Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • JoostvDiermen
  • Registratie: september 2015
  • Laatst online: 17-06 19:51
(Ik had deze post bij het verkeerde topic geplaatst. Bij deze.)

Beste Tweakers,

Ik zit in een Dillema. Afgelopen zondag start ik mijn pc op. Alleen kwamen er rode strepen tijdens de boot. Daarna booten deze niet door naar Windows 10. Ik dacht dat het aan de GPU lag. Maar toen ik deze nog een keer opstartte deed de Cpu cooler het niet. Hij spint voor 2 seconden en dan houd hij er mee op. De pc probeert dan te booten maar er gebeurt verder niks.

Eerder die week was mijn achterste fan uitgevallen, deze was langzaam en viel soms uit. (De rest van de fan werken wel). Deze wilde ik dus zondag vervangen maar daar ben ik niet aan toegekomen aangezien dit probleem. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen om dit probleem op te lossen. Als iemand een verlossend antwoord weet zal dit erg gewaardeerd worden.

Mvg,

Joost
...

Mijn PC

Intel core I5 4690K
MSI AMD R9 290
8GB DDR3 1600Mhz
Corsair 750W PSU 80 Gold
...

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb;

- Cpu cooler opnieuw erin gezet.
- Stof verwijderd
...

  • Uszka
  • Registratie: maart 2018
  • Laatst online: 20:39
En als je de videokaart eruit haalt en de monitor op het moederbord aansluit?

Welk merk en type moederbord?
Idem behuizing?

  • r44
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 15:57
Heb je ook opnieuw koelpasta op de cpu gedaan?

44


  • iCore
  • Registratie: november 2016
  • Laatst online: 17:31

iCore

Dat is mijn uitspraak.

Als je inderdaad niet vergeten bent koelpasta aantebrengen,

misschien ligt het dan aan je gpu/mbo/cpu/voeding

- Heb je je i5 4690k overclockt? Misschien BIOS reset?
- Heb je een andere voeding of GPU?
- Syteem al getest met bijv. maar 1 RAM stick, of geen RAM, of zonder videokaart?
- (misschien)Defecte fan van het moederbord afgehaald

[Voor 9% gewijzigd door iCore op 21-11-2018 18:18]

Mensen zijn niet perfect, Software gemaakt door mensen, dus ook niet.


  • valkenier
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 14-06 13:52
Kan maar zo je voeding zijn. Heb ik ook wel eens gehad. Alle fans een korte spin en verder nada.
Jij hebt het specifiek over je CPU fan, draaien andere fans wel?
Even de voeding bietsen uit een andere PC en je weet of dat het de voeding is.

  • JoostvDiermen
  • Registratie: september 2015
  • Laatst online: 17-06 19:51
iCore schreef op woensdag 21 november 2018 @ 18:17:
Als je inderdaad niet vergeten bent koelpasta aantebrengen,

misschien ligt het dan aan je gpu/mbo/cpu/voeding

- Heb je je i5 4690k overclockt? Misschien BIOS reset?
- Heb je een andere voeding of GPU?
- Syteem al getest met bijv. maar 1 RAM stick, of geen RAM, of zonder videokaart?
- (misschien)Defecte fan van het moederbord afgehaald
(Ik heb alleen de cpu fan connector er opnieuw erin gedaan. Niet de gehele koeler)
1. Nee, hij is nooit overgeklokt geweest aangezien de standaard koeler erop zat.
2. Wel andere GPU maar geen PSU
3. Hebben alle testen die er staan uitgevoerd maar geen resultaat.
4. Geen idee of het aan de fan ligt. Heb achterin de nieuwe fan geïnstalleerd en die gaat erg langzaam.
valkenier schreef op woensdag 21 november 2018 @ 19:42:
Kan maar zo je voeding zijn. Heb ik ook wel eens gehad. Alle fans een korte spin en verder nada.
Jij hebt het specifiek over je CPU fan, draaien andere fans wel?
Even de voeding bietsen uit een andere PC en je weet of dat het de voeding is.
De 2 bovenste fans draaien als normaal. De achterste heb ik vervangen maar die is nog steeds langzaam. De cpu kapt er na 2 tellen ermee. Dus ik denk dat het aan de voeding ligt maar dan vind ik het raar dat 2 bovenste gewoon werken.

  • nelizmastr
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 13:38

nelizmastr

Goed wies kapot

Misschien een gek idee, maar hang je CPU fan eens aan een andere fan aansluiting. Loopt-ie dan wel?

I reject your reality and substitute my own


  • JoostvDiermen
  • Registratie: september 2015
  • Laatst online: 17-06 19:51
nelizmastr schreef op donderdag 22 november 2018 @ 14:54:
Misschien een gek idee, maar hang je CPU fan eens aan een andere fan aansluiting. Loopt-ie dan wel?
Verek, hij boot. Hij blijft gaan. Alleen is de achterste nog steeds langzaam..

  • nelizmastr
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 13:38

nelizmastr

Goed wies kapot

JoostvDiermen schreef op donderdag 22 november 2018 @ 15:10:
[...]


Verek, hij boot. Hij blijft gaan. Alleen is de achterste nog steeds langzaam..
Er lijkt niet genoeg voltage naar je fans headers te gaan in dat geval. Zou zomaar een rot moederbord kunnen zijn.

I reject your reality and substitute my own


  • Wylana
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 14:53
PC volledig stroomloos maken, daarna 10x de aan/uitknop in drukken om alle overige spanning weg te laten gaan.
Daarna weer aansluiten en de PC aan zetten.
Als hij dan nog steeds niet doorstart, dan denk ik dat of je voeding of je moederbord de geest gegeven heeft.

Ik ben steenrijk....ik heb een grindpad!


  • iCore
  • Registratie: november 2016
  • Laatst online: 17:31

iCore

Dat is mijn uitspraak.

Is waarschijnlijk een dood moederbord. of gewoon een dode header, maar denk toch eerst aan het eerste

Mensen zijn niet perfect, Software gemaakt door mensen, dus ook niet.


  • JoostvDiermen
  • Registratie: september 2015
  • Laatst online: 17-06 19:51
iCore schreef op donderdag 22 november 2018 @ 16:46:
Is waarschijnlijk een dood moederbord. of gewoon een dode header, maar denk toch eerst aan het eerste
nelizmastr schreef op donderdag 22 november 2018 @ 15:14:
[...]


Er lijkt niet genoeg voltage naar je fans headers te gaan in dat geval. Zou zomaar een rot moederbord kunnen zijn.
Ik heb hem kunnen booten. Windows start nu ook gewoon op en ik kan gewoon weer van dr computer gebruik maken. Dus tja
... Heb er zelf ook niet echt een verklaring voor

  • iCore
  • Registratie: november 2016
  • Laatst online: 17:31

iCore

Dat is mijn uitspraak.

JoostvDiermen schreef op donderdag 22 november 2018 @ 17:54:
[...]


[...]


Ik heb hem kunnen booten. Windows start nu ook gewoon op en ik kan gewoon weer van dr computer gebruik maken. Dus tja
... Heb er zelf ook niet echt een verklaring voor
Misschien zorgte de dode header ervoor dat er kortsluiting was ofzo? wel fijn dat ie het weer doet! :)

Mensen zijn niet perfect, Software gemaakt door mensen, dus ook niet.


  • JoostvDiermen
  • Registratie: september 2015
  • Laatst online: 17-06 19:51
iCore schreef op donderdag 22 november 2018 @ 18:35:
[...]

Misschien zorgte de dode header ervoor dat er kortsluiting was ofzo? wel fijn dat ie het weer doet! :)
T'is wel helaas nog zo dat de achterste nog steeds langzaam is. Dus ik weet niet wat er daar misgaat...
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True