Aan die foto van de groepenkast is niks te zien. Er kan een kookgroep zijn waarvan het beugeltje verdwenen is. Het kan een 3-fase aansluiting zijn gezien de 4P ALS, maar ook dat hoeft niet. Een foto met de kap er af is veel nuttiger hier. Of kijk op de meter of daar het circuit van 4 aders waarvan 3 bemeterd staat of 2 aders waarvan 1 gemeten.
Señor Sjon schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 11:58:
Nee, want je kookplaat heeft die 2x16A nodig (tenminste, vrijwel elke inductieplaat met 4 pitten wil dat hebben). Of je moet liefhebber zijn van éénpansgerechten, dan kan je een smalle unit aansluiten.

Sowieso vind ik het apart dat er een perilex zit, normaal gesproken zie je dat alleen bij mechanische ventilatie. Kookplaten hebben al snel een kookgroep met perilix.
Edit
Een kookgroep plaat is ook één fase (230V) met twee groepen (2x16A). Andere uiterste is 3 fase (400V) aansluiting (3x16A).
Met 3,5 kW op inductie kun je prima vier pannen aan de kook houden. Het is geen gasplaat waar het vermogen gebruikt wordt om de oren en het afzuigkanaal te verwarmen. Het met Powerboost aan de kook brengen van twee pannen tegelijk kun je echter vergeten.
Dat gezegd hebbende ben ik erg blij met mijn 7,4 kW plaat en ik zou absoluut niet willen downgraden. Ik zou eerder een sleuvenfrees kopen dan een 3,5 kW plaat gebruiken..
Overigens adverteert de Mediamarkt zelfs bij 4500W platen dat "
normale 220 Volt stekker dient nog te worden gemonteerd"

(leuk, 20A op een B16 groep een normale Schuko die maar tm 16 A mag...)
Verplicht bedoel je? Volgens wie?
Overigens inderdaad wel zo handig een 4 pits kookplaat met aansluitwaarde van 3,5 kW een volledig eigen groep te geven ja.
Naar mijn weten zijn in recentere NEN 1010 versies de regels rondom "eigen groep" fors verwaterd.
_JGC_ schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 12:24:
[...]
Ik heb het hier ook, 4 polige aardlek met 1x35A. Was in de jaren 70-80 heel normaal om dat zo te doen. Die 0.5 of 0.3A aardlekschakelaars zijn al jaren geleden verboden en inmiddels mogen 4 polige aardlekschakelaars helemaal niet meer.
Het verbod op die 300 mA en 500 mA aardlekschakelaars als mede alle type AC aardlekschakelaars voor panden met woonfunctie is alleen voor nieuwe installaties of grondige renovaties.
Er is het in geheel geen verbod op 4 polige aardlekschakelaars. Er is alleen ongeveer een jaar een verbod geweest voor nieuwe installaties om 1-fase eindgroepen achter een 3-fase aardlekschakelaar te hangen. Het eerste de beste wijzigingsblad is dat verbod omgezet in een aanbeveling.
Voor een aardlekschakelaar voor een krachtgroep (denk aan; 90cm kookplaat, autolaadpunt, 30 zonnepanelen, grote warmtepomp..) zul je altijd een 4 polige aardlekschakelaar moeten gebruiken; dat gaat domweg niet werken met drie 2 polige.