.
[ Voor 182% gewijzigd door Anoniem: 616620 op 04-08-2019 21:57 ]
Heb je al met een studiebegeleider vanuit de opleiding (o.i.d.) gesproken? Die komt dit ongetwijfeld vaker tegen.Anoniem: 616620 schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 16:39:
[...]
De optie om nu over te stappen naar de TU/e zonder mijn huidige opleiding af te maken lijkt me inderdaad niet erg handig gezien het feit dat ik bijna afgestudeerd ben. Ik zit inderdaad op de Fontys Hogeschool. Om deel te nemen aan de academische voorbereiding had ik dit al in het tweede semester kenbaar moeten maken alleen wist ik nog niet zeker of ik verder wilde studeren. Verder was er vanuit de kant van Fontys hier helemaal geen voorlichting over gegeven anders had ik dit gedaan.
Dit Lijkt me een juiste veronderstelling. En stel, dat je de master niet haalt en tussentijds stopt, dan ben je +-27 en op zoek naar jouw eerste baan.. concurrerend met HBO`ers vijf jaar jonger..Anoniem: 616620 schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 14:30:
Op het moment dat ik van het HBO kom ben ik 25.5 jaar oud. Mocht ik kiezen om een WO CSE master te doen dan ben ik op mijn 28ste klaar. Wat ik persoonlijk geen ramp vind maar later dan dat lijkt me juist wel een probleem met het vinden van een interessante baan wanneer ik dien te concurren met mensen die jonger zijn die rechtstreeks van de middelbare school een WO-opleiding doen.
Kan beide voorkomen maar in het geval dat er streng wordt gekeken naar de vooropleiding (bijv bij traineeships), dan is de gehele schoolcarrière en jouw leeftijd al een onneembaar obstakel.Anoniem: 616620 schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 14:30:
Verder vroeg ik af hoe werkgevers in het algemeen tegen WO masters aankijken met een HBO bachelor. Lijkt het niet alsof je de basis van het WO deels gemist hebt sinds HBO en WO bachelor erg van elkaar verschillen? Of wordt er echt alleen naar de laatste opleiding gekeken wat in beide gevallen dezelfde diploma is?
Stel nu dat je die master gaat doen en dan in de praktijk, als je +- 29 bent erachter komt dat je het helemaal geen leuk vakgebied vindt...? Ga je dan weer verder scholen?Anoniem: 616620 schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 14:30:
Misschien is de titel niet goed gekozen maar ik vraag me ook af of het een meerwaarde heeft om een master te doen wanneer je de software ontwikkeling kant op wil.
Voor wie bewijzen, wat is de toegevoegde waarde voor jouzelf? Menig persoon met WO-diploma functioneert helemaal niet op WO-niveau, bewijzen doe je in de praktijk. En als je nu al geweldige cijfers op het HBO haalt, geef je daarmee toch ook een signaal af?Anoniem: 616620 schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 14:30:De belangrijkste redenen om een master te halen zijn om meer kennis op te doen in het vakgebied en om te bewijzen dat ik in staat ben om op een WO-niveau te functioneren.
"De ouwe Tom Bombadil is een vrolijk kwastje,Zijn laarzen zijn geel en knalblauw is zijn jasje, Want Tom, die de meester is, heeft geen ooit gevangen, Zijn liedjes zijn sterker en zijn benen zijn langer". (LotR)
Wat maakt dat? Granted, je krijgt geen pluspunten voor het niet halen van een master, maar je kan wel verklaren wat je met je tijd hebt gedaan, het is niet alsof je professioneel coma-zuiper bent geworden.bombadil schreef op zondag 8 april 2018 @ 17:20:
En wat zei de studieadviseur??
[...]
Dit Lijkt me een juiste veronderstelling. En stel, dat je de master niet haalt en tussentijds stopt, dan ben je +-27 en op zoek naar jouw eerste baan.. concurrerend met HBO`ers vijf jaar jonger..
*nb. Ik heb geen verstand van de software-branche maar wel veel sollicitanten voorbij zien komen.
Dan heeft hij nog steeds een master. Waar je weinig aan hebt als je toch chirurg wil gaan worden, maar er zijn ook banen dat het voldoende is om te laten zien dat je WO niveau hebt. Als hij nu heel onzeker was over wat hij wilde gaan doen, ja dan zou ik overwegen om die master te laten zitten. Maar daar moet wel een betere reden voor zijn dan dat het zou kunnen dat het toch niet je vakgebied blijkt te zijn. Waarom zou je dan immers nog aan welke opleiding dan ook beginnen?[...]
Stel nu dat je die master gaat doen en dan in de praktijk, als je +- 29 bent erachter komt dat je het helemaal geen leuk vakgebied vindt...? Ga je dan weer verder scholen?
[ Voor 25% gewijzigd door stervis op 08-04-2018 17:30 ]
Moo, I say.
Wil je software engineer worden? Nieuwe encryptie protocollen schrijven? Vind je wiskunde uberhaupt leuk?Anoniem: 616620 schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 14:30:
Ik heb gelezen dat CSE erg veel focust op wiskunde dus ik ben me nu ook al aan het voorbereiden om de stof al door te nemen.
