Vragen over media library oftewel media bibliotheek

Pagina: 1
Acties:

Vraag


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • xmaxx
  • Registratie: Augustus 2010
  • Laatst online: 30-06 20:02
Wat is een (media) library oftewel media bibliotheek precies? Is dat een folder met wat audio en/of video bestanden erin als zijn inhoud of bevat zo'n folder alleen slechts shortcuts of links naar audio en/of video bestanden die ergens anders bestaan/zijn opgeslagen? Als het het eerste is, betekent dat dan dat het een kopie maakt van al die audio en/of video bestanden die in de biblio aanwezig zijn (van de plek waar ze origineel zijn opgeslagen/bestaan) en plaatst die kopieën dan in de biblio folder? Hoe gaat dat?

En audio en/of video bestanden die aanwezig zijn in de biblio, in welke (biblio) folder worden zij bewaard/opgeslagen op een Windows 10 PC, op een iPad mini 4 en op een Android mobiel apparaat? Is er een standaard aan te wijzen?

Creëert of heeft elke media manager software (zoals Media Monkey) en media manager mobiele apps hun eigen biblio folder of gebruiken zij allemaal e e n en dezelfde biblio folder? En als ze allemaal e e n en dezelfde gebruiken, is dat dan dezelfde als die van het besturingssysteem waarop ze zitten (als idd elk besturingssysteem zijn eigen standaard media biblio folder heeft)?
Welke manier is te prefereren?

Waarom gebruiken ze niet allemaal e e n en dezelfde biblio folder?

Alle reacties


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Brahiewahiewa
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 30-09-2022

Brahiewahiewa

boelkloedig

xmaxx schreef op maandag 17 september 2018 @ 23:47:

...Waarom gebruiken ze niet allemaal e e n en dezelfde biblio folder?
Omdat iedere (mediaplayer) softwareschrijver vindt dat zijn oplossing de beste is

D'r zijn sommige mediaplayers die elkaars database formats kunnen uitwisselen; that's all
Ikzelf ben voorstander van een mediaplayers die géén database bijhouden maar 'm uitlezen van m'n server

QnJhaGlld2FoaWV3YQ==


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Room42
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
@xmaxx De bibliotheek kan zowel slechts een verzameling metadata + verwijzingen naar mediabestanden zijn, als een volledig georganiseerde directory met database. Eigenlijk is elke definitie die jij geeft waar. Het is maar net hoe de software waar jij op doelt georganiseerd is. Zie dus de handleiding :)
Brahiewahiewa schreef op dinsdag 18 september 2018 @ 01:33:
[...] Ikzelf ben voorstander van een mediaplayers die géén database bijhouden maar 'm uitlezen van m'n server
Op zich kan het best voordelig zijn als ze de metadata cachen in een databaseje, zodat het zoeken en zo wat sneller gaat. ;)
xmaxx schreef op maandag 17 september 2018 @ 23:47:
Waarom gebruiken ze niet allemaal e e n en dezelfde biblio folder?
Omdat dan elke applicatie dezelfde biblio-folder moet gebruiken... Hoe komt die Windows-applicatie bij de database van de Android app? Wat als gebruiker X een andere database dan gebruiker Y wilt? Maar wat als gebruiker Y en Z, met een andere applicatie wél een, op het systeem gedeelde database willen?


Wat is eigenlijk de achterliggende gedachte van jouw vraag?

[ Voor 30% gewijzigd door Room42 op 18-09-2018 01:39 ]

"Technological advancements don't feel fun anymore because of the motivations behind so many of them." Bron


  • xmaxx
  • Registratie: Augustus 2010
  • Laatst online: 30-06 20:02
@Brahiewahiewa Heb je een paar vb. van aan te raden media spelers die hem uitlezen van een server?

@Room42 Ik ben me aan het inlezen over dit onderwerp omdat ik op m'n Windows 10 PC een all-round media manager wil die audio-, maar met name video-bestanden kan organiseren en managen en playlists e.d. kan creëren (ben voorlopig uitgekomen op MediaMonkey hiervoor, waarvan in januari versie 5 uit zal komen die de UI, waar nogal klachten over zijn, zou moeten gaan verbeteren) en dat ik dat dan kan syncen naar m'n iPad mini 4. Maar dit schijnt toch niet zo makkelijk en probleemloos te gaan allemaal. Ben met name geïnteresseerd in het maken van playlists van m'n videofiles die geordend zijn in folders en subfolders op m'n PC en deze playlists dan syncen naar m'n iPad om ze daarop dan af te spelen.

  • Jester-NL
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online

Jester-NL

... pakt een botte bijl

Je wilt synchroniseren tussen je PC en een iPad? Dan moet je niet naar locale oplossingen (zoals Mediamonkey) kijken. Daar heb je niets aan op je iPad.

Ik zou me verdiepen in cross-platform software. Plex bijvoorbeeld. Daarmee beheer je je media op het ene apparaat en je streamt het naar de rest. Ik geloof alleen dat support voor afspeellijsten niet goed is. Maar aan de andere kant is er wel de mogelijkheid om vanaf een server te werken (en dat kan ook je PC zijn) en ondersteuning voor eigen video- en fotodirectory's

The sky above the port was the color of television, turned to a dead channel
me @ last.fm