Goed begin. Op 40m afstand is de Fresnel-zone bijna verwaarloosbaar klein (~0.7m), dus dit moet lukken als je LOS hebt.
Daar ga je vrijwel zeker verbinding mee krijgen. Welke eisen stel je aan de verbinding? Hou er rekening mee dat de "300Mbps" een link rate is, je haalt max 2/3 daarvan aan echte throughput, dus meer dan 200Mbps ga je hier niet mee halen. Is dat voldoende? Dan voldoen deze apparaten prima.
Aan mijn zijde kan ik de module op de buitengevel bevestigen, echter aan hun zijde zou dit achter een venster zijn. Nu heb ik begrepen dat dit voor outdoor bedoelt is, maar zou dit ook kunnen werken op deze manier?
Concreet:
- Werkt dit als 1 module achter glas zit maar wel maar op 30-40 meter met direct line of sight?
Hangt af van het glas. Enkel glas dempt minder dan regulier dubbelglas, dubbelglas dempt minder dan HR+(+) glas. Vooral die laatste blokkeert vrijwel ieder RF-signaal. Als het geen HR+(+) glas is vermoed ik dat het mee zal vallen met de demping en zeker gezien de hoge gain, korte afstand en feit dat de andere node wel buiten hangt denk ik dat het moet lukken. Is het wel HR++? Dan ga je linksom of rechtsom je antenne buiten moeten krijgen

- Zijn er gezondheidsrisico's verbonden met zo een module binnenshuis te plaatsen?
Je kunt over een kabel struikelen...
Serieus - welke "gezondheidsrisico's" zie je dan voor je? Deze apparaten zijn gewoon WiFi-apparaten die dezelfde 5GHz-signalen verspreiden als je reguliere WiFi. Dat is magnetronstraling, het kan waterhoudend materiaal opwarmen, meer niet; als je 750W ervan in een gesloten metalen doos perst kun je een kip garen, maar zoals op de site waar je naar linkt zegt houdt deze zich netjes aan de (low power) 5GHz norm van 23dBm oftewel 200mW, doet dat in een open ruimte (dan is zelfs 750W niet gevaarlijk) en heeft het een richtantenne zodat verreweg grootste deel van die al kleine 200mW naar buiten toe gestuurd wordt (tenzij je het echt fout neerzet

). Daarom zal dit minder energie in het huis pompen dan een reguliere WiFi AP met onmidirectionele antenne in dezelfde ruimte.
Overigens, gevolg van het binnen plaatsen is wel dat er meer demping is, dus minder modulatie, dus moet de radio langer aan staan voor dezelfde hoeveelheid data. Door het binnen te plaatsen verhoog je wel de hoeveelheid energie in de ruimte, al blijft dat volstrekt verwaarloosbaar en hebben we het sowieso niet over ioniserende straling.
- Iemand ervaring met andere modules die aan te raden zijn?
Hangt wederom af van eisen. Als die laag zijn zou ik vooral niet teveel geld uitgeven en zien deze er prima uit. Grootste minpunt is dat TP-Link in de regel geen DFS-support heeft, dus alleen in de (drukste) eerste vier kanalen van 5GHz kan werken. Dat heeft twee nadelen, eerste is dat als er veel verkeer is in die kanalen dat het je zou kunnen storen. Echter bij point-to-point met richtantennes speelt dat veel minder, omdat alles op elkaar gericht is heb je alleen last van storingsbronnen op de LOS zelf. Wat wel speelt: deze apparaten doen max 23dBm (200mW). Bij point-to-point heeft het zeker zin om harder te zenden. 30dBm (1W) is toegestaan in de 5GHz, maar alleen in de hogere kanalen (>100) die alleen beschikbaar zijn als je DFS support. Zeker omdat je met glas ertussen zit te prutsen kun je die 7dB extra goed gebruiken. Of deze geen DFS supporten weet ik niet 100% zeker, maar het staat niet tussen lijst van certificeringen in de datasheet, en dat icm die 23dBm doet me vermoeden dat het weer eens raak is.
Als je voor vergelijkbaar geld vergelijkbare apparaten kunt vinden (~12dBi antenne) die wel DFS ondersteunen en tot 30dBm zenden zouden die de voorkeur genieten.