Vraag


  • Victor95
  • Registratie: november 2015
  • Laatst online: 05-06-2018
Mijn vraag
Mijn volume springt steeds een stuk hoger als ik bijvoorbeeld een nieuw filmpje aanklik of andere website bezoek. Dit is niet te zien aan mijn luidspreker niveau. Het volume percentage verandert niet en blijft gewoon op hetzelfde staan. Echter als ik het volume percentage weer een keer hoger of lager zet dan springt het werkelijke volume automatisch terug naar het percentage waar hij op dat moment op staat.
Ik kom er zelf niet uit, heb er al een tijd last van, kunnen jullie mij helpen?


Relevante software en hardware die ik gebruik
Laptop: Asus N56JN
Besturing: Windows 10 enterprise
Geluid: Realtek High Definition Audio
Browser: Google Chrome

_/-\o_

[Voor 5% gewijzigd door Victor95 op 12-02-2018 23:36]

Alle reacties


  • TheVMaster
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 14:08
Helaas voldoet jou topic (nog) niet aan de eisen die wij op Tweakers stellen.

Ik mis het volgende :
  • Wat heb je zelf allemaal al gevonden of geprobeerd?
  • Welke oplossingen heb je (via de zoekmachines of onze Tweakers Search) gevonden en waarom voldoen deze niet?
  • (en als je gezocht hebt) Op welke termen heb je gezocht?
Kijk even goed in het beleid, wat er nu precies verwacht wordt van een goede topicstart en vul je topicstart aan...

[Voor 4% gewijzigd door TheVMaster op 13-02-2018 09:58]


  • CyberMania
  • Registratie: februari 2015
  • Laatst online: 15:41
Ik heb er geen verstand van maar zou het een gammele condensator kunnen zijn op je mobo van je laptop?

  • Hann1BaL
  • Registratie: september 2003
  • Laatst online: 19-10 23:52

Hann1BaL

Do you stay for dinner?Clarice

Gezien je een Enterprise licentie hebt ga ik er vanuit dat het een bedrijfsdeployment is?
Kan het zijn dat niet de laatste drivers zijn uitgerold op de laptop?

i7 2600k, P8Z68v-pro, 16GB, 512GB Samsung 830 SSD, R9 280x 3GB


  • Slenger
  • Registratie: april 2008
  • Laatst online: 01:03
Ik heb met dezelfde type laptop ook dit probleem.
De drivers updaten hielp niet.

Wat ik heb geprobeerd is het volgende :
- Upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10.
- Opnieuw installeren van Windows 10.
- Drivers updaten. (Zowel vanaf de ASUS (W8.1 drivers) site als bij Realtek zelf)
- Externe boxen aangesloten, zelfde probleem.

Ik ga dit topic in de gaten houden in de hoop dat iemand nog een oplossing heeft.

  • EricJH
  • Registratie: november 2003
  • Nu online
Zit er een automatische volumeregeling (normaliser) in de drivers van Realtek?

Als je zegt dat je het volume ziet verspringen waar zie je dat? In het systeemvak als je de muisaanwijzer op de volumeregelaar zet, heb je de volumeregelaar uit het systeemvak geopend, kijk je in de configuratiesoftware van Realtek of kijk je bij Sound in Control Panel? Geven alle vier de outputs hetzelfde aan?

  • Victor95
  • Registratie: november 2015
  • Laatst online: 05-06-2018
JackSparrow schreef op dinsdag 13 februari 2018 @ 09:56:
Helaas voldoet jou topic (nog) niet aan de eisen die wij op Tweakers stellen.

Ik mis het volgende :
  • Wat heb je zelf allemaal al gevonden of geprobeerd?
  • Welke oplossingen heb je (via de zoekmachines of onze Tweakers Search) gevonden en waarom voldoen deze niet?
  • (en als je gezocht hebt) Op welke termen heb je gezocht?
Kijk even goed in het beleid, wat er nu precies verwacht wordt van een goede topicstart en vul je topicstart aan...
Excuus! Ik heb op van alles gezocht zoals "nieuwe website volume verspringt", "volume verspringt zomaar", "volume asus n56j" etc... Ik kreeg veel antwoorden maar niet specifiek gericht op mijn probleem.
Tweakers schoot me ineens te binnen als hulpmiddel.

  • DJMaze
  • Registratie: juni 2002
  • Niet online
Mijn hits op "windows 10 volume max issue"
1e: https://answers.microsoft...-9619-448f0f9c0d58?auth=1
2e: https://superuser.com/que...me-jumps-to-100-on-random

Blijkbaar wel bekende Realtek driver bug dus, het gaat om je zoekwoorden

[Voor 28% gewijzigd door DJMaze op 14-02-2018 00:19]

Maak je niet druk, dat doet de compressor maar


  • dengregg
  • Registratie: juli 2007
  • Laatst online: 15:38
heb hetzelfde probleem op mijn asus laptop, gebeurd soms zelfs bij het pauzeren van een film. Is trouwens niet alleen in chrome, ook in vlc en edge heb ik er al last van ondervonden

iRacing Profiel

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee