• theduke1989
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 29-09 05:35
http://i65.tinypic.com/x3ibnb.jpg


De template van dit topic is gebaseerd op het Oneplus One topic. Aanpassingen en toevoegingen zijn altijd welkom. Ik zal ook de topic met tijd altijd proberen te bijwerken!

Het unlocken van de Bootloader, installeren van Custom Roms, Custom Recovery, Custom Kernels etc. is allemaal op eigen risico. Ik ben niet verantwoordelijk voor een mogelijke brick van jou Pocophone. Unlocken is digitaal veiligheid technisch gezien natuurlijk ook niet goed. Je geeft hiermee de mogelijkheid om developers van roms en dergelijke toegang te geven tot alle gegevens op je telefoon wanneer zij gebruik maken van een backdoor. Weet je dus niet precies wat je doet? Vraag het dan even na. Weet je niet zeker of je dit wel wil? Doe het dan vooral niet. Unlocken, rooten en flashen van kernels is en blijft een risico. (alhoewel je natuurlijk over het algemeen de devs prima kan vertrouwen)

Rooten en custom ROM's:
Rootacces op een Androidtelefoon zoals de Xiaomi Redmi Note 7 wordt vaak gebruikt om zo meer aan de telefoon aan te kunnen passen. Zo kun je tientallen extra applicaties installeren, waarmee je extra functionaliteit op je telefoon verkrijgt (bijvoorbeeld door middel van root Ad-blockers of veranderingen in standaard Android navigatie knoppen). Ook kun je bestanden en mappen inzien (de 'root' van je telefoon) waar je zonder roottoegang niet bij kunt en deze kun je ook weer aanpassen om je telefoon functies te geven die jij wilt of het uiterlijk aan te kunnen passen. Zo kun je met roottoegang bijvoorbeeld advertenties
in games en applicaties verbergen, kun je icoontjes aanpassen in bijvoorbeeld je notificatiebalk aanpassen en nog veel en meer!

Een ROM is simpelgezegd de software die op de telefoon draait en op de Xiaomi Redmi Note 7 draait al een zogenaamde custom ROM, namelijk Miui 10. Miui is een aangepaste firmware welke ten opzichte van de stock Android, op diverse punten is aangepast. Bij de lancering van de Redmi Note 7 werd al duidelijk dat het team open stond voor developers, want diverse 'grote' namen hebben een Xiaomi Redmi Note 7 opgestuurd gekregen om op te ontwikkelen. Ondertssen zijn er diverse custom ROM's en Kernels te vinden met elk hun eigen voor- en nadelen:

Een custom ROM kan bijvoorbeeld aangepast zijn waardoor deze jou beter bevalt dan een andere ROM. Hierbij moet je weer denken aan uiterlijke elementen, opties, instellingenmenu's, opties enzovoort enzovoort. De ene ROM heeft honderden opties en daarin kun je alles zelf instellen, waar het bij andere ROM's weer allemaal wat simplistischer is, maar welke ROM jou bevalt.

Unlocken

Om root op je toestel te verkrijgen dien je eerst de bootloader van je Redmi Note 7 te unlocken.
Het unlocken van je bootloader zorgt ervoor dat je de mogelijkheid krijgt tot al je systeembestanden, de recovery en boot gedeelte van je telefoon, hierdoor kan je simpel nieuwe ROM's op je toestel flashen.

Het unlocken van je bootloader kost 72 uur, maar is niet heel complex.
Let op dat je bij het unlocken alle data zal moeten verwijderen van je telefoon, dus maak een backup!

1. Maak een Backup van je bestanden.
2. Ga naar Instellingen > Mijn apparaat > Alle specificaties.
3. Klik meerdere malen op het MIUI versie nummer, net zo lang tot je ontwikkelaars opties hebt.
4. Ga naar Instellingen > Extra instellingen > Opties voor ontwikkelaars.
5. Selecteer USB foutopsporing én OEM deblokkering.
6. Maak een backup!
7. Volg de instellingen op http://en.miui.com/unlock/
8. Het kan mogelijk 72 uur duren voordat je de mogelijkheid hebt om de bootloader te unlocken.

