• m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Informatie in dit topic is niet (meer) van toepassing.

Alsnog bedankt voor alle feedback, informatie en hulp.

[Voor 120% gewijzigd door m.z op 02-11-2018 14:21. Reden: Opbouw en grammatica | vraag/disc. afgesloten]


 • Hydra
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 05-02 16:51
Je zult toch echt wat minder eisen moeten gaan stellen. Je eerste baan is het lastigst en je zit nu eenmaal niet in een hoek waar de vraag echt groeit. Er zijn een hoop obstakels maar die werp je vooral zelf op. Ik krijg een beetje het idee dat je dacht dat met MBO ICT beheer bedrijven zich op je zouden storten, maar dat is gewoon niet zo.

Het is in ieder geval goed dat je bezig bent met je taalvaardigheid. Als je de fouten die je hier maakt ook in communicatie met een potentiele werkgever maakt, val je waarschijnlijk meteen af. Je communiceert als werkplekbeheerder heel veel met gebruikers.

Wat betreft hoe je met die vragen om moet gaan. Tja. Wat verwacht je van ons? Je moet zelf maar uitleggen waarom je geen rijbewijs hebt. Dat gaat bij veel bedrijven, vooral in de detacheringshoek waar nogal veel werk zit, een enorm obstakel zijn.

Wat ik vooral jammer vind is dat je kennelijk vanuit je opleiding weinig handvatten krijgt om aan je carriere te beginnen. Kennelijk zijn je kansen overschat en heeft niemand je verteld dat een rijbewijs hebben toch echt wel erg belangrijk is.

https://niels.nu


 • MAX3400
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 03-02 15:30

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Naast de eisen die @Hydra ook al benoemd; hoe dacht je tegenwoordig een helpdesk/ondersteuning te kunnen doen zonder de hele dag achter een scherm te zitten? De tijd van 8 uur op de werkvloer rondlopen is voorbij; eigenlijk al een jaar of 20 sinds de uitvinding van Citrix Metaframe / Windows Terminal Services.

Het is wel lastig want er zijn vast "kleinere" bedrijven waar je nog wel het manusje-van-alles kan zijn en niet alleen maar op je plek hoeft te zitten maar daar staat dan wel enige diepgaande kennis tegenover; zelfstandigheid van oplossen staat daar best hoog in het vaandel.

32 uur ga je vaak alleen bij de overheid vinden; de gemiddelde "commerciele dienstverlener" vraagt inderdaad 36 tot 40 uur. En een rijbewijs helaas; de inzetbaarheid van instromers is breed maar niet op 1 lokatie (dichtbij).

Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


 • The Realone
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 05-02 16:53
Heb je niemand om dit soort vragen mee te kunnen oefenen? Dat kan bijzonder effectief zijn, want na een aantal keer hoef je simpelweg niet meer te zoeken naar woorden en komt er vaak een gestructureerd antwoord uit.

 • LopendeVogel
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 06:14
Inderdaad het rijbewijs is al een belangrijk punt, veelal niet wanneer er voldoende werk in je directe omgeving is, wel zodra je uit je safe-zone moet stappen.

Het maakt daarnaast een werkgever echt niet uit dat jij niet direct op je 18e een rijbewijs hebt gehaald (zoals jij dat mooi negatief weet te draaien), jij bent nu 8 jaar verder en jij hebt nog altijd je rijbewijs niet (dit is wel een pijnpunt ja..)..

Daarnaast is een MBO-IT opleiding ook veel te breed, je hebt van alles geleerd maar in de praktijk eigenlijk ook weer niks. Dit is ook wat @MAX3400 aangeeft; circa 25-15 jaar geleden had je in een bedrijf een systeembeheerder rondlopen die deed van alles en niks. Die moest ervoor zorgen dat overal een internet kabeltje ingeprikt zat en dat de mensen de mogelijkheid hadden om te internetten, eventueel nog een lokale opslag zodat de werknemers gegevens konden uitwisselen, een mooie grote roestbak van een printer en dat was het wel.
Tegenwoordig (al jaren eigenlijk) zie je dat het om gespecialiseerde functies gaat; certificaten, certificaten en nogmaals certificaten. Die haal je bij vrijwel geen 1 MBO-IT opleiding.

Dit herinnert mij nog aan de tijd (ongeveer 10 jaar geleden ondertussen) dat ik een klasgenoot had die 7 jaar ouder was dan mij/ons en om één of andere reden buiten de mbo-it opleiding ook nog allemaal cursussen volgde. Hij werd nog net niet voor gek verklaart.. Tot de opleiding afgerond was en hij (ondertussen rond de 29-30 jaar oud) direct een baan bij defensie kreeg en wij moesten doorstuderen want er was toen al vrijwel geen werk in de mbo-it.

Kijk dus naar de vraag op de markt en zorg dat jij het kan aanbieden (worden dus hoe dan ook één of meerdere gespecialiseerde certificaten). Het rijbewijs is ook (bijna) een vereiste, een detacheerder/uitzend bureau zal jou ergens kunnen aanbieden wanneer je een rijbewijs hebt. Zonder rijbewijs ben je beperkt.

[Voor 9% gewijzigd door LopendeVogel op 23-10-2018 08:41]


 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 20:14
40 uur werken + rijbewijs is de beste weg naar een baan verwacht ik. Dat maakt je namelijk interessant voor detacheerders en daar zal de meeste vraag naar starters zijn in jouw regio.

Wat andere tips
- Laat je sollicitatiebrieven controleren door iemand die goed is in Nederlands
- Zorg dat je CV op allerlei banensites te vinden is (Monsterboard, Tweakers Elect, etc)
- Bel. Dan zijn problemen met schrijven geen probleem
- Lees het topic over recruiters. Bij sommige wil je echt niet terecht komen, ook niet als starter.

 • NeHoX
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 04-02 19:50

NeHoX

Gamer + PV

Overweeg ook om toch wat verder te reizen met het OV. Die tijd kan je dan weer gebruiken om te studeren.

Nog een keer je verhaal gelezen. Dit is niet een spellingscontrole eroverheen en klaar. Ik zou me serieus laten testen op dyslexie. Lees ook wat je geschreven hebt eens rustig door. Met deze post op Tweakers en daarna altijd. Verbeter vervolgens.

Tevens lees ik meermaals "door omstandigheden". Misschien moet je hiervoor inderdaad een goedlopend verhaal verzinnen. Nu klinkt het een potentiële werkgever misschien niet lekker in de oren en wellicht als excuus. Terwijl dat hoop ik helemaal niet zo is.

[Voor 80% gewijzigd door NeHoX op 23-10-2018 08:48]

23x330Wp op NNO 8gr hellingshoek. Totaal 7590Wp


 • Smobbo
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19:54
Je hebt het steeds over ‘wegens omstandigheden’. Een werkgever zal meer willen horen dan alleen ‘wegens omstandigheden’. Zoals eerder aangegeven is het goed om te oefenen met het beantwoorden van de voor jou moeilijke vragen!

 • MAX3400
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 03-02 15:30

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Smobbo schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 08:51:
Je hebt het steeds over ‘wegens omstandigheden’. Een werkgever zal meer willen horen dan alleen ‘wegens omstandigheden’.
Het rotte is dat, bijvoorbeeld (en met dikke nadruk!!!) die omstandigheden kunnen zijn dat topicstarter failliet verklaard was op zijn 20e, daarna een jaar op straat heeft geleefd en sinds 2016 onder curatele staat en begeleid woont.

En dit zijn dusdanige "omstandigheden" in de privé-sfeer dat het bij een sollicitatie niet gevraagd mag worden en de topicstarter er dus ook geen antwoord op hoeft te geven. Dat een werkgever een oppervlakkig antwoors niet accepteert is een ander verhaal.

Je moet als sollicitant dan eens heeeel goed nadenken (in instuderen) hoe je in 3 zinnen je omstandigheden omschrijft waarbij het een positief verhaal is en geen invloed meer heeft op je actuele situatie.

Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


 • Crashhill
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 05-02 13:53
Smobbo schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 08:51:
Je hebt het steeds over ‘wegens omstandigheden’. Een werkgever zal meer willen horen dan alleen ‘wegens omstandigheden’. Zoals eerder aangegeven is het goed om te oefenen met het beantwoorden van de voor jou moeilijke vragen!
Dit dus; op dit moment klink je meer als een verwend nest of iemand die iets heel aparts heeft wat werkgevers ook afschrikt.

PS; dat is ook wel een beetje mijn mening naar je presentatie hier met deze post.
Wat je kunt doen is naar het buitenland vertrekken, Boedapest, Boekarest, Casablanca. Steden waar je zo een baan hebt als MBO Niv4 ICT. Nederlander Success!

 • Strykeforce
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 05-02 16:15
Je hebt een paar zaken die je tegenwerken in dit geval:

- Je zit in een uithoek van nederland
- Je hebt geen rijbewijs
- Je bent (al) 26

Dat gecombineerd betekend al dat je heel erg beperkt bent in het aanbod en dat is al beperkt met MBO4 ICT-Beheerder. Vaak kom je dan uit bij de (low-budget) detachering bedrijven waaraan dit soort werk wordt uitbesteed.

Ik zie werken nooit als werken voor een bedrijf maar samen werken met een bedrijf, dat betekend dat het bedrijf aantrekkelijk moet zijn voor jou en jij aantrekkelijk moet zijn voor het bedrijf. Is er een (grote) onbalans dan gaat dat samenwerken niet gebeuren, zo simpel is het.

Kijk ook vanuit het bedrijf: we hebben hier een kandidaat die
- Niet langdurig achter een beeldscherm wil zitten (in de f-ing ICT)
- Niet flexibel is in reistijd
- Niet flexibel is in werktijd
- Niet flexibel is in woonplaats
- Geen rijbewijs heeft
- Zijn studie voor zijn werk plaatst
- Geen ervaring heeft
- Parttime wil werken

Zou jij als je aan de andere kant van de tafel zit zo iemand willen aannemen? Wat ga je toevoegen? Maak jezelf een aantrekkelijk(er) pakket voor de andere partij door zorgen weg te nemen door op z'n minst flexibeler te zijn.

De vragen die verder gevraagd worden zijn voor het bedrijf een manier om te weten wat voor vlees ze in de kuip hebben als je ook nog eens daar heel gesloten over gaat doen is het helemaal game-over natuurlijk.

"Waarom bent u gestopt met een opleiding?"
Je had door dat studie x niet je ding was en bent toen overgestapt naar ICT?

"Waarom bent u laat begonnen / nu pas klaar? (leeftijd 26)"
Ik wist nog niet zo goed wat ik wilde doen, nu wel: ICT vind ik echt een leuk vak om te doen

Waarom heeft u geen rijbewijs?
Het OV heeft tot nu toe altijd goed gewerkt voor mij heb de noodzaak nog niet gehad. Indien dit een vereiste is ben ik wel bereid om rijles te gaan nemen.


Je hebt het over "omstandigheden" en natuurlijk snap ik dat je misschien vervelende zaken hebt meegemaakt en dat het allemaal niet van een leien dakje is gegaan altijd. Maar neem dat soort dingen niet mee naar je sollicitatie gesprek, de andere kant wil ook simpelweg weten wie jij bent voordat ze het "risico" aangaan van een contract bieden aan iemand.

 • Scrtz
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 21:15
Ik zou gewoon lekker een bijbaan zoeken ergens, verdien wat centen en maak je HBO studie af, even doorbikkelen en daarna de resultaten plukken.

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 07:06

g0tanks

Moderator CSA
In je post zitten al redelijk wat taalfouten. Is dat ook zo in de communicatie naar je potentiële werkgever?

Als je dat niet zeker weet, laat het dan door iemand anders controleren. Alle beetjes helpen lijkt mij.

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
Ik zou iets van een Amazon of Azure of CCNA certificaat gaan halen. Die certificaten zijn erg gewild en zullen je zeker helpen om een baan te krijgen. Tot die tijd dat je een leuk certificaat hebt kan je een makkelijk flexibel bijbaantje nemen bij een supermarkt of zo.

PS. en net als hierboven zou je echt aan je Nederlands moeten gaan werken. Als je sollicitatiebrief net zoveel fouten heeft als je post hierboven, dan gaat hij 9/10 keer direct in de prullenbak.

[Voor 26% gewijzigd door Ernemmer op 23-10-2018 09:28]


 • Knee-Buckler
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 28-07-2022
Ik had ook hetzelfde als de TS. Ik heb mijn MBO-4 Netwerkbeheerder diploma gehaald toen ik 24 werd.

Hierna ben ik gewoon aan het solliciteren gegaan OVERAL.. wat kon mij het schelen hoever ik moest reizen als ik maar werk kreeg... Vanuit het hebben van een baan kan je veel makkelijker zoeken naar een andere baan en kan je ook wat meer eisen stellen :)

Mijn advies, probeer zo snel mogelijk je auto rijbewijs te halen (wanneer mogelijk). Of maak er geen probleem van verder te moeten reizen met OV (meeste werkgevers vergoeden dit gewoon) en je kan studeren tijdens het reizen.


Nu ben ik 32 en System Administrator bij een bedrijf met 100-150 man (als enige ICTer binnen het bedrijf) En begin in december een HBO opleiding (HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie Functioneel beheer)..

veel succes met het vinden van werk, pas je eisen aan en pak gewoon aan wat je kan krijgen. Je kan jezelf tijdens het werken makkelijker opwerken omdat je ervaring opdoet!!!

 • gise
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
In veel van de (kantoor) banen zit je 8 uur lang achter een beeldscherm, dan hoef je nog nieteens in de ICT te werken, momenten dat je niet achter een beeldscherm zit zijn dan vaak (afdelings)overleg en andere vergaderingen.
Als je in de ICT werkt, zal je waarschijnlijk ook het merendeel van je tijd achter een beeldscherm doorbrengen, net als de overige kantoorbanen.

Ikzelf heb ook een MBO 4 ICT Beheer diploma, ben 31 en werk fulltime. De makkelijkste weg om in de ICT aan het werk te komen is om bij een detacheerder in dienst te treden, die nemen vaak veel mensen aan, ook zonder ICT diploma, en bieden je daarbij de kans om op hun kosten je certificaten te behalen.
De meeste detacheerders zullen alleen wel graag zien dat je een rijbewijs hebt (zodat je gemakkelijk naar de klanten door het hele land kan reizen) en dat je 40 uur werkt. 32 uur werken kan bij sommige detacheerders wel in overleg, maar denk dat dit per organisatie verschilt.

Persoonlijk zou ik het behalen van je rijbewijs eerste prioriteit maken, nadenken of je eventueel je opleiding zou willen omzetten naar avondstudie of wilt vasthouden aan de studie overdag, en 2 jaartjes tegen een lager salaris bij een detacheerder gaan werken, waarbij je hopelijk een mooie klant, en IT werkgever op je CV kan zetten en je certificaten binnen kan tikken.


Edit: Dus solliciteren bij: Call2 - InWork - PeakIT - Brunel - QISS-IT - OGD - etc

 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 01:46
En een parttime traineeship? Denk aan 16-24 uur? Is dat niet iets? Er zijn vaak wel bedrijfjes op zoek naar een IT'ert in opleiding die ze parttime ook half opleiden.
Zo verdien je toch iets, zonder dat je studie eronder gaat leiden. Zeker als je gewoon een voltijd studie volgt (dat is me niet helemaal duidelijk, ik vermoed dat je deeltijd doet?) - is 20 uur misschien wat je aan contacturen hebt, maar je moet er zeker later in je studie toch iets harder aan trekken. Je zet jezelf ook een paar jaar vast; vergeet dat niet. Ieder kwartaal kan een andere werkdruk hebben.

Ja, die lonen liggen lager, maar het is ook een waardevolle toevoeging voor je eigen ontwikkeling én voor je CV.

En een rijbewijs halen + een koekblikje kopen lijkt mij sowieso erg verstandig ;) Dat hoeft ook niet super duur te zijn of erg lang te duren.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
iwanscholten schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 09:30:
Ik had ook hetzelfde als de TS. Ik heb mijn MBO-4 Netwerkbeheerder diploma gehaald toen ik 24 werd.

Hierna ben ik gewoon aan het solliciteren gegaan OVERAL.. wat kon mij het schelen hoever ik moest reizen als ik maar werk kreeg... Vanuit het hebben van een baan kan je veel makkelijker zoeken naar een andere baan en kan je ook wat meer eisen stellen :)

Mijn advies, probeer zo snel mogelijk je auto rijbewijs te halen (wanneer mogelijk). Of maak er geen probleem van verder te moeten reizen met OV (meeste werkgevers vergoeden dit gewoon) en je kan studeren tijdens het reizen.


Nu ben ik 32 en System Administrator bij een bedrijf met 100-150 man (als enige ICTer binnen het bedrijf) En begin in december een HBO opleiding (HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie Functioneel beheer)..

veel succes met het vinden van werk, pas je eisen aan en pak gewoon aan wat je kan krijgen. Je kan jezelf tijdens het werken makkelijker opwerken omdat je ervaring opdoet!!!
Klinkt alsof jij nog wel een part-time hulp kan gebruiken :D

 • Rhndy
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 05-02 13:58
Hoe ver ben je met je hbo-opleiding? Bij mijn werkgever zoeken ze altijd mensen, maar verwachten ze wel minimaal een propedeuse. Ik heb collega's die bij jou in de regio wonen en zelfs een klant die in Maastricht zit.

Ik ben hier ook ooit begonnen naast m'n studie (32 uur per week) en een lange tijd zonder werk maar ik heb ook collega's die op oproepbasis werken en ik meen dat ze voor minimaal 24 uur per week wel jaarcontracten geven.

Mocht je meer info willen, stuur me even een PM!

 • Knee-Buckler
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 28-07-2022
Ernemmer schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 09:38:
[...]


Klinkt alsof jij nog wel een part-time hulp kan gebruiken :D
HAHA, ik werk hier sinds April dit jaar. Maar valt nog wel mee qua drukte..

Als ik mensen nodig heb, en TS zoekt nog steeds werk kan hij altijd solliciteren ;)

 • Widow
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 04-02 16:18
m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 07:41:
Ik moet ik omgaan met persoonlijke (waarom) vragen tijdens sollicitatie?
Hier moet je voor werkgevers een logisch en positief verhaal van zien te breien. Als voorbeeld, mijn achtergrond is elektrotechniek, maar ik werk in de IT. Veel mensen die mijn CV zien denken dat elektrotechniek gaat over stopcontacten aansluiten en groepen plaatsen, dus hoe kom je er dan bij om in de IT aan de slag te gaan? Ik leg dan uit dat ik 1/3e van mijn opleiding bezig ben geweest met microprocessors programmeren in C en Assembly, en dat mijn stagebedrijf mij daarom een baan aanbood in de IT omdat daar vergelijkbaar werk was. Dan stel je het beeld bij dat mensen hebben van de opleiding, en klinkt het ineens een stuk logischer dat je in de IT werkt.

Dat verhaal moet je echt tientallen keren oefenen, ook dat je het van achterstevoren kan vertellen, of ergens halverwege kan beginnen. Je moet geen zaken gaan vertellen die niet waar zijn, maar het gaat erom dat jij de "rode draad" van het verhaal kan overbrengen op werkgevers. Alle negatieve punten moet jij omvormen tot iets positiefs. Dus bijvoorbeeld:

Waarom bent u gestopt met een opleiding?
Achteraf gezien had ik een verkeerd beeld van wat de opleiding inhield. Weet je wat ik graag wil? Ondersteuning op locatie bieden, mensen helpen met mijn kennis, zorgen dat de machine blijft draaien en dat iedereen zijn werk kan doen. En na een aantal jaar kwam ik er achter dat de opleiding mij daar niet ging brengen. Dus heb ik de stekker eruit getrokken. Maar ik snap ook wel dat een diploma belangrijk is, dat mensen daar naar kijken. Dus toen ben ik begonnen met een MBO 4 opleiding, en nu doe ik in deeltijd een HBO opleiding. Ik heb mijn propedeuse al behaald in het eerste jaar.

Je bent eerlijk dat je een verkeerd beeld van de opleiding had.
Je maakt duidelijk wat je graag wilt doen (mensen helpen).
Je laat zien dat je realistisch bent: ergens mee stoppen zodra het geen zin meer heeft, niet aan een dood paard blijven trekken (stoppen met de opleiding)
Je laat zien dat je ambities hebt: je hebt gekozen voor een vervolgopleiding, en hebt daar al je eerste resultaten van die je niveau aantonen.

De kunst is om die vragen om te buigen naar positieve punten. En dat kan je oefenen! Daarnaast mag je altijd een PM sturen als je een baan zoekt, ik kan je wellicht helpen. Momenteel hebben we allerlei vacatures openstaan, van afstudeerstages tot diverse infrastructuur functies.

[Voor 3% gewijzigd door Widow op 23-10-2018 09:47]

Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing.


 • Mickey77
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 23:16

Mickey77

Allround ICT-er

m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 07:41:
]Dat deze vragen er zijn snap dat ik. Ik heb misschien door een redelijk gesloten houding, maar vaak geeft ik er bewust/onwust een oppervlakkig antwoord op, omdat een vreemde niet alles van mij / achtergrond hoeft te weten,
Eens met @Smobbo en @Crashhill, of nog een stukje duidelijker: als je op deze vragen geen antwoord kunt of wilt geven, dan ga je de baan niet krijgen. Verplaats je eens in de andere zijde: als er meerdere sollicitanten zijn die geschikt zijn en er is er ook een die geen openheid wil geven over zijn achtergrond... Dan ga je die toch niet verkiezen boven een kandidaat die positiviteit uitstraalt?

Ik ben zelf ook gesteld op privacy, maar als je niet bereid bent jouw hele verhaal te vertellen dan krijg je ook niet het vertrouwen van de andere kant van de tafel.

Mijn advies: zet de vragen die je moeilijk vind op een rijtje (heb je nu al een begin mee gemaakt) en probeer met hulp van vrienden of familie (of hier via members only tags) goede antwoorden te bedenken. Als ik werkgever was en 1) je geeft goede antwoorden en 2) je komt sympathiek en 3) leergierig over, dan zou ik best willen bespreken hoe we de hordes kunnen nemen om jou aan te nemen.

 • mugenmarco
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 05-02 11:17
Ja ik snap heel goed dat niemand je gaat aannemen, persoonlijk zou ik dat ook niet doen.

Ga een bijbaan zoeken en rond je HBO af, daarna heb je een veel grotere kans op een baan omdat je dan wel 40 uur kan werken, er zijn gewoon TE veel kandidaten die er beter voor staan dan jij.

 • stftweaker
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 04-02 22:49
Simpel gezegd: Je bent ondergekwalificeerd, niet altijd beschikbaar, geen USPs verder. En nog wat andere zaken.

Als jij ons kans vertellen waarom een bedrijf jou moet aannemen. Waarom jij, en waarom niet vele vele vele andere. want geloof me die zijn er genoeg. Expertise gaat het om, daar krijg je een baan mee. En daar krijg je ook een baan mee waarmee je leuk verdient in plaats van je vaste lasten en nog geld voor een patatje aan het einde van de maand.

How are you doing?


 • Gamebuster
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 01-02 09:33
Kan je programmeren? :D Dan staan de werkgevers voor je in de rij. (inclusief wij)

[Voor 11% gewijzigd door Gamebuster op 23-10-2018 12:14]

Let op: Mijn post bevat meningen, aannames of onwaarheden


 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
stftweaker schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 12:11:
Simpel gezegd: Je bent ondergekwalificeerd, niet altijd beschikbaar, geen USPs verder. En nog wat andere zaken.

Als jij ons kans vertellen waarom een bedrijf jou moet aannemen. Waarom jij, en waarom niet vele vele vele andere. want geloof me die zijn er genoeg. Expertise gaat het om, daar krijg je een baan mee. En daar krijg je ook een baan mee waarmee je leuk verdient in plaats van je vaste lasten en nog geld voor een patatje aan het einde van de maand.
Dit.. Ik zie alleen maar eisen... maar nergens waarom de TS van meerwaarde is voor een bedrijf. Waarom ze hem zouden aannemen met al zijn eisen tegenover mensen die veel meer bieden en minder vragen...

 • Waarnemer
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 03-02 13:43
Stop met "wegens omstandigheden".... altijd al raar gevonden....

te koop "wegens omstandigheden" driewieler. Ja nou en? Hij is te koop. Dat is wat belangrijk is.

Zo is het ook voor jou. Je wilt werk? Prima, laat zien dat je het ook echt wilt. Eind van de vakantie had je op rijles kunnen gaan... je had het rijbewijs al bijna kunnen hebben... Maak van dat je nog studeert een pluspunt. Dat krijgen ze er maar mooi bij. Een werknemer die geen tijd heeft om in de kroeg te zitten... hij moet nog leren namelijk. Je zoekt niet naar gewenste uren.. je zoekt naar werk.. dus laat dat idee van 32 tot 36 uur varen... je zal je nog verbazen waar je uiteindelijk je gewenste uren kunt maken zonder dat je dat hebt aangegeven... een lijst van eisen beperkt de mogelijkheden.... we zien 5 eisen, en dan vermoeden we er 10... dus stop met eisen, kunnen we ook niks vermoeden...

Solliciteer alleen waar je wilt werken. Verdiep je in het bedrijf (google is your best friend). Wees eerlijk over wat je niet kan en toon lef over de zaken die je durft.

Ervaring? Ga vast bij verenigingen hun IT landschap verbeteren. Voor niks... bouw een netwerk op.

Er is zoveel mogelijk.............

 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Hydra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 08:23:
Je zult toch echt wat minder eisen moeten gaan stellen. Je eerste baan is het lastigst en je zit nu eenmaal niet in een hoek waar de vraag echt groeit. Er zijn een hoop obstakels maar die werp je vooral zelf op. Ik krijg een beetje het idee dat je dacht dat met MBO ICT beheer bedrijven zich op je zouden storten, maar dat is gewoon niet zo.

Het is in ieder geval goed dat je bezig bent met je taalvaardigheid. Als je de fouten die je hier maakt ook in communicatie met een potentiele werkgever maakt, val je waarschijnlijk meteen af. Je communiceert als werkplekbeheerder heel veel met gebruikers.

Wat betreft hoe je met die vragen om moet gaan. Tja. Wat verwacht je van ons? Je moet zelf maar uitleggen waarom je geen rijbewijs hebt. Dat gaat bij veel bedrijven, vooral in de detacheringshoek waar nogal veel werk zit, een enorm obstakel zijn.

Wat ik vooral jammer vind is dat je kennelijk vanuit je opleiding weinig handvatten krijgt om aan je carriere te beginnen. Kennelijk zijn je kansen overschat en heeft niemand je verteld dat een rijbewijs hebben toch echt wel erg belangrijk is.
Vele reacties haha, maar u was de eerste.

Inderdaad mijn verwachting/beeld was inderdaad anders. Ik maak het mezelf zeker lastig in deze met mijn eisen, maar deels omdat niet per direct 40 uur beschikbaar ben. Dit is zeker mogelijk, maar dit "moet" dan met reizen wel beetje binnen de perken blijven.

Ik ben zeker bereid om mijn rijbewijs te halen en dit is ook een van mijn prio's, zodra ik weer wat breder zit.

Ik was er wel bewust van mijn "slechte" taalvaardigheid, maar ben nu wel bereid meer in te doen. Ik kreeg geen slechte cijfers voor Nederlands, maar zodra ik teksten moet schrijven is "Game-Over".

Het voelde inderdaad aan, nadat ik de opleiding behaald heb, nou mooi hier heb je je diploma, doei!!. Misschien heb ik een verkeerd beeld gevormd, maar zie ook dat diploma "minder" waard is dan verwacht. Dit heeft ook natuurlijk met goede redenen te maken. Zoals ik eerder aangaf lijkt het gat stage->werk redelijk groot, maar heeft ook deels met de werkzaamheden te maken.

Ik heb voorheen altijd op een standplaats gestaan en mijn rijbewijs niet "echt" belangerijk gaan vinden.

@MAX3400 Ik dacht voordat ik na werk zocht, meer helpdeskfunctie tegen te komen binnen een kleine organisatie. Als je naar aanbod stageplekken kijkt is het totaal ander wereld dan een werkplek, qua organisatie, maar ook deels werkzaamheden.

@The Realone Dat is een goed idee, om het iets te oefenen en beter verhaal te maken. Veelal voel me "aangevallen" waardoor ook beetje vastloop/niet uit mijn woorden kom.

@LopendeVogel Mijn excuces, de opmerking was inderdaad iets kort door de bocht. Inderdaad het is vanalles wat. Globaal is het Systeembeheer, Servicedesk en Netwerkbeheer. Zoals eerder aangaf is het aanbod van de arbeidsmarkt geheel anders dan een stageplek. Natuurlijk zijn er genoeg redenen dat dat zo is, maar dit maakte dus een beetje een verkeerde indruk wat me misschien te wachten staat.

Ik heb nu ook zoiets, had ik sercificaten gehaald. Ik dacht dat vooral voor detacheringswerkzaamheden nodig was.

@celshof Bedankt voor de tips. Het controleren van deze documenten zal ik zeker eens doen. Ik heb mijn CV al op enkele banensites geplaatst en krijg hier zo nu en dan ook gehoor. Ik heb diverse bedrijfen gebeld en open gesolliciteerd. Ik zal inderdaad wat doornemen van de recruitertopics, maar helaas was al bij enkele detacheerders afgewezen.

@NeHoX Ik heb zeker over overwogen om te studeren/langer te reizen, maar mij lijkt pas om 7-8 thuis te komen ook slopend.

Ik wijs me er geregeld op om inderdaad nogmaals door te lezen. Het klinkt "lui", maar zie vaak de fouten niet goed in. Ik denk dat ik hier niet getest op ben geworden (dyslexie), maar schijnbaar kost dit een rib van me lijf om dit als volwassenen te laten controleren.

@MAX3400 Ik geeft even beide antwoord. Het was beetje nadrukkelijk, maar de omstandigheden hebben inderdaad deels "vertraagd" in mijn ontwikkeling en doorgroeien/leren. Inderdaad deze omstandigeheden zoals je ongeveer omschrijft is/was wel van toepassing alleen in ander en langer verhaal.

Buiten het feit dat ik dit lastig vindt om er open over te antwoorden, geef liever een globaal antwoord. Hiermee moet beter leren omgaan en beter op antwoorden, maar snap dat het doorgevraagd wordt, maar sommige dingen gaat een persoon weinig aan als "onbekende". Ik ben verder een vrij open persoon en kan redelijk mezelf presenteren.

@Crashhill Dan geeft schijnbaar jou verkeerde indruk, maar ik ga toch niet bij een vreemde vertellen wat ik achter mijn rug heb gehad. Misschien dat je dat verwend vindt, maar de omstandigheden ga ik niet uitgebreid vertellen of ik met vrienden in een café zit. Dat die vragen er zijn dat snap ik, maar ik ga toch niet mijn shit verleden delen met gasten die ik verder nooit hebt gezien. Waarom ben verplicht het op te antwoorden of mag geen grenzen aangeven?

@Strykeforce
Je hebt zeker gelijk, dankzij mijn beperkingen, zoals geen rijbewijs en onflexibeliteit, maakt het lastiger. Alsnog vindt vindt beetje onrealistische dat (deel) van de deeltijders wel de ruimte gegeven wordt om te studeren.

Ik wil me best flexibel inzetten, maar zoals ik geregeld lees ben ik zowat verplicht om 10-13 uur van huis zijn. Ik wil zeker mijn rijbewijs gaan halen, zodra ik ga werken. Ik heb hier ook gesprek over gehad en werdt vanuit school ook deels afgeraden om fulltime te werken.

Misschien zie ik het "te" zwaar, maar geef wel deels mijn grenzen aan.

@Scrtz Die heb ik toevallig al en dit is voor het eerste komende jaar geen probleem, op ten duur is het wel een vereiste.

@g0tanks Mijn excuses, zoals hierboven omschreven gaat schriftelijke communicatie niet altijd vlekkenloos. Mondeling wel stuk beter, maar niet uitmuntend.

@Ernemmer Bedankt voor de tips, ik zal hierna kijken. Ik heb de sollicitatie deels laten genareren, maar dit maakt nog niet vlekkenloos. Inderdaad dit is een aandachtpunt, maar weet niet waar het aan ligt, maar heb wel mijn vermoedens.

@iwanscholten Ik had denk ik moeten een jaar wachten met het starten van deze opleiding. Nu houdt vooral rekening hiermee, omdat de avonden vooral gebruikt wordt voor avondlessen en groepswerk.

Ik ga zodra ik de ruimte hiervoor heb zo snel mogelijk starten met een rijbewijs, want dit werkt alleen in zijn nadeel.

Succes met uw opleiding en overige info, ik zal eens naar mijn eisen kijken.

@Richh Dat is opzich wel een idee, ik zal er eens naar kijken. Ik voor een deeltijdsopleiding. Hier wordt een gemiddelde studielast van 20 uur geschat. Dit kan inderdaad minder, maar ook meer worden.

@Rhndy Ik ben net na de zomervakantie mee begonnen. Dus ik heb nollopig nog geen propedeuse.

@Widow Bedankt voor de info. Ik denk dat ik zeker beter mag voorbereiden voor deze gesprekken in plaats veeleisend overkom.

@Mickey77 Misschien kom ik wat te schuw over en houdt de grenzen wat "makkelijk" aan.

@mugenmarco @stftweaker Misschien houdt me een negitief beeld voor waardoor wat negitiever terug doen, met deze eisen. Ik ben zeker bereid om bij te leren, ben nieuwsschierig en zodra ik de ruimte heb voor het rijbewijs gaan.

@Gamebuster Ai, dat kwam niet voor in mijn opleiding. Sommige scholen hebben dit wel deels verwerkt in opleiding, maar dit was niet bij mij het geval, omdat programmeren vooral een andere afstudeerrichting is.

@SmurfLink Ik snap je punt en ben er ook mee eens. Alsnog zie ik tegen de hoge eisen van vacatures erg weinig kans om aangenomen te worden. Ik heb zeker ook gesolliciteerd voor 40 uur, maar heb dan te weinig ervaring of hebben geen tijd voor je.

@Waarnemer Ik snap uw punt en bedankt voor de info. Ik zal hier na kijken.

@silverchaoz Daar heeft Hydra een sterk punt. Persoonlijk voelde ik aan het lot overgelaten, nadat ik mijn diploma heb behaald. Ik dacht snel aan werk te komen, maar dit is toch niet zo het geval. Al solliciteerd je voor 40 uur, bij verschillende detachering is er weinig ruimte als je studeerd. Deze willen graag dat je vanuit hun gaat certificeren / studeren.

Ik ben vooral met de eisen gestart, nadat mijn eindstage en opleiding heb afgerond. Ook deels dat mijn huidige school zelf aangaf dat 40 uur wat veel is en beter vanwege mijn situatie parttime werk zou moeten zoeken. Diegene was verbaast dat hierin niks vindt.

Ik wil best wat aan mijn eisen doen, maar het lijkt me op een geven moment niet mee leuk dat je iedere dag thuis komt, direct moet leren en direct naar bed mag gaan, omdat je weer vroeg op moet. Dat ik mijn vrije tijd opgeef dat snap ik en was ik bewust van toen ik met mijn opleiding starten, maar meer dan 12 uur van huis zijn vindt ook wat veel.

Zoals @Scrtz aangeeft en ik al eerder aangaf. Het diploma stelt niks voor. Ze eisen (werk)ervaring of onder functietitel ICT-beheerder een HBO-er.

@Xanthine Dit is deels mijn punt. Bedrijven willen iemand die flexibel inzetbaar is en klaar is met school. Zeker belemmerd het geen rijbewijs hebben. Dit kwam ik te laat achter, want deze eis zie je nauwelijks tijdens je stages die maar op een vaste locatie bevinden.

Ik ben niet de knapste, maar wel verzorgd. Inderdaad ik kan "tijdelijk" werk doen binnen een andere branche, maar op ten door is een vereiste om binnen ICT werkzaam te zijn. Ik heb enige ervaring met servicedesk (stage), maar kan/mag dit niet als werkervaring noemen. Ik ben met ICT begonnen, omdat graag mensen help, het liefst face-to-face, maar dit zie je nauwelijks. Terwijl je stages een ander beeld geven. Alsnog een goede aanrader om eens naar deze twee functies te kijken.

[Voor 66% gewijzigd door m.z op 23-10-2018 16:19]


 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 22:00
Gamebuster schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 12:13:
Kan je programmeren? :D Dan staan de werkgevers voor je in de rij. (inclusief wij)
Enlight me?

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • silverchaoz
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 05-02 12:53
Hydra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 08:23:

Wat ik vooral jammer vind is dat je kennelijk vanuit je opleiding weinig handvatten krijgt om aan je carriere te beginnen. Kennelijk zijn je kansen overschat en heeft niemand je verteld dat een rijbewijs hebben toch echt wel erg belangrijk is.
Hier sta ik 200% achter.

Ik ben net een jaar van school af. Heb zelf netwerkbeheerder niveau 4 gedaan. Het is echt moeilijk om werk te vinden. Veel werkgevers eisen ontzettend veel van je. School doet er maar makkelijk over dat het simpel is zolang je een diploma hebt.... 8)7

Ook met stages kan ik enorm merken dat school met methodes werkt dat je beter thuis kan blijven. Veel te oude methodes of leraren zijn te koppig als je je eigen manier van verslagen wil maken. Bij al mijn stages (3 totaal), lachen ze je spontaan uit als je de achterhalige & complexe methodes van school gebruikt.

Ik heb gelukkig allang werk. Ik eisde niet veel en heb een rijbewijs. Toch word je door veel bedrijven afgewezen omdat ze geen tijd of geen tijd willen maken voor beginners op de arbeidsmarkt, terwijl de vacature wel op een junior / beginner aanleid |:(

 • Scrtz
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 21:15
silverchaoz schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 15:05:
[...]


Hier sta ik 200% achter.

Ik ben net een jaar van school af. Heb zelf netwerkbeheerder niveau 4 gedaan. Het is echt moeilijk om werk te vinden. Veel werkgevers eisen ontzettend veel van je. School doet er maar makkelijk over dat het simpel is zolang je een diploma hebt.... 8)7

Ook met stages kan ik enorm merken dat school met methodes werkt dat je beter thuis kan blijven. Veel te oude methodes of leraren zijn te koppig als je je eigen manier van verslagen wil maken. Bij al mijn stages (3 totaal), lachen ze je spontaan uit als je de achterhalige & complexe methodes van school gebruikt.

Ik heb gelukkig allang werk. Ik eisde niet veel en heb een rijbewijs. Toch word je door veel bedrijven afgewezen omdat ze geen tijd of geen tijd willen maken voor beginners op de arbeidsmarkt, terwijl de vacature wel op een junior / beginner aanleid |:(
Heb je alleen MBO gedaan of ook HBO? Het verschil tussen een stage op die 2 niveau's is zo verschrikkelijk groot. Een MBO stage wordt idd niet heel serieus genomen, vooral gezien als extra tijdelijke werkkracht. Een HBO stage/afstudeerstage daarintegen wordt echter wel serieus aangepakt, je 'werkt' dan ook niet mee maar je doet echt een opdracht binnen een bedrijf.

 • silverchaoz
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 05-02 12:53
Scrtz schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 15:08:
[...]

Heb je alleen MBO gedaan of ook HBO? Het verschil tussen een stage op die 2 niveau's is zo verschrikkelijk groot. Een MBO stage wordt idd niet heel serieus genomen, vooral gezien als extra tijdelijke werkkracht. Een HBO stage/afstudeerstage daarintegen wordt echter wel serieus aangepakt, je 'werkt' dan ook niet mee maar je doet echt een opdracht binnen een bedrijf.
Ik had alleen MBO 3&4 gedaan. Ik had HBO kunnen doen, omdat ik vlekkeloos door MBO zwemde, maar op MBO word het moraal en de zin hebben in school van je afpakt door slechte regelingen, leraren en achterlijke school constructies, heb ik besloten om bij mijn stage te gaan werken vorig jaar. Ik had ook een gevoel dat ik bij mijn stage in een half jaar meer had geleerd dan niveau 3 & 4 bij elkaar.....

Het klopt wel wat je zegt over stages in het MBO. Je word wel vaak gebruikt door je "werkgever". Vaak net iets meer overuurtjes draaien of klusjes uitvoeren die totaal niet relevant zijn met je opleiding. Ik ben inmiddels overgestapt van bedrijf. Bij het huidige bedrijf kan ik wel merken dat HBO'ers anders worden aangepakt dan MBO'ers.

 • Scrtz
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 21:15
silverchaoz schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 15:15:
[...]


Ik had alleen MBO 3&4 gedaan. Ik had HBO kunnen doen, omdat ik vlekkeloos door MBO zwemde, maar op MBO word het moraal en de zin hebben in school van je afpakt door slechte regelingen, leraren en achterlijke school constructies, heb ik besloten om bij mijn stage te gaan werken vorig jaar. Ik had ook een gevoel dat ik bij mijn stage in een half jaar meer had geleerd dan niveau 3 & 4 bij elkaar.....

Het klopt wel wat je zegt over stages in het MBO. Je word wel vaak gebruikt door je "werkgever". Vaak net iets meer overuurtjes draaien of klusjes uitvoeren die totaal niet relevant zijn met je opleiding. Ik ben inmiddels overgestapt van bedrijf. Bij het huidige bedrijf kan ik wel merken dat HBO'ers anders worden aangepakt dan MBO'ers.
Kan me helemaal in je vinden hoor, zelf ook in die situatie gezeten maar toch de doorstap naar HBO gemaakt en zeker geen spijt van gehad. Zeker icm de vrije tijd die ik heb gehad tijdens mijn HBO was het goed vol te houden. Miss kan je huidige werkgever nog iets van deeltijd aanbieden? Ik zou het zeker doen iig.

 • silverchaoz
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 05-02 12:53
Scrtz schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 15:18:
[...]

Kan me helemaal in je vinden hoor, zelf ook in die situatie gezeten maar toch de doorstap naar HBO gemaakt en zeker geen spijt van gehad. Zeker icm de vrije tijd die ik heb gehad tijdens mijn HBO was het goed vol te houden. Miss kan je huidige werkgever nog iets van deeltijd aanbieden? Ik zou het zeker doen iig.
Ik krijg bij mijn huidige bedrijf de kans om allemaal cursussen en diploma's te halen voor o.a. Microsoft.

Dat was ook één van de redenen waarom ik overstapte.

Bij het bedrijf na mijn stage kwam ik er snel achter dat er ontzettend bezuinigd op je word en opleidingen / trainingen nooit een mogelijkheid was. Alles moest je maar via Google opzoeken en red je er maar mee was het moraal min of meer.... Dit hoor ik ook veel van mijn vrienden die in mijn klas zaten. Werkgevers investeren weinig in het personeel (Bij MBO hoor ik dat veel), maar je moet je altijd wel 110% inzetten anders krijg je het te horen.... 8)7

 • Xanthine
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 05-02 19:21
Bedrijven zoeken schoolverlaters die gedreven en flexibel zijn. Het gebrek aan rijbewijs is een enorme afknapper, zeker voor een on-site functie. Geen rijbewijs = niet flexibel in de ogen van de recruiter.

+ je hebt het deel dat je op papier kan zetten maar je hebt ook nog jezelf als persoon, je uiterlijk en karakter. Als jij bij een klant gedetacheerd wordt ben je het gezicht van je bedrijf, dus iemand die er onverzorgd uitziet gaat de job niet krijgen (ook al ziet je CV er verder goed uit).

Mijn advies:
Zoek een tijdelijke job in een andere sector terwijl je je studies afmaakt, eventueel verkoper in een electronicawinkel of een callcenter zodat je hier al ervaring op doet met klanten (dit kan je erna positief verkopen op een sollicitatie). Wanneer je studies gedaan zijn en je een rijbewijs hebt kan je je opnieuw aanbieden, maar dan heb je al wat positieve bagage. Je gaat dan nog moeten leren om jezelf te verkopen.

Je huidige CV is niet voldoende voor een echte job in de IT.

 • Crashhill
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 05-02 13:53
m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 14:18:
[...]
@Crashhill Dan geeft schijnbaar jou verkeerde indruk, maar ik ga toch niet bij een vreemde vertellen wat ik achter mijn rug heb gehad. Misschien dat je dat verwend vindt, maar de omstandigheden ga ik niet uitgebreid vertellen of ik met vrienden in een café zit. Dat die vragen er zijn dat snap ik, maar ik ga toch niet mijn shit verleden delen met gasten die ik verder nooit hebt gezien. Waarom ben verplicht het op te antwoorden of mag geen grenzen aangeven?
Je hebt dus een redelijk gesloten houding, er is natuurlijk altijd een gulden middenweg. Maar blijkbaar ben je dus zoals ze tegenwoordig zeggen "beschadigd". En dat heeft een impact over hoe dat je je presenteerd.
Ga DAAR aan werken. Zonder daar aan te werken heb je geen flikker aan al de andere tips die men hier heeft.

Jij moet met je borst vooruit rondlopen en paraderen dat die IT detacheerder jouw rijbewijs betaald omdat hij jouw graag de weg op wilt hebben!

Je mag zijn wie je bent, en je zo gedragen, maar dan moet je de negatieve effecten van die attitude ook accepteren. Dat is de enige manier.

Ik ben behoorlijk uitbundig. Dat heeft ook zijn nadelen.
Maar dat rijbewijs en 40 uur werken gaat je niet helpen zondar aan je probleem te werken. Komt ik denk dat dat de grootste reden is dat werkgevers je niet willen.

Ja beetje hard. En ik gun je oprecht het allerbeste!

 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Crashhill schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 16:03:
[...]


Je hebt dus een redelijk gesloten houding, er is natuurlijk altijd een gulden middenweg. Maar blijkbaar ben je dus zoals ze tegenwoordig zeggen "beschadigd". En dat heeft een impact over hoe dat je je presenteerd.
Ga DAAR aan werken. Zonder daar aan te werken heb je geen flikker aan al de andere tips die men hier heeft.

Jij moet met je borst vooruit rondlopen en paraderen dat die IT detacheerder jouw rijbewijs betaald omdat hij jouw graag de weg op wilt hebben!

Je mag zijn wie je bent, en je zo gedragen, maar dan moet je de negatieve effecten van die attitude ook accepteren. Dat is de enige manier.

Ik ben behoorlijk uitbundig. Dat heeft ook zijn nadelen.
Maar dat rijbewijs en 40 uur werken gaat je niet helpen zondar aan je probleem te werken. Komt ik denk dat dat de grootste reden is dat werkgevers je niet willen.

Ja beetje hard. En ik gun je oprecht het allerbeste!
Zo mag je het ongeveer wel benoemen ja, beschadigd. Dit heeft zeker impact in mijn gedrag en zelfvertrouwen. Als dit niet goed wordt uitgestraald val je ook snel af.

Daarnaast was vanuit school aangeraden om richting parrtime te zoeken, ik kom niet op de naam, maar dit heeft deels te maken omdat ik iemand ben met "aandachtpunten" en wat te veel wordt om zoveel te werken.

Dit is ook deels wat mij veeleisend maakt. Het klinkt lui om te zeggen dat ik het niet aankan. Ik dacht dat ik het in TS had gezet, maar de 32-36 was naast studie ook bedoeld voor traject/gesprekken. Hier kan bij een nieuwe baan niet al in de eerste weken vrij voor gaan vragen.

 • KillerAce_NL
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

KillerAce_NL

If it ain't broke...

Als het kan ga gewoon voluit aan die studie, pak meer ervaring tijdens stage's. MBO4 heb je écht weinig aan in de IT. Het is al vaker gezegd, werk aan je taalvaardigheid. Je kunt straks als HBO-er niet aankomen met wat je hier neerzet.
Technische kennis is vereist maar zeer zeker ook soft-skills en communicatie.

Heb je je HBO binnen en kun je je goed presenteren dan heb je zo een plek te pakken.

 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
KillerAce_NL schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 16:38:
Als het kan ga gewoon voluit aan die studie, pak meer ervaring tijdens stage's. MBO4 heb je écht weinig aan in de IT. Het is al vaker gezegd, werk aan je taalvaardigheid. Je kunt straks als HBO-er niet aankomen met wat je hier neerzet.
Technische kennis is vereist maar zeer zeker ook soft-skills en communicatie.

Heb je je HBO binnen en kun je je goed presenteren dan heb je zo een plek te pakken.
Het is nog mogelijk om naar een voltijdstudie te gaan, hierbij vernam ik dat het met een grote leeftijdsverschil, wat lastig kan zijn.

Inderdaad, taalvaardigheid ben ik bewust van en ben hiermee bezig. Tijdens de opleiding wordt verwacht om dat je taalvaardigheid goed is.

 • Hydra
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 05-02 16:51
Crashhill schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 16:03:
Jij moet met je borst vooruit rondlopen en paraderen dat die IT detacheerder jouw rijbewijs betaald omdat hij jouw graag de weg op wilt hebben!
Dat kan hij met zijn opleidingsniveau waarschijnlijk wel vergeten.

https://niels.nu


 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Hydra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 17:39:
[...]


Dat kan hij met zijn opleidingsniveau waarschijnlijk wel vergeten.
Hoe bedoel je dit?

 • Hydra
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 05-02 16:51
Dat hij het waarschijnlijk wel kan vergeten een potentiele werkgever zover te krijgen z'n rijbewijs te vergoeden.

https://niels.nu


 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Ahzo, nee daar ga ik niet zomaar vanuit dat ze dit willen doen. Dan zou ik bij defentie moeten solliciteren.

 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 05-02 18:14
ff niet gelet op taalgebruik, maar ik als normaal werkende van 55 die zijn kost verdient als elektro en storings monteur op een olie terminal vind ik je eisen wel erg ver gaan je ben pas 26 jaar. Jezus toen werkte ik 50 uur per week. Nu wat ouder dus 40 uur. Maar sta op om 4:50 en ben thuis om 16:45 of zo hangt van verkeer af.
Dus niet lullen werken,zet je schouders er onder.

Dit is mijn persoonlijke mening moest dit ff kwijt.

Pletter

 • Fidelity
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 05-02 10:38
Heb dit topic niet helemaal doorgelezen dus misschien roep ik nu wat stoms:
maar probeer eens bij kleinere bedrijven te solliciteren? Ik heb geen idee waar je woont en of je kunt programmeren, maar ik zou jou (in theorie) aan kunnen/willen nemen op mijn kantoor in Zwolle. Eenmanszaak. Dus juist niet iemand nodig voor fulltime en die daarnaast open staat om nog veel te leren.

 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
pletter schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:18:
ff niet gelet op taalgebruik, maar ik als normaal werkende van 55 die zijn kost verdient als elektro en storings monteur op een olie terminal vind ik je eisen wel erg ver gaan je ben pas 26 jaar. Jezus toen werkte ik 50 uur per week. Nu wat ouder dus 40 uur. Maar sta op om 4:50 en ben thuis om 16:45 of zo hangt van verkeer af.
Dus niet lullen werken,zet je schouders er onder.

Dit is mijn persoonlijke mening moest dit ff kwijt.

Pletter
Ik snap uw punt, maar ik moet hier 20 uur boven op rekenen in verband de studie. Ook snap uw punt, maar ik ga niet alleen werken.

Nier gericht naar u, maar:
Maar er zijn genoeg die parttime willen werken, maar als iemand fulltime het te veel vindt, wordt opeens een probleem van gemaakt. Er zijn genoeg topics voorbij gekomen dat de jongere genaratie zelf 32 uur werken en hebben (mogelijk) verder geen overige verplichtingen.

Zoals ik het ergens eerder heb verantwoord: daarnaast heb ook tijdelijk een aantal afspraken lopen, waar ik niet even als net aangenome vrij voor kan vragen.

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Ik krijg de indruk dat het vooral het gebrek aan flexibiliteit is én de regio waar je zit.

Bij kleinere bedrijven kijken ze wat minder naar papiertjes, maar verwachten ze wél dat als 's avonds om 16:45u de pleuris uit breekt, je niet zegt "sorry, ik moet naar school, doei". Bij zulke bedrijven ben je in je eentje, of misschien met zijn 2en of 3en. Dat is het wel. Je moet dan blind op elkaar kunnen vertrouwen.

Dat papiertje (met het risico weer tot mijn sokken toe afgebrand te worden) is het probleem niet. Kwestie van het juiste bedrijf zoeken. Een rugzakje hoeft ook geen probleem te zijn. Ook daar zijn mouwen aan te passen. De combinatie is wel killing, ik denk dat het totaalpakket is wat je de das om doet. Neem een aantal factoren weg, zoek het juiste bedrijf en het lukt wel.

Qua studie, als je graag dat HBO diploma wl hebben zou ik kijken of je voltijd naar school kunt met een (al dan niet ICT gerelateerde) bijbaan. Heb je sneller dat diploma en daarna ben je 36+ uur per week beschikbaar dus veel interessanter voor werkgevers.

Wil je parttime werken: Meer en meer bedrijven bieden 36 uur of minder aan, bij de overheid is het standaard. Het kán prima.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Anoniem: 632581

Ik vindt het altijd grappig dat (bijna)iedereen aangeeft dat je met een niv3/niv4 nergens aan de slag zal kunnen. Ik ken er genoeg die een goede baan te pakken hebben en uiteindelijk doorgegroeid zijn naar een HBO functie zonder een HBO diploma. Alhoewel ze wel wat meer certificaten hadden behaald als TS.

 • Gamebuster
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 01-02 09:33
If (you.can?(:write_code))
We.pay_money_to you

Sorry dat is een beetje cheesy. We zoeken web devs: rails node react vue ios android php noem maar op.

Developers zijn lastig te vinden, niet normaal. En we zijn echt niet te cheap om te betalen ofzo :) we betalen hier meer dan grote omliggende bedrijven en dat samen met thuiswerk optie, lease optie, flexibele uren (echt flexibel, niet “930 is ook goed ipv 900”), 24/32/40 uur whatever. Ohja en Massages van 1,5 uur op kantoor iedere 3-4 weken, meerdere keren per jaar kleine uitjes (uit eten of dagje sauna). Optie voor aandelen (niet dat je er wat aan hebt, we zijn maar een klein bedrijfje)

Maar moet je wel wat kunnen natuurlijk

[Voor 66% gewijzigd door Gamebuster op 23-10-2018 18:45]

Let op: Mijn post bevat meningen, aannames of onwaarheden


 • XiaomiGlobal
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 23-03-2020
Wellicht moet je gewoon andere soort werk zoeken? Of studeren tot je een ons weegt en wel voldoende gekwalificeerd bent? En haal dat rijbewijs, zonder krijg je in de IT sowieso niet snel werk.

Er zit geen schaamte in hoor om vakken te vullen bij Appie Heijn en je dan op te werken tot Teamleider ofzo :)

Het bijgehouden verbruik van mijn zuinige Thaise Suzuki Celerio


 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Fidelity schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:25:
Heb dit topic niet helemaal doorgelezen dus misschien roep ik nu wat stoms:
maar probeer eens bij kleinere bedrijven te solliciteren? Ik heb geen idee waar je woont en of je kunt programmeren, maar ik zou jou (in theorie) aan kunnen/willen nemen op mijn kantoor in Zwolle. Eenmanszaak. Dus juist niet iemand nodig voor fulltime en die daarnaast open staat om nog veel te leren.
Dit ben aan proberen, merendeels dat dit mij beter passend lijkt. Helaas is programmeren niet behandeld binnen mijn opleiding, omdat dit vooral weggelegd is voor een andere afstudeerrichtingen.

Alsnog bedankt voor uw aanbod.

 • weszz
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 27-12-2022
Anoniem: 632581 schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:36:
Ik vindt het altijd grappig dat (bijna)iedereen aangeeft dat je met een niv3/niv4 nergens aan de slag zal kunnen. Ik ken er genoeg die een goede baan te pakken hebben en uiteindelijk doorgegroeid zijn naar een HBO functie zonder een HBO diploma. Alhoewel ze wel wat meer certificaten hadden behaald als TS.
En hierin heb je gelijk! Geen HBO diploma in je bezit hebben is niet per se het einde van de wereld zoals velen hier laten overkomen.

Besef wel dat het bezitten ervan natuurlijk ontzetten gunstig is voor elke werkgever want zo heb je hoe dan ook een flinke voorsprong op mensen met een MBO diploma. En veel werkgevers kijken ook naar wat je al kunt en wat er eventueel nog bij te spijkeren is, geen bedrijf is daarin hetzelfde. De 1 hecht bijvoorbeeld veel waarde aan jouw mentaliteit omdat ze ervan overtuigd zijn dat software wel aan te leren is terwijl een ander verwacht dat je de minimale kennis al bezit van de programma's die zij gebruiken.

I'm not saying I'm Batman. But have you ever seen Batman and me in the same room at the same time.


 • LopendeVogel
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 06:14
m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:40:
[...]


Dit ben aan proberen, merendeels dat dit mij beter passend lijkt. Helaas is programmeren niet behandeld binnen mijn opleiding, omdat dit vooral weggelegd is voor een andere afstudeerrichtingen.

Alsnog bedankt voor uw aanbod.
In welke provincie en deel van de provincie woon je eigenlijk? Ik hoef geen plaatsnaam, wel een regio..
In Zuid- Midden Limburg kan je zo aan de slag (misschien nog niet in de juiste sector, maar je kan aan de slag), zo ook in Zuid- Midden Gelderland weet ik wel wat plekken.. Je zult namelijk op zijn minst ''een'' baan moeten hebben.. Mijn neefje heeft een hele tijd voor de support (klantenservice) van Rocket League gewerkt, dit terwijl hij op de universiteit van Wageningen zat. Dit baantje heeft, ondanks dat het totaal niet relevant was met de opleiding, hem veel goeds gedaan (zowel sociaal, zijn zelf vertrouwen en zijn CV).

@weszz Inderdaad, en genoeg onlangs afgestudeerde HBO personen die thuis zitten. Vooral juist in de IT draait het om de certificaten, krijg je deze certificaten niet in je HBO opleiding? Dan bezit je voor een bedrijf alleen de basis, net als bij MBO. Ik wil trouwens niet zeggen dat er geen doorsnee ''IT'' beroepen / vacatures zijn, maar het gaat allemaal net een stuk sneller wanneer je de gespecialiseerde certificaten hebt (die je weer met een cursus kan halen, niet met een complete x aantal jaren durende opleiding).

[Voor 41% gewijzigd door LopendeVogel op 23-10-2018 18:52]


 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:40:
[...]


Dit ben aan proberen, merendeels dat dit mij beter passend lijkt. Helaas is programmeren niet behandeld binnen mijn opleiding, omdat dit vooral weggelegd is voor een andere afstudeerrichtingen.

Alsnog bedankt voor uw aanbod.
Programmeren moet je ook liggen.

Ik heb het persoonlijk nooit leuk gevonden.
Ja, vroeger klopte ik wat Kiloliners uit de Kijk over op mijn Acorn Electron en natuurlijk heb ik links en rechts wel eens wat shellcode getypt. Maar wat betreft echt programmeren ben ik blijven steken bij hoofdstuk 7 van "Practical C++ Programming" van O'Relly. (Ooit aangeschaft omdat ik me verveelde en het me leuk leek eens écht code te leren schrijven.)

Programmeren is echt een vak apart.

Als je hart ligt bij beheer en gebruikersondersteuning, moet je je daarin verder specialiseren.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


 • SomerenV
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-02 15:38

SomerenV

It's something!

LopendeVogel schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:45:
[...]


In welke provincie en deel van de provincie woon je eigenlijk? Ik hoef geen plaatsnaam, wel een regio..
In Zuid- Midden Limburg kan je zo aan de slag (misschien nog niet in de juiste sector, maar je kan aan de slag), zo ook in Zuid- Midden Gelderland weet ik wel wat plekken..
Volgens mij was het West-Brabant (maar ik kan me vergissen). Overigens eens met wat anderen hier zeggen: zoek een bijbaantje erbij, focus op je studie/cursussen en probeer een netwerk op te bouwen. Qua bijbaantje het liefst iets waar je bij een volwaardige baan ook nog wat aan hebt, maar gewoon bezig blijven is al een pluspunt.

Stel jij komt ergens binnen voor een gesprek en je hebt een gat van twee jaar ofzo dan willen de meeste bedrijven weten hoe dat komt. Met 'ik kon niks vinden' kom je dan niet ver. Dan kun je beter twee jaar andere baantjes hebben gehad met daarbij het verhaal dat je dat deed zodat je je verder kon specialiseren omdat je merkte dat bedrijven wat meer zochten in een werknemer. (dat soort studies betalen zich immers niet vanzelf). Je in die periode dan ook je rijbewijs halen. Daarna sta je veel krachtiger op de arbeidsmarkt.

Jij moet meerwaarde bieden ten opzichte van andere kandidaten. Zodra je die meerwaarde niet kan bieden houdt het al snel op. Ook 'wegens omstandigheden' zet je op een achterstand. Waarom zou een bedrijf dan voor jou gaan als er anderen zijn die niks mankeren/mankeerden? Dat klinkt misschien hard maar een gemiddeld bedrijf wil geen probleemgeval als werknemer.

[Voor 12% gewijzigd door SomerenV op 23-10-2018 18:55]

Ik Schiet Film | Website | Instagram


 • LopendeVogel
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 06:14
SomerenV schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:53:
[...]

