Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • Blamm
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 14-10 11:49

Blamm

Niet meer Smart

Topicstarter
Mijn pricewatch: Gigabyte BRIX GB-BACE-3150 geeft, na ontkoppeld te zijn geweest, een melding 'RTC bad' met als enige optie een bezoek aan het BIOS. Hier kan ik dan de klok en bootvolgorde goed zetten, waarna hij zonder problemen opstart. Ook dan weer uitzetten en aanzetten geeft geen problemen meer.

.. tot ik hem weer van de stroom af haal. Mijn eerste gedachte was dus de CMOS batterij, deze dus vervangen (zelf een nieuwe 3032 CR2032 aan de bestaande draadjes gemaakt, het was er een in shrinkwrap met connector er aan). De nieuwe batterij was gloednieuw uit de verpakking en ik heb hem na het diy-en nagemeten, maakt goed contact.

Helaas maakt dit ook geen verschil. Na een powerloss vergeet hij zijn instellingen. Ook het opnieuw flashen van de BIOS geeft geen verbeteringen, net als opstarten zonder drive.

Aangezien hij headless draait in een meterkast, is dit niet echt handig. Ik kan hem aan mijn bureau goed zetten maar zodra ik hem op zijn plek wil krijgen, zal toch de stroom er even af moeten. Iemand enig idee wat het kan zijn en wat ik kan doen? Een nieuwe 'echte' batterij is al onderweg uit Duitsland, in NL zijn ze met verzenden zomaar 10-15 euro namelijk. Dat is mijn laatste gok op het moment, anders is mijn enige andere gedachte het moederbord..

  • mrmrmr
  • Registratie: april 2007
  • Niet online
Zijn de polen goed aangesloten? De nieuwe batterij zou 3.0V lithium CR2032 moeten zijn.

  • Blamm
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 14-10 11:49

Blamm

Niet meer Smart

Topicstarter
mrmrmr schreef op zaterdag 16 februari 2019 @ 17:18:
Zijn de polen goed aangesloten? De nieuwe batterij zou 3.0V lithium CR2032 moeten zijn.
Ja de polen zitten goed, tikfoutje wb typenummer inderdaad, een CR2032 gebruikt

  • StarBurst
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 18-09 21:56
Ik heb sinds kort ook deze melding, op dezelfde BRIX toestellen, ook na poweroutage....
Is hier al een oplossing voor ?

  • Blamm
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 14-10 11:49

Blamm

Niet meer Smart

Topicstarter
Ik heb een goede batterij gekocht (niet zelf geknutseld, maar met connector er aan) en daarmee lijkt het probleem verholpen te zijn. Moet zeggen dat de betreffende server al maanden niet opnieuw gestart is hoor

  • StarBurst
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 18-09 21:56
Blamm schreef op dinsdag 30 juli 2019 @ 12:15:
Ik heb een goede batterij gekocht (niet zelf geknutseld, maar met connector er aan) en daarmee lijkt het probleem verholpen te zijn. Moet zeggen dat de betreffende server al maanden niet opnieuw gestart is hoor
waar kan je die batterijen vinden ?

  • Blamm
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 14-10 11:49

Blamm

Niet meer Smart

Topicstarter
StarBurst schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 21:30:
[...]


waar kan je die batterijen vinden ?
Ik heb de mijne van eBay gehaald, maar online zullen genoeg winkels ze verkopen. Wellicht de betere computerzaak zelfs. Zoek op cmos battery, een met een connector er aan.

Deze heb ik:
https://rover.ebay.com/ro...Fulk%2Fitm%2F321284001878

Blamm wijzigde deze reactie 09-08-2019 21:36 (14%)

Pagina: 1


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische voertuigen

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True