Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Receiver 151S "freezes" with HDMI ARC

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen

Vraag


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • AndreSilva
  • Registratie: mei 2020
  • Laatst online: 09-07-2020
Hello guys.

I bough the HK 151S around 2 years ago, I had a TV and I plugged all the HDMIs in the receiver and only one HDMI connected from the receiver to the TV, worked perfect and I never had any problems.

Last week I bought a new TV(Samsung Q90R) and as it is 4K, I have my PS4 and Ziggo box connected to the TV and only one cable from the TV to the receiver in the ARC port, I use the receiver only for sound now.
Right now when I connect had no problems, sound works as expected and now I control the receiver via the TV remote control.

Problem:
When I turn off the TV, it also turns off the receiver, but sometimes when I turn the TV on, not always the receiver starts, and when that happens, even if I power on the receiver manually, the TV doesn't find the receiver. I tried to disconnect and connect the cable again but it does not work, it only works if I unplug the power of the receiver, wait a few seconds and plug it again, then the TV recognizes the audio device.
Also, even if everything is ok, after a few hours the TV control stops working with the receiver... when I press down the volume, in the TV it shows the icon of the receiver and the sound going down, but nothing happens, it only goes down if I use the HK control... it is like it looses the link after a while.

First I though this was a TV problem, but as disconnecting the power cord of the receiver makes it work, I guess it is a problem of the ARC port of the receiver.
My firmware version is V005.006 and I'm sure it is an outdated one but I could not find a new version in HK website.

Any ideas ? :(

[Voor 10% gewijzigd door AndreSilva op 18-05-2020 13:22]



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True