Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • MetricCandy
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 18:24
Hallo,

Ik heb een vraag in een nieuwe build heb ik de:

pricewatch: Intel Core i7-8700K Boxed

op een:

pricewatch: ASRock Z370 Extreme4

met erop:

pricewatch: be quiet! Dark Rock 4

Alles werkt zoals het hoort behalve dat, 1 core (van de 6) standaard 100-104 graden is. De overige zijn idle allemaal rond 20-30.

Ik heb inmiddels de koeler erafgehaald en zonder koeler geeft het, het zelfde verschil.

Is de cpu kapot? Moet ik deze nu RMA zenden? Of kan ik nog iets proberen?

MetricCandy - Btag: MetricCandy#1397


  • PilatuS
  • Registratie: september 2002
  • Niet online
20-30 is veel te laag en 100 is veel te hoog. Waar lees je de temps mee uit ? Die 20 graden kan namelijk niet kloppen als je kamertemp hoger is dan 15 graden. Dan is de vraag of die 100 wel klopt.

  • freaky35
  • Registratie: september 2012
  • Laatst online: 18-01 10:10
Download HWIinfo eens en lees het daarmee uit, je hebt ook al een bios reset gedaan?

Dit lijkt trouwens een probleem met de IHS van de cpu, dat deze niet goed contact maakt op de cpu.. . Is mijn vermoeden dan

Weet je heel zeker dat de koeler goed vast zit op de cpu?

freaky35 wijzigde deze reactie 02-08-2018 20:31 (32%)


  • MetricCandy
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 18:24
ok andere geinstalleerd en die geeft idd andere waarden:

MetricCandy - Btag: MetricCandy#1397


  • MetricCandy
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 18:24
Zie ook nu pas dat het een temp op het mobo is.

MetricCandy - Btag: MetricCandy#1397


  • MetricCandy
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 18:24
Google gaf mij:

"they are for AUX temp sensors which you don't have or are not connected. ignore them."

Is dit juist?

MetricCandy - Btag: MetricCandy#1397


  • freaky35
  • Registratie: september 2012
  • Laatst online: 18-01 10:10
Ja ik heb hetzelfde, met mijn extreme 4, dat is geen probleem.

Vreemd die ene core blijft 100c aangeven.

freaky35 wijzigde deze reactie 02-08-2018 21:06 (26%)


  • MetricCandy
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 18:24
Dank, pak van mijn hart.. Ik was echt even aan het trippen met die 100 graden waarde.

MetricCandy - Btag: MetricCandy#1397


  • PilatuS
  • Registratie: september 2002
  • Niet online
Bij HWiNFO is alles normaal. Sowieso is 26 en 101 wel erg vreemd ook.

Je zou nog even HWMonitor en iets als CoreTemp kunnen proberen om te zien wat die aangeven. Ik denk dat er niets aan de hand is :)

  • freaky35
  • Registratie: september 2012
  • Laatst online: 18-01 10:10
Jep ziet er gewoon goed uit, dat programma leest het verkeerd uit HWI info geeft ze wel goed weer. Blijft toch het beste programma daarvoor.

  • MetricCandy
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 18:24
Beide bedankt voor de feedback!!

MetricCandy - Btag: MetricCandy#1397

Pagina: 1


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True