@ACM
IE11 is in 2015 voorzien van nieuwe functionaliteit voor Windows 7,8.x,10 en server versies en het ontvangt security patches, inclusief patches voor onveilige crypto. Het ondersteunt o.a. HTML5 (natuurlijk volgens de Microsoft methode). En ze worden nog jaren ondersteund.
HTTP 2 is wel erg nieuw om nu al te besluiten HTTP 1.1 maar bij het grof vuil te zetten. Ik snap dat je bij wilt blijven enzo en extra veiligheid is zeker ook nooit weg, maar er is nog een enorme installed base en die blijft voorlopig wel even.
Weet je wel zeker dat de inlogmethode niet werkt? Ik weet niet wat je doet precies. Als je het toepassen van een methode af laat hangen van een slechte ondersteuningscheck (er zijn meer slechte checks in omloop dan goede), bijvoorbeeld heel grof op een bepaalde hoofdversie of een externe check (data graaiers: vies, bah) die geblockt wordt, dan is de kans aanwezig dat het wel werkt, maar dat de check die je uitvoert het niet doet.
Ik gebruik diverse browsers voor diverse taken, die niet gemixt kunnen worden. Een OS update (als dat iets zou oplossen) is ook geen optie wegens dev werkstation.
Hoe dan ook, wat mij hier echt interesseert is dat er geen hoepeltjes worden ingesteld om doorheen te springen, daar heb ik (excusez les mots) echt een enorme schijthekel aan. Als mens ben ik geen trekpop die je ongestraft kunstjes kunt laten doen. Voor domme tijdrovende en irritante taken heb ik een computer. Die heeft (nog) geen gevoel. Ik mep terug als je me lang genoeg treitert.
@
NMe
IE11 zit in Windows 7, 8, 8.1 en 10. Edge is wel default in 10. IE11 wordt wijd gebruikt en het wordt elke maand geupdate en de versienummers zijn geen constanten. Het OS heeft er weinig mee te maken. Het is een ondersteund OS en wordt door velen gebruikt, ongetwijfeld ook door veel Tweakers bezoekers. Terecht, de overige besturingsystemen zijn rommel en voorzien van steeds meer datagraaierij. Je kunt wel raden dat in mijn volgende OS (zodra dat eindelijk kan) geen woordje "Windows" voorkomt. En een andere browser komt niet af van een datagraaier. Zelfs aan Firefox moet je ook flink sleutelen om alle calls home uit te schakelen. Maar goed, dit is sowieso niet de oplossing.
Het gaat hier om het instellen van een "beschermingsmaatregel" (Recaptcha) die in feite een pesterij is. Er is geen sprake van het downgraden van inlogbeveiliging, je blijft de best beschikbare inlogmethode kiezen per gebruiker. Het zijn twee verschillende issues met twee verschillende oplossingen.
Bij Recaptcha gebruik bij
inloggen -wat pas een week of zo aanstaat- gaat het met name over beveiliging tegen DDoS en wachtwoord raden (dictionary/brute forcing) van een bestaand account. Zelfs met Recaptcha (wat ik niet aanraad), kun je daar veel slimmer mee opgaan. Je hoeft niet meteen al een Recaptcha te tonen voordat je inlogt. Dat was wat er gebeurde. Je kunt dat bijvoorbeeld doen na enkele foute inlogpogingen. Of je stelt server side een wachttijd in.
Je kunt controleren of je een gebruiker met een browser hebt of een bot die bijvoorbeeld niet eens javascript of HTML5 begrijpt.
Anti-spam maatregelen moeten zodanig worden gekozen dat je niet het kind met het badwater weggooid - altijd. Het is niet voor niets dat slechte anti-spam methoden zoals Bayes (in email spam filters) waarbij false positives een statistische garantie zijn, worden gecombineerd met andere ongerelateerde methoden om de zekerheid te vergroten. Je kunt dus vele factoren controleren om te zien of je te maken hebt met een aanvaller of met een legitieme gebruiker. Dat geeft een grote mate van zekerheid.
Stuur me maar een PM als je hier meer over verder wilt weten.