Nee jij hebt niet "zelfde probleem" - de MoCA-adapters van TS werken prima, maar hij heeft op IP-niveau een uitdaging omdat er geen router is in z'n netwerk aanwezig is en hij maar een publiek IP krijgt van de DHCP server van z'n provider.
De verbinding viel niet 'steeds' weg, het was eenduidig dat hij maar een apparaat tegelijk achter z'n MoCA adapters kon hebben, en het was stabiel op die ene.
Waar dan ook jij last van hebt is iets anders.
Ik heb uiteindelijk nooit de oorzaak kunnen achterhalen. Toen ik Hirschmann belde kreeg ik hetzelfde verhaal te horen over de DHCP-Server.
Als je volledige info gaf over je netwerk (waar hopelijk wel een router met NAT en DHCP in aanwezig is) is dat kwalijk.
Maar dat kon het probleem niet zijn. Destijds heb ik nog geprobeerd om een versterker (HMV-41) te tussen te doen en diverse andere splitters, maar niets hielp.
Mijn vermoeden is dat een signaal van buitenaf voor storing zorgde. Coax is gevoelig voor 4G signalen.
Coax is een kabel, en op zich nergens gevoelig voor. Coax is geschikt voor signalen op allerlei frequenties en een aantal daarvan zijn gevoelig voor specifieke soorten verstoring van buitenaf.
4G zit in EU op 800 (band 20), 900 (band

, 2100 (band 1) en 2600MHz (band 7). MoCA kan ook op verschillende frequenties werken, maar Hirschmann zet zijn apparaten vast op 1150MHz. Beetje jammer, maar in dit geval eenduidig: geen enkel van de 4G banden kan daarop gestoord hebben.
800MHz 4G kan flink huishouden in (D)TV-signalen, 2600MHz kan net de bovenkant van de 2.4GHz ISM-band, waar o.a. WiFi in zit verstoren ("2600MHz" reikt eigenlijk van 2500-2690MHz

), en hoewel ik het nooit gezien heb zou 900MHz ook gedoe kunnen geven met domotica-dingen als Z-Wave.
Op coax kun je naast 4G rond de 800MHz ook last hebben van DVB-T (Digitenne), T-DAB (digitale radio) en PLC (powerline), maar die zitten allemaal op veel lagere frequenties dan MoCA.
Overigens, als je met willekeurige welke verstoring op coax te maken hebt is de conclusie eenvoudig: je eigen coaxnetwerk is brak, onvoldoende afgeschermd. Dat kan liggen aan de kabels, maar het zijn meestal de connectoren (of soms splitters/versterkers).
(2 masten op minder dan 200m van het huis)
Masten zijn je probleem niet als je last hebt van 4G interferentie, 4G telefoons zijn je probleem. Zo'n mast zendt wel behoorlijk hard, maar signaalsterkte neemt kwadratisch af met afstand en wordt door muren en ramen enzo gedempt, dus tegen de tijd dat het in de buurt komt van jouw installatie is het signaal zodanig zwak dat je een gespecialiseerde antenne (zoals in je telefoon...) nodig hebt er wat van op te vangen. Maar 4G is (net zoals WiFi) tweerichtingsverkeer. Jouw telefoon moet dus ook terugzenden, en wel zodanig hard dat het doorkomt tot aan die mast. 4G spec stelt dat een handset met max 2W mag uitzenden, maar meestal zie je max vermogen van 1W. Dat is tien keer zo hard als WiFi in de 2.4GHz mag zenden, en dat meestal pal naast jouw coaxonderdelen. Daar komt die verstoring vandaan, niet vanuit de mast

- maar wederom niet op de MoCA frequenties.
Kortom, ik weet ook niet wat er fout ging bij jou. Op basis van de beschikbare informatie zou mijn beste gok zijn dat je MoCA-adapters aan weerszijden van een versterker had hangen en dat het over de versterker soms mis ging als die versterker ook flink wat zendvermogen van iets anders (modem? settopbox?) te verwerken kreeg. Geen versterker? Ander probleem bij MoCA is te weinig demping. Als er een directe stuk coax zonder splitters e.d. tussen twee adapters in hangt kan de ontvanger soms overstuurd worden.
Omdat het pand/huis oud en van hout is, hebben we besloten om powerline adapters te gaan gebruiken.
Want PLC gaat over hout?

Opvallend is dat leeftijd van een huis bijna niet uitmaakt voor slagen of niet van PLC-adapters. Dat is trouwens ook niet zo gek, PLC heeft relatief minder last van demping (wat een eigenschap is van je stroomnet) en veel meer van verstoring door andere apparaten (die los staan van leeftijd woning/stroomnet).
Wat wel relevant is: de beter presterende en betrouwbaardere PLC-oplossingen gebruiken twee signaalparen (MIMO), eentje over fase-nul, de andere over aarde-nul. Voor die tweede heb je dus een aardelijn nodig. In NL is randaarde op alle stopcontacten pas sinds 1999 de norm. Huizen van na die datum kunnen dus allemaal MIMO PLC-adapters vol gebruiken. In oudere woningen zal doorgaans geen aarding aanwezig zijn buiten de natte ruimtes, dus goede kans dat de meerwaarde van zo'n MIMO-set beperkt is.
Dat deden we eerder ook al, maar dat was geen success. Met een ander setje gaat het tot op heden goed
Er zit inderdaad flink kwaliteitsverschil tussen de adapters. Als je verder geen reviews (en aub geen userreviews, gemiddelde user heeft geen vergelijkingsmateriaal en oordeelt op basis van eigen ervaring en dus bovenal eigen stroomnet) ter beschikking hebt, is gewicht de beste onderscheidende factor. Als je twee sets hebt met zelfde specs is de zwaardere vrijwel zeker de betere, want robuuster uitgevoerde signaalfilters.