Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • syon foppen
  • Registratie: december 2014
  • Laatst online: 04-08 21:54
Mijn vraag
Ik heb gisteren eindelijk mijn nieuwe videokaart gekregen.
alleen toen ik deze in mijn computer heb gezet kwam ik de volgende problemen tegen:


- De power led blijft knipperen terwijl mijn PSU (600W) sterk genoeg is en alle kabels werken ook gewoon goed. (getest met mijn oude videokaart GTX 970)
- Het gigabyte logo brand niet alleen de fan stop led
- 2 fans draaien en 1 niet
- na heavy use gaan de fans draaien op 100% en dit stopt pas na een restart


Relevante software en hardware die ik gebruik

CPU: i5-4460
Moederbord: Gigabyte GA-Z97X-SLI
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming
HDD: 3 x 7.200rpm
SSD: Samsung 960 EVO 250GB M.2
RAM: 8 GB DDR 3
Cpu Cooler: be quiet! Pure Rock Slim
PSU: Corsair CX600M

Software

AORUS GRAPHICS ENGINE
Nieuwste nvidia drivers
nieuwste moederbord bios

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb

- Ik heb alle PSU kabels er op nieuw in gedaan.
- ik heb de drivers opnieuw ge´nstalleerd met DDU
- ik heb mijn cmos gereset
- ik heb mijn kaart er opnieuw ingedaan
- ik heb mijn oude videokaart (GTX 970) getest om te kijken of het aan de rest van pc lag, maar die werkte gewoon goed.
- ik heb AORUS GRAPHICS ENGINE verwijderd en het probleem bijft het zelfde
- ik heb met AORUS GRAPHICS ENGINE een custom fan curve gemaakt waarbij alles op 100% staat en dan de kaart gestrest met valley benchmark en er draaien nog steeds maar 2 fans. ook moet ik nog steeds mijn pc herstarten voor dat de fans normaal draaien.

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met dit probleem, ik heb gewoon nog 35 maanden garantie dus als we er niet uit komen kan ik hem altijd nog terug stuuren :)

syon foppen wijzigde deze reactie 17-12-2017 12:23 (8%)

Beste antwoord (via syon foppen op 17-12-2017 13:24)


  • M!chel
  • Registratie: december 2006
  • Laatst online: 06:35

M!chel

aka Kroegtijger

quote:
syon foppen schreef op zondag 17 december 2017 @ 11:36:
ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met dit probleem, ik heb gewoon nog 35 maanden garantie dus als we er niet uit komen kan ik hem altijd nog terug stuuren :)
Dat zou ik sowieso doen, als je vorige kaart wel gewoon werkt en deze nieuwe niet, dan zit het probleem waarschijnlijk in je nieuwe kaart. Ook omdat niet al de fans draaien zou ik het zekere voor het onzekere nemen.

Steam: Kroegtijger

Alle reacties


Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • M!chel
  • Registratie: december 2006
  • Laatst online: 06:35

M!chel

aka Kroegtijger

quote:
syon foppen schreef op zondag 17 december 2017 @ 11:36:
ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met dit probleem, ik heb gewoon nog 35 maanden garantie dus als we er niet uit komen kan ik hem altijd nog terug stuuren :)
Dat zou ik sowieso doen, als je vorige kaart wel gewoon werkt en deze nieuwe niet, dan zit het probleem waarschijnlijk in je nieuwe kaart. Ook omdat niet al de fans draaien zou ik het zekere voor het onzekere nemen.

Steam: Kroegtijger


  • Derekboy2000
  • Registratie: februari 2016
  • Laatst online: 14-08 06:55
Op welke modus heb je AORUS graphics engine staan?
Anders moet je handmatig een profiel aanmaken en die op 100% zetten en kijken of ze allemaal meedraaien.

Het licht aan het einde van de tunnel, is de trein die op je af komt razen.


  • JVRadeon
  • Registratie: juli 2015
  • Laatst online: 08:26
Welke drivers heb je precies ge´nstalleerd? De nieuwste van hier:
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx

of

verouderde drivers van hier:
http://www.gigabyte.co.nl...ING-8GD-rev-10#support-dl ?

Haal voor de gein ook eens die AORUS GRAPHICS ENGINE van je pc af.

Welke BIOS versie van het moederbord is ge´nstalleerd? Het is niet onmogelijk dat een update voor betere compatibiliteit zorgt bij nieuwere kaarten.

Streacom BC1 Open Benchtable Review
Be Quiet! Pure Wings 2 review nieuwsbericht


  • syon foppen
  • Registratie: december 2014
  • Laatst online: 04-08 21:54
quote:
Derekboy2000 schreef op zondag 17 december 2017 @ 11:44:
Op welke modus heb je AORUS graphics engine staan?
Anders moet je handmatig een profiel aanmaken en die op 100% zetten en kijken of ze allemaal meedraaien.
heb ik geprobeerd en de 3 fan draait wel gewoon mee als ik hem op 100% zet

  • syon foppen
  • Registratie: december 2014
  • Laatst online: 04-08 21:54
quote:
JVRadeon schreef op zondag 17 december 2017 @ 11:46:
Welke drivers heb je precies ge´nstalleerd? De nieuwste van hier:
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx

of

verouderde drivers van hier:
http://www.gigabyte.co.nl...ING-8GD-rev-10#support-dl ?

Haal voor de gein ook eens die AORUS GRAPHICS ENGINE van je pc af.

Welke BIOS versie van het moederbord is ge´nstalleerd? Het is niet onmogelijk dat een update voor betere compatibiliteit zorgt bij nieuwere kaarten.
gewoon de nieuwe drivers van nvidia.

ik zou dat zo ff proberen

gewoon de aller nieuwste

  • Derekboy2000
  • Registratie: februari 2016
  • Laatst online: 14-08 06:55
Knippert het powerlampje dan nog steeds?

Maar vertoont hij dezelfde kuren als je hem op gamingmode zet?

En heb je een eigenprofiel aangemaakt en dan de fans geleidelijk op laten lopen? Doen ze dan allemaal mee? Anders kan het liggen aan de standaard waardes van AORUS graphics engine.

En je leds staan trouwen standaard uit.

offtopic:
je moet je bericht aanpassen als je nog meer te zeggen hebt ;)

Het licht aan het einde van de tunnel, is de trein die op je af komt razen.


  • syon foppen
  • Registratie: december 2014
  • Laatst online: 04-08 21:54
ik heb net AORUS GRAPHICS ENGINE verwijderd en het probleem bijft het zelfde.
ook heb ik met AORUS GRAPHICS ENGINE een custom fan curve gemaakt waarbij alles op 100% staat en dan de kaart gestrest met valley benchmark en er draaien nog steeds maar 2 fans. ook moet ik nog steeds mijn pc herstarten voor dat de fans normaal draaien.

de power led blijft ook nog steeds knipperen.
Pagina: 1


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True