Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Help - sony a 6000 knopjes doen het niet in foto stand

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Rooszuur
  • Registratie: november 2018
  • Laatst online: 26-11-2018
Mijn vraag
Hoi allemaal,
Wij zijn momenteel op vakantie en nu heeft onze Sony a6000 her begeven. Ik kan wel fotos maken maar in de foto stand kan ik alle knopjes op het voor paneel niet gebruiken. Ik kan dus niks instellen, geen fotos terug kijken of de zelf timer gebruiken. In video stand doet het het wel. Wat gek is. De knopjes zijn dus niet stuk.

Relevante software en hardware die ik gebruik
Geen idee

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Ik heb alles terug gezet naar fabriek instellingen en de accu er een poosje uit gehaald. Dit werkt allemaal niet.

Hebben jullie enig idee? Ik ben totaal niet technisch..
Zeker nu op vakantie balen we enorm!
Alvast bedankt!

Alle reacties


  • Garyu
  • Registratie: mei 2003
  • Laatst online: 22:20
Klinkt als een los contact / waterschade dat het nog "een beetje" werkt. Batterij goed opladen zou eventueel nog een beetje respijt kunnen geven, met een net iets hogere ingangsspanning werkt het misschien nog een paar dagen, maar ik zou er niet te veel hoop op hebben en meteen na de vakantie toch op zoek gaan naar een vakman om het te laten onderzoeken danwel tegen garantie in te ruilen.

  • GENETX
  • Registratie: juni 2005
  • Laatst online: 21:29
Dat is inderdaad vreemd. Heb je het al in alle (ook PASM) foto standen geprobeerd? Ik heb het gevoel dat de camera wellicht de stand niet goed detecteerd.

  • Tomas_
  • Registratie: mei 2008
  • Laatst online: 15-06 10:37
van het internet, misschien helpt het je

I think I found a solution to this problem - (menus and dials do not work etc) . I had a loose shutter button - it nearly came off - took me over a month to solve the problem. When pressed very hard, the menus came again. I used some super glue and pressed down heavily on the shutter button and now everything works again. Why does Sony build such flimsy shutter buttons which is used so much and in turn affect the whole electronics, ???


https://us.community.sony...responsive?language=en_US

en deze

https://mattlapaglia.com/...0-buttons-not-responding/

of deze

https://www.sonyalphaforu...and-dials-not-responding/

[Voor 29% gewijzigd door Tomas_ op 27-11-2018 14:37]

X-T20, XF16mm 1.4, XF35mm 1.4, XC 50-230, Samyang 12mm F2 NCS, Tesla M3 LR AWD TH



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True