vso schreef op vrijdag 10 mei 2019 @ 10:12:
[...]
Wat een bizare post .. je reageert niet eens inhoudelijk .. sterker wat je benoemt onderbouw je niet eens ofzo sterker nog je schuift signaal versterkers aan de kant (voor netwerk is dit een switch bv)
frequenties, modulatie enzv zegt je blijkbaar niks..
Uhh.. wut is ga je niet in detail uitleggen hoe het werkt. Draagt weinig bij aan de discussie.
je kabel provider is "verplicht" een minimum van x db (db is signaal sterkte) te leveren per huis, en met behulp van modems is dit snel inzichtelijk voor een helpdesk medewerker .. en die kan een monteur sturen indien nodig. simpel telefoontje is genoeg.
Je kabel provider is nergens toe verplicht. De standaard schrijft voor dat er een minimaal aantal dB op een aansluiting moet staan voor goede ontvangst. Dit heeft weinig te maken met de verplichting van de aanbieder.
Vanuit de hoofdaansluiting splits je .. 1 tak = internet de andere tak is tv.. hoezo er tussen versterken ..en "geschikte" versterkers ?
Je splits geen internet en tv signaal. Je splits het gehele signaal. Het modem ontvangt ook de tv streams net als je tv de docsis streams ontvangt. Je kunt internet en TV niet splitsen van elkaar op een normale manier.
En tussen een versterker en een geschikte versterker zit een wereld van verschil. Er zijn meer dan genoeg "versterkers" op de markt die alleen maar ruis en ellende de lijn op sturen en het goede signaal verminken. Daarom een geschikte versterker, die is erop getest dit niet te doen.
je modem moet je gewoon dicht bij de hoofdaansluiting met de meegeleverde kabel aansluiten met een goeie splitter .. minst signaal verlies = minst problemen.
250 meter vanaf een AOP kan het anders prima werken. Goed aansluiten met juiste materialen en je komt veel verder dan je denkt.
TV signaal is veel minder "verlies" gevoelig .. met goeie coax kabel bespaar jezelf het meeste ellende . signaal verlies zie je doordat sommige zenders "ruis" vertonen (minder scherp)
Een DVB-C stream is net zo gevoelig als een Docsis stream. Dat is immers technisch ook een DVB-C stream. Het maakt 0,niets uit of je nu een TV of modem verder weg zet. En daarnaast is ruis, aldus velen, niet waarneembaar in de beeld kwaliteit van digitaal beeld.
Maar kabel kwaliteit versus lengte + gebruikte connectoren.. zorgen voor DB verlies en met signaal versterkers kan je dat opvangen.. in een relatief klein huis en goeie levering + goeie aansluiting heb je daar geen last van. maar goed dat is TS keuze.
Elke kabel, connector en splitter heeft verlies. Er bestaan geen kabels, connectoren en splitters zonder verlies. Dat is onmogelijk. Hoe groot of klein een huis ook is. Een versterker koop je om verliezen te compenseren als een splitter voor teveel verlies zorgt.
Goedkopere (bouwmarkt) "witte" coax is minder shielded en dunner dus wederom DB verlies per meter, RG59 kabel (advies van CAI monteurs) is beter shielded en heeft minder DB verlies per strekkende meter. meeste verlies heb je in de regel op connectoren (4 tot 5 db ) met een kwalitatief goeie kabel is dat 1 db per 5 meter ofzo .. ter indicatie
Een connector met 5dB verlies? Wut? Als het 0,01dB is is het al veel te veel. Je verliest per meter kabel bij een C9 kabel 0,09 dB op 230 of 0,18 dB op 800MHz. Daarmee ga je rekenen een RG 59 heeft nog veel meer nadelige kenmerken dan de shielding.
(tv)coax en cat5 zijn beide rated voor minimaal 1gigabit per seconde aan data overdracht..
Coax heeft niets mer snelheid te maken van 1 gigabit per sec. Net als een CAT5e kabel dat ook niet direct heeft. Het aantal MHz bereik van een coaxkabel en CAT5e kabel zijn van belang. Waar een Coaxkabel van 5 MHz tot 3GHz / 3000Mhz bandbreedte heeft en de gebruikte ruimte hierop in combinatie met modulatie technieken bepaald de snelheid net als dit ook bij CAT5e geld. CAT5e geeft garantie op 1Gbit/s over 100 meter. Waar Ziggo nu al continu een constante datarate van meer dan 5Gb/s over de coax stuurt over onbeperkte afstand (Jaja met versterkers etc kun je inprincipe onbeperkt doorgaan met oplengen).
Dit heeft met meer factoren te maken dan alleen "kabel" dus frequentie gebruik, modulaties en codex .. vergeet alleen niet dat "analoog" bredere freqentie bereik heeft dan digitaal. maar last heeft de verlies per meter per gebruikte frequentie .. en hier komt dus de versterker om de hoek ..
Analoog een bredere frequentie bereik heeft? Que? Analoog en digitaal signaal gebruiken beiden 8MHz (effectief 7,6MHz) per kanaal en kennen exact dezelfde verliezen per meter. Het maakt niets uit of je analoog of digitaal signaal over een kabel stuurt aan het einde heb je dezelfde resultaten. Een versterker heeft 0,niets met analoog of digitaal signaal te maken maar de sterkte van je signaal over een bepaalde afstand.
Vroeger zaten in elk verdeel kastje per stad,stadsdeel en straat een "versterker" naar om je signaal naar huis te sturen ..tegenwoordig kan dit met minder techniek af.. (voor internet/digitaal verkeer)
Tegenover vroeger en nu is het netwerk buiten weinig veranderd. Die versterkers zijn nog steeds aanwezig en ook hier maakt analoog/digitaal niets uit. Al sinds de introductie van DOCSIS 1.0 eind jaren 90 wordt analoog en digitaal over 1 en de zelfde kabel en versterkers gestuurd. Wat veranderd is is het aantal glasvezel wat van uit de HUB's naar de wijken toe gaat vele malen toegenomen is om het aantal segmenten te verkleinen voor het verdelen van de capaciteit. Ofwel minder aansluitingen op een segment is meer capaciteit op de docsis streams per aansluiting is hogere snelheden mogelijk. Hiervoor zijn er of meer nodes geplaatst of de glasvezel is dieper de wijk in getrokken naar groepsversterkers. Maar die versterkers zijn en blijven aanwezig.