Het lijkt er tot nu toe op dat AMD Ryzen systemen nog problemen hebben met het unlocken. Proberen kan geen kwaad, maar zorg er wel voor dat je in ieder geval een ander systeem in de buurt hebt staan mocht het mislukken.

TWRP / Custom Recovery

Voor deze opzet heb ik TWRP gepakt als Custom Recovery, maar op XDA zijn meerdere andere projecten te vinden.
Maak ook hier altijd een backup van te voren! Omdat de standaard MIUI Rom een encryptie doet, is de kans groot dat je de data op je interne opslag zal moeten verwijderen!
Zorg er voor, voordat je de TWRP op je Pocophone zet, dat er geen Pin, Wachtwoord of Vingerafdruk actief is. Dit kan anders voor problemen zorgen binnen TWRP waardoor je sowieso alles zal moeten leeghalen!


Via Fastboot

1. Download Minimal ADB en pak deze uit op een locatie op je pc.
2. Download TWRP voor de Xiaomi Redmi Note 7 (LINK KOMT NOG is een TWRP versie met werkende decryptie). Zet deze in je ADB folder.
3. Koppel de Redmi Note 7 aan je PC.
4. Ga naar de ADB folder, shift+rechter muis knop > Open Powershell Windows here / Open Command Window here.
5. type
code:
1
adb devices
en zorg er voor dat er een devices herkent wordt. Zo niet, ga dan terug naar een van de vorige stappen waarbij de USB Debugging / foutopsporting aan staat.
6. type
code:
1
adb reboot bootloader

7. type
code:
1
fastboot flash recovery recovery-20181012.img

*Vul hier de naam van de recovery welke je gebruikt in. In mijn geval was recovery-20181012.img de naam van de TWRP welke ik heb gedownload.
8. type
code:
1
fastboot reboot


Om in TWRP te komen, zal je op moeten starten door de Power en de Volume+ knop ingedrukt te houden. Het kan zijn dat je na de laatste stap dit ook al moet doen, anders kan de telefoon terug gaan naar Fastboot / het geïnstalleerde OS.

Via een bat file

1. Download deze file: LINK KOMT NOG
2. Zet de file op C: op je PC.
3. Download de TWRP welke je wil hebben (want de standaard TWRP in de file bevat geen werkende decryptie!).
4. Vervang de recovery.img met de Recovery welke jij wil gebruiken. Je kan ook de bat file aanpassen voor een andere naamvoering.
4. Ga naar fastboot mode op je Pocophone (Tijdens het opstarten Volume - & Power knop tegelijk indrukken)
5. Open de folder en draai twrp-installer.bat als Administrator.

Om in TWRP te komen, zal je op moeten starten door de Power en de Volume+ knop ingedrukt te houden. Het kan zijn dat je na de laatste stap dit ook al moet doen, anders kan de telefoon terug gaan naar Fastboot / het geïnstalleerde OS.

Root
1. Download Magisk (laatste versie, zip bestand) en zet deze op je telefoon's opslag.
2. Ga naar TWRP (opstarten met Volme + & Power knop).
3. Klik op Install en selecteer je Magisk zip bestand.
4. Swipe to confirm en installeer.
5. Wipe Dalvik & Cache en reboot.

ROMS
Er zijn diverse Roms te vinden voor de Redmi Note 7. Enkele Miui updates zijn zonder Root en bootloader Unlock te installeren, maar de andere Roms hebben dit wel nodig.
Een groot gedeelte van de Roms is te vinden op:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-7/development

Waaronder LineageOS 16 en Pixel Experience welke op het moment van schrijven de meest gebruikte ROM's zijn. (Deze zijn nog niet beschikbaar, maar komen in de loop der tijd wel online)

Ook zijn er Xiaomi.EU en Mi Globe Roms, welke wél de MIUI interface gebruiken, maar sommige van de standaard software / bloatware die zich op de Global ROM bevinden niet bevatten.
https://xiaomi.eu/community/forums/miui-rom-releases.103/

Installatie van de ROMS gaat veelal via TWRP (de eerste keer, updates kunnen van binnen het Android systeem OTA worden gedaan). Voor sommmige ROMs zal je Google Apps / Gapps nodig hebben. Lees dus altijd bij een ROM wat er wél en niet bij zit. Kijk ook altijd even bij de Changelog en Bugs.

Kernel
Ook zijn er diverse kernels te vinden voor de Pocophone. Veelal via
https://forum.xda-developers.com/poco-f1/development
De uitleg van wat een kernel is, is mooi weergegeven in YouTube: What is a kernel - Gary explains.
Een kernel flashen kan dus flinke gevolgen hebben voor je telefoon, dus wees hier altijd voorzichtig mee!

Q/A
Ik krijg een melding na het flashen van een Rom dat ik mijn pin / wachtwoord moet invoeren, maar mijn vorige wachtwoord werkt niet?
Boot naar TWRP, klik op Advanced, File Manager, data, System.
Verwijder deze bestanden:
1.gatekeeper password key
2.gatekeeper pattern key
3.locksettings.db
4.locksettings.db-shm
5.locksettings.db-wal

Wanneer je nu boot zal de locksetting verwijderd moeten zijn.

Android Auto werkt niet goed!
Dit is een bekend probleem onder de MIUI10 (Android 8 ) en alle andere Android 8 ROMs. Het lijkt opgelost te zijn in diverse Android 9 custom ROMs, maar ook hier werkt het niet altijd even vlekkeloos.

Ik heb een Custom ROM geinstalleerd, maar de IR lens werkt niet meer
Veel custom ROMs hebben dit, lees ook even de bugs voordat je een ROM installeert.

Ik krijg geen notificatie icoontjes!
Welkom bij MIUI. Nee, bekend probleem, onder de Pocophone zijn notificaties niet standaard out of the box aanwezig geweest. Na veel klachten is het team er dan ook mee bezig gegaan, maar pas vanaf beta MIUI 10 8.10.18 zit deze functie ingebakken (en niet zoals je gewend bent van Cyanogenmod, Lineage, Android of AOSP, maar de icoontjes worden maar een seconde weergegeven). Dit verschilt natuurlijk ook weer per ROM.

Hoe kom ik in TWRP?
Allereest TWRP installeren natuurlijk, er zijn hiervoor een aantal mogelijkheden, zie eerder in dit topic. Als TWRP op je telefoon staat, kom je er in door tijdens het opstarten van je telefoon, Power + Volume+ knop in te blijven drukken.

Wat kan ik met TWRP?
TWRP is een recovery. Je kunt er mee:
Installeren van Roms, Apps, Kernels, Gapps en mods. Backup maken van je systeem en apps en het terugzetten er van. Mounten van je telefoon opslag (en root) naar je pc. Wipen en formatteren van je telefoon, verder zit er ook nog een file manager aan boord. Zorg er wel voor dat je, je van te voren een beetje inleest, want TWRP kan ook veel schade aanrichten.

Ik had een backup gemaakt met TWRP, maar deze krijg ik niet teruggezet?
Dit kan kloppen. De meest recente versie van TWRP ondersteund niet het terugzetten van MIUI OS. De versie er voor wel, maar die had weer geen ingebouwde decrypt. Hiervoor kon je wel een bestand flashen, maar als je dit niet had gedaan, en je telefoon starte opnieuw op, ging het systeem zich weer volledig encrypten.

Feedback is altijd welkom. Heb ik iets gemist in de standaard opzet? Laat aub even weten via PB.

 • Gwannoes
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 06-12 10:08

Gwannoes

Solderen moet je leren

theduke1989 schreef op vrijdag 25 januari 2019 @ 07:53:

ROMS
Er zijn diverse Roms te vinden voor de Redmi Note 7. Enkele Miui updates zijn zonder Root en bootloader Unlock te installeren, maar de andere Roms hebben dit wel nodig.
Een groot gedeelte van de Roms is te vinden op:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-7/development

Waaronder LineageOS 16 en Pixel Experience welke op het moment van schrijven de meest gebruikte ROM's zijn. (Deze zijn nog niet beschikbaar, maar komen in de loop der tijd wel online)

Ook zijn er Xiaomi.EU en Mi Globe Roms, welke wél de MIUI interface gebruiken, maar sommige van de standaard software / bloatware die zich op de Global ROM bevinden niet bevatten.
https://xiaomi.eu/community/forums/miui-rom-releases.103/
Ik zie in de TS dat er diverse ROMS te vinden zijn, maar ik kan dat niet echt vinden... Klopt dit wel?

Hmmz, hier komt dus m'n sig


 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
@edjedan inderdaad, moet toch ook eerst unlocked worden :-) kost ook 360 uur

Natuur fotograaf


 • edjedan
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 20:34
O, zo lang tegenwoordig? Ik dacht 72 uur...
Maar ik hou hem eerst op Miui. Bevalt me ook goed op m'n Note 6 pro.

 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
Heb er al een van 1440 uur gehad vorig jaar zomer, note 5, ik hou ook miui maar dan van de eu variant, minder bloatware erin en wat leuke andere dingen.

Natuur fotograaf


 • Slickynl
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 20-11 11:25
Waar gaat dit over? =')

 • mits112
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 05-12 22:49
Heb gister een unlocked, maar moet helaas 360 uur wachten. Geduld dan maar even....

 • Slickynl
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 20-11 11:25
Is iemand hier nog een beetje me bezig?

 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
als mijn 360 uur voorbij zijn (03-04) is het de bedoeling om de xiaomi EU rom erop te plaatsen.

Natuur fotograaf


 • mits112
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 05-12 22:49
Slickynl schreef op zondag 28 april 2019 @ 10:43:
Is iemand hier nog een beetje me bezig?
Ik ga morgen de EU erop zetten

 • mits112
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 05-12 22:49
Iemand gelukt om de EU erop te krijgen? En met welke TWRP?

 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
twrp van xiaomi.eu pakken, staat daar gewoon in elk rom topic ter download aangeboden, het is een versie van Redwolf overigens :-) TeamWIN heeft er nog geen een

Natuur fotograaf


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
De eerste keer dat ik dit meemaak. Na een unlock verzoek 15 dagen geleden waarbij werd aangegeven 360 uur te moeten wachten zou het vandaag zover moeten zijn.

De unlock uitvoeren geeft als antwoord:

"You need to use your device a bit longer to proceed. Try again in 7 days"

Volgens internet de mu-unlock-flash tool met administrator opstarten, dit gaf hetzelfde resultaat.

Nu zijn mijn vorige telefoons dmv "miflash_unlock-en-3.3.525.23" geunlocked.

Op xda een topic gevonden met een nog oudere unlock tool "miflash_unlock-en-2.2.624.14" en ipv nog extra 7 dagen te wachten is de telefoon direct unlocked.

Na installatie twrp moest ik eerst de data partitie formateren ivm de vraag omtrent wachtwoord (word ook beschreven om dit te moeten doen)

Daarna de xiaomi.eu rom erop gezet van vorige week. Backup terug zetten van de applicaties is gelukt.

De redmi Note 5 heeft wel mooiere icoontjes met de xiaomi eu rom.

[Voor 5% gewijzigd door discusws op 04-05-2019 00:37. Reden: restore backup wel gelukt]

Natuur fotograaf


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • slaay
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 05-12 10:53

slaay

Natuurbeleven.com

Erg handig om deze filmpjes te volgen voor het unlocken, TWRP installeren en vervolgens installeren van Xiaomi.eu:

Unlock bootloader: YouTube: How to Unlock the Bootloader of the Redmi Note 7 and Note 7 Pro
TWRP installeren: YouTube: How to Root the Redmi Note 7 & Note 7 Pro and Install TWRP
Xiaomi.eu installeren: YouTube: How to Install Xiaomi.eu MIUI on the Redmi Note 7 and Note 7 Pro

Nadat ik alle drie de filmpjes heb gevolgd, heb ik nu zonder problemen Xiaomi.eu draaien op mijn Redmi Note 7.

Dich bis echt unne foëzen haas


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

@slaay Welke Miui versie draai je nu?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 1154381
 • Registratie: december 2021
 • Niet online
vraagje misschien een beetje off topic, zit er reclame in de apps (zoals ik af en toe lees?)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

@joepfloep100 ja, maar dat is uit te schakelen. Ik had het i.i.g. en had de global EU versie via Amazon gekocht

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 1154381
 • Registratie: december 2021
 • Niet online
Bedankt, nu. aar kijken of ik beter deze of de Nokia 7.1 kan gaan aanschaffen

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • slaay
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 05-12 10:53

slaay

Natuurbeleven.com

B.O.C.K schreef op maandag 3 juni 2019 @ 18:29:
@slaay Welke Miui versie draai je nu?
Ik draai nu versie V10.3.2.0, gedownload via https://xiaomi.eu/communi...0-3-stable-release.47170/

Dich bis echt unne foëzen haas


 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

Ah jammer, had stiekem gehoopt dat je wat hoger zat :+
Zit zelf nu ook op 10.3.2.0.
Zo te zien zit vanaf 10.3 9.3.7 (snap niks van die versie nummering :$ ) een dark mode, ben benieuwd naar iemand zijn ervaring hier op het forum.

 • slaay
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 05-12 10:53

slaay

Natuurbeleven.com

B.O.C.K schreef op maandag 10 juni 2019 @ 19:45:
[...]

Ah jammer, had stiekem gehoopt dat je wat hoger zat :+
Zit zelf nu ook op 10.3.2.0.
Zo te zien zit vanaf 10.3 9.3.7 (snap niks van die versie nummering :$ ) een dark mode, ben benieuwd naar iemand zijn ervaring hier op het forum.
Je hebt versienummer van Miui, bijvoorbeeld 10.3 of nu als beta 10.4.
Daarnaast heb je de datum waarop die versie gebuild is, bijvoorbeeld 9.6.5. Dat is 2019, juni, 5.

Dich bis echt unne foëzen haas


 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

@slaay Thanks, zo had ik het nog niet bekeken.
Uiteindelijk toch besloten te wachten met unlocken, hopen dat er snel een stable versie komt met dark mode.

 • xxxneoxxx
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 28-11 22:16
Inmiddels ook in het bezit van deze telefoon. Mooi ding!

Mijn eerste Xiaomi dus heb er buiten de Note 5 van de wederhelft geen ervaring mee. En zij gebruikt hem out of the box zonder enige aanpassingen dus op dat vlak 0 ervaring.

Ben de laatste paar smartphones gewend om ze te rooten. Wil ik met de Note 7 ook wel doen eigenlijk. Geeft je toch waar meer vrijheid. Heb al wel wat tutorials bekeken (o.a de YouTube linkjes hier) maar kan niet echt vinden of officiële Miui updates het nog doen? Nog niet zo'n behoefte aan custom ROMs op het moment en kan mij voorstellen dat ota's het niet meer doen na unlocken bootloader en eventueel rooten, maar werkt het handmatig flashen van Miui updates nog wel met een unlocked bootloader? Las al wel eea over dat het afhangt van de recovery die je gebruikt bij andere Xiaomi smartphones, maar kan specifiek over de Note 7 nog niet zo veel concreets vinden, of vooral oudere info. Een officiële Twrp is er nog niet en kan geen officiële Miui updates flashen zo lees ik. Klopt dit nog?

 • Tk55
 • Registratie: april 2009
 • Niet online
Heb deze telefoon ook in bezit! Ik wilde 'm direct unlocken om er LineageOS op te zetten, maar helaas moet ik nog 138 uur wachten :( Het proces om tot een unlock te komen is ook niet echt ideaal, met een chinese website, koppelen van telefoonnummer, etc.

 • Prop-er
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 06-12 11:32
Hier 169 uur.

 • marcus61
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 28-01 23:25
Hoi,

begrijp ik het goed en moet je de note7 tijdens het unlocken 170 uur aan laten staan en kun je hem niet gebruiken ? Even praktisch, ik heb nu een note7 in gebruik, als ik wil unlocken kan ik dan geeen gebruik maken van het toestel in die periode en moet ik dus een vervangend toestel regelen en een andere simkaart/nummer als ik niet zonder phone wil zitten? Of is het een kwestie van om de dag checkel wat de status is?

 • Prop-er
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 06-12 11:32
Je kunt hem gewoon gebruiken. Sterker nog, je moet 'm minstens 1x per dag verbinding met internet laten maken.

Na de 170 uur weigerde mijn note te unlocken.
Oplossing: een eerdere Mi-unlock versie gebruiken.

Nu wil TWRP niet installeren, en kom ik MIUI niet meer in. Geweldig dit.

 • xxxneoxxx
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 28-11 22:16
Heeft de Note 7 inmiddels TWRP dan? Laatste van wat ik las was er nog geen TWRP support?

Overigens denk ik dat je voor support bij zulke zaken het best op xda terecht kan.

 • Asterion
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 20:53
Geen populair topic zo te zien?
Wil dit zeggen dat maar weinig mensen hun smartphone geflashed hebben?

Ik ben even aan het rondneuzen om dit ook te doen maar zit nog met enkele vragen.

Ben je verplicht om te rooten?
Mijn bank-app is niet happig op geroote telefoons en weigert dan ook om te werken. Dat wil ik toch graag ten allertijde vermijden.

Zijn er trouwens mensen met LineageOS of een rom vanop Xiaomi.eu en die wat meer kunnen vertellen op de stabiliteit hiervan?
TWRP zou blijkbaar niet goed werken en ze raden aan om Orange Recovery te gebruiken?

 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
Ik gebruik Orangefox en heb mijn telefoon niet geroot.

Laatste rom die erop staat bij mij is xiaomi.eu 2020-01-21, versie 2020-03-12 nog niet gedaan.

Zet wel de laatste OrangeFox-R10.1_02-Stable-lavender erop, die zou het encryptie probleeem voor de laatste rom hebben opgelost.

die 01-21 rom draait erg goed.

Natuur fotograaf


 • Asterion
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 20:53
discusws schreef op maandag 16 maart 2020 @ 17:58:
Ik gebruik Orangefox en heb mijn telefoon niet geroot.

Laatste rom die erop staat bij mij is xiaomi.eu 2020-01-21, versie 2020-03-12 nog niet gedaan.

Zet wel de laatste OrangeFox-R10.1_02-Stable-lavender erop, die zou het encryptie probleeem voor de laatste rom hebben opgelost.

die 01-21 rom draait erg goed.
Bedankt voor je antwoord!

Heb je zelf al problemen ondervonden met de Xiaomi rom of kan je deze bestempelen als zeer stabiel?

 • discusws
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 15:04
Zolang als ik note7 heb doe ik de weekelijkse xiaomi.eu updates, de 2020-1-21 is stabiel, gaat lang met batterij mee. De eerst volgende rom had veel problemen en daarna gestopt. Rom 2020-03-05 kreeg een encrypptie probleem net zoals de 2020-03-12. Door de nieuwe orangefox heeft deze het encryptie probleem niet, maar dat is geen garantoe voor de toekomst. De laatste versie schijnt een hoger battery verbruik te hebben. Ik wacht dus tot aankomende vrijdag voor de volgende rom en hoe de reacties zijn.

Vergeet niet, deze xiaomi.eu roms zijn beta, tenzij je de global gebruikt maar die updtae niet elke week.

Natuur fotograaf


 • Asterion
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 20:53
Voor de Note 7 is ondertussen LineageOS 17 uitgekomen.

Zijn er mensen die hem al getest hebben en stabiel bevonden?
Het zijn nightly builds waarvan ik hoop dat in de toekomst hopelijk stable releases van zullen uitkomen.

 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

@Asterion bedankt voor de tip, fijn dat er nu door LineageOS officieel ondersteuning komt voor de Note 7.
Uiteraard nog niet getest, maar als je LineageOS wilt gebruiken voor de meest recente beveiligingspatches zal je van een koude kermis thuiskomen.
Ik lees namelijk hier dat in LineageOS 17.1 de beveiligingspatches maar tot maart 2020 gaan, MIUI-V11.0.1.0.QFGEUXM heeft beveiligingspatches die tot juli 2020 gaan.

 • Asterion
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 20:53
B.O.C.K schreef op woensdag 9 september 2020 @ 14:01:
@Asterion bedankt voor de tip, fijn dat er nu door LineageOS officieel ondersteuning komt voor de Note 7.
Uiteraard nog niet getest, maar als je LineageOS wilt gebruiken voor de meest recente beveiligingspatches zal je van een koude kermis thuiskomen.
Ik lees namelijk hier dat in LineageOS 17.1 de beveiligingspatches maar tot maart 2020 gaan, MIUI-V11.0.1.0.QFGEUXM heeft beveiligingspatches die tot juli 2020 gaan.
Inderdaad, ik vreesde er al een beetje voor.
Je zou daarbij ook nog eens Magisk moeten draaien om gebruik te kunnen maken van Netflix en je bankapp.
Ik wacht nog even af.

Wat ik vroeger al eens gevonden had was Pixel Experience.
Ben jij hier bekend mee?
Dit draait op AOSP en komt met gapps.
Er is een topic op XDA waarin er staat dat er geen gekende problemen zijn.

Ik heb het eigenlijk een beetje gehad met da hele MIUI gedoe waarbij ik van dag één al een andere home launcher gebruik.
Een zeer goede feature 'always on vpn' bestaat zelfs niet terwijl dit wel in android ingebakken zit.
Zelfs niet op de xiaomi.eu rom die ik gebruik.

Ik wil een stock android draaien met alle features dat android te bieden heeft, maar dat is blijkbaar moeilijk te vinden zonder in te boeten dat ik zonder problemen netflix en bankapps kan gebruiken zonder alles te moeten omzeilen.

 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

Asterion schreef op woensdag 9 september 2020 @ 14:56:
[...]


Inderdaad, ik vreesde er al een beetje voor.
Je zou daarbij ook nog eens Magisk moeten draaien om gebruik te kunnen maken van Netflix en je bankapp.
Ik wacht nog even af.
Dat is voor mij ook de hoofdreden dat ik nog niet aan de slag ben gegaan met een andere rom dan standaard op de Note 7 zit.
Wat ik vroeger al eens gevonden had was Pixel Experience.
Ben jij hier bekend mee?
Dit draait op AOSP en komt met gapps.
Er is een topic op XDA waarin er staat dat er geen gekende problemen zijn.
Alleen goede verhalen gehoord, zelf nooit gebruikt. Maar zou dit zelf nooit willen gebruiken omdat alle Google apps er al in zitten. Als ik een andere rom op mijn Note 7 zal zetten, dan zal deze met zo min mogelijk Google apps & API's zijn.
Ik heb het eigenlijk een beetje gehad met da hele MIUI gedoe waarbij ik van dag één al een andere home launcher gebruik.
Een zeer goede feature 'always on vpn' bestaat zelfs niet terwijl dit wel in android ingebakken zit.
Zelfs niet op de xiaomi.eu rom die ik gebruik.
Ik heb vanaf dag 1 NovaLauncher & Blokada op mijn Note 7, erg tevreden over de instellingen die NovaLauncher heeft. Blokada is een verademing m.b.t. reclame en heeft zelf een blocklist voor Xiaomi devices! Blokada heeft ook een Plus-service (betaald) waarbij je een constant een VPN verbinding hebt, alleen gebruik ik dit zelf nog niet. Ik heb Blokada wel zo ingesteld dat deze altijd standaard opstart na het booten, dus wellicht kan dit ook iets voor jou zijn.
Ik wil een stock android draaien met alle features dat android te bieden heeft, maar dat is blijkbaar moeilijk te vinden zonder in te boeten dat ik zonder problemen netflix en bankapps kan gebruiken zonder alles te moeten omzeilen.
Is inderdaad moeilijk zonder Magisk.
Tot nu toe veel bekeken en ben van mening dat, i.c.m. met het altijd hebben van de meest recente security patches, Pixel Experience daar het dichtst bij in de buurt komt.

 • Asterion
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 20:53
B.O.C.K schreef op woensdag 9 september 2020 @ 16:40:
[...]

Dat is voor mij ook de hoofdreden dat ik nog niet aan de slag ben gegaan met een andere rom dan standaard op de Note 7 zit.

[...]

Alleen goede verhalen gehoord, zelf nooit gebruikt. Maar zou dit zelf nooit willen gebruiken omdat alle Google apps er al in zitten. Als ik een andere rom op mijn Note 7 zal zetten, dan zal deze met zo min mogelijk Google apps & API's zijn.
Die zullen er waarschijnlijk wel uit te halen zijn vermoed ik?
Vroeger bestond er een app waarbij je google apps kon verwijderen die in het systeem ingebakken zaten.
Dat zal waarschijnlijk nu ook nog het geval zijn.
[...]

Ik heb vanaf dag 1 NovaLauncher & Blokada op mijn Note 7, erg tevreden over de instellingen die NovaLauncher heeft. Blokada is een verademing m.b.t. reclame en heeft zelf een blocklist voor Xiaomi devices! Blokada heeft ook een Plus-service (betaald) waarbij je een constant een VPN verbinding hebt, alleen gebruik ik dit zelf nog niet. Ik heb Blokada wel zo ingesteld dat deze altijd standaard opstart na het booten, dus wellicht kan dit ook iets voor jou zijn.
Bedankt voor de tip!
Maar thuis heb ik een adblocker en daarvoor wil ik een vpn verbinding opstellen met thuis. Maar om dat telkens handmatig aan te zetten telkens ik het huis verlaat is mij nu net teveel van het goede :+

Ik zou daarvoor gebruik kunnen maken van OpenVPN maar ik krijg het niet aan de gang met mijn netwerkconfiguratie.
Terwijl mijn router ook een vpn server kan starten.
[...]

Is inderdaad moeilijk zonder Magisk.
Tot nu toe veel bekeken en ben van mening dat, i.c.m. met het altijd hebben van de meest recente security patches, Pixel Experience daar het dichtst bij in de buurt komt.
Ik ga het eens een kans geven. Desnoods kan ik rap terug naar Xiaomi.eu ROM.

 • Rembock
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:43

Rembock

Beh...

Asterion schreef op woensdag 9 september 2020 @ 16:59:
[...]


Die zullen er waarschijnlijk wel uit te halen zijn vermoed ik?
Vroeger bestond er een app waarbij je google apps kon verwijderen die in het systeem ingebakken zaten.
Dat zal waarschijnlijk nu ook nog het geval zijn.
Ohw ik heb wel wat ervaring met het builden van een eigen Linux OS (heb LFS een keer gebuild voor m'n Raspberry), dus waarschijnlijk zal ik het ook een keer met PixelExperience zelf doen
Bedankt voor de tip!
Maar thuis heb ik een adblocker en daarvoor wil ik een vpn verbinding opstellen met thuis. Maar om dat telkens handmatig aan te zetten telkens ik het huis verlaat is mij nu net teveel van het goede :+
Ik heb zelf ook een keer PiHole met PiVPN thuis opgezet, vervolgens OpenVPN geïnstalleerd op mijn telefoon (toen nog een ZTE Axon 7) en ook Automate. In Automate toen een script opgezet (heb deze helaas niet meer) dat bij het verlaten van mijn thuisnetwerk de VPN-verbinding aangezet wordt. Bij het verbinden met mijn thuisnetwerk zorgde het script ervoor dat de VPN-verbinding weer uit ging.
Dit werkte als een zonnetje, maar mijn batterij was ook binnen 8 uur leeg. Toen Blokada ontdekt en sindsdien niet meer gebruik gemaakt van bovenstaande constructie.
Ik ga het eens een kans geven. Desnoods kan ik rap terug naar Xiaomi.eu ROM.
Laat weten wat je ervan vindt, misschien ga ik ook wel overstag na een positief bericht vanuit jouw kant :)
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee