Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Probleem: Win 10 en Netgear NV+: No such interface supported

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Shaggy
  • Registratie: mei 2003
  • Laatst online: 09-06 10:53

Shaggy

Misantroop pur sang

Topicstarter
Mijn vraag
Ik heb een Netgear Readynas NV+ met dat erop die ik wil gebruiken. Op mijn oude Win 7 computer geen enkel probleem voorheen, maar nu ik hem aan de praat wil krijgen onder win 10 lukt het niet.
Ik krijg de melding: No such interface supported, als ik in netwerk de NAS/mappen wil openen.

Relevante software en hardware die ik gebruik
Windows 10, NAS FW: 4.1.16 ( nieuwste versie )
RAIDar

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Ik heb via RAIDar toegang tot de NAS en heb de nieuwste firmware er zonder problemen op gezet. Kan door de Admin pagina's van de NAS heen en alles werkt prima als voorheen.

Alleen als ik in de NAS wil om mappen te openen krijg ik de melding: No such interface supported En kan ik nergens in.
Ik heb vele fora afgesnuffeld en zie veel van deze problemen. Iemand had een oplossing gevonden voor zijn specifiek geval te weten:
In the case of Windows 10 Home, Local Security Policy does not exist; therefore make the change in the registry (use regedit).

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\control\LSA
Add:
LMCompatibilityLevel
Value Type: REG_DWORD – Number (32 bit, hexadecimal)
Valid Range 0-5
Default: 0, Set to 1 (Use NTLMv2 session security if negotiated)
Description: This parameter specifies the type of authentication to be used.
Nu kan ik wel in deze map komen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\control\LSA
Alleen daar stopt mijn kennis van Regedit. Ik weet niet hoe ik dit kan toepassen of moet doen om het te proberen ;(


Zijn er mensen die dit probleem kennen en hebben opgelost, of aan een simpele ziel kunnen uitleggen hoe ik dit werken zou kunnen krijgen, weet niet meer wat ik moet doen 8)7

Beste antwoord (via Shaggy op 20-10-2018 17:57)


  • MAX3400
  • Registratie: mei 2003
  • Laatst online: 16-06 14:01

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Is dit niet andersom; omdat Windows 10 SMB1 heeft uitgezet, werkt je authenticatie niet meer naar de NAS?

Zowel registry als SMB-aanpassingen zijn op machine-niveau dus als je niet 100% zeker weet wat wat doet, zou ik sneller aanraden om te bekijken of je NAS SMB2 of SMB3 kan praten.

Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof

Alle reacties


  • Soldaatje
  • Registratie: juni 2005
  • Niet online
Als je in die map bent dan klik je rechts en voeg je een DWORD toe, die geef je dan de naam LMCompatibilityLevel en dan dubbelklik je erop en dan zet je de waarde op 1.
En dan even opnieuw opstarten denk ik.

Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • MAX3400
  • Registratie: mei 2003
  • Laatst online: 16-06 14:01

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Is dit niet andersom; omdat Windows 10 SMB1 heeft uitgezet, werkt je authenticatie niet meer naar de NAS?

Zowel registry als SMB-aanpassingen zijn op machine-niveau dus als je niet 100% zeker weet wat wat doet, zou ik sneller aanraden om te bekijken of je NAS SMB2 of SMB3 kan praten.

Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


  • Shaggy
  • Registratie: mei 2003
  • Laatst online: 09-06 10:53

Shaggy

Misantroop pur sang

Topicstarter
Ik ben daar naar op zoek gegaan en de SMB1 aangezet en nu werkt het wel :)

Snap niet wat het is of doet, maar het werkt iig weer.

Mijn dank is groot _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

  • MAX3400
  • Registratie: mei 2003
  • Laatst online: 16-06 14:01

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

shaggy8675 schreef op zaterdag 20 oktober 2018 @ 17:58:
Ik ben daar naar op zoek gegaan en de SMB1 aangezet en nu werkt het wel :)

Snap niet wat het is of doet, maar het werkt iig weer.
Mooi dat het weer werkt.

Ik zou je wel even adviseren om toch op zoek te gaan naar meet informatie omtrent SMB1; er is zomaar kans dat Microsoft het "binnen afzienbare tijd" weer automatisch uitzet op Windows of mogelijk zelfs in een volgende/grote kernel-update eruit haalt.

Onder andere https://support.microsoft...-and-smbv3-in-windows-and en https://blogs.technet.mic...16/09/16/stop-using-smb1/ geven meer info "waarom" .

Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True