Toon posts:

Onterechte factuur KPN

Pagina: 1
Acties:
 • 1.132 views

 • Drharlin
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 07:24
Hi,

Denk dat ie hier het beste past (juridisch)

Ik heb sinds 2017 het kpn contract overgenomen van de vorige bewoners, administratief een drama gelukkig door een KPN partner met diepe wortels in KPN recht getrokken. Ik woon in een buitengebied, adsl een armzalig p*sstraaltje, tv gaat via de schotel, veel keuze is er niet overige aanbiederd hebben dezelfde snelheden (7 Mbit down)
Omdat deze verbinding niet voldoet aan de huidige tijd kwam ik in aanmerking voor gratis 4G buitengebied, 4G router op de bovenverdieping op de logeerkamer, werkte perfect.

Eind oktober 2019 ben ik door een belteal van KPN benaderd dat 4G buitengebied zoals ik het kende ging stoppen, ik moest overstappen naar Hussel Internet, het zou wat duurder worden en een looptijd van 12 maanden, prima, zonder de 4G levert het in huis irritatie op, netflix bevriest als ik wat naar m'n remote backup duw.. order ARMOR-1234567. Ik zou begin 2020 de spullen ontvangen.

Eind februari kreeg ik een SMS dat mijn 4G buitengebied zou stoppen. Direct naar KPN helpdesk gebeld, verhaal uitgelegd, was geen bestelling bekend. Ik scherm met het eerdergenoemde bestelnummer…. Owwww ja nou nee ah ik zie het al, de bestelling was wel opgenomen maar niet doorgezet. Ik had spoedig het nieuwe modem in huis, werkte verder prima oude modem keurig verzonden naar het depot.
Wel hadden ze de ingangsdatum voor het contract aangepast naar de nieuwe bestelling, 12 maanden vanaf maart 2020, terwijl het nieuwe contract was bekrachtigd in oktober 2019, geen opzegplannen maar gaat mij even om het principe. Wederom een aantal (lange telefoontjes) om erachter te komen dat niets was aangepast (waarschijnlijk vergeten) mijn contractdatum was al verlopen ergens in 2018.

Vandeweek plofte er een brief van KPN op de mat, vreemd want alles van KPN gaat digitaal, de brief deed ook wat knullig aan, adres was afgekort en duidelijk zelf geprint ipv fatsoenlijk brief papier. Ging ook nog over een eindafrekening van een mobiele contract terwijl ik al decenia geen mobiele telefonie relatie met KPN heb. Zeer korte betalingstermijn (7 dagen met dreigingen van incassokosten en wettelijke rentes)
Dacht aan een spookfactuur omdat ik ik een bedrijf aan huis heb, even bellen naar KPN.
De dame kwam de standaard vragen al snel met het bewuste bedrag van E30,16 vreemd na wat gezoek ging het over het stoppen van het (gratis) 4G buitengebied, het product kon/kan namelijk ook los afgenomen van KPN. Anyway lang verhaal kort, de factuur was onterecht verzonden. Ik moest de dag er op terugbellen...

De dag erop bellen, zeer lang in de wacht inderdaad, de factuur was onjuist. Ik had verwacht op een reactie van okey het is geregeld. De factuur was verzonden, dat konden ze niet meer terugdraaien. Nja ze mogen hem komen ophalen wat mij betreft. De oplossing was, als u hem even betaald dan zullen wij een hem crediteren en verrekenen met het volgende abonnementsgeld. 8)7
De woede won het niet van de verbijstering, aangegeven dat ik het een vreemde gang van zaken vond, als ik mijn klanten een onjuiste factuur stuur kan ik dat ook niet verrekenen met toekomstige diensten/vorderingen. Los van dat het niet echt fijn is voor de klant relatie. Een inhoudelijk verantwoordelijke spreken is niet mogelijk bij die boys uit den haag.

Het gaat me werkelijk niet om die 30 euro 16, maar om het principe er had ook 3016 of 30160 kunnen staan. Ik heb niets opgezegd, ik heb op verzoek van KPN mijn abonnement gewijzigd. Eerdere ervaringen met hun administratie heb ik weinig vertrouwen in de afhandeling voorgesteld door KPN. Ik moet extra adminstratief werk verrichten omdat ik de facturen deels zakelijk boek en ik vind dat de administratieve fouten van KPN niet mijn probleem moet zijn.


Grt

Harlin.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Galinsky
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 15:22

Galinsky

--------->

Als zei zeggen dat de factuur onterecht is betaal je die niet. Ze hebben geen poot om op te staan.

Daarnaast vragen ze om coulantie zodat het waarschijnlijk voor hen minder werk is. Maar zoals je zegt zijn dit soort grappen voor jou ook veel administratief werk, dus is het een overweging die je zelf moet vinden.

I7-6950x @4.3Ghz, GTX 1080, 48GB, Asus X99 Deluxe, NVMe Firecude 510 2TB, Corsair RM650x, NZXT X72, Corsair Obsidian 450D


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • NayoNL
 • Registratie: April 2020
 • Laatst online: 07-08-2020
Best een lange aanloop in je verhaal. Wat is nu precies je probleem? Dat ze een rekening hebben gestuurd en dat ze hebben aangegeven dat deze onterecht is? Je hoeft dan niet te betalen. Betaal je wel, dan crediteren ze het weer. Dat laatste zal waarschijnlijk voor hun een fijne manier van administratie zijn.

Je verhaal leest als een klaagschrift over de klantenservice van KPN. Laat het gaan, geniet van het mooie weer.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • De Nelis
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:06

De Nelis

en anders maar niet...

Drharlin schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 07:35:
Ik moet extra adminstratief werk verrichten omdat ik de facturen deels zakelijk boek en ik vind dat de administratieve fouten van KPN niet mijn probleem moet zijn.
Er gaat wel eens iets fout, ook bij KPN werken gewoon mensen. Deze hebben al dat ze de fout hebben gemaakt, werk een beetje mee. Probleem de wereld uit.

Overigens in plaats van deze klaagzang hier op het forum te plaatsen had je het ook in een mail/brief kunnen zetten naar KPN, dat lijkt me de logische plek daarvoor.

time is infinite, but each week is ten hours short..


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Koffie-Verkeerd
 • Registratie: Januari 2006
 • Niet online

Koffie-Verkeerd

Kiss my rusty sheriff's badge

Dien een klacht in.
Laat KPN Klantenreacties het e.e.a. dan maar uitzoeken en er bij jou op terugkomen.

Hoe klacht indienen:
Online formulier
Het forum
Of telefonisch via de klantenservice. Die optie zou niet mijn voorkeur hebben omdat de klantenservice (waar jij telkens mee gesproken hebt), beperkte mogelijkheden heeft om hier financieel iets aan te kunnen/mogen doen. Ze kunnen wel crediteren tot een bedrag van ongeveer EUR 150 per call, maar daarmee is de betwiste nota nog niet uit het systeem verdwenen. Dat is de reden dat ze je vragen om de nota te betalen en dat ze je daarna voor datzelfde bedrag crediteren.
(het intern laten verrekenen van de betwiste nota is voor de klantenservice ongeveer hetzelfde als van lood goud maken. Men claimt dat het kan, maar niemand weet hoe. Pogingen om het te doen, resulteren meestal in grote fiasco's.)

(Off-topic: Armor is een orderinlegsysteem van KPN dat als backup gebruikt wordt indien het reguliere frontend systeem er uit ligt.
Maar het wordt daarnaast ook gebruikt door andere partijen die KPN inhuurt (externe callcentra) om outbound verkoop- of servicecampagnes te doen. Dit is waarschijnlijk in jouw geval van toepassing geweest aangezien je actief benaderd bent i.v.m. wijziging/beëindiging Internet Buitengebied)

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Aggressor
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 16:03
Als hun zeggen dat ze hem gaan verrekenen met de 1e factuur.....Dan maakt het toch niet zoveel uit?

Als het nou om honderden euro's gaat... Dan is het een ander verhaal.......

Het kost je meer tijd/stress om je verhaal hier te posten en alles te lezen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Drharlin
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 07:24
Aggressor schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:24:
Als hun zeggen dat ze hem gaan verrekenen met de 1e factuur.....Dan maakt het toch niet zoveel uit?
Als het nou om honderden euro's gaat... Dan is het een ander verhaal.......
Het kost je meer tijd/stress om je verhaal hier te posten en alles te lezen.
KPN heeft in het verleden meer dingen 'gezegd' dat ze het zouden regelen, maar het gebeurd gewoon niet. De contract overname was een drama. De door KPN gewenste overstap heb ik uren voor aan de telefoon mogen hangen. Zou dit dan wel in 1x goed gaan?

Stress heb ik niet, en de tijd? Zijn gewoon bedrijfsactiviteiten. Ik kan wel wat overhead gebruiken.

Ik begrijp als ondernemer niet dat je zo met klanten omgaat of om kunt gaan, je kunt een verzonden factuur gewoon intern verder afhandelen en je klant met rust laten.

Het is nog maar even... glasvezel komt er aan (met provider keuze)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ExtendedCaesar
 • Registratie: April 2010
 • Nu online
4g Internet buitengebied is een mobiel product. Je wordt ju overgezet naar kpn hussel, wat een combinatie is.

Eind afrekening is van het mobiele buitengebied product. Hussel wordt vanuit een ander systeem gefactureerd.

Zo moeilijk is het toch niet?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Drharlin
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 07:24
ExtendedCaesar schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 11:44:
4g Internet buitengebied is een mobiel product. Je wordt ju overgezet naar kpn hussel, wat een combinatie is. Eind afrekening is van het mobiele buitengebied product. Hussel wordt vanuit een ander systeem gefactureerd.
Zo moeilijk is het toch niet?
Ik heb 4G buitengebied nooit besteld als product, ik kwam er voor in aanmerking ivm de slecht presterende dsl. Ik heb wel een ontvangstformulier met omschrijving "4G buitengebied" 39 euro minus -39 euro korting. Ik heb verder er nooit meer een vervolg factuur voor ontvangen, mijn KPN bijna alles in 1 (internet en telefonie) gewoon keurig betaald. De 4G draaide er vrolijk naast de dsl als backup.

De link kan ik na bellen met KPN ook wel leggen, maar ik heb nooit een mobiel contract gehad bij KPN. Krijg wel een brief er over, normaal ging alle zaken met KPN digitaal, duidelijk geprint, adres wijkt af van wat KPN normaal gebruikt, andere bankrekening dan gebruikelijk. De laatste punten deden mij als ondernemer denken aan een spook factuur.

En als het vanuit een ander systeem wordt gefactureerd zoals jij zegt vraag ik mij nu af of het ooit nog goed komt, het gaat me werkelijk niet om die 30 Euro. :) Wel de knullige wijze hoe dit tot stand kwam en de geboden oplossing.

Nb:
4G buitengebied is oa gewijzigd omdat de Huawei's ook keurig meegingen naar de camping en het buitenland. Het nieuwe modem werkt alleen icm experiabox (schijnt), het werkt, wel minder prettig als los. Bij een download hik je eerst een tijdje tegen de limiet aan om vervolgens als een soort Michael Knight met Kitt in een turboboost(je) te komen. anyway het doet zijn werk.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ExtendedCaesar
 • Registratie: April 2010
 • Nu online
Drharlin schreef op zondag 17 mei 2020 @ 07:26:
[...]


Ik heb 4G buitengebied nooit besteld als product, ik kwam er voor in aanmerking ivm de slecht presterende dsl. Ik heb wel een ontvangstformulier met omschrijving "4G buitengebied" 39 euro minus -39 euro korting. Ik heb verder er nooit meer een vervolg factuur voor ontvangen, mijn KPN bijna alles in 1 (internet en telefonie) gewoon keurig betaald. De 4G draaide er vrolijk naast de dsl als backup.

De link kan ik na bellen met KPN ook wel leggen, maar ik heb nooit een mobiel contract gehad bij KPN. Krijg wel een brief er over, normaal ging alle zaken met KPN digitaal, duidelijk geprint, adres wijkt af van wat KPN normaal gebruikt, andere bankrekening dan gebruikelijk. De laatste punten deden mij als ondernemer denken aan een spook factuur.

En als het vanuit een ander systeem wordt gefactureerd zoals jij zegt vraag ik mij nu af of het ooit nog goed komt, het gaat me werkelijk niet om die 30 Euro. :) Wel de knullige wijze hoe dit tot stand kwam en de geboden oplossing.

Nb:
4G buitengebied is oa gewijzigd omdat de Huawei's ook keurig meegingen naar de camping en het buitenland. Het nieuwe modem werkt alleen icm experiabox (schijnt), het werkt, wel minder prettig als los. Bij een download hik je eerst een tijdje tegen de limiet aan om vervolgens als een soort Michael Knight met Kitt in een turboboost(je) te komen. anyway het doet zijn werk.
Met respect: Je hebt wel degelijk een mobiel contract gehad. Namelijk het product 4G buitengebied. Dat je hier korting op had, wil niet zeggen dat je geen mobiel product afnam. Hoe verwacht je ander verbinding te maken met het mobiele netwerk?

Kan wel zijn dat je "vaste" abonnement is omgezet naar hussel, voor het mobiele component over was, en hierdoor onterecht je korting is vervallen.

Laat 1 ding duidelijk zijn: Die 30 euro moet vergoed worden, als dit in rekening is gebracht voor 4G Buitengebied. Want als er 1 ding knullig is, dan is het wel KPN die een klant in een andere leverstraat probeert te krijgen.

zucht.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kheos
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:49
Welk probleem of welke vraag heb je nu eigenlijk die hier kan opgelost worden?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 25-09 14:54

The Wizard

Moderator Mobile
Geen vraagstelling, dit forum is niet bedoeld om je gal te spuwen.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee