Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Hallo iedereen,

Ik ben momenteel bezig met een laptop: Acer Aspire E5-772G-78MG
Ik heb hier een Kingston SSDNow V300 120GB gemonteerd en vervolgens windows 10 Pro 64bit geïnstalleerd.

Nu de installatie voltooid is, is de laptop heel traag met opstarten.
Verder wil ik andere programma's installeren en lopen de installaties vast.
Deze moet ik stopzetten en als ik ze opnieuw installeer lopen ze weer vast.
Soms het zelfde punt en soms op een ander punt.
Ook het downloaden via google chrome lukt niet altijd. Als het bestandje bijna binnen in maakt hij dit niet af.

Er heeft heel even windows 10 Pro 64bit op de HDD gestaan en naar mijn idee was dit probleem toen niet gaande.

Ik heb crystaldiskinfo gekeken maar de smart status is goed.
Ook heb ik crystaldiskmark getest en zijn de SSD snelheden prima.
Ik vermoed zelf toch dat de SSD niet helemaal goed is.

Graag hoor ik of er nog andere ideeën zijn en of ik gelijk heb wat betreft mijn vermoeden.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Dj Neo Ziggy
  • Registratie: Januari 2000
  • Laatst online: 19-05 16:40
Soms helpt het om intel RST te installeren.

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • MAX3400
  • Registratie: Mei 2003
  • Laatst online: 07-03 08:56

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik probeer intel RST te installeren alleen krijg hem al bijna niet gedownload, laat staan geïnstalleerd. Dit geld ook voor de acer drivers.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • foxgamer2019
  • Registratie: Februari 2009
  • Niet online
Dat ze in zo'n ding een standaard HDD zetten. :X

Intel RST kan je niet altijd installeren volgensmij, download die Kingston zelf: https://www.kingston.com/...ical/kingston-ssd-toolbox

De V300 is niet top, maar zou wel je wat meer snelheid moeten geven.
Is TRIM ingeschakeld? Verder waar heb je de ISO vanaf gehaald, van de MS site?

Forza Horizon 5? Voeg mij toe op Xbox Live. :)


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik probeer de toolbox te installeren ook deze installatie loopt vast.

Ik heb ene gedownloade versie van windows 10 namelijk:
Vinny27 - Windows 10 Home & Professional v1607 Build 14393.577 Nederlands 64-bit (4 edities) Updated t/m December 2016

Deze staat op meerdere computers, en heb daar geen problemen mee dus heel vreemd.

Trim is ingeschakeld.

Ook is de laptop heel traag met opstarten en opnieuw opstarten.

[Voor 8% gewijzigd door Killerman1991 op 11-06-2017 20:48]


Acties:
  • 0Henk 'm!
Probeer eens de laatste windows, gewoon van ms zelf.
Je maakt een bootable usb met de media creation tool
en zie eens hoe dat gaat.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik heb nu een windows geïnstalleerd vanaf de microsoft website. Ook deze loopt niet soepel.
Hij heeft een vastloper gehad, mijn achtergrond wordt helemaal zwart. Ik heb hem handmatig uitgedrukt en weer opgestart. Vervolgens als hij weer in windows is kan ik helemaal niks hij bevriest gewoon.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • MAX3400
  • Registratie: Mei 2003
  • Laatst online: 07-03 08:56

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Heb je wel je drivers allemaal geinstalleerd???

Je kan toch ook alle drivers, RST en weet ik veel wat voor meuk downloaden vanaf een andere PC en dan installeren op jouw laptop?

[Voor 58% gewijzigd door MAX3400 op 11-06-2017 22:38]

Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Zover kom ik nog niet eens.

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Zou mij niets verbazen als die SSD toch gewoon defect is.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Ursamajor
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 19-05 09:10

Ursamajor

Astrofotograaf

Mijne is na 3,5 jaar kapot gegaan en was al niet zo heel tevreden over de performance. Nu een evo850 erin gezet en ik weet niet wat ik mee maak, zo snel!

Gadgets FTW!


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Deze is nog geen jaar oud, lijkt me toch niet dat hij zo snel stuk gaat.

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • sypie
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
Alles kan kapot. Is het niet op het niveau van de bits en bytes in de geheugenchips dan is het misschien omdat er een brakke condensator in zit of er een weerstandje van het printje is afgevallen. Je weet maar nooit.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Killerman1991 schreef op zondag 11 juni 2017 @ 22:59:
Deze is nog geen jaar oud, lijkt me toch niet dat hij zo snel stuk gaat.
Alles gaat kapot. Soms na 20 jaar en soms na 20 uur, maar het is 100% zeker dat alles wat je qua computeronderdelen koopt ooit kapot zal gaan. Heb zelf een defecte Samsung 850 Pro gehad binnen 1 jaar tijd die maximaal nog 3KB/s deed. Hang de SSD aan een andere machine en je weet het.

[Voor 16% gewijzigd door PilatuS op 11-06-2017 23:25]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Moi_in_actie
  • Registratie: Maart 2007
  • Laatst online: 21:03
Die Kingston SSD is sowieso niet geweldig. Gaandeweg heeft Kingston ander NAND flash geheugen gebruikt in die SSD, met veel slechtere prestaties, zie ook hier.

Ryzen 7 3700X @4275Mhz ~~ 32GB GSkill TridentZ 3600Mhz ~~ ASRock B550 Steel Legend ~~ XFX Radeon RX5700XT


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • Renault
  • Registratie: Januari 2014
  • Laatst online: 18-05 23:14
Terug naar de basics: Al zou je SSD op de IDE-stand werken (dus zonder AHCI), dan nog moet er fatsoenlijk mee te werken zijn.

Ik hoop dat je tijdens alle Windows installatiepogingen tijdens de installatie de bestaande partities volledig hebt verwijderd, anders zit je nu met een banaal ruimteprobleem met alle gevolgen van dien.

Wat zegt Windows er van? Heb je al een schijfcontrole opgestart en wat geeft die als resultaat?
Hoeveel vrije ruimte heb je (echt) op de SSD?
Heb je AS SSD al eens gedraaid? Of de tool van de SSD fabrikant? Wat geven die voor resultaat?
Ik snap dat veel installaties niet lukken, maar als je niets weet van statussen e.d. dan blijft het gissen naar de oorzaak.

[Voor 16% gewijzigd door Renault op 11-06-2017 23:50]


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • _JGC_
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 01:52
Kijk of er een firmwarw update is voor je SSD. Laatste revisie van de V300 stamt uit 2016 en heeft een fix voor I/O freeze.

Heb jouw probleem eerser gezien met crucial SSDs, ook daarvoor zijn firmware updates. Windows 10 werkt net wat anders dan 7 of 8 en daar stikt de firmware in.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Firmware update had ik al gedaan, maar helpt niks.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • foxgamer2019
  • Registratie: Februari 2009
  • Niet online
Post je SMART waardes eens van dat ding.
En geef idd eens antwoord op vragen als @Renault (al raad ik IDE-modes zeker af).

Forza Horizon 5? Voeg mij toe op Xbox Live. :)


  • Tens
  • Registratie: Maart 2006
  • Laatst online: 20:10

Tens

fits the description

Je hebt al besloten dat je SSD kapot is, best mogelijk, maar voor de zekerheid:

Probeer eens live linux cd, waarmee je puur van cd opstart en kijk of dat stabiel is.

a couple sandwiches short of a picnic.


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Renault schreef op zondag 11 juni 2017 @ 23:48:
Terug naar de basics: Al zou je SSD op de IDE-stand werken (dus zonder AHCI), dan nog moet er fatsoenlijk mee te werken zijn.

Ik hoop dat je tijdens alle Windows installatiepogingen tijdens de installatie de bestaande partities volledig hebt verwijderd, anders zit je nu met een banaal ruimteprobleem met alle gevolgen van dien.

Wat zegt Windows er van? Heb je al een schijfcontrole opgestart en wat geeft die als resultaat?
Hoeveel vrije ruimte heb je (echt) op de SSD?
Heb je AS SSD al eens gedraaid? Of de tool van de SSD fabrikant? Wat geven die voor resultaat?
Ik snap dat veel installaties niet lukken, maar als je niets weet van statussen e.d. dan blijft het gissen naar de oorzaak.
Tijdens de windows installaties verwijder ik altijd de bestaande partities en laat deze opnieuw aanmaken.
Op dit moment heeft windows een vastloper en kan ik helemaal niks in windows meer.

Ik heb schijfcontrole gestart en deze geeft geen fouten aan. Vrije ruimte is 85,418 gb.

Hier heb de uitslagen van AS SSD


Ondertussen ben ik bezig met het installeren van kingston toolbox.
Wanneer de laptop in veilige modus start werkt hij wel op normale snelheid.

  • Renault
  • Registratie: Januari 2014
  • Laatst online: 18-05 23:14
Wat SMART oplevert weet ik niet, maar de SSD lijkt niet de oorzaak: alles lijkt redelijk normaal te zijn.
Tijd voor een volledige hardwaretest.
Werkt bv. je geheugen nog wel betrouwbaar (gezien de correcte werking in veilige modus)?

  • radium6969
  • Registratie: November 2011
  • Laatst online: 17:16
Gebruik eens de Kingston SSD Toolbox, mijn ervaring met deze Kingstons is dat ze kwalitatief uiterst teleurstellend zijn. Begin vaak prima, maar na een jaar of langer al 'rare' problemen.
Om tijdsinvestering te voorkomen vervang ik ze met een crucial MX300.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Renault schreef op maandag 12 juni 2017 @ 18:17:
Wat SMART oplevert weet ik niet, maar de SSD lijkt niet de oorzaak: alles lijkt redelijk normaal te zijn.
Tijd voor een volledige hardwaretest.
Werkt bv. je geheugen nog wel betrouwbaar (gezien de correcte werking in veilige modus)?
Ik heb via windows het intern geheugen getest, maar deze geeft geen fouten aan.

  • DukeBox
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 23:43

DukeBox

Voor je 't weet wist je 't nie

Geen temp. probleem met je CPU waardoor deze op een veilige en lage snelheid blijf draaien ?

Duct tape can't fix stupid, but it can muffle the sound.


  • TommyboyNL
  • Registratie: Januari 2006
  • Niet online
Draai eens een nachtje http://www.memtest86.com/ , de windows memtest schijnt lang niet alle fouten te detecteren/controleren.

  • _JGC_
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 01:52
Probeer eens de standaard Microsoft AHCI driver te gebruiken ipv de Intel driver. Volgens CDM gebruik je storahci, probeer msahci.

Ik vermoed dat Windows bepaalde energiebesparende methodes benut waar je Sandforce drive niet zo blij mee is. Zolang die disk flink bezig gehouden wordt met een benchmark is er niks aan de hand, zodra ie idle wordt gaat het mis en hangt de hele boel op.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
_JGC_ schreef op dinsdag 13 juni 2017 @ 00:27:
Probeer eens de standaard Microsoft AHCI driver te gebruiken ipv de Intel driver. Volgens CDM gebruik je storahci, probeer msahci.

Ik vermoed dat Windows bepaalde energiebesparende methodes benut waar je Sandforce drive niet zo blij mee is. Zolang die disk flink bezig gehouden wordt met een benchmark is er niks aan de hand, zodra ie idle wordt gaat het mis en hangt de hele boel op.
Ik heb microsoft AHCI driver geïnstalleerd, maar dit helpt ook niks.
Ik heb nu windows op de HDD maar ook daar loopt hij niet soepel op.

Hoe snel moet een laptop er ongeveer over doen als hij opnieuw moet opstarten, als windows op een hdd staat?

  • johnkeates
  • Registratie: Februari 2008
  • Laatst online: 14-01 20:14
Dit model (een hele reeks eigenlijk) heeft een probleem met de SATA bus. Wat wel goed werkt is een ODD caddy gebruiken en daar de SSD op de plek van de ODD installeren. Die connector en bus is namelijk wel goed. (als je die tenminste hebt)

Als je in je eventviewer kijkt zie je waarschijnlijk diverse Disk errors. Dat zijn geen echter errors, maar line errors. Daar is niet zo veel aan te doen.

Je zou voor de gein de SSD via USB3 kunnen aansluiten, zelfs dat werkt beter dan de SATA aansluiting van de HDD intern.

[Voor 16% gewijzigd door johnkeates op 14-06-2017 17:54]


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik heb de laptop net een restart gegeven en dat duurde bijna 7 minuten als windows op de hdd staat.

En dan krijg ik dit beeld:



Als ik dit beeld heb zit hij helemaal vast en kan ik niks. Op een gegeven moment (in dit geval na 7 minuten) komt hij los en is hij klaar voor gebruik.

Ik heb zonet de laptop uit gezet en waar aangezet dit deed hij na 1,5 minuten.
Het probleem lijkt niet constant te wezen, wat heel vreemd is.

  • Microkid
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 23:08

Microkid

Frontpage Admin / Moderator PW/VA

Sunglasses and beards

Wat ik nog niet voorbij heb zien komen: hoe is de schijf in de BIOS geconfigureerd? Ook daar heb je nog diverse opties. Afhankelijk van de leeftijd van je pc en bios kan je kiezen uit IDE, SATA, AHCI, RAID enz. AHCI heeft de voorkeur.
2e ding: heb je de laatste BIOS versie?

3000Wp zonnestroom
Life's a waste of time. Time's a waste of life. Get wasted all the time and you'll have the time of your life.


  • S_Chief
  • Registratie: Mei 2007
  • Niet online
offtopic:
Ben ik gek of is die laptop hartstikke krom?

You save everyone, but who saves you?


  • BlazeMuis
  • Registratie: Juni 2013
  • Laatst online: 22:31
S_Chief schreef op woensdag 14 juni 2017 @ 18:01:
offtopic:
Ben ik gek of is die laptop hartstikke krom?
Lijkt erop dat de laptop open is geweest al ik het zo zie..

Schuur: 4580Wp Noord & Zuid | Keuken: 1185Wp Zuid


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
S_Chief schreef op woensdag 14 juni 2017 @ 18:01:
offtopic:
Ben ik gek of is die laptop hartstikke krom?
De bovenkant zit er los op vandaar.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Microkid schreef op woensdag 14 juni 2017 @ 17:50:
Wat ik nog niet voorbij heb zien komen: hoe is de schijf in de BIOS geconfigureerd? Ook daar heb je nog diverse opties. Afhankelijk van de leeftijd van je pc en bios kan je kiezen uit IDE, SATA, AHCI, RAID enz. AHCI heeft de voorkeur.
2e ding: heb je de laatste BIOS versie?
Dit kan ik niet instellen in de Bios. De nieuwste versie draait erop.

Boot mode staat op UEFI en niet op Legacy, ik weet niet of dit wat uitmaakt.

[Voor 8% gewijzigd door Killerman1991 op 14-06-2017 18:13]


  • Microkid
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 23:08

Microkid

Frontpage Admin / Moderator PW/VA

Sunglasses and beards

Je kan Legacy eens proberen, ik weet alleen niet of Windows 10 dan je partitie nog ziet en wil doorstarten. even proberen. Als het niet werkt, gewoon terugzetten op EUFI (of laten staan en Win10 opnieuw installeren)

3000Wp zonnestroom
Life's a waste of time. Time's a waste of life. Get wasted all the time and you'll have the time of your life.


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Microkid schreef op woensdag 14 juni 2017 @ 18:15:
Je kan Legacy eens proberen, ik weet alleen niet of Windows 10 dan je partitie nog ziet en wil doorstarten. even proberen. Als het niet werkt, gewoon terugzetten op EUFI (of laten staan en Win10 opnieuw installeren)
Hij herkent dan de windows installatie niet meer.

Maar nu draait hij weer soepel op de hdd heel vreemd.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik kreeg opeens een melding in windows over intern geheugen. Daarom heb ik nu memtest gestarten, even afwachten wat daaruit komt.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Memtest is klaar, geen fouten gevonden.
Het blijft een raadsel wat nou precies het probleem is.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
johnkeates schreef op woensdag 14 juni 2017 @ 17:29:
Dit model (een hele reeks eigenlijk) heeft een probleem met de SATA bus. Wat wel goed werkt is een ODD caddy gebruiken en daar de SSD op de plek van de ODD installeren. Die connector en bus is namelijk wel goed. (als je die tenminste hebt)

Als je in je eventviewer kijkt zie je waarschijnlijk diverse Disk errors. Dat zijn geen echter errors, maar line errors. Daar is niet zo veel aan te doen.

Je zou voor de gein de SSD via USB3 kunnen aansluiten, zelfs dat werkt beter dan de SATA aansluiting van de HDD intern.
Ik heb de SSD al via een ODD geïnstalleerd ook dan heb ik hetzelfde probleem.
Als ik in de eventviewer kijk zie ik dus geen disk errors. Ik zie wel heel veel meldingen van Security center.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik heb inmiddels ook een andere SSD geprobeerd en die geeft hetzelfde probleem. Dit was een samsung 850 evo 250 gb.

[Voor 30% gewijzigd door Killerman1991 op 15-06-2017 18:01]


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Microkid schreef op woensdag 14 juni 2017 @ 18:15:
Je kan Legacy eens proberen, ik weet alleen niet of Windows 10 dan je partitie nog ziet en wil doorstarten. even proberen. Als het niet werkt, gewoon terugzetten op EUFI (of laten staan en Win10 opnieuw installeren)
Ik ga nu de bios op Legacy zetten en vervolgens nieuwe windows installeren, om te kijken of dit helpt.

  • osmosis
  • Registratie: December 2009
  • Laatst online: 19-05 14:07
Staat de SSD wel in AHCI mode ipv IDE/SATA?

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
osmosis schreef op donderdag 15 juni 2017 @ 18:03:
Staat de SSD wel in AHCI mode ipv IDE/SATA?
Waar moet ik dit instellen? in de bios is dit namelijk niet mogelijk.

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Probeer eens Windows 7 of Windows 8 om te zien wat dat doet. Het is handig om er nu eerst achter te komen waar het probleem zit. Zit het in de software of zit het in de hardware.

  • FreakNL
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 03:05

FreakNL

Well do ya punk?

Heb je de oude hdd nog? Installeer daar windows FF op, dan sluit je weer het 1 en ander uit...

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
FreakNL schreef op donderdag 15 juni 2017 @ 18:19:
Heb je de oude hdd nog? Installeer daar windows FF op, dan sluit je weer het 1 en ander uit...
Dat heb ik ook al getest en die heeft precies hetzelfde. Het zit hem niet in de hdd/ssd wat ik eerst dacht.

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Killerman1991 schreef op donderdag 15 juni 2017 @ 18:20:
[...]


Dat heb ik ook al getest en die heeft precies hetzelfde. Het zit hem niet in de hdd/ssd wat ik eerst dacht.
Dan zit het of in het OS of in de hardware van de laptop lijkt mij. Ik vermoed trouwens het laatste.

[Voor 5% gewijzigd door PilatuS op 15-06-2017 18:26]


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
PilatuS schreef op donderdag 15 juni 2017 @ 18:24:
[...]


Dan zit het of in het OS of in de hardware van de laptop lijkt mij. Ik vermoed trouwens het laatste.
Het probleem zat hem in het UEFI verhaal. Nu ik in de bios hem op Legacy heb gezet. is de laptop weer veel sneller en zijn de problemen opgelost.

Update: het lijkt toch niet opgelost te zijn :(

[Voor 11% gewijzigd door Killerman1991 op 15-06-2017 22:46]


  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Killerman1991 schreef op donderdag 15 juni 2017 @ 22:38:
[...]


Update: het lijkt toch niet opgelost te zijn :(
Weer met Windows 10 ?

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ja weer windows 10.

Ik probeer nu windows 7, kijken wat die doet.

