Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • Kenneth.Rogge
  • Registratie: februari 2019
  • Laatst online: 19-02 20:19
Dag iedereen,

Ik heb een business abonnement van Telenet met een modem only.
Ik ben net overgeschakeld naar modem only omdat poorten forwarden niet lukte met mijn vorige modem. Ik heb nu mij acces points (Linksys Velop dual band) als router gebruikt (daarvoor in bridge met de Telenet roter/modem).
Nu lukt het echt niet op poort 1194 open te zetten voor de ovpn plugin in openmediavault ...
Heeft hier iemand advies voor mij ?

Vriendelijke groeten,
Kenneth

Alle reacties


  • Brahiewahiewa
  • Registratie: oktober 2001
  • Laatst online: 19:08

Brahiewahiewa

boelkloedig

Kenneth.Rogge schreef op zondag 10 februari 2019 @ 14:35:
...
Heeft hier iemand advies voor mij ?
...
Je zou ipv "het lukt echt niet" een duidelijkere omschrijving kunnen geven van de problemen die je tegenkomt.

QnJhaGlld2FoaWV3YQ==


  • Kenneth.Rogge
  • Registratie: februari 2019
  • Laatst online: 19-02 20:19
Bedankt voor de reactie.
Ik heb de poort correct ge forward, maar met een portscan op mijn no-ip adres staat dat de poort niet geopend is.
Dus ook geen vpn connectie.
Alle beschikbare vpn protocollen op pass through gezet.
Vpn log:
2019-02-10 16:30:24 officiële build 0.7.5 draait op samsung SM-G900F (MSM8974), Android 6.0.1 (MMB29M) API 23, ABI armeabi-v7a, (samsung/kltexx/klte:6.0.1/MMB29M/G900FXXS1CQD4:user/release-keys)
2019-02-10 16:30:24 Configuratie bouwen…
2019-02-10 16:30:25 New OpenVPN Status (VPN_GENERATE_CONFIG->LEVEL_START):
2019-02-10 16:30:24 New OpenVPN Status (VPN_GENERATE_CONFIG->LEVEL_START):
2019-02-10 16:30:25 started Socket Thread
2019-02-10 16:30:25 Netwerk status: CONNECTED to WIFI "telenet-DBF75"
2019-02-10 16:30:25 Debug state info: CONNECTED to WIFI "telenet-DBF75", pause: userPause, shouldbeconnected: true, network: SHOULDBECONNECTED
2019-02-10 16:30:25 Debug state info: CONNECTED to WIFI "telenet-DBF75", pause: userPause, shouldbeconnected: true, network: SHOULDBECONNECTED
2019-02-10 16:30:25 Current Parameter Settings:
2019-02-10 16:30:25 config = '/data/user/0/de.blinkt.openvpn/cache/android.conf'
2019-02-10 16:30:25 mode = 0
2019-02-10 16:30:25 show_ciphers = DISABLED
2019-02-10 16:30:25 show_digests = DISABLED
2019-02-10 16:30:25 show_engines = DISABLED
2019-02-10 16:30:25 genkey = DISABLED
2019-02-10 16:30:25 key_pass_file = '[UNDEF]'
2019-02-10 16:30:25 show_tls_ciphers = DISABLED
2019-02-10 16:30:25 connect_retry_max = 0
2019-02-10 16:30:25 NOTE: --mute triggered...
2019-02-10 16:30:25 171 variation(s) on previous 10 message(s) suppressed by --mute
2019-02-10 16:30:25 OpenVPN 2.5-icsopenvpn [git:v2.4_rc2-301-g14adf04a] armeabi-v7a [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on May 3 2018
2019-02-10 16:30:25 library versions: OpenSSL 1.1.0h 27 Mar 2018, LZO 2.10
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: Connected to management server at /data/user/0/de.blinkt.openvpn/cache/mgmtsocket
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'version 2'
2019-02-10 16:30:25 0s seconden aan het wachten tussen verbindingspoging
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'username 'Auth' Kenneth'
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'bytecount 2'
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'password [...]'
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'state on'
2019-02-10 16:30:25 MANAGEMENT: CMD 'proxy NONE'
2019-02-10 16:30:26 Control Channel MTU parms [ L:1623 D:1210 EF:40 EB:0 ET:0 EL:3 ]
2019-02-10 16:30:26 Data Channel MTU parms [ L:1623 D:1450 EF:123 EB:406 ET:0 EL:3 ]
2019-02-10 16:30:26 New OpenVPN Status (TCP_CONNECT->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): ,,,,,
2019-02-10 16:30:26 New OpenVPN Status (TCP_CONNECT->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): ,,,,,
2019-02-10 16:30:26 Local Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1543,tun-mtu 1500,proto TCPv4_CLIENT,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-client'
2019-02-10 16:30:26 Expected Remote Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1543,tun-mtu 1500,proto TCPv4_SERVER,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-server'
2019-02-10 16:30:26 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]178.119.152.7:1113
2019-02-10 16:30:26 Socket Buffers: R=[1048576->1048576] S=[1048576->1048576]
2019-02-10 16:30:26 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]178.119.152.7:1113 [nonblock]
2019-02-10 16:30:26 MANAGEMENT: >STATE:1549812626,TCP_CONNECT,,,,,,
2019-02-10 16:30:26 MANAGEMENT: CMD 'needok 'PROTECTFD' ok'
2019-02-10 16:30:27 TCP: connect to [AF_INET]178.119.152.7:1113 failed: Connection refused
2019-02-10 16:30:27 SIGUSR1[connection failed(soft),init_instance] received, process restarting
