Als je wil weten wie/wat/wanneer/waar gekocht heeft zul je in ieder geval
unieke bar/QR code moeten koppelen aan producten/bonnen. Maar in zo'n bar/QR code hoef je niet meer te zetten dan een ID en dat te koppelen bij afrekenen in je database aan alle overige gegevens. In elke bar/QR code kun je makkelijk een id kwijt; daar zijn ze namelijk voor ontworpen.
Scannen kan altijd; het punt is dat jij waarschijnlijk wil dat er dan "vanzelf" iets mee gebeurt. En dat gaat je met een (bestaande) lineaire barcode niet lukken
tenzij je een specifieke app maakt. In zo'n
lineaire barcode kun je niet veel meer kwijt dan "123456789" (gewoon een nummer (of soms ook een paar letters)). Daarmee kan je telefoon natuurlijk niks;
tenzij je een app maakt die vervolgens
http://jouwsite.nl/orderinfo/123456789 opent ofzo. In een QR code kun je (veel) meer informatie kwijt en daar zijn (min-of-meer) "standaarden" voor; zo kun je er makkelijk
een URL in kwijt en dat begrijpt zo'n beetje elke telefoon wel en zal die dan ook openen in een browser. Daarmee hoef je dus geen specifieke app te maken.
_Erikje_ schreef op zaterdag 21 april 2018 @ 09:47:
Ik zou er niet veel tijd in stoppen. QR codes zijn nooit bekend geworden in Nederland. Mensen weten niet hoe/wat ze er mee kunnen. Ik kan het weten, ik had een bedrijf met QR codes back in the days..
Misschien was er geen geld in te verdienen maar QR codes zijn prima bekend bij 't grote publiek en mensen weten dondersgoed wat ze er mee kunnen. Ze worden zelfs steeds meer mainstream (om o.a.
wifi-(toegangs)codes mee te delen). Niet elke opa-of-oma zal QR codes misschien kennen maar bekend zijn ze heus wel. Je komt ze ook overal tegen.
Niet:
Niet als je niet wil dat klanten een App moeten installeren om er iets mee te kunnen; dat is hooguit makkelijker in 't gebruik als je de code alleen maar zelf nodig hebt.
Onzin; QR voegt wel degelijk iets toe, namelijk dat zo'n beetje elke telefoon 't wel kan scannen zonder app. En veel gevoeliger is al helemaal onzin, het tegendeel is waar; een 1D barcode heeft hooguit een simpele
checksum, QR codes hebben verschillende mates (levels) van
error-correction. Ze zijn zelfs zo "robuust" dat er hele logo's in verwerkt worden en al.
[
Voor 108% gewijzigd door
RobIII op 21-04-2018 11:42
]
There are only two hard problems in distributed systems: 2. Exactly-once delivery 1. Guaranteed order of messages 2. Exactly-once delivery.
Je eigen tweaker.me redirect
Over mij