Toon posts:

Nieuwe Ryzen build; vreemd BIOS toetsenbord muis gedrag

Pagina: 1
Acties:

Vraag


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • RichZ
  • Registratie: december 2000
  • Laatst online: 01-12 15:55

RichZ

Keep burning!

Topicstarter
Ik heb zelf een nieuwe PC in elkaar gezet, met o.a.
  • Fractal Design R6 USB-C
  • Gigabyte X570 Aorus Elite
  • Ryzen 3700x
Nu heb ik iets vaags in het BIOS met mijn toetsenbord en muis; als ik die aansluit via USB dan werken ze een paar seconden en dan niet meer. De muis cursor bevriest dan en het toetsenbord doet ook niets meer.
Alleen 2 specifieke USB poorten lijken dit probleem niet te hebben; daar blijft alles gewoon werken.
Herkent iemand dit, is dit normaal? Ik kan nu wel Windows gaan installeren maar als er iets mis is met de USB poorten schiet dat natuurlijk niet echt op.
Ik heb al een andere muis en toetsenbord geprobeerd maar dat helpt niet, ook Google geeft geen soortgelijke ervaringen. Ook heb ik de USB moederbord headers van mijn case al losgemaakt maar dat helpt ook niet. Ook de manual van het moederbord zegt niets over specifieke USB poorten voor toetsenbord en muis om het BIOS te kunnen instellen. De PC is geaard aangesloten.

Alle reacties


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • MaXeRs
  • Registratie: november 2008
  • Laatst online: 19:38
Bios al geüpdate?
Het zou kunnen dat het USB 3_1 gen 2 poorten zijn die de bios nog niet ondersteund.

https://www.gigabyte.com/...0/support#support-dl-bios

Er zou volgens een gigabyte rep. al een volgende bios update op komst zijn maar ze wachten nog op AMD

https://www.reddit.com/r/...70_gigabyte_motherboards/

[Voor 19% gewijzigd door MaXeRs op 28-07-2019 09:45]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • RichZ
  • Registratie: december 2000
  • Laatst online: 01-12 15:55

RichZ

Keep burning!

Topicstarter
MaXeRs schreef op zondag 28 juli 2019 @ 09:40:
Bios al geüpdate?
Het zou kunnen dat het USB 3_1 gen 2 poorten zijn die de bios nog niet ondersteund.

https://www.gigabyte.com/...0/support#support-dl-bios

Er zou volgens een gigabyte rep. al een volgende bios update op komst zijn maar ze wachten nog op AMD

https://www.reddit.com/r/...70_gigabyte_motherboards/
Ja, heb al de laatste BIOS.
Maar ik ben er inmiddels achter; het lijkt dus gewoon een BIOS dingetje te zijn; zodra ik de Windows installer draai werken alle USB poorten gewoon. Blijkbaar werken in de BIOS maar 2 USB poorten goed, vreemd dat hier dan in de handleiding niets over te vinden is en niemand dit eerder gemeld heeft.

Laatste update: ik heb Windows inmiddels geinstalleerd en alle USB poorten werken naar behoren.

[Voor 5% gewijzigd door RichZ op 30-07-2019 09:44]



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee