Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers.
Inloggen
Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof
Mwah, ik vind het wel done maar doe het enkel als je bereid bent om te gaan. Daarnaast zou ik eerst aangeven dat je de indicatie/gevoel hebt dat je marktwaarde hoger ligt en ja dat heeft argumenten nodig maar hoeft niet noodzakelijk iets zijn dat nu anders is tov. Toen je werdt aangenomen.MAX3400 schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 14:53:
Not done.
Net als een huis; de ene gek geeft 400K voor die stenen terwijl de volgende 450K neertelt met droge ogen. Maar beide gekken hebben niks met elkaar te maken en/of zijn niet vergelijkbaar qua functie / achtergrond.
Op elk moment zal je met "meetbare" argumenten moeten komen waarom je ergens iets denkt te verdienen. En de tegenpartij met "meetbare" tegen-argumenten. Ik lees in de startpost niks over je KPI's dus enige hulp / argumenten om je te helpen, ontbreekt een beetje.
Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.
Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof
"Write code as if the next maintainer is a vicious psychopath who knows where you live."
Helemaal waar en dit werkt 2 kanten op, ik ken mensen die het zelfde werk doen, evenveel ervaring en het zelfde skills niveau maar waar 50% salaris verschil tussen zit. Soms ook bij het zelfde bedrijf.MAX3400 schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:02:
@GoldenSample half mee eens inderdaad; maar dat is een beetje "onderhandelen op basis van salariswijzers". Ik lees dus nergens dat topicstarter goed (genoeg) is om te excelleren bij A of B en meer werk/resultaat boekt dan verwacht.
Ik ben ook 90K per jaar waard als ik het gros van de vacatures op Monsterboard mag geloven; betekent nog niet dat het een reeele onderhandeling zou zijn als mijn baas me nu, bijvoorbeeld, maar 45K betaalt.
Gouden bergen en groen gras zijn aardige valkuilen
Tegen gek 1 zeg je toch ook dat je een beter bod hebt gehad?MAX3400 schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 14:53:
Not done.
Net als een huis; de ene gek geeft 400K voor die stenen terwijl de volgende 450K neertelt met droge ogen. Maar beide gekken hebben niks met elkaar te maken en/of zijn niet vergelijkbaar qua functie / achtergrond.
Dan moet je ook de ballen hebben om te vertrekken als de werkgever niet ingaat op het feit dat een andere partij meer salaris biedt. Anders sta je gewoon voor paal als je toch blijft.Olaf van der Spek schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:13:
[...]
Tegen gek 1 zeg je toch ook dat je een beter bod hebt gehad?
Carpe Diem
...
Ik heb momenteel een vast contract van onbepaalde duur, dus contractverlenging speelt niet echt mee.Hackus schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:00:
@MrSenne Je hebt in ieder geval wat achter de hand, mocht men geen contract verlengen.
Het verschil bedraagt 700 euro meer dan wat ik nu verdien. Bruto dan welteverstaan.Ozzie schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:08:
Ik heb een keer een vergelijkbare situatie gehad alleen toen was het verschil tussen het aanbod en mijn huidige salaris erg groot (~1000 p.m.). Ik ben toen gewoon heel eerlijk naar mijn werkgever gestapt en aangegeven dat ik graag bij ze zou blijven werken, maar dat het aanbod van de andere partij zo veel verschilde met mijn huidige salaris dat ik serieus overwoog om over te stappen. Mijn werkgever heeft toen mijn salaris gelijk getrokken dus ben ik gebleven.
Je moet wel bereid zijn om echt over te stappen, want als je werkgever nee zegt en je blijft vervolgens heeft het natuurlijk niet zoveel zin.
Het is niet zozeer dat ik een probleem wil creëren. Aangezien dit mijn eerste job is heb ik echter geen ervaring met wat gangbaar is om te doen, dus ik wou even wat meningen van buitenaf hierover. Als het voorstel van mijn huidige werkgever voldoende is, heb ik natuurlijk geen reden om te vermelden dat een andere partij bedrag X biedt.muppet99 schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:31:
~~~[aluhoedje] het kan ook een test zijn ~~~[/aluhoedje]
Maar even zonder ongein, je kan even het evaluatiegesprek afwachten. Wellicht valt het überhaupt wel mee. Je gaat nu een probleem creëren op een aanname. Je het altijd bespreekbaar maken dat jij vind dat je een hoger salaris verdient dan wat je krijgt. Niet beginnen over je sollicitatie. Je hebt gewoon gekeken op tweakers.
Er zal een verschil uit komen en jij bent degene die de afweging moet maken. Minder salaris voor een gezonde werkomgeving of meer salaris voor een onbekende omgeving.
Geld is zeker niet mijn primaire drijfveer, maar speelt natuurlijk zeker wel een rol. Werksfeer en groeimogelijkheden zijn net zozeer belangrijk.koentjuh1987 schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:44:
is primair geld je belangrijkste drijfveer of wil je jezelf verder ontwikkelen?
Zeker bij een eerste werkgever en na een jaar werkervaring is de kans reeel dat er wat bij gaat komen. Maar welke zaken wil jij zelf graag nog oppakken of waar heb je afgelopen jaar aan bijgedragen die daadwerkelijk een verschil hebben gemaakt.
Je hebt er nu een jaar werkervaring grofweg opzitten, maar je zal ook vast een aantal zaken hebben gezien die je graag nog zou willen leren. Als het gaat om bepaalde cursussen kun je ook afspreken dat je graag jezelf wil ontwikkelen. Haal je de cursus/opleiding staat daar een kleine verhoging tegenover. UIteindelijk neem je die ervaring mee voor de komende jaren en doet dat je marktwaarde ook stijgen.
Dan zou ik het maar niet hard spelen. een fijne werkplek met leuke colega's etc is veel geld waard.MrSenne schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 23:06:
Ik zal even wat meer context proberen geven over de situate.
[...]
Ik heb momenteel een vast contract van onbepaalde duur, dus contractverlenging speelt niet echt mee.
Verder heeft mijn huidige werkgever al meerdere malen laten weten zeer tevreden te zijn met mijn prestaties, en wilt hij mij ook absoluut niet zien vertrekken. Het is een klein bedrijf, waardoor de onderlinge band wel zeer goed zit.
Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.
Dit, allemaal leuk en aardig maar uit eindelijk koopt zeker aan het begin van je carrière het extra geld je best aardig wat extra levensgenot. Van 35 naar 45k maakt meer uit dan van 50 naar 60. Het zelfde geld voor de ontwikkeling die je door maakt, hoewel daar de pure '2 jaar werkervaring' voor je volgende baan al bizar veel uitmaakt (er vanuit gaande dat je niet vakken hebt staan vullen).t_captain schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 23:31:
In zekere zin heb je al een mentaal stapje gezet. Ik kan me herinneren dat ik tevreden was met mijn startsalaris bij een detacheeerder. Het was geen hoog inkomen, maar het was in mijn met wat ik als starter verwachtte en ik had in mijn studentenhuis ook geen hoge lasten.
Tot de klant mij +800 bood voor een overstap en daarmee toegang gaf tot de koopwoningmarkt. Ook toen waren huurwoningen duur, niet leuk, lang wachten of ver weg.
Hoewel ik op dat moment nog okee was met mijn studentenkot, en geen haast had om re verhuizen, zorgde het contrast tussen loonstrook en contractvoorstel wel dat ik met mijn loonstrook ineens een stuk minder tevreden was.
Avdies: bepaal vóór je gesprek waar je grenzen liggen. Welk bedrag is nodig om de onderhandelingen in te gaan, welke uitkomst is nodig om te blijven?
redfoxert schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 15:18:
[...]
Dan moet je ook de ballen hebben om te vertrekken als de werkgever niet ingaat op het feit dat een andere partij meer salaris biedt. Anders sta je gewoon voor paal als je toch blijft.
leest meer dan reageert
Phoe, die 5-8% is naar mijn ervaring, zeker voor jongeren vaak al veel om intern door te groeien. Menig bedrijf geeft je een salaris verlaging door niet eens ene dekkend einflatiecorrectie te geven nu de inflatie iets is opgelopen.Helixes schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 09:15:
En dit is dus het spelletje van de arbeidsmarkt
Vaak werkt het zo: Als je eenmaal binnen een organisatie zit, dan zul je zien dat je salaris 5-8% per jaar groeit (inclusief inflatie correctie). Je waardevermeerdering door ervaring groeit vaak echter harder. Als je die wilt verzilveren, dan zul je meestal moeten solliciteren. Vaak betekent dat extern solliciteren, maar soms kan je ook intern doorgroeien.