[Voor 46% gewijzigd door Killerman1991 op 17-06-2017 08:57]


  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Toen ik windows 10 erop heb gezet draaide hij eerst heel goed. En plotseling kakt hij in en is het mis.

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Killerman1991 schreef op zaterdag 17 juni 2017 @ 09:00:
Toen ik windows 10 erop heb gezet draaide hij eerst heel goed. En plotseling kakt hij in en is het mis.
Klinkt als een driver probleem. Kijk ook eens wat er gebeurt zonder HDD in de caddy, dus even draaien zonder die caddy er in.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
PilatuS schreef op zaterdag 17 juni 2017 @ 11:16:
[...]


Klinkt als een driver probleem. Kijk ook eens wat er gebeurt zonder HDD in de caddy, dus even draaien zonder die caddy er in.
Dit heb ik al eerder getest en dat hielp niet.
Soms liep windows direct na installatie al vast bij de eerste keer opstart en soms kan ik nog een aantal programma's installeren enzo voordat hij vast loopt.

Maar hij is dus ook al vastgelopen direct na installatie en dan is er verder nog niks geïnstalleerd.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik heb intel processor identification utility geïnstalleerd en deze zegt dat de cpu speed hoger is.



Volgens mij kan hij in boost mode tot 3,00 GHz

Het lijkt mij niet dat de cpu overgeklokt is.

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
Ik heb nu windows 7 draaien en heb geen problemen meer. Het zit hem dus echt in de software.
Het is raar dat windows 10 problemen geeft. ik zou toch graag windows 10 erop willen hebben.

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Je zou Windows 7 kunnen upgraden om te zien of dat werkt. Zou trouwens ook even zoeken om te zien of je de enige bent. Het lijkt een combinatie te zijn van Windows 10 en het type laptop, goede kans dat je niet de enige bent.

Mocht je weer met Windows 10 draaien en is het probleem er weer zet dan eens fastboot uit.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
PilatuS schreef op zaterdag 17 juni 2017 @ 13:14:
Je zou Windows 7 kunnen upgraden om te zien of dat werkt. Zou trouwens ook even zoeken om te zien of je de enige bent. Het lijkt een combinatie te zijn van Windows 10 en het type laptop, goede kans dat je niet de enige bent.

Mocht je weer met Windows 10 draaien en is het probleem er weer zet dan eens fastboot uit.
Ik heb Fastboot uitgezet en ik heb de laatste versie van alle drivers handmatig gedownload.

Verder heb ik een oudere windows 10 versie geïnstalleerd, namelijk build 10240.
De windows 10 versie die constant problemen gaf was build 15063.413.

De laptop draait nu een aantal uur en het lijkt voorlopig goed te gaan, volgens mij komt dit doordat ik een oudere windows 10 geïnstalleerd heb.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PilatuS
  • Registratie: September 2002
  • Niet online
Ik zou toch nog even verder zoeken om te zien waar het nou precies aan ligt. Mocht het aan fastboot of de drivers liggen wil je niet blijven draaien met een oude build die minder veilig is.

[Voor 3% gewijzigd door PilatuS op 18-06-2017 14:14]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Killerman1991
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 12-04 16:42
PilatuS schreef op zondag 18 juni 2017 @ 14:14:
Ik zou toch nog even verder zoeken om te zien waar het nou precies aan ligt. Mocht het aan fastboot of de drivers liggen wil je niet blijven draaien met een oude build die minder veilig is.
Nog even een update:

De laptop heeft vorige week uit zichzelf de update gemaakt naar de laatste versie en nu draait hij daar probleemloos op. Het verschil met nu en de vorige keer is dat ik de drivers handmatig geïnstalleerd heb. Hier kreeg ik de kans niet eens voor, aangezien hij direct vast liep.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Renault
  • Registratie: Januari 2014
  • Laatst online: 18-05 23:14
Om zeker te zijn:
- installeer de gratis AS SSD benchmark en draai die
- maak een screenshot van het hele venster van het AS SSD programma na het draaien en zet dat hier neer ...
- dan wordt exact duidelijk of en welk probleem je nu nog hebt.
Pagina: 1



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee