stargamer112 schreef op zaterdag 10 februari 2018 @ 23:41:
[...]
Benchmarks zijn inderdaad een manier om informatie te krijgen, alleen is het probleem dat die altijd gemaakt zijn i.c.m of een andere GPU, of de mate van overclock, of extra waterkoeling/luchtkoeling wat de prestaties beïnvloedt. Ik heb nog geen benchmark kunnen vinden waar deze exacte GPU en CPU in benoemd worden zonder ook overgeclockt te zijn.
Je zult bijna nooit een precieze test met specifiek jouw processor en jouw gpu zien.
Je moet dan naar de losse delen kijken.
Stel dat er een test gedaan wordt met een 1070 en een 1080. Meestal draaien ze inderdaad op een heel snelle cpu, om te laten zien wat de gpu max aan kan. Stel jij hebt een 1080 dan kijk je naar de 1080, dan weet je wat de gpu kan als er geen cpu bottleneck is. Uitkomst: 70 frames/second.
Vaak testen ze ook wat de invloed van een processor is. Dit wordt meestal met de snelste kaart gedaan, om de gpu geen bottleneck te laten zijn.
Je hebt dan eigenlijk 2 vormen:
1) er wordt specifiek met meerdere CPU's getest>zoek je cpu op en kijk wat hij max kan.
2) ze draaien een test op 1 cpu op een aantal snelheden (Meestal draaien ze dan ook nog een test tussen verschillende aantallen cores.)
Stel nu dat op 3 GHz en 6 cores er 60 frames zijn en op 4.5 GHz 90 frames, dan kun je ook bepalen wat het maximum zou zijn op de snelheid van jouw processor. Stel dat je processor op 4 GHz draait. Dan zou de processor dus 80 frames kunnen leveren.
Totaal heb je dan een cpu die 80 kan leveren en een gpu die er 70 kan leveren. Resultaat: 70 frames, want je gpu is hier de bottleneck.
/disclaimer: Bovenstaande is grofweg hoe het werkt