Kom er hier onder op terug maar de homo economicus bestaat niet, ook niet in het bedrijfsleven. Voorbeelden van totaal irrationeel gedrag zie je elke dag in veel (grote) organisaties.Op zich is daar niks mis mee. Het is onderdeel van je normale groei. Bovendien denk ik dat je in bredere zin alleen maar gebaat bent bij een bredere scope dan die van één bedrijf - hoewel dat natuurlijk minder geldt voor consultants.
Op het moment dat je een aanbod hebt liggen met een goed salaris, dan denk ik dat het gewoon eerlijk is om naar je huidige werkgever te gaan om aan te geven dat een andere partij meer geld over heeft voor je talenten dan dat zij dat hebben. Op die manier kunnen zij hun eigen afweging maken over je waarde. Heb vooral niet te veel medelijden - je werkgever is (waarschijnlijk) een commerciële instelling die die kosten-baten analyse prima kan maken.
Mwah, zeker in grotere corporates merk ik wel wat anders. Er is vaak over het gehele bedrijf een cultuur uitgerold waar vooral de kosten voor de Human Resource gedrukt moeten worden. Meer laag is meer beter.Onderaan de streep blijf over dat ook jij je eigen BV'tje bent - met één directeur-groot aandeelhouder. Diens belangen wegen net zo zwaar, of misschien wel zwaarder, dan die van je werkgever. Als het in het belang is van je BV'tje om iets anders te doen dan wat je deed. Als er een andere mogelijkheid komt om de balans van je BV'tje uit te bouwen - of juist een betere positie te creëren op andere gebieden. Dan is het tijd om actie te ondernemen. Werkgevers begrijpen dat over het algemeen heel goed.
Tja mijn Advies is vooral; ga er niet vanuit dat je werkgever/HR het eerlijk speelt en schroom dus niet om informatie achter te houden. Speel je kaarten slim en houd ze tegen de borst tenzij je zwaarwegende redenen hebt om dat niet te doen.Mijn advies dus: Speel het eerlijk. Zeg gewoon tegen je manager welk bod je hebt liggen, en kijk wat er gebeurd.
Uhm we geloven toch zo hard in vraag en aanbod? Dus wat een ander vangt (met daarbij een argumentatie waarom je beter/minder/gelijk bent dan die gene) is dan inherent noodzakelijk. Of denk je oprecht dat het er puur zit in de hoeveelheid extra centjes die toko gaat verdienen door je aanwezigheid?TheBrut3 schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 10:34:
Als je niet bereid bent om daadwerkelijk weg te gaan, ook niet "dreigen" met salaris bij een ander. Het kan wel werken, dat zeker. Maar het kan ook zo zijn dat ze zeggen: Oké, doei!
Salarisverhoging altijd beargumenteren met waarom JIJ dat extra geld waard bent. Zonder hullie, zullie, wullie, gullie.
Dan is hij nog steeds onderbetaald imo.t_captain schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 10:47:
Sowieso, in mijn ervaring is een tegenbod om een vertrekkende werknemer te behouden niet meer dan uitstel van executie. Een jaar later stapt hij alsnog op.
Nee, ik ben het hier niet met je eens. Ik werk voor een grote corporatie en heb regelmatig contact met wat je het corporate HR team zou kunnen omschrijven. Het ding is, men is zich van dit process juist dondersgoed bewust - dat er meerdere hengels in dezelfde vijver hangen. Zo goed als dat mijn werkgever in andere vijvers vist, wordt dat andersom ook gedaan. Dat is de realiteit. Die salarisonderhandelingen waar we het net over hadden zijn onderdeel van dat spelletje.GoldenSample schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 13:45:
Mwah, zeker in grotere corporates merk ik wel wat anders. Er is vaak over het gehele bedrijf een cultuur uitgerold waar vooral de kosten voor de Human Resource gedrukt moeten worden. Meer laag is meer beter.
Mijn punt is vooral dat jouw belangen als werknemer niet anders zijn dan de belangen van welke onderneming dan ook. Iedereen wil veel winst en zekerheid tegen gunstige voorwaarden. De beslissingen over welke werkgever te kiezen is in beginsel op ieder moment amoreel - zeker wanneer je die keuze hebt.De salarisonderhandelingen met een nieuwe, en daarop volgend wellicht oude werkgever zijn, eveneens, amoreel. Uiteindelijk ben jij de enige die voor je eigen belangen gaat opkomen. Net als een BV - zoals bijvoorbeeld je werkgever - die precies het zelfde doet.Verder ben ik geen BVtje en wil ik het niet zijn. Een BV heeft geen 'thuis' waar men ook eten moet of je een chagrijnige familie hebt omdat papa zich genaaid voelt. Een bedrijf is een lege huls wat dat betreft.
Mijn tegenvraag is: wat win je hier precies mee? Als jij de beslissing hebt gemaakt dat het aanbod van de nieuwe werkgever interessant genoeg is om aan te nemen, wat ga je er dan mee winnen door je huidige werkgever niet de kans te geven een tegenbod te doen. Dat is letterlijk het moment van nee-heb-je-ja-kun-je-krijgen. Denken zij niet dat zij je nieuwe salarispunt kunnen verantwoorden of terugverdienen? Even geode vrienden! Je hebt ze in ieder geval de kans gegeven - open en eerlijk. Bijvoorbeeld zoals hieronder:Tja mijn Advies is vooral; ga er niet vanuit dat je werkgever/HR het eerlijk speelt en schroom dus niet om informatie achter te houden. Speel je kaarten slim en houd ze tegen de borst tenzij je zwaarwegende redenen hebt om dat niet te doen.
Gaat niet altijd om geld.Blazer Coke schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 13:55:
[...]
Dan is hij nog steeds onderbetaald imo.
Als je 20% achterloopt op de markt en een verhoging krijgt van 10%, loop je nog steeds 10% achter.
Volledig mee eens. Doel van dit topic was vooral eens te polsen wat er gangbaar is in deze situatie. Is zeker iets dat in mijn verdere carrière wel eens handig kan zijn.Hackus schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 23:09:
[...]
Dan zou ik het maar niet hard spelen. een fijne werkplek met leuke colega's etc is veel geld waard.
Waar een slimme WG dus ook gebruik van zou moeten maken door als de wiedeweerga te gaan werven en te zorgen dat de kennis, al dan niet intern, overgedragen wordt.t_captain schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 14:38:
Zes maanden of een jaar later maakt hij alsnog de overstap. Het enige dat een tegenbod oplevert, is dat het voor de oude werkgever wat tijd koopt.
Als de oude baan het probleem is ga je toch meteen weg?t_captain schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 14:38:
[...]
Gaat niet altijd om geld.
Een situatie die je af en toe tegenkomt is als volgt: werknemer is toenemend ontevreden. Kan over geld gaan, maar ook over functieinhoud. Verveelt zich, of is gewoon toe aan iets nieuws.
Gaat na verloop van tijd om zich heen kijken. Praat met andere bedrijven. Heeft bij een van die andere bedrijven een klik, krijgt een aanbod (wat ook nog een stuk hoger ligt dan zijn huidige loon).
Oude werkgever schrikt, ervaren man in team met toch al te weinig mankracht wil vertrekken. Doet gauw een tegenbod.
Werknemer blijft op zijn plek. Tegenbod slaat alle financiele overwegingen van tafel en de job security is lekker. Maar dan, het leren kennen van andere bedrijven en de klik die werd ervaren met tenminste 1 van die andere werkgevers, zijn nog niet vergeten. Het groene gras aan de overkant blijft in herinnering.
Zes maanden of een jaar later maakt hij alsnog de overstap. Het enige dat een tegenbod oplevert, is dat het voor de oude werkgever wat tijd koopt.
Vanzelfsprekend is het een persoonlijke keuze, omdat het aan jou is waar je waarde aan hecht.MrSenne schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 14:50:
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
King for a day,... fool for a lifetime.
<Zinloze tekst hier>
Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik zou niet luisteren naar mensen die niet durven te onderhandelen. Je hebt in principe helemaal niets te verliezen.Hackus schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 23:09:
[...]
Dan zou ik het maar niet hard spelen. een fijne werkplek met leuke colega's etc is veel geld waard.