Natuurlijk! Je moet in een relatief korte tijd veel stof je eigen maken en vervolgens met een eigen methode op de proppen komen. Een scriptie met de diepgang die verwacht wordt bij een master schrijf je niet zo maar.Verder las ik ook ergens dat het voorkomt dat een deel van de studenten op het WO niet alles binnen de tijdsduur halen. Dit zijn dan mensen die al een WO opleiding doen. Ik kom dan van het HBO af en
het lijkt me niet vanzelfsprekend dat ik op mijn eerste WO opleiding beter presteer dan mensen die al reeds ervaring hebben. Wat zijn de meest voorkomende redenen op het WO waardoor mensen vertragingen oplopen? Ik begrijp natuurlijk dat inzet en motivatie hierin een grote rol in spelen maar zijn er bijvoorbeeld algemenere aspecten die hiervan ook een oorzaak van kunnen zijn?
Als jij 28 bent en je bent wo-opgeleid, dan hoef je je echt niet druk te maken over een 'concurrerende leeftijd'. Je gaat niet in een supermarkt aan de slag. Je wordt aangenomen op basis van je capaciteiten, niet je uurloon. En aan de andere kant ben je ook geen 50+Op het moment dat ik van het HBO kom ben ik 25.5 jaar oud. Mocht ik kiezen om een WO CSE master te doen dan ben ik op mijn 28ste klaar. Wat ik persoonlijk geen ramp vind maar later dan dat lijkt me juist wel een probleem met het vinden van een interessante baan wanneer ik dien te concurren met mensen die jonger zijn die rechtstreeks van de middelbare school een WO-opleiding doen.
Zie mijn vorige reactie.Verder vroeg ik af hoe werkgevers in het algemeen tegen WO masters aankijken met een HBO bachelor. Lijkt het niet alsof je de basis van het WO deels gemist hebt sinds HBO en WO bachelor erg van elkaar verschillen? Of wordt er echt alleen naar de laatste opleiding gekeken wat in beide gevallen dezelfde diploma is?
Moo, I say.
Wat is jouw specialisatie? En wat wil je met deze theoretische kennis uiteindelijk bereiken? Welke baan heb jij je voor ogen?Anoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 17:35:
[...]
De reden waarom ik een master wil volgen is omdat ik vind dat ik middels de opleiding meer theoretische kennis op kan doen dan ik momenteel doe op het HBO. Verder ben ik ook van mening dat ik middels de master mezelf verder kan verdiepen in mijn specialisatie.
Moo, I say.
Ik denk dat hierin je antwoord schuilt. Een interesse kan je op meerdere manieren voeden. Door een abstracte opleiding te volgen zonder concrete toepassing. Of door te werken, het concreet toe te passen en in je vrije tijd of afgesproken tijd met je werkgever je interesse voeden door een deeltijd opleiding.Anoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 17:45:
[...]
Graag zou ik inderdaad later de rol van software engineer willen vervullen. Andere rollen sluit ik overigens ook niet uit zolang ik maar bezig ben met aspecten die me interesseren. Zowel de onderliggende theorie van encryptie en het wiskunde wat daarbij komt kijken vind ik ook erg interessant om over te leren.
Ik snap natuurlijk dat een masteropleiding en de bijhorende scriptie niet vanzelf gaat. Daarom probeer ik middels verschillende manier om meer kennis over zowel de opleiding als de gehele traject als de valkuilen van een masteropleiding te winnen.
[ Voor 3% gewijzigd door stervis op 08-04-2018 17:51 ]
Moo, I say.
Dat begrijp ik volkomen. Maar het is aan jou de vraag of jij denkt dat je hiervoor per se een master nodig hebt. Mijn ervaring is dat de markt dat (helemaal) niet verwachtAnoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 17:52:
[...]
Mijn huidige opleiding focust zich op software engineering. Tijdens de opleiding staan zowel het coderen van software als het gehele ontwikkeltraject centraal. De kennis die tijdens mijn opleiding opgedaan wordt is voornamelijk praktisch georienteerd met sporadische theoretische kennisdelingen. Middels een masteropleiding hoop ik uiteindelijk om zowel mijn kennis op het gebied van software engineering als op het gebied van de achterliggende theorie te vergroten. Uiteindelijk hoop ik dat ik beter in staat ben om zowel kwalitatief goede code te schrijven als het gehele ontwikkeltraject van ontwikkeling van software beter te volgen.
Moo, I say.
Dat ben ik niet met je eens. Sterker, in sommige gevallen werkt een wo-opleiding juist tegen je op het behalen van een baan. Je kost immers meer en over het algemeen vervul je dezelfde taken.Anoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 18:01:
[...]
Hoewel ik denk dat je wellicht met een WO-opleiding een streepje voor hebt. Niet alleen op het behalen van de baan maar ook op het beter uitvoeren van de taken die bij de baan zelf komen kijken.
[ Voor 6% gewijzigd door stervis op 08-04-2018 18:16 ]
Moo, I say.
Dit is persoonlijk. Een werkgever hoeft dat dus niet te zien als een streepje voor. Ik begrijp je drang want deze drang heb ik zelf ook. Alleen vind ik zelf dat een certificaat + werkervaring een grotere streep is dan een wo-opleiding.Anoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 18:28:
[...]
Misschien is beter uitvoeren niet het juiste woord. Ik bedoelde meer dat ik persoonlijk het werk me veel meer voldoening geeft als ik echt begrijp waarmee ik bezig ben. Dus ook de onderliggende theorie begrijp.
[ Voor 4% gewijzigd door stervis op 08-04-2018 18:40 ]
Moo, I say.
De markt neemt genoegen met hbo communicatie studenten die ze een traineeship van 6 weken geven en dan IT'ers ineens zijn geworden. Voor sommige functies. Het lijkt me niet heel veel anders met HBO, ja voor veel functies zal HBO voldoende zijn, voor andere zal WO gevraagd worden. Dan is de vraag hoeveel WO functies er zijn en hoeveel WO IT'ers er zijn.stervis schreef op zondag 8 april 2018 @ 17:50:
[...]
De markt neemt genoegen met hbo. Het is aan jou wat jij vervolgens wilt doen. Ze houden je sowieso niet tegen!
[ Voor 19% gewijzigd door Sissors op 08-04-2018 18:37 ]
Klopt, maar ik vraag me dan echt af wat je strategische meerwaarde is door het hebben van een wo-diploma t.o.v. relevante werkervaring. Ze gaan dan liever voor een goedkopere omgeschoolde IT'er met (on-the-job) ervaring dan een (te) hoog opgeleide onervaren IT'er lijkt me...Sissors schreef op zondag 8 april 2018 @ 18:35:
Disclaimer: Geen IT'er zelf, en een vakgebied waar instroom met HBO niet onmogelijk is, maar wel lastig:
[...]
De markt neemt genoegen met hbo communicatie studenten die ze een traineeship van 6 weken geven en dan IT'ers ineens zijn geworden. Voor sommige functies. Het lijkt me niet heel veel anders met HBO, ja voor veel functies zal HBO voldoende zijn, voor andere zal WO gevraagd worden. Dan is de vraag hoeveel WO functies er zijn en hoeveel WO IT'ers er zijn.
Of je de wiskunde zal gebruiken ligt eraan wa
Moo, I say.
Ik hoop het voor je! Wat mij betreft is het lood om oud ijzer. Soft skills wegen veel zwaarder.Anoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 18:51:
[...]
Ik denk toch dat een relevante diploma in het vakgebied toch meer weegt dan een diploma in een niet relevante vakgebied plus een omscholingstraject?
[ Voor 19% gewijzigd door stervis op 08-04-2018 18:54 ]
Moo, I say.
Niet zo zeer, programmeren kan iedereen leren. Dat zie je bij de vele detacheerders ook. Zolang je maar een papiertje hebt dat bewijst dat je kan leren (random HBO/WO), kunnen zij jou leren programmeren. Soft Skills zijn echt vele malen belangrijker. Je moet functioneren in teams, goed voor jezelf op kunnen komen, jezelf kunnen verkopen aan de klant..Anoniem: 616620 schreef op zondag 8 april 2018 @ 19:12:
[...]
Tuurlijk. Soft skills zijn ook belangrijk maar is toch niet belangrijker dan het kennis omtrent het programmeren bij een software engineering baan?
I have stability. The ability to stab.
Tot zover de reden dat iig in sommige takken van de IT de betaling matig is. Het idee dat toch iedereen het wel kan, en dat het belangrijker is om er over te kunnen lullen dan het te kunnen doen.SmurfLink schreef op zondag 8 april 2018 @ 19:43:
[...]
Niet zo zeer, programmeren kan iedereen leren. Dat zie je bij de vele detacheerders ook. Zolang je maar een papiertje hebt dat bewijst dat je kan leren (random HBO/WO), kunnen zij jou leren programmeren. Soft Skills zijn echt vele malen belangrijker. Je moet functioneren in teams, goed voor jezelf op kunnen komen, jezelf kunnen verkopen aan de klant..
[ Voor 5% gewijzigd door Sissors op 08-04-2018 20:27 ]
Anoniem: 1008949
Code kloppen kan je iedereen wel leren ja.SmurfLink schreef op zondag 8 april 2018 @ 19:43:
[...]
Niet zo zeer, programmeren kan iedereen leren. Dat zie je bij de vele detacheerders ook. Zolang je maar een papiertje hebt dat bewijst dat je kan leren (random HBO/WO), kunnen zij jou leren programmeren. Soft Skills zijn echt vele malen belangrijker. Je moet functioneren in teams, goed voor jezelf op kunnen komen, jezelf kunnen verkopen aan de klant..
Apple iPhone 16e LG OLED evo G5 Google Pixel 10 Samsung Galaxy S25 Star Wars: Outlaws Nintendo Switch 2 Apple AirPods Pro (2e generatie) Sony PlayStation 5 Pro
Tweakers is onderdeel van
DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden - Auteursrecht © 1998 - 2025
•
Hosting door TrueFullstaq