.
[ Voor 99% gewijzigd door ByzLyz op 30-11-2021 22:49 ]
[ Voor 99% gewijzigd door ByzLyz op 30-11-2021 22:49 ]
[ Voor 99% gewijzigd door ByzLyz op 30-11-2021 22:50 ]
Anoniem: 1008949
Pff 26 jaar, je komt net kijken.BIM1010 schreef op donderdag 8 februari 2018 @ 19:28:
Bedankt voor je antwoord. Tijdens me stage wil ik graag inzicht krijgen in de praktijk. Ik vind een heleboel onderwerpen binnen me opleiding interessant, maar wat ik specifiek wil gaan bereiken weet ik nog niet. Wat betreft doorstuderen: ik ben een gemotiveerde student, althans dat laat ik mezelf geloven. Ik sta in ieder geval wel een 8 gemiddeld en in relatie met mijn studiegenoten is dat goed.
Als ik een universitaire master ga volgen na mijn bachelor,ben ik minimaal 26 jaar voordat ik klaar ben. Ik kan me goed voorstellen dat er 'concurrenten' zijn op de arbeidsmarkt die jonger zijn. Vormt dit voor mij dan een bedreiging?
Onderwerpen die binnen de opleiding Business IT & Management op het studieprogramma staan zijn o.a: enterprise architecture, lean management, data retrieval, management information, business information management & project management
[ Voor 85% gewijzigd door CyberMania op 08-02-2018 21:43 ]
Anoniem: 1008949
Er is een heel groot verschil tussen hbo en wo master.CyberMania schreef op donderdag 8 februari 2018 @ 21:11:toon volledige bericht
Ben je een carrieretijger: dan heeft stagelopen bij een groot bedrijf zeker meerwaarde op je cv dan bij een klein onbekend bedrijfje.
Ben je meer iemand die dingen graag in zijn eigen tempo en eigen manier doet: dan ben je beter op je plek bij een kleiner bedrijf (althans: lees onbekend bedrijf).
Er zijn uiteraard ook kleine startups die goed op je cv kunnen staan.
Het ligt er vooral aan of je snel carrière wilt bouwen of liever jezelf echt goed leert kennen en daarna je eigen plan trekt (en dus niet erg vindt een paar keer op je bek te gaan met foute keuzes).
In Nederland maakt het HBO en WO niet zo'n groot verschil als in het buitenland (waar universitaire masters boven alleen een (hbo) bachelor) echt heel veel verschil kunnen maken. Uitzonderingen daargelaten, zoals nodig voor advocatuur, geneeskunde etc hier.
Je kan er over twisten, maar mijn input uit de arbeidsmarkt die ik krijg is momenteel dat de tendens weer neigt naar vraag naar specialisten: mensen die één ding heel goed kunnen ipv generalisten (mensen die overal een beetje wat vanaf weten, maar nergens echt goed in zijn). Wellicht kun je een stageplek vinden waar je goed kunt specialiseren in iets.
Dingen om naar te kijken zijn: cloud computing, logistiek, big data (analysis), artificial intelligence (hoe kunnen we AI inzetten om processen, al dan niet zelflerend/zelfstandig, te verbeteren/optimaliseren), security en bedrijfsprocessen icm wetgeving. Een plus kan ook zijn Excel binnenste buiten te kennen (draaitabellen, scripting etc); iets van R te snappen; kennis van Python/Javascript/Linux; ook Data Visualisation (denk aan Tableau etc) skills zijn een leuke pro om te hebben tegenwoordig.
Overigens worden 'soft skills' ook weer steeds belangrijker (denk aan het hele #metoo en diversiteit op de werkvloer; maar ook dat techniek weer meer als een middel wordt gezien (denk aan Apple) en niet een doel is (elk jaar sturen op betere specs). ihkv management. Bij grotere bedrijven is een buitenland stage of half jaartje buitenland studie echt wel een pro - zeker in IT waar je toch al snel met mensen uit andere landen te maken krijgt. Die vliegen met gemak wat mensen uit andere landen in als ze echte pro's zoeken.
Maar als ik het in één zin moet samenvatten: zou ik zorgen dat je in een gebied echt goed wordt i.p.v. van alles maar een beetje af weet en niets echt goed (maar zoals gezegd valt erover te twisten).
En de belangrijkste vraag die jij jezelf moet gaan stellen is: hoe ga jij waarde scheppen voor het bedrijf waar je komt te werken? Want jij kost het bedrijf al snel 50.000 euro (niet alleen je brutosalaris, maar ook verzekeringen, investering in jouw kennis als nieuweling, werkplekkosten) of meer per jaar. Op welke wijze ga jij veel waarde scheppen voor het bedrijf? Iemand die bijv. alles van logistiek weet kan iets zeggen als: ik ga er voor zorgen dat de logistieke operaties van het bedrijf 10% efficiënter gaan verlopen, waardoor we jaarlijks veel minder opslag-, waardedervings en verspillingskosten kwijt zijn waarmee we veel geld zullen besparen (bijv).
Ik zelf heb dit traject ook gevold (HBO Software Engineering -> WO Master Software Engineering).Anoniem: 1008949 schreef op donderdag 8 februari 2018 @ 22:11:
[...]
Er is een heel groot verschil tussen hbo en wo master.
Het is niet voor niks dat je met een hbo een pre-master of schakeljaar moet volgen om toegelaten te worden aan de master.
In veel sectoren is hbo helemaal niks en kom je net kijken met een wo bachelor.
[ Voor 4% gewijzigd door Stemis op 08-02-2018 22:51 ]
[ Voor 12% gewijzigd door PZOOO op 09-02-2018 00:02 ]
ICT & Reizen
[ Voor 98% gewijzigd door ByzLyz op 30-11-2021 22:51 ]
ICT & Reizen
Anoniem: 1070649
Hoi BIM1010,BIM1010 schreef op donderdag 8 februari 2018 @ 18:36:
Beste Tweakers,
Ik studeer business IT & management (voormalig bedrijfskundige informatica) op het hbo. Ik ben me momenteel aan het oriënteren op zaken als stage lopen, afstuderen en loopbaan. Ik zit in het tweede studiejaar en moet in september 2018 een stageopdracht doen van 20 weken.
Ik weet nog niet precies in welke richting ik wil afstuderen, maar ook niet of ik bij een grote of kleine organisatie stage wil lopen. Wat is volgens jullie de beste keus en waarom? Ik snap natuurlijk dat dit onderhevig is aan persoonlijke voorkeuren, maar ik ben gewoon op zoek naar andermans inzicht. Wellicht zijn er oud-studenten bedrijfskundige informatica die mij hierin kunnen adviseren.
Daarnaast vraag ik me af hoe de hbo-student zich verhoudt tot de wo-student op de arbeidsmarkt. Is het verstandig om door te studeren (universitaire master)? Of kun je met een hbo-bachelor ook een goede baan krijgen?
Misschien hele onnozele of naïeve vragen, maar ik ontvang graag jullie mening/advies.
Ik zou dat niet heel hard roepen. Bij onze IT consultancy afdeling (van een Big 4) worden alleen wo-ers aangenomen.Anoniem: 1070649 schreef op woensdag 9 mei 2018 @ 16:36:
[...]
Qua banen kansen zijn er genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Of je daarbij een Master hebt maakt qua kansen niet veel uit. Je zal jezelf kunnen afvragen waarom je een Master wil gaan doen; een Master bied in alle gevallen een diepere theoretische kennis. Indien je meer praktisch van aard bent is een Master overbodig. Indien je meer theoretisch onderlegd bent zou het wellicht een toevoeging kunnen zijn.
Anoniem: 1070649
Ja dat klopt inderdaad; de Big4 hanteert vaak strengere ingangseisen. Hoewel je steeds vaker ziet dat deze bedrijven ook flexibeler worden en men vaker kijkt naar het persoon achter het CV en de potentie die iemand bezit. Vaak wordt dit getoetst door assessments en begeleid door een nauwe samenwerking met interne Talent Developers._vision schreef op woensdag 9 mei 2018 @ 16:51:
[...]
Ik zou dat niet heel hard roepen. Bij onze IT consultancy afdeling (van een Big 4) worden alleen wo-ers aangenomen.
Het hebben van een master kan zeker bepaalde deuren openen die normaal gesproken dicht blijven. De waarde van een master hangt dus ook erg af van de ambities van TS.
Apple iPhone 16e LG OLED evo G5 Google Pixel 10 Samsung Galaxy S25 Star Wars: Outlaws Nintendo Switch 2 Apple AirPods Pro (2e generatie) Sony PlayStation 5 Pro
Tweakers is onderdeel van
DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden - Auteursrecht © 1998 - 2025
•
Hosting door TrueFullstaq