Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Verbinding over 150 meter

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Arnholdus
  • Registratie: oktober 2014
  • Laatst online: 29-10 21:52
Hoe kan is een glasvezel signaal zo makkelijk mogelijk over ca 150 meter sturen?
...

Voor een vakantiewoning 150 meter verderop in de tuin willen we een internetverbinding (ook voor tv)
Op dit moment is er alleen een glasvezelverbinding met een enkele router (met een zeer beperkt bereik) in het voorste huis.
Eigenlijk zoek ik de makkelijkste oplossing zonde nieuwe kabels te hoeven graven.
Tussen beide lokaties staat nog wel een boom maar verder is het redelijk vrij.

Wat zijn de beste en makkelijkste opties om een goed signaal in het vakantiehuis te krijgen?

Alvast bedankt!

Grtz, Arnholdus

Alle reacties


  • gastje01
  • Registratie: oktober 2005
  • Laatst online: 12-11 20:58
Point-2-point WiFi verbinding? Vrij zicht is wel een vereiste. Internet is geen probleem, je iptv kan een uitdaging worden.

  • Arthion-nl
  • Registratie: april 2018
  • Laatst online: 12-11 11:13
Zoals Gastje01 al zegt kun je een point 2 point verbinding opzetten en dan weer een AP plaatsen.

https://www.wifishop.nl/point-to-point-wifi/cid=3450

  • sypie
  • Registratie: oktober 2000
  • Niet online
Wil je écht live tv met een digi-decoder of kan het ook met bijvoorbeeld een AppleTV en de NLZiet-app? Wanneer een mediaspeler en een app voldoende zijn hoef je je alleen maar druk te maken om een wifi verbinding.

2 apparaten met externe antennes en 2 lege colablikjes doen wat jij wilt: http://decoratingdivatips...ignal-booster-system.html

  • CuttUr6
  • Registratie: oktober 2019
  • Laatst online: 22-10 00:07
Beste is altijd bekabeld
Makkelijkste is over wifi
Ik zou in dit geval toch iets extra moeite doen en het lekker bedraad verbinden

  • vso
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 22:21

vso

raap voor zijn recht

Arnholdus schreef op zondag 20 oktober 2019 @ 22:06:
Hoe kan is een glasvezel signaal zo makkelijk mogelijk over ca 150 meter sturen?
...
Voor een vakantiewoning 150 meter verderop in de tuin willen we een internetverbinding (ook voor tv)
Op dit moment is er alleen een glasvezelverbinding met een enkele router (met een zeer beperkt bereik) in het voorste huis.
Eigenlijk zoek ik de makkelijkste oplossing zonde nieuwe kabels te hoeven graven.
Tussen beide lokaties staat nog wel een boom maar verder is het redelijk vrij.

Wat zijn de beste en makkelijkste opties om een goed signaal in het vakantiehuis te krijgen?

Alvast bedankt!

Grtz, Arnholdus
Waarom denk je dat wij het "antwoord" geven wat je zoekt ? de engelsen hebben een mooi spreekwoord:
"Penny wise, pound folish"

Al nagedacht over een 4g abbo ? al dan niet in combo met een satteliet verbinding .. redelijk duur maar zeer stabiel. en in combo met het zelfde "huis abbo" ben je wellicht nog relatief goedkoop af voor de eerste 3 jaar. tenzij je daar porn gaat downloaden of gaat gamen .. (lees wonen ipv vakantie)

Wifi tuurlijk maar dure richt antenne's zijn te duur en line of sight heb je blijkbaar niet .. afgezien dat het weer (mist,regen, sneeuw niet je beste vrienden zijn .. voor dit soort zaken ..

je kan een kabel over de grond neerleggen of in de lucht hangen .. zou alleen wel goeie verzekering(en) afsluiten tegen bliksem inslag .. wellicht in een buis lekker langs de schutting ? |:( |:( maar ja de tuinman die daar een schop in steekt is ook niet echt handig.

Hoeveel opties heb je dan nog over denk je behalve "graven" en 60cm diep is niet zomaar bedacht ..
daarnaast je kan er gelijk telefoon, internet en beveiliging over een 4 tot 6 tal kabels aanbrengen en later uitbreiden voor het zwembad oid ..

Wij nederlanders zeggen dus "goedkoop is duurkoop"

vso wijzigde deze reactie 21-10-2019 01:46 (11%)

Searching internet is like drinking from a fire hydrant


  • vonkkie
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 19:35
Bestel 2 van deze op elkaar richten en je hebt een goede verbinding voor nog geen 200 euro

Wij gebruiken deze regelmatig

https://www.amazon.de/Ubi...z-Wei%C3%9F/dp/B071XWKF9X

vonkkie wijzigde deze reactie 21-10-2019 07:23 (24%)


  • CurlyMo
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 23:00

CurlyMo

www.pilight.org

Als je niet wil graven, dan leg je gewoon een lange PVC buis op de grond met daarin glasvezel. Glasvezel is toch niet bliksem gevoelig.

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


  • rens-br
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 22:51

rens-br

Moderator Mobile & IN
Je openingspost voldoet momenteel niet helemaal aan de wensen/eisen die we er aan stellen. Zo is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te geven over je probleem, daarnaast is het ook verplicht om eerst wat eigen onderzoek te doen voordat je een topic opent. Zie ook: Het algemeen beleid #quickstart

Zou je dus willen toevoegen wat je zelf al gevonden en gedaan hebt?

Op die manier kunnen we je een stuk beter helpen.

  • DJSmiley
  • Registratie: mei 2000
  • Laatst online: 22:29

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Ik zou voor een (glasvezel)kabeltje gaan. Kost je moeite om 'm aan te leggen, maar dat hoeft nieteens heel diep (zeker op eigen terrein en als je weet dat je toch niet gaat graven)

Wifi kan maar
- Boom kan lastig zijn, zeker als ie vol zit met blad
- Minder betrouwbaar
- Lastig met TV (multicast), je moet met vlans enz aan de gang

Glasvezel heeft die problemen niet. Kwa kosten maakt het ook weinig uit. DB kabel (Direct burried, dus meteen in de grond zonder dure buisjes enz) kost je 50-70ct/meter. Beetje koperkabel kost dat ook al.

Enige is dat je ff iemand moet vinden die er stekkertjes op kan zetten. Mediaconverters zijn ook de kosten niet. TPLink mediaconverter (30 euro) en een 2-tal SFPtjes (OEM, 20 euro voor een setje)

  • Jan-man
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 23:34
2 x nanostation m5 met een p2p Wi-Fi verbinding ?

In het huisje een poe switch bijvoorbeeld de 8-50W met een ap ac lite.

Wordt alleen even puzzelen om de multicast steam daar werkende te krijgen voor itv. Tenzij je kpn/telfort/xs4all hebt die hebben zoiezo de optie om doormiddel van een chromecast het tv signaal te casten via de telefoon.

3420 Wp zuid 10 x 285 Wp 35° 2 x 285 Wp 13° maxim integrated | PVOutput


  • Rensjuh
  • Registratie: juli 2007
  • Laatst online: 11-11 16:13
Arnholdus schreef op zondag 20 oktober 2019 @ 22:06:
Hoe kan is een glasvezel signaal zo makkelijk mogelijk over ca 150 meter sturen?
Nog altijd over een glasvezelkabel...

Ik zou gewoon een sleufje graven, buisje er in leggen en daar je glasvezel doorheen trekken.
Multimode is voldoende voor deze afstand en hier kun je uiteindelijk ook 10GBp/s (of meer in de toekomst) overheen sturen.

  • falconhunter
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 18:04
Natuurlijk is glas het beste maar dat aanleggen is niet voor iedereen. Je hebt natuurlijk twee switches nodig met glas aansluiting, als je geen kabel van precies de juiste lengte van vinden moet je zelf de connectors maken etc. Ik heb het een keer gedaan en al met al was het veel werk (150 meter geul graven is ook niet niks), had nogal wat nieuw gereedschap nodig en al met al was het best kostbaar.

Ik zou zelf in de toekomst altijd voor p2p wifi van Ubiquiti gaan. Werkt als een lier.

  • Arnholdus
  • Registratie: oktober 2014
  • Laatst online: 29-10 21:52
Dank jullie voor de reacties tot nu toe.
Ik had hier al meerdere (oudere) topics doorgelezen en zou het liefst een kabel graven maar dat moet door de tuin / langs boomwortels en door struiken. Niet echt optimaal . Ook is niet duidelijk waar overige warer- en electraleidingen in de tuin liggen.

4G abbo is geen optie door zeer slecht bereik (grensstreek), meestal 3 G of al op het Duitse netwerk.

In eerdere reviews las ik over de p2p (ook van Ubiquiti), dat leek me een goede oplossing maar vraag me dus af of we dan nog wel TV kunnen kijken.
Wel moet ik toegeven dat enkele oplossingen in vorige topics mijn pet te boven gaan wat betreft switches, SFP en nanostations ,

Voor alsnog lijkt het alsof een p2p de makkelijkste oplossing is.

  • Titu
  • Registratie: februari 2010
  • Laatst online: 14:13
Arnholdus schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 13:01:
Ik had hier al meerdere (oudere) topics doorgelezen en zou het liefst een kabel graven maar dat moet door de tuin / langs boomwortels en door struiken. Niet echt optimaal . Ook is niet duidelijk waar overige warer- en electraleidingen in de tuin liggen.
Maar zoals eerder aangegeven is, Waarom niet een buis boven de grond langs de omheining of iets dergelijks?

  • DJSmiley
  • Registratie: mei 2000
  • Laatst online: 22:29

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Rensjuh schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 10:09:
[...]


Nog altijd over een glasvezelkabel...

Ik zou gewoon een sleufje graven, buisje er in leggen en daar je glasvezel doorheen trekken.
Multimode is voldoende voor deze afstand en hier kun je uiteindelijk ook 10GBp/s (of meer in de toekomst) overheen sturen.
Een buisje met kabel erdoor is vrij prijzig. DB kabel is een stuk goedkoper omdat je die gewoon direct kan leggen. Kost je 75 euro ofzo voor 150m. Die kan idd ook gewoon 'los' over de grond in principe.

Multimode kan idd, maar anno 2019 zou ik altijd singlemode kiezen. Scheelt niets in prijs, en singlemode is ook in DB te krijgen. Daarnaast ben je wat flexibeler als je gekke dingen zou willen doen (al is dat voor TS niet relevant, maar omdat het kwa prijs niets uitmaakt)

  • Rensjuh
  • Registratie: juli 2007
  • Laatst online: 11-11 16:13
DJSmiley schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 15:22:
[...]


Een buisje met kabel erdoor is vrij prijzig. DB kabel is een stuk goedkoper omdat je die gewoon direct kan leggen. Kost je 75 euro ofzo voor 150m. Die kan idd ook gewoon 'los' over de grond in principe.

Multimode kan idd, maar anno 2019 zou ik altijd singlemode kiezen. Scheelt niets in prijs, en singlemode is ook in DB te krijgen. Daarnaast ben je wat flexibeler als je gekke dingen zou willen doen (al is dat voor TS niet relevant, maar omdat het kwa prijs niets uitmaakt)
Oh maar ik bedoel gewoon wat PVC buis en daar een prefab 'patch' snoer doorheen trekken.
Bijv: https://www.centralpoint....de-art-46405-num-6350425/
Of eventueel de singlemode variant.

Qua snelheid scheelt het niks, multimode kan net zo makkelijk 10GB (of meer) aan als singlemode.
Prijs van de multimode is alleen vaak net wat voordeliger.
+ wanneer je singlemode pakt kan het zijn dat je signaal te hard binnenkomt op je SFP waardoor je eventueel nog dempers moet gaan plaatsen.

  • DJSmiley
  • Registratie: mei 2000
  • Laatst online: 22:29

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Rensjuh schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 15:38:
[...]


Oh maar ik bedoel gewoon wat PVC buis en daar een prefab 'patch' snoer doorheen trekken.
Bijv: https://www.centralpoint....de-art-46405-num-6350425/
Of eventueel de singlemode variant.

Qua snelheid scheelt het niks, multimode kan net zo makkelijk 10GB (of meer) aan als singlemode.
Prijs van de multimode is alleen vaak net wat voordeliger.
+ wanneer je singlemode pakt kan het zijn dat je signaal te hard binnenkomt op je SFP waardoor je eventueel nog dempers moet gaan plaatsen.
Bij normale SM optics heb je geen dempers nodig, tenzij je de (veel duurdere) ZX/ER varianten nemen. Kwa snelheid maakt het idd niet uit.

PVC buis en prefab snoer is duurder. Je moet hostalit gebruiken buiten (de grijze). Dat kost al 40-50ct/meter ex de kabel. Al met al zit je dan op 2 euro per meter.

DB kabel kost 40-60ct/meter. Dat scheelt minstens de helft. Alleen even iemand regelen die 'm wil afmonteren.

  • Tommie12
  • Registratie: juni 2011
  • Laatst online: 16:51
Ik zou bij Coolblue of Bol die wifi toestellen kopen, en kijken of het lukt.
Indien niet... terugsturen, en een schup bestellen.

Hoe geraakt de electriciteit aan die vakantiewoning?
Kan je daar een glasvezel bij trekken?

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Laatst online: 17:49
Titu schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 14:26:
[...]
Waarom niet een buis boven de grond langs de omheining of iets dergelijks?
nee.... gewoon nee... das een 1-maand-max oplossing... en nogmaals nee...

  • CuttUr6
  • Registratie: oktober 2019
  • Laatst online: 22-10 00:07
CAT5 of 6 kabeltje + gigabit switch en klaar is kees.
In geval van een CAT5 kabel zou ik die persoonlijk wel in PVC buis met pvc sokken verlengd laten lopen.
In geval van CAT6 is die pvc buis niet eens nodig.
Laat je keuze vooral gebaseerd zijn op kwaliteit en duurzaamheid
Hoe dan ook.. tal van oplossingen, succes ermee

  • CuttUr6
  • Registratie: oktober 2019
  • Laatst online: 22-10 00:07
Overigens toevoeging op de glasvezel adviezen. Ja eens.. supersnel, en zeker stabiel met gelijke up/down stream.
Maar vergeten jullie niet het betreft hier een te overbruggen afstand van 150 meter. Brengt je wat betreft de kabel alleen al op rond de 500 euro en dat is ex je glasvezelmodem

  • TheBrones
  • Registratie: november 2013
  • Laatst online: 22:11
Glasvezelmodem? Ik zou gewoon wat mediaconverters van TP-link pakken of een switch met SFP poorten.

  • gysman11
  • Registratie: juli 2010
  • Laatst online: 14:51
ijske schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:05:
[...]


nee.... gewoon nee... das een 1-maand-max oplossing... en nogmaals nee...
ok. Waarom? (oprechte interesse), Zelf overigens ingegraven (30m)

  • CuttUr6
  • Registratie: oktober 2019
  • Laatst online: 22-10 00:07
TheBrones schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:18:
Glasvezelmodem? Ik zou gewoon wat mediaconverters van TP-link pakken of een switch met SFP poorten.
Ja bv wederom een goeie tip, en zo leiden er meerdere wegen naar Rome.
Maja wij kunnen niet in zijn portemonnee kijken

  • Kwistnix
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 21:27
CuttUr6 schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:16:
Maar vergeten jullie niet het betreft hier een te overbruggen afstand van 150 meter.
Maar 150 meter overbruggen met CAT5 / CAT6 doet je niet met één kabellengte.

  • CuttUr6
  • Registratie: oktober 2019
  • Laatst online: 22-10 00:07
Kwistnix schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:28:
[...]


Maar 150 meter overbruggen met CAT5 / CAT6 doet je niet met één kabellengte.
Je doelt op max capaciteit. en dat overbrug je door een repeater :)
Maar scherp opgemerkt van je
Mn insteek van advies is alleen niet meteen de duurste oplossing

  • Schumaster
  • Registratie: januari 2007
  • Laatst online: 17:08
CuttUr6 schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:31:
[...]


Je doelt op max capaciteit. en dat overbrug je door een repeater :)
Maar een repeater halverwege is dan weer níet praktisch, in een ondergrondse kabel...

Ik zou ook 2 nanobeams bestellen en deze instellen, snelste en goedkoopste manier.
Hoe is je IPTV geregeld?(welke provider bijv?)

  • CuttUr6
  • Registratie: oktober 2019
  • Laatst online: 22-10 00:07
Kijk das het mooie van forums/internet.. share the knowledge

  • ijske
  • Registratie: juli 2004
  • Laatst online: 17:49
gysman11 schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:20:
[...]


ok. Waarom? (oprechte interesse), Zelf overigens ingegraven (30m)
talloze keren dit zien falen...
gaande van auto die erover reed, hond die erop heeft gekauwd, tuinman heeft em per ongeluk doorgesnoeid..

kabel altijd ingraven

  • falconhunter
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 18:04
CuttUr6 schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:08:
CAT5 of 6 kabeltje + gigabit switch en klaar is kees.
In geval van een CAT5 kabel zou ik die persoonlijk wel in PVC buis met pvc sokken verlengd laten lopen.
In geval van CAT6 is die pvc buis niet eens nodig.
Laat je keuze vooral gebaseerd zijn op kwaliteit en duurzaamheid
Hoe dan ook.. tal van oplossingen, succes ermee
Het is 150 meter.... dan moet je hele (echt hele) goede cat6 kabel hebben en switches die erg goed zijn want anders gaat dat nooit werken. Mijn ervaring is dat de gegarandeerde 90 meter al aan de optimistische kant is.

  • CurlyMo
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 23:00

CurlyMo

www.pilight.org

CuttUr6 schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:16:
Overigens toevoeging op de glasvezel adviezen. Ja eens.. supersnel, en zeker stabiel met gelijke up/down stream.
Maar vergeten jullie niet het betreft hier een te overbruggen afstand van 150 meter. Brengt je wat betreft de kabel alleen al op rond de 500 euro en dat is ex je glasvezelmodem
Zullen we het gewoon bij de feiten houden: 200m (beetje buffer) voor € 26,-
https://www.fs.com/de-en/products/74355.html

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


  • vonkkie
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 19:35
Arnholdus schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 13:01:
Dank jullie voor de reacties tot nu toe.
Ik had hier al meerdere (oudere) topics doorgelezen en zou het liefst een kabel graven maar dat moet door de tuin / langs boomwortels en door struiken. Niet echt optimaal . Ook is niet duidelijk waar overige warer- en electraleidingen in de tuin liggen.

4G abbo is geen optie door zeer slecht bereik (grensstreek), meestal 3 G of al op het Duitse netwerk.

In eerdere reviews las ik over de p2p (ook van Ubiquiti), dat leek me een goede oplossing maar vraag me dus af of we dan nog wel TV kunnen kijken.
Wel moet ik toegeven dat enkele oplossingen in vorige topics mijn pet te boven gaan wat betreft switches, SFP en nanostations ,

Voor alsnog lijkt het alsof een p2p de makkelijkste oplossing is.
nano stations zijn p2p alleen betere zenders en ontvangers

  • I_IBlackI_I
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 21:51
Glasvezel is toch echt een ideale oplossing, alleen zal je inderdaad wel je handen van je toetsenbord moeten halen en wat graven. Qua kosten zal het allemaal niet heel veel uitmaken, echter is een kabel altijd stabieler.

  • CurlyMo
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 23:00

CurlyMo

www.pilight.org

I_IBlackI_I schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 19:54:
Glasvezel is toch echt een ideale oplossing, alleen zal je inderdaad wel je handen van je toetsenbord moeten halen en wat graven. Qua kosten zal het allemaal niet heel veel uitmaken, echter is een kabel altijd stabieler.
Graven is niet eens noodzakelijk met glasvezel, want niet bliksem gevoelig. Het is natuurlijk wel netter.

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


  • I_IBlackI_I
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 21:51
CurlyMo schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 20:01:
[...]

Graven is niet eens noodzakelijk met glasvezel, want niet bliksem gevoelig. Het is natuurlijk wel netter.
Klopt, maar vind het zelf wel fijner zodat niet iemand er per ongeluk over kan struikelen, en vaak zien die felgekleurde kabels er ook niet uit.

  • mutsje
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 20:14

mutsje

Certified Prutser

Je moet wel even de snelheden van de ubiquity nano's bekijken. Die gaan niet tot 1Gbs zover ik weet. Je hebt wel handige interface waarmee je ze perfect uit kunt lijnen. Beter is kabel ingraven als je die moeite wilt doen en dan gelijk glas in een slagvaste plastic pijp.

  • I_IBlackI_I
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 21:51
mutsje schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 20:20:
Je moet wel even de snelheden van de ubiquity nano's bekijken. Die gaan niet tot 1Gbs zover ik weet. Je hebt wel handige interface waarmee je ze perfect uit kunt lijnen. Beter is kabel ingraven als je die moeite wilt doen en dan gelijk glas in een slagvaste plastic pijp.
Aangezien het hier om uitbreiden van het netwerk gaat zou een simpele convertor toch voldoende moeten zijn? Bijvoorbeeld https://www.fs.com/de-en/products/35333.html voor (2x) 25€. Een ubiquity nano lijkt mij overkill.

  • CurlyMo
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 23:00

CurlyMo

www.pilight.org

I_IBlackI_I schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 20:26:
[...]


Aangezien het hier om uitbreiden van het netwerk gaat zou een simpele convertor toch voldoende moeten zijn? Bijvoorbeeld https://www.fs.com/de-en/products/35333.html voor (2x) 25€. Een ubiquity nano lijkt mij overkill.
Of gewoon de welbekende pricewatch: TP-Link Gigabit Ethernet Media Converter MC220L

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


  • DJSmiley
  • Registratie: mei 2000
  • Laatst online: 22:29

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Die zou ik ook de voorkeur geven. Setje SFP's haal je uit China, dan ben je voor 15 eur klaar.

