De kans dat iemand dat probeert met een driefasen motor is theoretisch inderdaad aanwezig en strikt formeel dien je daar rekening mee te houden. Ik zag dat even over het hoofd. Zal niet tot rampen leiden, maar die optie valt af omdat het tegen de voorschriften is.
Ik nam aan dat alle lampen op die ene driefasenstekker zitten. Hoe het verder loopt wordt niet vermeld. Mocht het anders zijn, dan heb ik de vraag niet goed begrepen. Wat ik niet wist was dat het om gloeilampen gaat, gewoon omdat ik dat ding niet ken. En tja, met gloeilampen zit je gauw op een fors vermogen. Als dan voor één fase het gevraagde vermogen te groot is, dan is er maar één mogelijkheid, genoegen nemen met minder, wellicht maar een derde, andere mogelijkheden zijn er niet.
In dat geval zijn er twee oplossingen, die van jouw, met maar één groep, of de drie groepen lampen toch aan elkaar verbinden op welke manier dan ook, dat kan heel redelijk professioneel en met mijn voorstel selectief lampen er uit te draaien. En ja, op de een of andere manier moet dan duidelijk zijn dat die fittingen niet meer meedoen. Wellicht is daar wel op een veilige manier wat te bedenken dat er niet alsnog lampen ingedraaid kunnen worden. Misschien zelfs door die fittingen verwijderen.
Of men besluit radicaal alle gloeilampen te vervangen door LED's, maar of men daarvoor voelt is natuurlijk even de vraag. Want dat is qua investering geen kleinigheid. Afgezien van of dat kan met de dimmers.
Edit:
Blijft de vraag hoe gemakkelijk het is te realiseren dat de drie groepen lampen afzonderlijk worden aangesloten op drie aparte stopcontacten (op drie aparte groepen, de aller simpelste oplossing.
[
Voor 6% gewijzigd door
Techneut op 04-01-2019 19:58
]