke nog steeds in gebruik is bij mijn ouders in eenzelfde constructie.

Zie ook https://netwerkje.com/eigen-router

vanuit de C3150 gaat een kabel naar mijn 2e TL-SG108E waaraan de beruchte versterker hangt samen met een Ps4 Ps3 DS416play Ds212J en een kabel naar de schuur waar nog een (losgekoppeld) accespoint hangt.

Gereserveerde adressen:
192.168.1.6 versterker
192.168.1.9 DS212J
192.168.1.10 DS416play
192.168.1.12 Camera

Vanaf 192.168.1.100 mag hij vrij adressen uitdelen, vandaar dat je nummers in die reeks ziet.

Ik kan het ip weer in de 0 reeks zetten als je denkt dat dat helpt.
Qos staat op standaard/uit

Ik heb ook geen probleem met mijn router vinden in het netwerk, alleen de user interface is super traag.
De snelheid van de verbinding is goed, dat is het probleem niet. Kan gewoon youtube op de tablet netflix op de tv en bestanden verplaatsen tussen nas de pc tegelijkertijd.

Het wel verbonden zijn van mijn telefoon maar geen internet hebben doet zeker aan een ip-conflict denken?

[Voor 3% gewijzigd door FRANQ op 25-05-2020 15:56]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • TP-Link
  • Registratie: juni 2011
  • Laatst online: 16-06 12:33

TP-Link

Bedrijfsaccount TP-Link

mail: support.nl @tp-link.com

Ik durf niet exact te zeggen waar het probleem in zit, je zou de router zonder WAN en andere apparaten aangesloten direct aan een pc kunnen koppelen en kijken of dit het probleem oplost, zo ja, dan zit er waarschijnlijk toch iets niet goed op het netwerk. Ook kan het geen kwaad om de eerste TL-SG108E er tussenuit te halen en de VLAN's via de IPTV settings van de C3150 te configureren en direct op het glasvezelmodem aan te sluiten.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
TP-Link schreef op maandag 25 mei 2020 @ 16:30:
Ik durf niet exact te zeggen waar het probleem in zit, je zou de router zonder WAN en andere apparaten aangesloten direct aan een pc kunnen koppelen en kijken of dit het probleem oplost, zo ja, dan zit er waarschijnlijk toch iets niet goed op het netwerk.
Ik zal dat vanavond eens proberen. :)
Ook kan het geen kwaad om de eerste TL-SG108E er tussenuit te halen en de VLAN's via de IPTV settings van de C3150 te configureren en direct op het glasvezelmodem aan te sluiten.
Het zit zo omdat de router in het midden van het huis in de woonkamer staat.
Ik heb daar 2 netwerkaansluitingen tijdens de bouw laten voorzien voor een "computerhoek"
Een daarvan komt van de eerste switch, en de ander gaat naar de tweede.

De router staat dus niet in de meterkast.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Nu online
FRANQ schreef op maandag 25 mei 2020 @ 08:13:
@ijske

Even een laatste vraag voordat ik mijn mail richting de leverancier eruit gooi.

Zou het kunnen dat hij "overloopt" vanwege een bewakingscamera ?
Want dan probeer ik het vanavond nog even door die camera los te trekken.
weet je snel genoeg als je dat apparaat is afkoppeld he ... :-) maar lijkt me niet tbh
dan zouden je pings ook moeten oplopen denk ik

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • FRANQ
  • Registratie: juli 2017
  • Laatst online: 16:24
@TP-Link

De router losgekoppeld van alles, en bedraad aan de computer aangesloten geeft hetzelfde resultaat.
Een simpele klik van BASIC naar ADVANCED (in de rij waar ook quick setup staat) duurt 50!! seconden.
Router is opnieuw opgestart etc.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • TP-Link
  • Registratie: juni 2011
  • Laatst online: 16-06 12:33

TP-Link

Bedrijfsaccount TP-Link

mail: support.nl @tp-link.com

Het enige dat ik dan nog kan bedenken is een factory reset, mocht dat niet werken dan zou het kunnen zijn dat bijvoorbeeld het flashgeheugen waar de firmware op draait een probleem geeft. In dat geval zou ik aanraden de router terug te sturen. Als het binnen 2 jaar na aankoop is dan kan dit via de verkoper, voor het 3e jaar garantie gaat het via ons direct en kan je contact opnemen met onze helpdesk.
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True