Dat gaat echt nooit gebeuren. Ze zullen hooguit aangeven niet verder te kunnen of willen gaan dan x bedrag. Dan kan je altijd nog beslissen om daar wel of niet mee akkoord te gaan.TheBrut3 schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 10:34:
Als je niet bereid bent om daadwerkelijk weg te gaan, ook niet "dreigen" met salaris bij een ander. Het kan wel werken, dat zeker. Maar het kan ook zo zijn dat ze zeggen: Oké, doei!
Salarisverhoging altijd beargumenteren met waarom JIJ dat extra geld waard bent. Zonder hullie, zullie, wullie, gullie.
Waarom zou je niet mogen aangeven dat het niet marktconform is? Ziet de werkgever je liever vertrekken dan dat ie iets aan het salaris doet?cadsite schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 09:14:
Persoonlijk vind ik het not-done.
Als je een goede sfeer wil houden moet je niet afkomen met 'op een ander krijg ik x-meer'. Hoe weet je huidige werkgever dan dat je over een paar maand niet weer nog meer gaat willen of zoeken naar een andere plek?
Het is ook, gewoon, een zakelijke overeenkomst.. het is geen liefdesrelatie.cadsite schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 09:14:
Een werkgever/werknemer relatie is een relatie.
[Voor 19% gewijzigd door Olaf van der Spek op 15-10-2018 09:17]
Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.
Ik vind dat altijd een eigenaardig iets "marktconform". Er zijn zoveel zaken die meespelen in het inkomen.Olaf van der Spek schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 09:16:
[...]
Waarom zou je niet mogen aangeven dat het niet marktconform is? Ziet de werkgever je liever vertrekken dan dat ie iets aan het salaris doet?
[...]
Het is ook, gewoon, een zakelijke overeenkomst.. het is geen liefdesrelatie.
Want? Als je hoort/uitvindt dat je simpelweg meer waard bent en je weet nog wel een bestemming voor een paar honderd euro netto per maand dan is het toch niet gek dat je gaat rondkijken ondanks dat je niet ontevreden bent?cadsite schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 10:41:
[...]
Ik vind dat altijd een eigenaardig iets "marktconform". Er zijn zoveel zaken die meespelen in het inkomen.
Extra voordelen, flexibiliteit, verlofdagen,
Wie zegt trouwens dat hij nu onder het "marktconforme" zit? Misschien zit die andere firma er wel boven?
Wat wordt er dan verwacht in die andere firma? 't Zou niet de eerste zijn die met een dik inkomen zwaait, maar dan wel verwacht dat je minstens een paar uren extra per dag draait. Allemaal leuk tot er kinderen zijn. Dan zijn die extra uren er snel te veel aan.
Het is inderdaad een zakelijke relatie, daar ben ik het helemaal mee eens, maar bovenal zijn we (hoop ik) nog altijd mensen.
Als een collega tegen mij zegt: ik overweeg een andere werkplaats want ik krijg daar meer dan heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Als je tevreden bent ga je niet op zoek naar iets anders.
Als de onvrede er enkel en alleen financieel is kan een opslag soelaas brengen, maar zelden is de ontevredenheid er exclusief financieel.
[Voor 3% gewijzigd door GoldenSample op 15-10-2018 13:39]
Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing.
On Tuesday nights, we get fucked up and throw apples at joggers.
Heb ik zo slecht opgelet in rekenklas of mis ik iets?Agent47 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 15:16:
Dus door deze loonsverhoging van 750 bruto ga ik er 43k op vooruit. Dit gaf mij de doorslag.
Ik denk dat hij gewoon per halve week betaald krijgtOlaf van der Spek schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 15:27:
[...]
Heb ik zo slecht opgelet in rekenklas of mis ik iets?
Trust me, I'm an engineer
Ik ga er van uit dat hij zijn maximale hypotheek op basis van zijn nieuwe salaris bedoeltOlaf van der Spek schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 15:27:
[...]
Heb ik zo slecht opgelet in rekenklas of mis ik iets?
Google Pixel 7 Macbook Pro 2023 16" Apple iPhone 14 Samsung Galaxy S23 Hogwarts Legacy Samsung Galaxy Z Fold4 LG G2 OLED evo Gallery Edition Nintendo Switch Lite
Tweakers is samen met
Hardware Info,
AutoTrack,
Gaspedaal.nl,
Nationale Vacaturebank,
Intermediair en
Independer
onderdeel van
DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2023
•
Hosting door True
Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details