Het grote Masternodes topic - deel 1 |
Inleiding | Wat is een Node? | Maar wat is dan een Masternode? | Geld verdienen | Voor en- nadelen | Disclaimer | Changelog
Miners zijn niet als enige verantwoordelijk voor het controleren van de transacties in de blockchain. Maar wie/wat stuurt deze transacties door naar de miners? Nodes.
Nodes valideren iedere transactie en pas wanneer de Node de transactie goedgekeurd heeft gaat deze door naar de miners. Maar wat is een Node nou precies?
Nodes valideren de betrouwbaarheid en integriteit van transacties. Een Node communiceert door middel van het Peer-to-Peer protocol met andere Nodes binnen hetzelfde netwerk. Je kunt deze Nodes zien als controleurs van alle transacties. Iedere Node staat in contact met een aantal willekeurige peers (deelnemers) van het netwerk en de Node vertrouwt deze peers nooit. Nodes (computers binnen een blockchainnetwerk) verifiëren alle informatie door middel van algoritmische berekeningen en bereiken daar dan overeenstemming over. Als alle nodes samen consensus hebben bereikt, dan gaan zij akkoord met de transactie en wordt deze als zijnde een geldig blokje aan de ketting van de blockchain toegevoegd.
Wanneer een Node constateert dat er een fout in de transactie zit of dat iemand probeert de frauderen, zal de Node deze gebruiker straffen. Deze straffen kunnen variëren van een 24 uur durende verbanning tot een volledige verbanning van het netwerk. Door deze controle is het niet mogelijk om een bedrag dubbel uit te geven, wat een van de krachten van Cryptocurrency is.
Naast gewone Nodes bestaan er bij sommige Cryptocurrencies ook MasterNodes (MN). Het verschil tussen deze varianten is dat de MasterNode meer taken uitvoert dan alleen maar controleren van de transacties. Dit kan een beetje variëren per Cryptocurrency, maar over het algemeen zorgen MasterNodes voor een verhoogde privacy van transacties en een verhoogde transactie snelheid. Daarnaast dragen ze natuurlijk bij aan het controleren van de transacties door middel van de gehele voorgaande blockchain.
Net zoals bij normale Nodes, kan ook iedereen een MasterNode draaien wanneer deze beschikbaar is. Maar om ervoor te zorgen dat de eigenaren van deze MasterNodes niet sjoemelen met het systeem, wordt er een x-aantal munten van de betreffende Currency gevraagd als onderpand. Deze munten worden vastgezet in de blockchain zolang je de MasterNode laat draaien en zijn weer terug te krijgen zodra je deze stopt. De minimale hoeveelheid munten die je in moet leggen varieert per munt.
Masternodes verder uitgelegd
Bedrijven die blockchain-technologie implementeren met behulp van een community en een gedecentraliseerd netwerk, willen hier een goede basis voor bouwen. Het netwerk zal afhankelijk zijn van participatie en zal profiteren van netwerkeffecten.
Het ecosysteem van een masternode token biedt een fundament met een gevestigde masternodepool die wordt gestimuleerd om deel te nemen aan het netwerk van de klant.
Wat zijn de voordelen voor de klanten?
• De klant heeft een stevig fundament voor een veilig decentraal netwerk. Hoe meer nodes actief deelnemen aan het netwerk, hoe veiliger, efficiënter, stabieler en gedecentraliseerd het netwerk wordt. Masternodes zijn statische servers die gebruikers van het netwerk eenvoudig kunnen vinden en gebruiken. Door gebruik te maken van de masternodepool creëert de klant een betrouwbare basis voor het netwerk.
• Het kan de mate van privacy op het netwerk verhogen. Omdat masternodes de mogelijkheid bieden om transacties uit te voeren die niet traceerbaar zijn en hierdoor meer privé dan reguliere transacties op blockchain-netwerken.
• Masternodes geven de gebruikers van het netwerk de mogelijkheid om transacties instant te verzenden. Dit kan een vitale functie zijn omdat bepaalde situaties intstant transacties vereisen om het netwerk functioneel te houden. Bijv. transacties in een winkel moeten onmiddellijk worden verwerkt, omdat u mensen niet in de wachtrij kunt plaatsen, wachtend op transactie bevestigingen in blokken van 10 minuten.
Neem als voorbeeld REBL Masternode-houders.
De mogelijkheid om extra masternodes te draaien zonder meer kapitaal te riskeren.
Dit is hoe het werkt:
De masternode houder investeert en steekt het onderpand in voor de originele masternode.
De houder kan een aanvraag indienen bij het netwerk om een masternode voor een client te runnen die verbonden is met het ecosysteem. Het onderpand voor deze masternode wordt verstrekt en vergrendeld door de client.
De beloning voor deze extra masternode is een extra premie voor de masternode houder.
Als masternode krijg je de mogelijkheid om één extra masternode per client te runnen. Hoe meer clients aan het netwerk worden toegevoegd, des te groter de beloningen.
Een positieve spiraal.
Wanneer meer Masternodes toetreden tot het netwerk, wordt het netwerk 'sterker' en dus kan de klanten een beter fundament bieden.
Hoe meer klanten zich bij het ecosysteem aansluiten, hoe meer beloningen de Masternode-houders ontvangen.
De een zal de ander positief beïnvloeden en vice versa.
Zo heeft iedere masternode token haar eigen Roi model en zijn bijvoorbeeld Dash en PIVX of het nieuwe BCNA de moeite van het onderzoeken waard.
Een MasterNode extra taken uit naast het controleren van transacties. Voor deze extra taken krijgen de mensen die een MasterNode laten draaien een beloning in de vorm van de betreffende Cryptocurrency.
Sommige MN’s zijn enorm duur, andere zijn weer goedkoop. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de waarde van de munt. DASH (de aller eerste munt met een MN) bijvoorbeeld behoeft een inleg van 1000 munten, maar deze munt is ruim $185 waard per stuk. Deze MN heeft ongeveer een Return on Investment (ROI) van 7,5% per jaar. Het kost je dus ruim $185.000 om een MN te laten draaien, maar je ontvangt hiervoor met de huidige waarde ruim $13.875 per jaar voor.
Voordelen:
- Masternodes zorgen voor een stabiele hoeveelheid valuta die vast staan in deposito’s. Er zijn daarom minder coins beschikbaar voor de handel. Schaarste werkt waarde verhogend en zogenaamde pump en dumps worden voorkomen.
- De eigenaren van masternodes zijn over het algemeen fans van het betreffende project. Vaak zijn ze uitermate actief met het promoten van het project op social media.
- Masternodes zijn altijd online. Ze voeren diensten uit voor het netwerk en zorgen dus voor een stabiele beschikbaarheid van de blockchain.
- Hoe meer masternodes er zijn, hoe moeilijker het is om alle knooppunten binnen het blockchain netwerk op hetzelfde moment offline te halen.
- Het is een risico wanneer het overgrote deel van de nodes in handen is van één persoon of een groep samenwerkende personen. Zij zouden dan in 1 keer alle nodes offline kunnen halen en het functioneren van de blockchain kunnen verstoren.
- Groepen kunnen de masternodes onderbrengen binnen een zelfde datacenter. Dit verlaagt hostingkosten maar het netwerk is veel kwetsbaarder omdat er weinig geografische spreiding is van de nodes.
- Omdat masternodes vaak op goedkope hostingaccounts geplaatst worden zijn ze gevoelig voor denial of service aanvallen.
Het is niet zeker of u rendement op uw investering terughaalt. Bijvoorbeeld wanneer de waarde van de cryptocoin daalt. Er is dan minder geld over dan dat de investering heeft gekost om de masternode op te zetten. - Hoe meer masternodes er op het netwerk komen, hoe lager het rendement per node zal zijn.
Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.
Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.
Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.
Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
Happy trading

Wat wil jij zien in deze openingspost? Laat het mij weten middels een DM!
[Voor 27% gewijzigd door freestyler2 op 11-10-2018 19:53]
Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.