2019-02-10 16:30:27 New OpenVPN Status (RECONNECTING->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:27 New OpenVPN Status (RECONNECTING->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:27 MANAGEMENT: >STATE:1549812627,RECONNECTING,init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:27 New OpenVPN Status (CONNECTRETRY->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): 2
2019-02-10 16:30:27 New OpenVPN Status (CONNECTRETRY->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): 2
2019-02-10 16:30:27 2s seconden aan het wachten tussen verbindingspoging
2019-02-10 16:30:32 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
2019-02-10 16:30:32 MANAGEMENT: CMD 'proxy NONE'
2019-02-10 16:30:32 MANAGEMENT: CMD 'bytecount 2'
2019-02-10 16:30:32 MANAGEMENT: CMD 'state on'
2019-02-10 16:30:33 Control Channel MTU parms [ L:1623 D:1210 EF:40 EB:0 ET:0 EL:3 ]
2019-02-10 16:30:33 New OpenVPN Status (TCP_CONNECT->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): ,,,,,
2019-02-10 16:30:33 New OpenVPN Status (TCP_CONNECT->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): ,,,,,
2019-02-10 16:30:33 Data Channel MTU parms [ L:1623 D:1450 EF:123 EB:406 ET:0 EL:3 ]
2019-02-10 16:30:33 Local Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1543,tun-mtu 1500,proto TCPv4_CLIENT,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-client'
2019-02-10 16:30:33 Expected Remote Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1543,tun-mtu 1500,proto TCPv4_SERVER,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-server'
2019-02-10 16:30:33 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]178.119.152.7:1113
2019-02-10 16:30:33 Socket Buffers: R=[1048576->1048576] S=[1048576->1048576]
2019-02-10 16:30:33 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]178.119.152.7:1113 [nonblock]
2019-02-10 16:30:33 MANAGEMENT: >STATE:1549812633,TCP_CONNECT,,,,,,
2019-02-10 16:30:33 MANAGEMENT: CMD 'needok 'PROTECTFD' ok'
2019-02-10 16:30:34 New OpenVPN Status (RECONNECTING->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:34 New OpenVPN Status (RECONNECTING->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:34 TCP: connect to [AF_INET]178.119.152.7:1113 failed: Connection refused
2019-02-10 16:30:34 SIGUSR1[connection failed(soft),init_instance] received, process restarting
2019-02-10 16:30:34 MANAGEMENT: >STATE:1549812634,RECONNECTING,init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:34 New OpenVPN Status (CONNECTRETRY->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): 2
2019-02-10 16:30:34 New OpenVPN Status (CONNECTRETRY->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): 2
2019-02-10 16:30:34 2s seconden aan het wachten tussen verbindingspoging
2019-02-10 16:30:39 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
2019-02-10 16:30:39 MANAGEMENT: CMD 'bytecount 2'
2019-02-10 16:30:39 MANAGEMENT: CMD 'proxy NONE'
2019-02-10 16:30:39 MANAGEMENT: CMD 'state on'
2019-02-10 16:30:40 New OpenVPN Status (TCP_CONNECT->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): ,,,,,
2019-02-10 16:30:40 New OpenVPN Status (TCP_CONNECT->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): ,,,,,
2019-02-10 16:30:40 Control Channel MTU parms [ L:1623 D:1210 EF:40 EB:0 ET:0 EL:3 ]
2019-02-10 16:30:40 Data Channel MTU parms [ L:1623 D:1450 EF:123 EB:406 ET:0 EL:3 ]
2019-02-10 16:30:40 Local Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1543,tun-mtu 1500,proto TCPv4_CLIENT,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-client'
2019-02-10 16:30:40 Expected Remote Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1543,tun-mtu 1500,proto TCPv4_SERVER,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-server'
2019-02-10 16:30:40 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]178.119.152.7:1113
2019-02-10 16:30:40 Socket Buffers: R=[1048576->1048576] S=[1048576->1048576]
2019-02-10 16:30:40 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]178.119.152.7:1113 [nonblock]
2019-02-10 16:30:40 MANAGEMENT: >STATE:1549812640,TCP_CONNECT,,,,,,
2019-02-10 16:30:40 MANAGEMENT: CMD 'needok 'PROTECTFD' ok'
2019-02-10 16:30:41 TCP: connect to [AF_INET]178.119.152.7:1113 failed: Connection refused
2019-02-10 16:30:41 New OpenVPN Status (RECONNECTING->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:41 New OpenVPN Status (RECONNECTING->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:41 New OpenVPN Status (CONNECTRETRY->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): 2
2019-02-10 16:30:41 New OpenVPN Status (CONNECTRETRY->LEVEL_CONNECTING_NO_SERVER_REPLY_YET): 2
2019-02-10 16:30:41 2s seconden aan het wachten tussen verbindingspoging
2019-02-10 16:30:41 SIGUSR1[connection failed(soft),init_instance] received, process restarting
2019-02-10 16:30:41 MANAGEMENT: >STATE:1549812641,RECONNECTING,init_instance,,,,,
2019-02-10 16:30:46 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
2019-02-10 16:30:46 MANAGEMENT: CMD 'proxy NONE'
2019-02-10 16:30:46 MANAGEMENT: CMD 'bytecount 2'
2019-02-10 16:30:46 MANAGEMENT: CMD 'state on'

rens-br wijzigde deze reactie 10-02-2019 16:35 (94%)


  • rens-br
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 08:29

rens-br

Moderator Mobile & IN
@Kenneth.Rogge welkom op Tweakers.

Ik heb je titel even aangepast, zodat het wat duidelijk is. Tevens heb ik je error log in quote-tags gezet, hierdoor wordt je post niet enorm lang en blijft het allemaal leesbaar.

Als laatste voldoet je post momenteel niet helemaal aan de wensen/eisen die we er aan stellen, zie ook: Het algemeen beleid #quickstart. Zou je het volgende willen toevoegen:
- Welke stappen voer je precies uit?
- Hoe zit alles aangesloten?
- Waar draai je de openVPN server op?
- etc..

Op die manier kunnen we je een stuk beter helpen.

  • Kenneth.Rogge
  • Registratie: februari 2019
  • Laatst online: 19-02 20:19
De vpn server draait op een openmediavault openvpn plugin.

De aansluitingen:
Modem only telenet => unmanaged 8p switch (2x naar Digibox en 1x naar router) => Linksys Velop router => 16p managed D-Link switch. Heel het netwerk uitgevoerd in uitgeteste cat 6 u/utp netwerkbekabeling.

Openmediavault draait op een Raspberry Pi 3b+

Kenneth.Rogge wijzigde deze reactie 10-02-2019 16:46 (7%)


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:29

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Even instinker - weet je 100% zeker dat de dienst goed draait op die Pi? Kun je van op de LAN verbinden ermee?

Soittakaa Paranoid!


  • Kenneth.Rogge
  • Registratie: februari 2019
  • Laatst online: 19-02 20:19
Openmediavault werkt perfect. Wat ik denk is dat Linksys Velop poort 1194 niet kan open zetten. Twee groene bolletjes te zien bij de openvpn service, dus ik veronderstel dat alles goed draait. Grts

  • XiMMiX
  • Registratie: mei 2012
  • Laatst online: 16:11
Kenneth.Rogge schreef op maandag 11 februari 2019 @ 19:00:
Openmediavault werkt perfect. Wat ik denk is dat Linksys Velop poort 1194 niet kan open zetten. Twee groene bolletjes te zien bij de openvpn service, dus ik veronderstel dat alles goed draait. Grts
Als ik je VPN log goed lees probeer je connectie te maken op poort 1113 (tcp) en niet de standaard 1194 poort. Let ook op of je niet udp forward ipv tcp.

Daarnaast blijkt uit je log dat je nog verbonden bent met een wifi netwerk. Als dat je lokale netwerk is moet je router ook nat reflection/loopback doen om het te laten werken. Misschien beter eerst van buiten je eigen netwerk testen om te zien of dat het probleem is.

  • Kenneth.Rogge
  • Registratie: februari 2019
  • Laatst online: 19-02 20:19
Bedankt voor het antwoord. De test is inderdaad met een andere poort. ( ene beschikbaar was volgens een portscan) ik heb zowel over wifi als 4g geprobeerd) ik heb al verschillende poorten uitgeprobeerd. Ik denk dat ik eens een afzonderlijke Raspberry pi ga maken met enkel openvpn op. Grts
Pagina: 1


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True