In geval van TS kan ie ook de Mikrotik RB260GS overwegen. TS wil ook met TV aan de gang en dan zul je toch iets met vlans moeten doen. Dat gaat met zo'n domme mediaconverter wat lastig.

In geval van die Mikrotiks kan ie gewoon 1 poortje voor internet doen, en 1 poortje voor TV.

Nog mooier is een hAP AC in het vakantiehuisje (en 'binnen' gewoon de RB260GS). Dan is er ook meteen een (dualband) wifi accesspoint beschikbaar voor wifi in het huisje. 1 poortje gooi je dan in het vlan voor IPTV met de settopbox hierop.
mutsje schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 20:20:
Beter is kabel ingraven als je die moeite wilt doen en dan gelijk glas in een slagvaste plastic pijp.
150m slagvaste pijp is niet handig, want dat zijn lengtes van 4m. Voor zulke dingen gebruik je een mantelbuis. Maar dat zijn allemaal prijzigere oplossingen, ik zou gewoon DB kabel nemen. Die kan zo de grond in. Stuk makkelijker en goedkoper dan geklooi met buizen enz.

Alleen het lassen is wat lastiger. Maar goed, informeer eens bij een lokale installateur of IT bedrijfje of ze ff stekkertjes erop willen zetten. Is niet zoveel werk, met een half uurtje ben je wel klaar voor 2 stekkertjes.

Prefab over 150m.. been there, done that. werkt zacht gezegd niet fijn, als je 'm er al in krijgt (bocht = ellende). En daarnaast is een degelijke prefab kabel (armored) ook prijzig. De normale gele kabeltjes zijn ook geliefd bij knaagdieren.


Ligt er overigens geen ongebruikte coax of telefoonlijn? dan kun je die misschien gebruiken. Hoef je ook niets te graven.

DJSmiley wijzigde deze reactie 21-10-2019 21:52 (5%)


  • CurlyMo
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 23:00

CurlyMo

www.pilight.org

DJSmiley schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 21:51:
[...]


Die zou ik ook de voorkeur geven. Setje SFP's haal je uit China, dan ben je voor 15 eur klaar.
Of gewoon bij fs.com samen met de kabel.

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


  • -The_Mask-
  • Registratie: november 2007
  • Niet online
Kwistnix schreef op maandag 21 oktober 2019 @ 16:28:
[...]


Maar 150 meter overbruggen met CAT5 / CAT6 doet je niet met één kabellengte.
Ik had zelf geen probleem met 160 meter met een CAT5e kabel. Werkt al meer dan een half jaar perfect, gewoon gigabit.

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


  • dangerpaki
  • Registratie: april 2004
  • Laatst online: 10-11 13:41
Hoe loopt de rest van de bekabeling naar dat huisje? Loopt er niet wat aan stroom of water die kant op vanuit de hoofdwoning?

Kun je niet gewoon bekabeld daar in een bestaande buis een kabel doorheen krijgen?

dangerpaki wijzigde deze reactie 22-10-2019 07:08 (25%)


  • CurlyMo
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 23:00

CurlyMo

www.pilight.org

dangerpaki schreef op dinsdag 22 oktober 2019 @ 07:07:
Hoe loopt de rest van de bekabeling naar dat huisje? Loopt er niet wat aan stroom of water die kant op vanuit de hoofdwoning?

Kun je niet gewoon bekabeld daar in een bestaande buis een kabel doorheen krijgen?
Ik hoop niet dat je netwerk en elektra combineren bedoeld, maar glasvezel en elektra?

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


  • dangerpaki
  • Registratie: april 2004
  • Laatst online: 10-11 13:41
CurlyMo schreef op dinsdag 22 oktober 2019 @ 10:55:
[...]

Ik hoop niet dat je netwerk en elektra combineren bedoeld, maar glasvezel en elektra?
Goed punt. Had ik niet bewust over nagedacht. Maar ging er automatisch van uit dat het glasvezel zou zijn omdat de lengte CAT onmogelijk maakte.

  • Arnholdus
  • Registratie: oktober 2014
  • Laatst online: 29-10 21:52
Iedereen nogmaals bedankt. Vandaag 2 x 70 meter kabel gelegd (buitenkabel cat 6) met een modem ertussen. Werkt perfect voor het internet. TV nog niet kunnen testen , dat gaan we over 2 weken zien.
Kabel nog niet ingegraven maar grotendeels op 1 meter hoogte langs een hek geleid. Waarschijnlijk gaat de kabel tzt nog wel de grond in.
Pagina: 1


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Tesla

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True