Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Geen internetverbinding zonder VPN

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
Ik gebruik al een vrij lange tijd Linux Mint (19) op mijn development machine en ik loop nu tegen een heel raar probleem aan. Als ik niet via de VPN vervbinding van de klant verbdint, heb ik in zijn geheel geen internetverbinding meer. Mijn laptop verbind zich wel met een wifi-netwerk, maar daarna gebeurt er niks meer.

Aangezien ik ook gewoon thuis verbinding wil maken op mijn neigen laptop hoop ik een oplossing te vinden. Overigens moet ik nog wel melden dat ik niet zo'n netwerk-goeroe ben.

Ik weet niet of het helpt, maar hier is mijn huidige config wanneer alles werkt:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
enx0050b6d881e8: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.10.31.14  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.10.31.255
        inet6 fe80::5374:5585:e6b3:cdfa  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether 00:50:b6:d8:81:e8  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 16007  bytes 13860939 (13.8 MB)
        RX errors 0  dropped 378  overruns 0  frame 0
        TX packets 7220  bytes 1065186 (1.0 MB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1000  (Local Loopback)
        RX packets 60  bytes 4131 (4.1 KB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 60  bytes 4131 (4.1 KB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

tun0: flags=4305<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.21.192.34  netmask 255.255.255.255  destination 10.21.192.33
        inet6 fe80::5b2a:2478:9e4d:5bb9  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        unspec 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  txqueuelen 100  (UNSPEC)
        RX packets 23  bytes 10127 (10.1 KB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 37  bytes 2387 (2.3 KB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0



En de ifconfig wanneer het niet werkt (bekabeld uit, wifi aan)

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
enx0050b6d881e8: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        ether 00:50:b6:d8:81:e8  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 14587  bytes 13711471 (13.7 MB)
        RX errors 0  dropped 25  overruns 0  frame 0
        TX packets 6729  bytes 1008008 (1.0 MB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1000  (Local Loopback)
        RX packets 52  bytes 3819 (3.8 KB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 52  bytes 3819 (3.8 KB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

wlp6s0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.10.8.143  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.10.8.255
        inet6 fe80::42eb:5198:66e5:8d46  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether c4:8e:8f:f8:b1:cb  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 157  bytes 9944 (9.9 KB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 773
        TX packets 165  bytes 19816 (19.8 KB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0
        device interrupt 18


Het aparte is dat wanneer ik geen vpn verbinding heb, mijn IP routing table leeg is :S

Een paar belangrijke punten:
* Windows op dezelfde laptop (dualboot) werkt wel gewoon perfect zonder VPN (met niet geprobeerd).
* Telefoon doet het ook prima op dat wifi netwerk.
* Alles staat gewoon op DHCP.

Ik hoop dat iemand me op weg kan helpen om verder te zoeken.

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.

Beste antwoord (via Standeman op 14-03-2019 09:06)


  • Hero of Time
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 11:30

Hero of Time

Moderator NOS/CSA

There is only one Legend

Kijk, daar hebben we de schuldige! Je hebt 5 DNS servers in je resolv.conf staan. Het systeem gebruikt de eerste 3, de rest wordt genegeerd. De eerste twee staan er ook nog eens dubbel in. Waar komen die vandaan? Dat moet ergens in NetworkManager staan vermoed ik.

Omdat de adressen die nu als DNS staan ingesteld van kantoor/klant is, heb je thuis geen 'internet' omdat de DNS servers niet te bereiken zijn.

Spekkies | Commandline FTW

Alle reacties


  • franssie
  • Registratie: februari 2000
  • Laatst online: 10:30

franssie

Save the albatross

En je router kan je ook niet pingen?

Keep Calm, Carry On | PD7F | Een goed Probleem komt nooit alleen | Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Fender Guitar, Gibson Guitar, Goddamn Guitar


  • johnkeates
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 03:14
Als je route tabel ook leeg na een reboot zonder dat je VPN opstart? Zo ja: je netwerk autoconfig is stuk. Zo nee: je VPN wist je route tabel maar reset hem niet als VPN verbroken wordt. Dat is een client configuratie die je aan moet passen.

Wat voor netwerk automatisering gebruik je? Plain old dhclient? Of network-manager? systemd-networkd? Afhankelijk van hoe je het instelt kan je dit soort rare situaties creëren, by default zou dat alleen voorkomen door brakke VPN setups. Wat voor VPN is het? IPSec? third-party SSL? OpenVPN?

  • Thralas
  • Registratie: december 2002
  • Laatst online: 23-04 23:40
Aanvulling op hierboven: 10.10.8.143 is wel een zeer opmerkelijk IP voor je WiFi thuis. Zeker weten dat iets of iemand niet een statisch IP heeft ingeklopt op je wlp6s0?

ip route
sudo iptables -S
sudo traceroute -I 1.1.1.1

Thralas wijzigde deze reactie 13-03-2019 18:55 (56%)


  • Evanescent
  • Registratie: september 2001
  • Niet online

Evanescent

Helemaal klaar voor de zomer!

Thralas schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 18:50:
Aanvulling op hierboven: 10.10.8.143 is wel een zeer opmerkelijk IP voor je WiFi thuis. [...]
Valt op zich mee als je bedenkt dat het nog steeds binnen de private range van 10.0.0.0/8 valt. Het voordeel van een uniek (lees: minder vaak gebruikt) subnet is dat je niet snel een collision zult krijgen met VPN-netwerken ;)

Ruimteverspilling


  • Hero of Time
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 11:30

Hero of Time

Moderator NOS/CSA

There is only one Legend

Dit valt mij op. Als je bekabelt met VPN werkt, is je lokale IP voor je thuis netwerk dit:

code:
1
2
enx0050b6d881e8: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.10.31.14  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.10.31.255



Zit je met wireless verbonden, heb je opeens een heel ander subnet:

code:
1
2
wlp6s0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.10.8.143  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.10.8.255



Hoe zit dat? En wat krijg je met 'route -n' in beide gevallen? Omdat het in Windows blijkbaar wel werkt, wat voor IP gegevens heb je daar? En wat heeft je telefoon? Wat kan je wel en niet pingen (is je telefoon te pingen bijvoorbeeld)? Krijg je DNS servers toegewezen?

Je bent geen held met netwerken, maar deze informatie is toch wel dermate belangrijk dat het jammer is dat we er naar moeten vragen.

Spekkies | Commandline FTW


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
franssie schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 17:07:
En je router kan je ook niet pingen?
Mijn router thuis kan ik prima pingen. Ik kan zelfs andere servers pingen (bijvoorbeeld 8.8.8.8)

Ik vermoed dat ping bij de klant wordt geblokkeerd.
johnkeates schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 17:11:
Als je route tabel ook leeg na een reboot zonder dat je VPN opstart? Zo ja: je netwerk autoconfig is stuk. Zo nee: je VPN wist je route tabel maar reset hem niet als VPN verbroken wordt. Dat is een client configuratie die je aan moet passen.
Ja. Wanneer ik met route kijk, dan zie ik helemaal niks
Wat voor netwerk automatisering gebruik je? Plain old dhclient? Of network-manager? systemd-networkd? Afhankelijk van hoe je het instelt kan je dit soort rare situaties creëren, by default zou dat alleen voorkomen door brakke VPN setups. Wat voor VPN is het? IPSec? third-party SSL? OpenVPN?
Ik heb geen idee welke automasering ik gebruik. Het is een redelijk standaard mint 11 Cinnamon installatie. Zal het even opzoeken.

Verder gebruik ik openvpn.
Thralas schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 18:50:
Aanvulling op hierboven: 10.10.8.143 is wel een zeer opmerkelijk IP voor je WiFi thuis. Zeker weten dat iets of iemand niet een statisch IP heeft ingeklopt op je wlp6s0?

ip route
sudo iptables -S
sudo traceroute -I 1.1.1.1
Het IP is van de klant. Thuis is het 192.168.178.16. standaard Ziggo spul. Overigens gaat het mobiel op prima. Net zoals op de Windows installatie die op dezelfde machine staat.


The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


  • Evanescent
  • Registratie: september 2001
  • Niet online

Evanescent

Helemaal klaar voor de zomer!

Standeman schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 20:38:
[...] Het is een redelijk standaard mint 11 Cinnamon installatie.
Weet je echt zeker dat het Linux Mint 11 betreft..? die komt uit 2011! :X
Linux Mint 11 is based on Ubuntu 11.04.
Dat kun je met het beste fatsoen niet meer 'standaard' noemen :P

Evanescent wijzigde deze reactie 13-03-2019 20:46 (8%)

Ruimteverspilling


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
Evanescent schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 20:44:
[...]

Weet je echt zeker dat het Linux Mint 11 betreft..? die komt uit 2011! :X

[...]

Dat kun je met het beste fatsoen niet meer 'standaard' noemen :P
Mint 19, kernel 4.15.0-46 8)7

Stom van me :$

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


  • KRGT
  • Registratie: september 2001
  • Niet online

KRGT

Have a nice day!

Klinkt als DNS, niet per ongeluk de klant DNS servers ingesteld? Zodra je VPN hebt kan je die bereiken en dus nameresolving doen :)

  • johnkeates
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 03:14
Kijk met netstat -rn

  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
KRGT schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 20:57:
Klinkt als DNS, niet per ongeluk de klant DNS servers ingesteld? Zodra je VPN hebt kan je die bereiken en dus nameresolving doen :)
Ik heb geen specifieke DNS servers ingesteld. Op dit moment zijn het die van Ziggo (84.116.46.21 en *.20)

Echter, wanneer ik de DNS servers van Google gebruik heb ik exact hetzelfde gedrag.

Vorige week werkte alles nog prima. Ik snap er echt niks van.
Hetzelfde als dat route -n aangeeft.

MSS/Window/irtt staan allemaal op 0

Standeman wijzigde deze reactie 13-03-2019 21:11 (17%)

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


  • Hero of Time
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 11:30

Hero of Time

Moderator NOS/CSA

There is only one Legend

@Standeman, kan je nog even mijn vragen beantwoorden?

Dat je twee verschillende subnetten hebt met draadloos en kabel is mij nu duidelijk, je hebt die informatie op kantoor/bij de klant, niet thuis. Blijven de overige vragen staan.

Spekkies | Commandline FTW


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
Hero of Time schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 21:11:
@Standeman, kan je nog even mijn vragen beantwoorden?

Dat je twee verschillende subnetten hebt met draadloos en kabel is mij nu duidelijk, je hebt die informatie op kantoor/bij de klant, niet thuis. Blijven de overige vragen staan.
De overige vragen blijven staan. Thuis heb ik exact dezelfde problemen. Geen DNS resolving.

Voor je vragen:
Ik kan mijn telefoon pingen op het IP (192.168.168.11). DNS servers zijn hetzelfde zowel op telefoon als op laptop (zowel Windows als Linux) en ook Google DNS servers werken niet wanneer ik ze instel in Linux mint 19). Ik kan alles pingen op IP (kantoor blokkeert blijkbaar ping commands)


Overigens, ik heb een aantal nameservers toegevoegd aan de resolv.conf Ik weet niet of dat iets met mijn problemen te maken heeft. Ik denk het niet omdat die er minimaal een halfjaar in staan en mijn problemen sinds een week spelen.

Standeman wijzigde deze reactie 13-03-2019 21:25 (18%)

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


  • johnkeates
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 03:14
Wat staat er in /etc/network/interfaces en /etc/network/interfaces.d/*

En: wat staat er na een reboot in /etc/resolv.conf

En heb je dnsmasq geinstalleerd

johnkeates wijzigde deze reactie 13-03-2019 21:26 (38%)


  • Hero of Time
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 11:30

Hero of Time

Moderator NOS/CSA

There is only one Legend

Standeman schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 21:17:
[...]

De overige vragen blijven staan. Thuis heb ik exact dezelfde problemen. Geen DNS resolving.

Overigens, ik heb een aantal nameservers toegevoegd aan de resolv.conf Ik weet niet of dat iets met mijn problemen te maken heeft. Ik denk het niet omdat die er minimaal een halfjaar in staan en mijn problemen sinds een week spelen.
Maar je zegt met Windows (op diezelfde laptop neem ik aan) en je telefoon geen probleem te hebben. Dan moet het iets in de IP configuratie zitten. Dus in Windows het volgende opvragen:
ipconfig /all
route print

Die tweede weet ik niet zeker, Google even indien nodig.
Op je telefoon kan je met een tap op de verbonden wireless naam in het overzicht van alle beschikbare netwerken de IP gegevens zien.

Vergelijk dat met de gegevens op je Linux. Wat zie je bij de volgende commando's:
ip a
route -n (of netstat -rn, laat hetzelfde zien)
cat /etc/resolv.conf


Verifieer ook even wat je bij NetworkManager ziet staan.

Spekkies | Commandline FTW


  • johnkeates
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 03:14
En: sudo networkctl

Als dat gewoon unmanaged voor elke interface weergeeft kunnen we dat ook wegstreepen

En: sudo nmcli

Als dat unmanaged & unavailable enz. geeft is dat ook buiten spel, maar stel dat er connected staat dan is het dus managed door network-manager.

johnkeates wijzigde deze reactie 13-03-2019 21:31 (43%)


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
Hero of Time schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 21:25:
[...]

Maar je zegt met Windows (op diezelfde laptop neem ik aan) en je telefoon geen probleem te hebben. Dan moet het iets in de IP configuratie zitten. Dus in Windows het volgende opvragen:
ipconfig /all
route print

Die tweede weet ik niet zeker, Google even indien nodig.
Op je telefoon kan je met een tap op de verbonden wireless naam in het overzicht van alle beschikbare netwerken de IP gegevens zien.

Vergelijk dat met de gegevens op je Linux. Wat zie je bij de volgende commando's:
ip a
route -n (of netstat -rn, laat hetzelfde zien)
cat /etc/resolv.conf


Verifieer ook even wat je bij NetworkManager ziet staan.
Windows gaat als een tierelier en zegt:

C:\Users\Leon>ipconfig /all

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : DESKTOP-U9BEGG3
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter VirtualBox Host-Only Network:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 0A-00-27-00-00-0C
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3d41:877a:e8c6:bcf9%12(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.56.1(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . :
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 604635175
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-D7-10-E8-C4-8E-8F-F8-B1-CB
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                       fec0:0:0:ffff::2%1
                                       fec0:0:0:ffff::3%1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 1:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : C6-8E-8F-F8-B1-CB
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 12:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2
   Physical Address. . . . . . . . . : C6-8E-8F-F8-B9-CB
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter WiFi:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1560 802.11ac
   Physical Address. . . . . . . . . : C4-8E-8F-F8-B1-CB
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::956f:8a46:aee6:3f69%11(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.178.16(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, 13 March 2019 20:27:38
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, 13 March 2019 21:27:38
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.178.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.178.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 79990415
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-D7-10-E8-C4-8E-8F-F8-B1-CB
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 84.116.46.21
                                       84.116.46.20
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
   Physical Address. . . . . . . . . : C4-8E-8F-F8-B1-CC
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


C:\Users\Leon>route print
===========================================================================
Interface List
 12...0a 00 27 00 00 0c ......VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
  9...c6 8e 8f f8 b1 cb ......Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
 18...c6 8e 8f f8 b9 cb ......Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2
 11...c4 8e 8f f8 b1 cb ......Dell Wireless 1560 802.11ac
 13...c4 8e 8f f8 b1 cc ......Bluetooth Device (Personal Area Network)
  1...........................Software Loopback Interface 1
===========================================================================

IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0    192.168.178.1   192.168.178.16     50
        127.0.0.0        255.0.0.0         On-link         127.0.0.1    331
        127.0.0.1  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
  127.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
     192.168.56.0    255.255.255.0         On-link      192.168.56.1    281
     192.168.56.1  255.255.255.255         On-link      192.168.56.1    281
   192.168.56.255  255.255.255.255         On-link      192.168.56.1    281
    192.168.178.0    255.255.255.0         On-link    192.168.178.16    306
   192.168.178.16  255.255.255.255         On-link    192.168.178.16    306
  192.168.178.255  255.255.255.255         On-link    192.168.178.16    306
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link         127.0.0.1    331
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link      192.168.56.1    281
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link    192.168.178.16    306
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link      192.168.56.1    281
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link    192.168.178.16    306
===========================================================================
Persistent Routes:
  None

IPv6 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
 If Metric Network Destination      Gateway
  1    331 ::1/128                  On-link
 12    281 fe80::/64                On-link
 11    306 fe80::/64                On-link
 12    281 fe80::3d41:877a:e8c6:bcf9/128
                                    On-link
 11    306 fe80::956f:8a46:aee6:3f69/128
                                    On-link
  1    331 ff00::/8                 On-link
 12    281 ff00::/8                 On-link
 11    306 ff00::/8                 On-link
===========================================================================
Persistent Routes:
  None


Voor linux moet ik weer even opnieuw opstarten :P

Dat duurde even... Windows updates 8)7


Even foto van de acties aangezien ik op de laptop geen internet heb.

Standeman wijzigde deze reactie 13-03-2019 21:53 (110%)

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


Acties:
  • Beste antwoord
  • +3Henk 'm!

  • Hero of Time
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 11:30

Hero of Time

Moderator NOS/CSA

There is only one Legend

Kijk, daar hebben we de schuldige! Je hebt 5 DNS servers in je resolv.conf staan. Het systeem gebruikt de eerste 3, de rest wordt genegeerd. De eerste twee staan er ook nog eens dubbel in. Waar komen die vandaan? Dat moet ergens in NetworkManager staan vermoed ik.

Omdat de adressen die nu als DNS staan ingesteld van kantoor/klant is, heb je thuis geen 'internet' omdat de DNS servers niet te bereiken zijn.

Spekkies | Commandline FTW


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
Hero of Time schreef op woensdag 13 maart 2019 @ 21:59:
Kijk, daar hebben we de schuldige! Je hebt 5 DNS servers in je resolv.conf staan. Het systeem gebruikt de eerste 3, de rest wordt genegeerd. De eerste twee staan er ook nog eens dubbel in. Waar komen die vandaan? Dat moet ergens in NetworkManager staan vermoed ik.

Omdat de adressen die nu als DNS staan ingesteld van kantoor/klant is, heb je thuis geen 'internet' omdat de DNS servers niet te bereiken zijn.
Ik heb zo ooit een keer geconfigureerd zodat ik bij de servers op mijn werk kan. Ik leer nu dat nameservers blijkbaar hetzelfde zijn als DNS :$

Volgens mij is er afgelopen week ook een update geweest in die hoek.

Ik ga even kijken hoe ik dit op kan lossen
. De dubbele slaan nergens op natuurlijk en mogelijk heb ik ze niet allemaal nodig.

Ik post straks als ik een oplossing heb.

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


  • KRGT
  • Registratie: september 2001
  • Niet online

KRGT

Have a nice day!

Toch die dns servers van de klant :+

Je zou met if up en if down je resolve.conf kunnen aanpassen, of met een openvpn package / script maar lang leve Google ::-)

KRGT wijzigde deze reactie 13-03-2019 22:19 (64%)


  • Standeman
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 12:36

Standeman

Moderator Witgoed

Prutser 1e klasse

Topicstarter
Blijkbaar had ik ooit in /etc/resolvconf/resolv.conf.d/head nameservers toegevoegd om de boel aan het werken te krijgen toen ik net bij de klant begon. Heel dom want het staat in de file zelf dat het een slecht idee is :P

De nameserver zijn niet meer bereikbaar en dat zorgde voor mijn problemen. Blijkbaar kreeg ik via VPN andere nameservers toegewezen of waren ze dan wel bereikbaar.

Dank jullie allemaal _/-\o_ en vooral @Hero of Time voor het verlossende antwoord :>

Ik heb weer een hoop geleerd *O*

gepost via mijn linux installatie :)

Standeman wijzigde deze reactie 13-03-2019 22:36 (5%)

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


  • Keuvie
  • Registratie: oktober 2005
  • Laatst online: 23-04 17:21
Ik leer nu dat nameservers blijkbaar hetzelfde zijn als DNS
Mocht je meer over DNS willen weten dan kan ik je de cursus van het SIDN aanraden, www.dnscursus.nl. Helaas momenteel offline, maar heb hier enorm veel van geleerd.

Dit is ook een site die ik bij klanten aanraad wanneer ik merk dat zij wat basis kennis missen. Bij de versie voor het onderhoud zouden de eerste 3 hoofdstukken voldoende moeten zijn, de rest ging over DNSSEC.

  • Hero of Time
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 11:30

Hero of Time

Moderator NOS/CSA

There is only one Legend

Markeer je nog even het beste antwoord? Dan is het ook duidelijk dat het probleem is opgelost. :)

Spekkies | Commandline FTW

Pagina: 1


OnePlus 7 Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True