Deze hebben we nog niet geprobeerd, wel deze:
https://www.bol.com/nl/p/...ixK1ShRKt43YaAoGiEALw_wcB
Deze laten nog wel veel geluiden door, vandaar ook nog een koptelefoon eroverheen.
Maar bedankt!
Mr_Tomatohead schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 09:33:
Als het lukt kan je met haar eens de mediamarkt inlopen en daar een aantal koptelefoons testen met noise cancelling.
Zeker als ze er ook nog muziek bij aan heeft zou je dan volgens mij geen eetgeluiden moeten horen.
In ieder geval succes!
Dat is wel een goede tip ja, dat we daar zelf niet aan gedacht hebben. Dank!
JohnnyDon schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 09:35:
Ik heb een Sony WH1000XM2 maar ook ik heb er geen ervaring mee als het gaat om eet/smak geluiden.
Welke streaming service gebruiken jullie voor muziek? Als je Spotify gebruikt heb je een instelling en dat heet "crossfade" en daarmee kan je instellen dat de muziek overlapt en over hoeveel seconden ze overlappen. Dat helpt al in ieder geval met de stiltes tussen de liedjes.
Good luck!
Meestal een online radio, geen streaming service maar ook dat is een idee. Nog geen Spotify abonnement maar ook de moeite van het proberen waard. Dank!
Nyarlathotep schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 10:00:
Poeh, ik als niet-autist kan mij al storen aan het vieze gesmak van collega's hier
(sommige mensen leren blijkbaar niet om normaal te eten)
Maargoed, ik zou kijken voor een koptelefoon die er op gemaakt is om lang gedragen te worden.
Denk hierbij aan koptelefoons die bouwvakkers gebruiken. Deze hebben vaak ook een ingebouwde radio, dus ideaal

Zachte schelpen, en weinig druk op de oren zijn hier cruciaal.
Wellicht een andere optie: Zet haar aan een kop van de tafel, en zet wat muziek op zodat ze de geluiden niet meer hoort. Of is dit geen optie?
We hebben een 4 persoons tafel en zitten met 5 personen aan tafel, we zitten al redelijk dicht bij elkaar. Een grotere tafel is ook nog niet zo makkelijk aangezien we vrij klein behuisd zijn. Combinatie muziek en koptelefoon werkt in elk geval wel, mits de muziek dus niet stopt maar daar kan dus ook crossfade voor gebruikt worden lees ik.
Ze zegt zelf eet/kouw geluiden. Het is overigens puur psychisch want van haar kleine baby-zusje kan ze het wel verdragen, tevens komt een geestelijk gehandicapt familielid wel eens eten die enorme eetgeluiden maakt, dat gaat ook redelijk. Maar psychisch of niet, ze gaat letterlijk hyperventileren en valt flauw, beven, schudden, zweten, enzovoorts. Ze is in therapie geweest, niet specifiek voor deze geluiden maar algemeen, oplossing was om deze geluiden te dempen of appart te laten eten en ze zal er vanzelf overheen groeien.
Nivado schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 10:12:
[...]
Ik heb deze, maar dat gaat je niet helpen. Te weinig demping, ca. 20 dB, waar gewone koptelefoons tegen de 30 aanzitten. En ook deze gaan irriteren in je oren.
Ik heb zelf een Sony WH-1000XM3 en ik ben zeer verrast hoeveel deze er uitfiltert. Geprekken hoor ik echter nog wel op de achtergrond. Ik zou de oplossing denk ik zoeken in een koptelefoon met hoge demping (>30 dB) met geïntegreerde speakers. Dat is en goedkoper dan een ANC koptelefoon en effectiever tegen alle geluiden.
Bijvoorbeeld de
Peltor Worktunes Pro kost nog geen € 80,- tegen ca. € 300,- voor de Sony. Deze heeft 32 dB, wat dus meer dan 2x zoveel demping is als 27 dB.
Dank, hier ga ik naar kijken!
Sebas1979 schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 10:12:
ter info: het hebben van een hekel aan specifieke geluiden heeft weinig met autisme te maken, maar is een aparte 'stoornis', genaamd Misofonie.
Wikipedia: Misofonie
op zich lijkt me dat er genoeg mensen zijn met een noise-cancelling kopetelefoon om aan te vragen wat ze nog horen van de eetgeluiden van anderen als ze dat ding op hebben.
Mijn vrouw heeft er ook een, als je wil kan ik van het weekend wel eens even testen, laat maar weten.
Dat zou zeker goed zijn om te weten, alvast hartelijk dank. Het label an sich zegt mij ook niet zoveel hoor, de behandelaar gaf aan dat dit wel een van de kenmerken van autisme zou kunnen zijn.
Anoniem: 604938 schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 10:16:
Smakgeluiden zijn redelijk onvoorspelbaar voor typische ANC technieken. Ik verwacht dat dat er prima doorheen komt, zeker als oordoppen en zo'n koptelefoon ook al niet werkt. Misschien als je er muziek overheen zet dat het beter helpt.
Constante muziek helpt inderdaad wel.
Nee nog niet geweest, wel advies ingewonnen. Er werd aangegeven dat volledige demping nooit mogelijk is aangezien een gedeelte van het gehoor niet direct via de gehoorgangen verloopt en/of te dempen is. Daar testen is zeker ook een optie.
Dank, hier gaan we ook naar kijken.
Dank, hier ga ik ook naar kijken.
Dorus12 schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 13:04:
Er is al veel zinnigs geschreven in dit topic.
Of het nou Autisme is, autisme gerelateerd, Misofonie of whatever.
Last hebben van omgevingsgeluiden komt vaker voor dan men in eerste instantie vermoedt.
In gezelschap, slapen, eten, school, etc.
Een koptelefoon met NC kan dan een goed hulpmiddel zijn.
Ook oordoppen, maar geeft bij regelmatig gebruik irritatie van de gehoorgangen.
Een ander probleem is dat geluid harder binnen kan komen als het hulpmiddel wordt afgenomen / weggenomen.
Dat lijkt harder maar is het natuurlijk niet.
Dus pas op voor gewenning want de wereld draait gewoon verder door........
Dat is een van de zorgen die we als ouders ook besproken hebben, zoals eerder besproken is de "overlast" nogal selectief, behandelaar gaf aan dat kinderen hier nagenoeg altijd overheen groeien in dit geval. De wereld past zich inderdaad niet volledig aan aan jou maar jij aan de wereld. In dit geval, omdat ze nog maar 12 is, zal het wel overgaan is de verwachting.
sprankel schreef op vrijdag 17 januari 2020 @ 13:55:
Probeer goed te achterhalen wat haar allemaal prikkelt. Het zou goed kunnen dat een bepaald geluid de druppel is maar dat het andere zaken zijn die de emmer laat vollopen waardoor iedere keer geluid X er nog bijkomt je over een grens gaat en de emmer overloopt.
Voor haar lijkt het dan alsof dat geluid de grote boosdoener, immers iedere keer dat ze dat hoort wilt ze weglopen van tafel maar het kan zijn dat maar een kleine factor is of dat er andere zaken meer eenvoudig op te lossen zijn, mogelijks staan er teveel zaken op tafel, ik zeg maar wat.
Gezien je nog kinderen aan tafel hebt zitten, in hoeverre hebben zij hetzelfde onderliggende probleem? ASS is inderdaad maar een label maar de onderliggende oorzaak is sterk genetisch bepaald, ASS, ADD en ADHD, een grote pot nat zei de expert mij ooit, de kans is vrij groot dat het bij de andere kinderen (al dan niet in mindere mate) alsook bij 1 van de ouders aanwezig is. Als er dan iemand aan tafel zit waar die overprikkeling eruit komt door druk te gaan doen krijg je veel prikkels aan tafel bij mensen die niet bestand zijn tegen al die prikkels.
Moeder diagnose ADHD, ikzelf ook autisme (mooie combinatie

)
Inderdaad is het een opeenstapeling van prikkels, echter bedenkt ze dat ze hier specifiek last van heeft, dus is het ook zo in haar mindset.
We willen niet elke avond een scene schoppen aan de eettafel echter vinden we het wel belangrijk om als gezin een moment bij elkaar te hebben per dag. Zo lang het op deze manier goed gaat, is het fijn.
Ieder hartelijk dank voor de reactie, ik heb niet iedereen gequoted maar wel alles gelezen.