Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • Barth89
  • Registratie: juni 2012
  • Laatst online: 02-04 14:06
Hoi allen,

Sindskort in 't bezit van een Gigabyte Aorus B450. Via Azerty bios-update laten uitvoeren zodat de Ryzen 5 3600X werkt.

Op het moederboard heb ik een 'oude' SSD aangesloten met daarop mijn Windows installatie. Dat werkt (meestal) prima. Maar soms bij het opstarten, start Windows niet op maar beland je direct in de BIOS. Dit gebeurt ongeveer om de 5 keer. Bij de BIOS zie ik dan ook nergens de SSD terug. Als ik 'save and exit' druk. Start ie daarna altijd direct op naar Windows.

Iemand enig idee hoe dit komt?

Wat ik nog wil proberen is de Windows installatie overzetten naar de nieuwe nand-SSD die ook in het moederboard is geprikt. Deze is wél altijd terug te zien in het BIOS menu.

Beste antwoord (via Barth89 op 14-12-2019 11:25)


  • Wylana
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 11:43
Firmware is keurig.
In Windows ook de laatste chipset drivers geinstalleerd?
https://www.gigabyte.com/...support-dl-driver-chipset
Puur uit voorzorg.

Crucial heeft ook firmwares voor zijn SSD. Controleer of je de laatste hebt.
https://eu.crucial.com/eur/en/support-ssd-mx100
Zo niet, dan die ook bijwerken..

Ik ben steenrijk....ik heb een grindpad!

Alle reacties


  • Wylana
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 11:43
We zullen toch echt meer informatie moeten hebben.

Specs van het systeem zoals welk bios versie, welk SSD, welk geheugen, voeding, etc zullen we nodig hebben om hier iets zinnigs over te zeggen.

[Voor 7% gewijzigd door Wylana op 04-12-2019 13:10]

Ik ben steenrijk....ik heb een grindpad!


  • Barth89
  • Registratie: juni 2012
  • Laatst online: 02-04 14:06
Bedankt voor je antwoord.

Extra info:

BIOS:
BIOS Date: 07/22/19 13:17:36
Ver: 05.0000E (type: BIOS)

Bios versie is opgehaald met 'Dxdiag' programma. Is dit de informatie die je zoekt @Wylana?

SSD:
Crucial MX100 256GB (met windows installatie)

Geheugen:
Crucial Ballistix Sport LT BLS2K8G4D32AESBK

Voeding:
Corsair RM550x (2018) Zwart

Zie voor alle onderdelen:
inventaris: PC 2019

[Voor 4% gewijzigd door Barth89 op 04-12-2019 14:17]


Acties:
  • Beste antwoord
  • 0Henk 'm!

  • Wylana
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 11:43
Firmware is keurig.
In Windows ook de laatste chipset drivers geinstalleerd?
https://www.gigabyte.com/...support-dl-driver-chipset
Puur uit voorzorg.

Crucial heeft ook firmwares voor zijn SSD. Controleer of je de laatste hebt.
https://eu.crucial.com/eur/en/support-ssd-mx100
Zo niet, dan die ook bijwerken..

Ik ben steenrijk....ik heb een grindpad!


  • Barth89
  • Registratie: juni 2012
  • Laatst online: 02-04 14:06
Wylana schreef op woensdag 4 december 2019 @ 14:34:
Firmware is keurig.
In Windows ook de laatste chipset drivers geinstalleerd?
https://www.gigabyte.com/...support-dl-driver-chipset
Puur uit voorzorg.
Sinds ik dit heb gedaan, lijkt ie niet meer in Bios op te starten. Geef 't nog paar dagen maar daarna krijg je sowieso 'beste antwoord'-bonus _/-\o_

  • E65
  • Registratie: mei 2008
  • Laatst online: 18-01 17:22

E65

Aka Thunderstorm65

Barth89 schreef op zondag 8 december 2019 @ 22:49:
[...]


Sinds ik dit heb gedaan, lijkt ie niet meer in Bios op te starten. Geef 't nog paar dagen maar daarna krijg je sowieso 'beste antwoord'-bonus _/-\o_
En die haal je dan wel bij AMD vandaan en niet van de site van Gigabyte: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

Doet graag mooie dingen met geluid


  • Alva 10
  • Registratie: december 2019
  • Laatst online: 27-12-2019
Goedemiddag
Ik wil hier ook de zelfde vraag stellen betreffende deze klacht
ik heb dit MB nu nog geen week en heb ook dit verschijnsel met bios opstart, alleen deze is ,,dood,,
In de zin van; kan er niks in doen , reageert dus nergens op, zelfs toetsenbord niet.
enigste mogelijkheid is, opnieuw opstarten,.en dan loopt hij wel naar Win.10 pro.
Ik heb de complete handeling gedaan welke hier al is beschreven. maar nog geen verbetering ondekt.
System:
Gigabyte aorus elite B450
Kingston A 2000 SSD nvme 250Gb.
Seagate HDD 750 Gb
AMD Ryzen 5 3600
Vengeance 16 Gb 3200
Alle drivers en firmware zo recent mogelijk
Bios versie staat op F41 , zou nog een versie kunnen bijwerken, F42 is de laatste, Ik verwacht hier geen wonder van.
Pagina: 1


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True