Volgens mij was het West-Brabant (maar ik kan me vergissen). Overigens eens met wat anderen hier zeggen: zoek een bijbaantje erbij, focus op je studie/cursussen en probeer een netwerk op te bouwen. Qua bijbaantje het liefst iets waar je bij een volwaardige baan ook nog wat aan hebt, maar gewoon bezig blijven is al een pluspunt.

Stel jij komt ergens binnen voor een gesprek en je hebt een gat van twee jaar ofzo dan willen de meeste bedrijven weten hoe dat komt. Met 'ik kon niks vinden' kom je dan niet ver. Dan kun je beter twee jaar andere baantjes hebben gehad met daarbij het verhaal dat je dat deed zodat je je verder kon specialiseren omdat je merkte dat bedrijven wat meer zochten in een werknemer. (dat soort studies betalen zich immers niet vanzelf). Je in die periode dan ook je rijbewijs halen. Daarna sta je veel krachtiger op de arbeidsmarkt.
Aw, ja West-Brabant is dan mooi de totaal andere kant op |:(

Over het gat is een feit, ja het is altijd leuk als je een bijbaan in dezelfde sector gehad hebt. Maar helemaal niks (en dus een gat in je CV) is nooit positief.
In vrijwel elke ''productie'' sector (lopende band, callcenter, noem al die robot taken maar op) waar je komt lopen genoeg slimme studenten rond en dit zijn geen afgekeurde mensen (totaal niet..), dit zijn mensen die bezig zijn met hun extra zakcentje, zoals het hoort.
Ondanks dat het een simpel bijbaantje is, is het meer dan gewoon een bijbaantje:
1. het vult je CV
2. je verdient geld
3. je bent sociaal (onder de mensen / collega's)
4. je bent de deur uit
Dit alles draagt weer bij aan je zelfvertrouwen (en dit is iets waar het volgens mij grotendeels fout gaat, het zelfvertrouwen).

Het gat in het CV wat je nu hebt is ook direct een probleem.. Stel je gaat nu werken en vult dit gat voor een jaar lang (of langer, ik noem maar iets) dan valt het gat direct een stuk minder op, want; je werkt nu.

Helemaal op het begin in mijn tijd (ik begon pas met een bijbaantje toen ik ongeveer 19 was, redelijk laat dus) toen kreeg ik ook de vraag: waarom heb je de afgelopen jaren geen bijbaantje gehad..
Op die leeftijd is het allemaal wat makkelijker te beantwoorden, maar ook ik heb die vraag gehad.
Hun konden leven met mijn antwoord (leugen, voor eigen bestwilll): te druk met de studie, vandaar geen tijd gehad voor een job. Focus ging voor 100% naar de opleiding en mijn ouders steunde mij daarin.
Onzin was het, wel aangenomen. Waarschijnlijk indien ik zei; moa ja ik ben een lui stuk vreten en ik wil gewoon ''chillen'' met mijn vrienden, was mij niet in dank afgenomen :D

Stel je hebt 1 of ander crimineel leven gehad, ja dan is het altijd verstandig om eerlijk te zijn en ermee te leren leven. Wanneer je over dit soort zaken (wellicht een strafblad) gaat liegen, dat kan je vroeg of laat weer tegenwerken. Was je geen crimineeltje? Dan kan je gerust een leugentje vertellen over je verleden, vooral indien je negatieve verleden afgesloten is :)

Hoe dan ook: begin gewoon met EEN baan, iets wat je leuk en makkelijk lijkt (geen stress, gewoon je centjes verdienen en aan jezelf werken tijdens dit werkproces).
Vergeet ook niet dat je al deels met jezelf bezig bent want je volgt een parttime HBO opleiding, dit is sowieso een positief iets :D _/-\o_

[Voor 30% gewijzigd door LopendeVogel op 23-10-2018 19:09]


 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Voordelen van een bijbaan zijn ook dat je 'm relatief makkelijk vind én dat ze in de regel juist heel flexibel zijn. Immers, dat is hét type baan dat ingevuld word door studenten. (Dus met een studieverplichting.)

Niet te selectief zijn, gewoon iets vinden dat geld oplevert en je kunt volhouden. Kun je daarmee je rijbewijs betalen en ben je over een paar jaar én klaar met het HBO én heb je een rijbewijs.

Zorg dan meteen voor voldoende spaargeld voor een auto. Leaseauto's zijn zeker niet standaard. (In de detachering wel, daarbuiten niet.) Rijbewijs is 1 ding maar eigen vervoer kan absoluut een pré zijn.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


 • LopendeVogel
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 06:14
unezra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:09:
Voordelen van een bijbaan zijn ook dat je 'm relatief makkelijk vind én dat ze in de regel juist heel flexibel zijn. Immers, dat is hét type baan dat ingevuld word door studenten. (Dus met een studieverplichting.)

Niet te selectief zijn, gewoon iets vinden dat geld oplevert en je kunt volhouden. Kun je daarmee je rijbewijs betalen en ben je over een paar jaar én klaar met het HBO én heb je een rijbewijs.

Zorg dan meteen voor voldoende spaargeld voor een auto. Leaseauto's zijn zeker niet standaard. (In de detachering wel, daarbuiten niet.) Rijbewijs is 1 ding maar eigen vervoer kan absoluut een pré zijn.
En indien je in die tussentijd ook nog eens de loterij wint.. Hoef je misschien nooit meer naar een baan te zoeken :D:D

 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
unezra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:33:
Ik krijg de indruk dat het vooral het gebrek aan flexibiliteit is én de regio waar je zit.

Bij kleinere bedrijven kijken ze wat minder naar papiertjes, maar verwachten ze wél dat als 's avonds om 16:45u de pleuris uit breekt, je niet zegt "sorry, ik moet naar school, doei". Bij zulke bedrijven ben je in je eentje, of misschien met zijn 2en of 3en. Dat is het wel. Je moet dan blind op elkaar kunnen vertrouwen.

Dat papiertje (met het risico weer tot mijn sokken toe afgebrand te worden) is het probleem niet. Kwestie van het juiste bedrijf zoeken. Een rugzakje hoeft ook geen probleem te zijn. Ook daar zijn mouwen aan te passen. De combinatie is wel killing, ik denk dat het totaalpakket is wat je de das om doet. Neem een aantal factoren weg, zoek het juiste bedrijf en het lukt wel.

Qua studie, als je graag dat HBO diploma wl hebben zou ik kijken of je voltijd naar school kunt met een (al dan niet ICT gerelateerde) bijbaan. Heb je sneller dat diploma en daarna ben je 36+ uur per week beschikbaar dus veel interessanter voor werkgevers.

Wil je parttime werken: Meer en meer bedrijven bieden 36 uur of minder aan, bij de overheid is het standaard. Het kán prima.
Het zit inderdaad deels aan mijn flexibiteit, zoals tijdelijk lopende traject/onderzoek. Ook zal verre reizen het belemmeren om tijdig aanwezig zijn, voor de studie. Omdat ik nog geen auto hebt wordt de straal iets kleiner. Alsnog zijn er mogelijkheden.

Vele bedrijven willen geen 9/5 metaliteit en dit is te begrijpen. Ook ben afgewezen, omdat aangaf ruimte nodig te hebben voor de studie. Ik ben begonnen met de opleiding, waarmee ik bewust was dat ik vrije tijd (avonden) inlever, maar dit kan ook niet door werk gebeuren. omdat dan de opleiding eronder lijdt.

Dan zou ik meer richting overheidsinstanties moeten kijken waarin het "losser" gaat. Dit is deels het probleem, dat het totaalpakket werk + studie nogal lastig is te combineren is, niet alleen vanwege mijn eisen, maar ook omdat er vanuit gegaan wordt breed inzetbaar te zijn. Ik heb nu al momenten gehad, dat mezelf afvraag, was/is dit wel een goede keuze geweest.

Voltijds is een optie, zodra er echt geen werk te vinden is. Ik heb nog een kleine periode tot ik werk zal moeten hebben of anders de switch maak.
Anoniem: 632581 schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:36:
Ik vindt het altijd grappig dat (bijna)iedereen aangeeft dat je met een niv3/niv4 nergens aan de slag zal kunnen. Ik ken er genoeg die een goede baan te pakken hebben en uiteindelijk doorgegroeid zijn naar een HBO functie zonder een HBO diploma. Alhoewel ze wel wat meer certificaten hadden behaald als TS.
Ik denk dat er wel mogelijkheden zijn, maar het ligt zeker niet voor het oprapen. HBO wordt vaak gevraagd en bij MBO wordt er gekeken na enige jaren ervaring.
XiaomiGlobal schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:39:
Wellicht moet je gewoon andere soort werk zoeken? Of studeren tot je een ons weegt en wel voldoende gekwalificeerd bent? En haal dat rijbewijs, zonder krijg je in de IT sowieso niet snel werk.

Er zit geen schaamte in hoor om vakken te vullen bij Appie Heijn en je dan op te werken tot Teamleider ofzo :)
[quote]LopendeVogel schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:45:
[...]


In welke provincie en deel van de provincie woon je eigenlijk? Ik hoef geen plaatsnaam, wel een regio..
In Zuid- Midden Limburg kan je zo aan de slag (misschien nog niet in de juiste sector, maar je kan aan de slag), zo ook in Zuid- Midden Gelderland weet ik wel wat plekken.. Je zult namelijk op zijn minst ''een'' baan moeten hebben.. Mijn neefje heeft een hele tijd voor de support (klantenservice) van Rocket League gewerkt, dit terwijl hij op de universiteit van Wageningen zat. Dit baantje heeft, ondanks dat het totaal niet relevant was met de opleiding, hem veel goeds gedaan (zowel sociaal, zijn zelf vertrouwen en zijn CV).

Ik enige tijd gestart met een tijdelijk baantje, dus ik zit niet te niksen.

Al zeg ik mijn plaatsnaam niet, dan is het alsnog eenvoudig te vinden. Maar dit is Midden-Limburg. Het aanbod ligt stuk lager dan in Noord-brabant. Zuid-Limburg is qua afstand wat korter dan Brabant.

(support) bij Rocket Leage? Hoe moet ik dat begrijpen, gamers bellen support op als problemen zijn met deze game?
unezra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:51:
[...]


Programmeren moet je ook liggen.

Ik heb het persoonlijk nooit leuk gevonden.
Ja, vroeger klopte ik wat Kiloliners uit de Kijk over op mijn Acorn Electron en natuurlijk heb ik links en rechts wel eens wat shellcode getypt. Maar wat betreft echt programmeren ben ik blijven steken bij hoofdstuk 7 van "Practical C++ Programming" van O'Relly. (Ooit aangeschaft omdat ik me verveelde en het me leuk leek eens écht code te leren schrijven.)

Programmeren is echt een vak apart.

Als je hart ligt bij beheer en gebruikersondersteuning, moet je je daarin verder specialiseren.
Programmeren heb vooral nooit gedaan, omdat dit een totaal ander afstudeerrichting was. Alsnog zijn er scholen die wel dit aanbieden binnen de zelfde opleiding. Al leek wal interresant, heb vooral de focus op mijn eigen opleiding gehouden.
unezra schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:09:
Voordelen van een bijbaan zijn ook dat je 'm relatief makkelijk vind én dat ze in de regel juist heel flexibel zijn. Immers, dat is hét type baan dat ingevuld word door studenten. (Dus met een studieverplichting.)

Niet te selectief zijn, gewoon iets vinden dat geld oplevert en je kunt volhouden. Kun je daarmee je rijbewijs betalen en ben je over een paar jaar én klaar met het HBO én heb je een rijbewijs.

Zorg dan meteen voor voldoende spaargeld voor een auto. Leaseauto's zijn zeker niet standaard. (In de detachering wel, daarbuiten niet.) Rijbewijs is 1 ding maar eigen vervoer kan absoluut een pré zijn.
Ik heb nu op het moment wel een bijbaan en zal hiernaast nog een erbij kunnen nemen. Alleen de voorwaarde van de opleiding is dat de laatste 2-3 jaar wel werk wordt uitgevoerd binnen ICT. Ik heb vandaag een aanbod ontvangen, die ik ever afwacht, voordat bijbanen ga verzamelen :P

Ik kan ook tijdelijk extra baantje nemen, totdat ik het rijbewijs heb, waardoor vervolgens weer een stuk flexibeler wordt. Wat wel afvraag, zoals in Topicstart: je hebt een wettelijke uitwerkperiode van 1 maand. Gaat dit niet bellemeren als zal solliciteren voor nieuwe baan?

Een leaseauto zou leuk zijn, maar ga daar niet op azen.

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:51:
[...]
Het zit inderdaad deels aan mijn flexibiteit, zoals tijdelijk lopende traject/onderzoek. Ook zal verre reizen het belemmeren om tijdig aanwezig zijn, voor de studie. Omdat ik nog geen auto hebt wordt de straal iets kleiner. Alsnog zijn er mogelijkheden.
Iets kleiner is een understatement. Geen auto, geen rijbewijs, midden Limburg. Dat verkleint je zoekgebied in mijn beleving gigantisch. Of je moet over de grens gaan zoeken. Ik weet alleen niet hoe makkelijk ze in Belgïe of Duitsland Nederlanders aannemen. (Plus dat Frans voor België en Duits voor Duitsland op zijn minst nuttige talen zijn om goed te beheersen.)
Vele bedrijven willen geen 9/5 metaliteit en dit is te begrijpen. Ook ben afgewezen, omdat aangaf ruimte nodig te hebben voor de studie. Ik ben begonnen met de opleiding, waarmee ik bewust was dat ik vrije tijd (avonden) inlever, maar dit kan ook niet door werk gebeuren. omdat dan de opleiding eronder lijdt.
Precies en als je operationeel beheer wil gaan doen is enige flexibiliteit toch wel handig. Niet tot in het oneindige overigens. Ik ben bijvoorbeeld heel streng op vakantie. Als ik geen vakantie heb vind ik het echt geen probleem om eens een avond, nacht of weekend te werken. Als ik vakantie heb staat mijn werktelefoon uit en wil ik *niets* met werk te maken hebben. Dan ben ik ook echt niet bereikbaar.

Mijn directe collega weet dat en we spreken elkaar ook in de vakantie regelmatig, maar niet over werk. :) (Het is voor mij echt uit zelfbescherming. Als ik in mijn vrije tijd of vakantie ook nog bereikbaar moet zijn, kom ik nooit los. Dan kun je me met een jaar opvegen.)
Dan zou ik meer richting overheidsinstanties moeten kijken waarin het "losser" gaat. Dit is deels het probleem, dat het totaalpakket werk + studie nogal lastig is te combineren is, niet alleen vanwege mijn eisen, maar ook omdat er vanuit gegaan wordt breed inzetbaar te zijn. Ik heb nu al momenten gehad, dat mezelf afvraag, was/is dit wel een goede keuze geweest.
De ICT is breed. Ook binnen de ICT kun je kijken welke tak van sport het beste aan sluit bij jou persoonlijk en daar heen proberen te sturen.
Voltijds is een optie, zodra er echt geen werk te vinden is. Ik heb nog een kleine periode tot ik werk zal moeten hebben of anders de switch maak.
Persoonlijk zou ik direct voor voltijd gaan. Je zoekt nu naar een baan die je lastig kunt vinden. Ga je voltijd studeren en neem je een bijbaan, ben je sneller klaar met je studie én heb je daarna je HBO papiertje, je rijbewijs en mogelijk een auto. Plus, het staat prima op je CV. Voltijd studie, bijbaan, klaar. Hoef je weinig aan uit te leggen.
[...]
Ik denk dat er wel mogelijkheden zijn, maar het ligt zeker niet voor het oprapen. HBO wordt vaak gevraagd en bij MBO wordt er gekeken na enige jaren ervaring.
Tja, ik geloof nog altijd niet dat ik uniek ben.

Wij hebben heel bewust de nadruk gelegd op een MBOer. Hebben wel 1 of 2 HBOers uitgenodig, maar die vielen óf knalhard door de mand óf zouden werkelijk niet passen bij de baan en het team.

Wel was een harde eis, flexibiliteit. In ons geval hadden je papieren het probleem niet gevormd, je deeltijdstudie wel. Daarop was het bij ons ook gestopt. Niet omdat ik ambitie niet waardeer, maar omdat de studie te zeer in de weg zou zitten met het werk en de flexibiliteit die daar op momenten nodig is.
[...]
Ik kan ook tijdelijk extra baantje nemen, totdat ik het rijbewijs heb, waardoor vervolgens weer een stuk flexibeler wordt. Wat wel afvraag, zoals in Topicstart: je hebt een wettelijke uitwerkperiode van 1 maand. Gaat dit niet bellemeren als zal solliciteren voor nieuwe baan?
Je hebt altijd een opzegtermijn, in de regel zit dit niet in de weg. Je nieuwe werkgever houd daar rekening mee.
Een leaseauto zou leuk zijn, maar ga daar niet op azen.
Leaseauto vind ik persoonlijk zwaar overrated. Het is niet per-se goedkoper dan een eigen auto, hooguit wat meer zorgenvrij voor jou en je werkgever. (Flat-fee, je hebt geen variabele kosten.)

Tenzij je de detachering in gaat en serieus veel kilometers gaat maken (en je vanwege uurtje-factuurtje *altijd* een werkende auto moet hebben), zou ik helemaal niet bezig zijn met een mogelijke leaseauto.
LopendeVogel schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:17:
[...]
En indien je in die tussentijd ook nog eens de loterij wint.. Hoef je misschien nooit meer naar een baan te zoeken :D:D
Het is niet dat een auto heel erg duur is ofzo.
Voor €1000 of €2000 heb je echt al een fatsoenlijk blik en dat moet ook voor een bijbaan student prima bij elkaar te sparen zijn.

[Voor 4% gewijzigd door unezra op 23-10-2018 20:13]

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


 • cyberbetica
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 24-06-2022

cyberbetica

DevOpsen? CloudNation.nl

Er zullen vast veel mensen zijn die dit slecht advies vinden, maar; stop met je HBO-opleiding. (Als dit nog kan..)

Als je 32 uur + 20 uur kunt studeren, kun je ook 40 uur werken.

Bij zo goed als alle bedrijven zijn de functies waar jij naar zoekt uitbesteed aan detacheerders. Klop dus bij die partijen aan. 1e lijns support, floorwalker, applicatie-intaker, in een donker hok laptops uit de doos halen en op F12 drukken, zat instapwerk. Rijbewijs blijft vaak een ding, maar ik zie dagelijks zat starters met het OV op kantoor aan komen.

Als je een paar jaar relevante werkervaring hebt kun je altijd nog beslissen om HBO te gaan doen, in de IT richting of niet. Persoonlijk: 13 jaar geleden MBO4 niet af gemaakt, wel rijbewijs. Ondertussen senior consultant, nog steeds diplomaloos. Wel 13 jaar werkervaring en 30+ certificaten.

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

cyberbetica schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 20:33:
Er zullen vast veel mensen zijn die dit slecht advies vinden, maar; stop met je HBO-opleiding. (Als dit nog kan..)

Als je 32 uur + 20 uur kunt studeren, kun je ook 40 uur werken.

Bij zo goed als alle bedrijven zijn de functies waar jij naar zoekt uitbesteed aan detacheerders. Klop dus bij die partijen aan. 1e lijns support, floorwalker, applicatie-intaker, in een donker hok laptops uit de doos halen en op F12 drukken, zat instapwerk. Rijbewijs blijft vaak een ding, maar ik zie dagelijks zat starters met het OV op kantoor aan komen.

Als je een paar jaar relevante werkervaring hebt kun je altijd nog beslissen om HBO te gaan doen, in de IT richting of niet. Persoonlijk: 13 jaar geleden MBO4 niet af gemaakt, wel rijbewijs. Ondertussen senior consultant, nog steeds diplomaloos. Wel 13 jaar werkervaring en 30+ certificaten.
Als je eenmaal aan het werk bent, op jezelf woont, mogelijk een gezin hebt, etc, is het niet zo heel makkelijk meer aan een HBO opleiding te beginnen.

Ik zou als ik TS was juist voltijd HBO gaan doe nu het kan en relatief makkelijk in te passen is. Stel dat TS een partner vind, huis koopt, etc, dan gaat een HBO opleiding er echt niet meer van komen.

Helaas heb ik door omstandigheden (lang verhaal, niet hier, niet nu) mijn opleiding ook niet afgemaakt (in fact, ik ben er niet eens aan begonnen). Toen ik eenmaal kon beginnen, had ik een vriendin die ik moest onderhouden en daarna was het klaar. Te zeer vast in een werkend leven en alles opgeven enkel voor een papiertje is dan een HEEL grote stap.

Inmiddels ~23 jaar werkervaring, maar ik maak me nog altijd zorgen dat er ooit een moment komt dat mijn werkervaring en intelligentie niet genoeg meer is. :(

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


 • sugarlevi01
 • Registratie: Oktober 2010
 • Niet online
Wat een gezeik over die studie.
Werkgever mag juist blij zijn dat je verder wilt leren en in jezelf investeert, en daar aan bijdragen. Jij ruimte voor je studie zij een hardwerkende loyale werknemer. Informeer eens bij je studiegenoten?
Bij mij op de opleiding zitten er zat op plekken waar ze hard mensen nodig hebben en er juist op staan dat hun medewerkers deze investering willen doen en daar aan mee willen werken.

Moet toch wel werk te vinden zijn? Beetje support werkzaamheden, mensen hun pc opnieuw laten opstarten, accountjes unlocken en wachtwoorden resetten. Servertjes een trap geven? Daar hoef je toch niet flexibel voor te zijn en de hele godganse dag voor beschikbaar te zijn?

Geen idee hoe jij die studie brengt, maar mag je ook je vakantiedagen niet opnemen ofzo waar je solliciteert? Je hebt je weekenden om te leren, twee dagen per maand vrij, zo nu en dan eens een compensatie dagje omdat je 's avonds en in het weekend hebt gewerkt.

Is die flexibiliteit newspeak voor we betalen je voor 40uur in de week, maar verwachten dat je er 80 extra onbetaald maakt voor een shit starters salaris, en vertikken verder in je te investeren, en je vakantiedagen moet je laten verlopen want we hebben geen tijd voor je om vakantie op te nemen?

Anoniem: 632581

[quote]m.z schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:51:
[...]


Het zit inderdaad deels aan mijn flexibiteit, zoals tijdelijk lopende traject/onderzoek. Ook zal verre reizen het belemmeren om tijdig aanwezig zijn, voor de studie. Omdat ik nog geen auto hebt wordt de straal iets kleiner. Alsnog zijn er mogelijkheden.

Vele bedrijven willen geen 9/5 metaliteit en dit is te begrijpen. Ook ben afgewezen, omdat aangaf ruimte nodig te hebben voor de studie. Ik ben begonnen met de opleiding, waarmee ik bewust was dat ik vrije tijd (avonden) inlever, maar dit kan ook niet door werk gebeuren. omdat dan de opleiding eronder lijdt.

Dan zou ik meer richting overheidsinstanties moeten kijken waarin het "losser" gaat. Dit is deels het probleem, dat het totaalpakket werk + studie nogal lastig is te combineren is, niet alleen vanwege mijn eisen, maar ook omdat er vanuit gegaan wordt breed inzetbaar te zijn. Ik heb nu al momenten gehad, dat mezelf afvraag, was/is dit wel een goede keuze geweest.

Voltijds is een optie, zodra er echt geen werk te vinden is. Ik heb nog een kleine periode tot ik werk zal moeten hebben of anders de switch maak.


[...]


Ik denk dat er wel mogelijkheden zijn, maar het ligt zeker niet voor het oprapen. HBO wordt vaak gevraagd en bij MBO wordt er gekeken na enige jaren ervaring.


[...]


~~~
LopendeVogel schreef op dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:45:
[...]


In welke provincie en deel van de provincie woon je eigenlijk? Ik hoef geen plaatsnaam, wel een regio..
In Zuid- Midden Limburg kan je zo aan de slag (misschien nog niet in de juiste sector, maar je kan aan de slag), zo ook in Zuid- Midden Gelderland weet ik wel wat plekken.. Je zult namelijk op zijn minst ''een'' baan moeten hebben.. Mijn neefje heeft een hele tijd voor de support (klantenservice) van Rocket League gewerkt, dit terwijl hij op de universiteit van Wageningen zat. Dit baantje heeft, ondanks dat het totaal niet relevant was met de opleiding, hem veel goeds gedaan (zowel sociaal, zijn zelf vertrouwen en zijn CV).

Ik enige tijd gestart met een tijdelijk baantje, dus ik zit niet te niksen.

Al zeg ik mijn plaatsnaam niet, dan is het alsnog eenvoudig te vinden. Maar dit is Midden-Limburg. Het aanbod ligt stuk lager dan in Noord-brabant. Zuid-Limburg is qua afstand wat korter dan Brabant.

(support) bij Rocket Leage? Hoe moet ik dat begrijpen, gamers bellen support op als problemen zijn met deze game?


[...]


Programmeren heb vooral nooit gedaan, omdat dit een totaal ander afstudeerrichting was. Alsnog zijn er scholen die wel dit aanbieden binnen de zelfde opleiding. Al leek wal interresant, heb vooral de focus op mijn eigen opleiding gehouden.


[...]


Ik heb nu op het moment wel een bijbaan en zal hiernaast nog een erbij kunnen nemen. Alleen de voorwaarde van de opleiding is dat de laatste 2-3 jaar wel werk wordt uitgevoerd binnen ICT. Ik heb vandaag een aanbod ontvangen, die ik ever afwacht, voordat bijbanen ga verzamelen :P

Ik kan ook tijdelijk extra baantje nemen, totdat ik het rijbewijs heb, waardoor vervolgens weer een stuk flexibeler wordt. Wat wel afvraag, zoals in Topicstart: je hebt een wettelijke uitwerkperiode van 1 maand. Gaat dit niet bellemeren als zal solliciteren voor nieuwe baan?

Een leaseauto zou leuk zijn, maar ga daar niet op azen.
In mijn regio zuid-holland kan je vrij snel aan de bak komen met een mbo. Ik denk dat je meerderendeels ook afgewezen bent op het fijt dat je geen rijbewijs hebt en geen enkel certificaat.

 • D-dark
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 22:16
Het meest ideale is helaas toch een helpdesk functie om te starten bij een middelgrote organisatie.
Zeg dat je graag in de IT wil werken om ervaring optedoen maar toch een functie waarmee je je opleiding kunt combineren.

Met vooral de late diensten tot een uur of 1800 blijft er tijd over om tussen de bedrijven door op je werk te leren. Krijg je meer ervaring dan kan je rustig vragen of er opties zijn om eens stage te lopen bij de andere afdelingen waar je met een HBO diploma wel kans op maakt. Gaat dat goed en heb je eenmaal je propedeuse dan valt er misschien een keuze te maken dat je bv een dag van de baas krijgt om te leren i.p.v. een betaalde opleiding.

Het gaat erom dat je inzet toont en de gunfactor krijgt.
Je rijbewijs kan je in de tussentijd met een paar salarissen wel betalen

 • Widow
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 04-02 16:18
Ik zie een aantal keer de reactie van "ga voltijd doen" maar de TS is 26. Dan kom je ineens tussen guppies van 17/18. Dat is compleet anders qua mentaliteit, als je daar mee moet samenwerken vraag ik me af hoe lekker dat gaat lopen.

Detachering zou ik (voorlopig) niet aan beginnen. Kort door de bocht werkt detachering zo: die partijen bieden een "compleet pakket" aan van iemand die je in kan huren, die mobiel is, die van alles weet. Dat leveren ze aan klanten met een uurtje factuurtje model. En dat is niet gratis, veel detacheerders investeren in jouw opleidingen + lease auto en ze betalen jouw salaris. En dat is op zich prima, maar als jij 3/5e wilt werken, dalen de inkomsten met 3/5e, maar de werkgeverskosten niet. Dus komt de detacheerder in de knoop met het rendement dat ze over jou behalen.

Ik denk persoonlijk dat je het beste kan zoeken naar een MKB toko waar jij niet de enige beheerder bent. Zoals eerder geschreven in het topic, servicedesk is dé plek om te beginnen in de IT. Vanaf daar kan jij dan ook je studie doen, en wie weet later doorgroeien in het bedrijf. En zo kan je dat ook pitchen aan je werkgever in een gesprek: je zoekt nu een entry level baan, wil werkervaring opdoen en het bedrijf leren kennen en in de tussentijd je studie afronden. En dan over een aantal jaar, als je je HBO hebt, wil je kunnen doorgroeien.

Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing.


 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
Bedankt voor al jullie reacties.

Het niet hebben van een rijbewijs maakt inderdaad lastiger. Daarnaast ben vooral op zoek naar een vaste locatie en valt detachering al snel weg, mede dat ik al met een opleiding bezig ben.

Het is mij opgevallen dat de ene uitzend/vacature-site de andere niet is en heb een site gevonden die een serie vacatures aanbieden waarbij de eisen stuk lager zijn.

Vanwege reistijd, studie en onderzoek heb mijn uren verlaagd. Merendeels dat minimaal een middag vrij heb, maar ook dat als ik steeds 7-8 pas thuis ben zeer lastig wordt met een bestaande studie. Sommige locaties vereisen gemiddel 12 uur per dag. Dit komt vooral door het geen auto te hebben, want dan was de rijstijd flink korter.

Mijn excuses, maar hiermee verlies ik tijd wat ik ook kan besteden aan de studie. Ja ik kan studeren in de trein, maar sommige projecten moeten op locatie of op bepaald tijdstip gestart/uitgevoerd worden.

Daarnaast kom inderdaad veeleisend over, maar ook mede dat iemand die eindstage->baan heeft wel de ruimte krijgt voor zijn studie en het lijkt erop dat vanuit vacatures en werknemer beetje de verwachting scheppen zeer flexibel te kunnen zijn en vooral/alleen met werk bezig te zijn.

Naar voltijds gaan is mogelijk, maar dat is zeker niet idiaal vanwege mijn leeftijd, tegenover guppies, die veelal geen MBO hebben gedaan. Mede door 3 jaar werken, lange inschrijf/start studie in MBO van 2+3 jaar, maakt mij ook snel de oudste. Helaas kon ik niet direct met MBO4 starten, terwijl ik dit zeker aankon, maar niet mocht vanwege mijn vooropleiding MBO1. Dit moest persé VMBO-kader of dergelijke zijn.

Inzet en motivatie op de werkplek zijn hoge punten. Daarnaast ben ik bereid om onderaan te beginnen. Alsnog ga ik er merendeels niet vanuit ruimte te kijgen op het werk om te studeren. Dit lijkt je ook niet te krijgen bij detachering, omdat je geen rijbewijs + studie bezig bent.

Zoals eerder aangaf zijn stages anders dan werkplekken. Het verschil zit vooral waar je als stagiar terecht komt. Deze waren vooral overheidsinstanties of MKB. De arbeidsmarkt lijkt in mijn ogen vooral tegenovergestelde te zijn en dit is het een reden, waarom mijn beeld richting de arbeidsmarkt/functie tijdens de studie anders was.

Daarnaast is de ene servicedesk de andere niet. De overheidsinstanties, zoals onderwijs en zorg hebben andere werkwijze/werkdruk dan bij een servicedesk met meerdere klanten. Bij het laatste moet kennis veel toerekkender/breder zijn, wat bij mij niet het geval is. Dit vereist, zoals ik uit de vacatures begrijp meer ervaring/kennis.Uit eigen ervaring en feedback is dus een "kleinere" help/servicedesk beter passend bij mij.

Daarnaast, zoals ik eerder aangaf. Een overheidinstantie, zoals ik zag bij de politie kan je al met MBO3 servicedesk/werkplekbeheerder zijn, maar bij niet overheidsinstantie vereisen ze MBO4 of HBO en jaren (werk)ervaring.

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Widow schreef op woensdag 24 oktober 2018 @ 11:33:
Ik zie een aantal keer de reactie van "ga voltijd doen" maar de TS is 26. Dan kom je ineens tussen guppies van 17/18. Dat is compleet anders qua mentaliteit, als je daar mee moet samenwerken vraag ik me af hoe lekker dat gaat lopen.
Die mentaliteit zit het probleem niet. Da's een kwestie van doorheen bijten. Daarbij is het HBO, net even een iets andere mentaliteit dan MBO.

Het énige dat ik me kan voorstellen is dat TS niet de omstandigheden heeft waardoor 'ie voltijd kan studeren maar ik meen ergens gelezen te hebben (correct me if I'm wrong) dat 'ie nog thuis woont en dat tijd of de noodzaak voor reguliere inkomsten niet de reden is niet voltijd te gaan studeren.

Het zijn ook geen guppies van 17/18, eerder begin 20 als ik even om me heen google.
Ik denk persoonlijk dat je het beste kan zoeken naar een MKB toko waar jij niet de enige beheerder bent. Zoals eerder geschreven in het topic, servicedesk is dé plek om te beginnen in de IT. Vanaf daar kan jij dan ook je studie doen, en wie weet later doorgroeien in het bedrijf. En zo kan je dat ook pitchen aan je werkgever in een gesprek: je zoekt nu een entry level baan, wil werkervaring opdoen en het bedrijf leren kennen en in de tussentijd je studie afronden. En dan over een aantal jaar, als je je HBO hebt, wil je kunnen doorgroeien.
Juist daar, in het MKB, maak je in mijn beleving weinig kans als je niet flexibel bent. Even naar mijn eigen situatie kijkende (ik ben systeembeheerder in het MKB, 2-mans team, ik en een junior collega) zou ik niet snel iemand aannemen die buiten werktijd nog de nodige studieverplichtingen heeft. Als stagiair, prima, als voltijd kracht, nope. Het kán gewoon niet dat er om 16:45u iets stuk gaat en mijn collega dan zegt "sorry, ik moet naar school, doei". Voor mij zou dat echt een reden zijn om iemand als TS af te wijzen of niet eens uit te nodigen.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


 • m.z
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21:37
unezra schreef op woensdag 24 oktober 2018 @ 17:46:
[...]


Die mentaliteit zit het probleem niet. Da's een kwestie van doorheen bijten. Daarbij is het HBO, net even een iets andere mentaliteit dan MBO.

Het énige dat ik me kan voorstellen is dat TS niet de omstandigheden heeft waardoor 'ie voltijd kan studeren maar ik meen ergens gelezen te hebben (correct me if I'm wrong) dat 'ie nog thuis woont en dat tijd of de noodzaak voor reguliere inkomsten niet de reden is niet voltijd te gaan studeren.

Het zijn ook geen guppies van 17/18, eerder begin 20 als ik even om me heen google.


[...]


Juist daar, in het MKB, maak je in mijn beleving weinig kans als je niet flexibel bent. Even naar mijn eigen situatie kijkende (ik ben systeembeheerder in het MKB, 2-mans team, ik en een junior collega) zou ik niet snel iemand aannemen die buiten werktijd nog de nodige studieverplichtingen heeft. Als stagiair, prima, als voltijd kracht, nope. Het kán gewoon niet dat er om 16:45u iets stuk gaat en mijn collega dan zegt "sorry, ik moet naar school, doei". Voor mij zou dat echt een reden zijn om iemand als TS af te wijzen of niet eens uit te nodigen.
Inderdaad er zit zeker verschil in MBO en HBO, de keuze om HBO was niet voor niks.

Ik woon gewoon (alleen) op mezelf. Zoals ik eerder aangaf, blijkt werk niet in mijn regio te vinden zijn, zal ik moeten verhuizen.

Oké, ik twijfelde al beetje aan de leeftijden, maar was me wel bekend dat dit lager is. Sommige vinden dit totaal geen probleem, het leeftijdsverschil, maar als het eenmaal moet (voltijds), dan zie ik er ook geen grote problemen mee. Je ziet in het MBO ook vaak enkele oudere (soms nog eens minder volwassen). Ik was ook een van de oudere en ben later ingestroomd. Daarnaast ben ook maar net 26 geworden.

Zoals eerder aangaf, wordt raar aangekeken, omdat ik geen 40 uur kan werken, terwijl zelf via school aangeraden wordt om geen fulltime te werken. Inderdaad maak ik het zelf deels moeilijk, maar inderdaad ik kan nu vanwege omstandigheden en studie niet even +/- 75 uur aan studie, werk en reizen besteden. Dat is dus een beetje als thuiskomen, je eten over slaan en direct studeren en vroeg naar bed moeten gaan, waardoor je tijd te kort hebt aan de studie.

Het punt is ook, dat ik vanaf uur of 6 thuis of op school moet zijn. Ook valt mij op dat vooral de afstudeerrichting vereist om 40+ (reistijd van 10-20 per week) te werken. Als ik naar de studiegenoten kijk/afstudeerrichting is het wel mogelijk om 24-32 te werken. Vanuit school kreeg zelf advies om 24 uur te kijken, waarbij ik bewust op 32-36 heb gehouden.

[Voor 18% gewijzigd door m.z op 24-10-2018 18:40]

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee