Anoniem: 844607 schreef op zaterdag 20 mei 2017 @ 07:46:
goeden dag,
ik zou jullie graag het volgende voorleggen en hoop dat jullie kunnen helpen.
na aansluiting glasvezel heb ik een tp 3200 router geïnstalleerd die normaal zijn werk doet maar onvoldoende bereik heeft door heel het huis .
Het helpt ons begrijpen waar je het over hebt als je een beetje nauwkeurig bent als je typenrs noemt. In je titel heb je het over een "tp acer 3200", hier een "tp 3200". Die laatste zal waarschijnlijk een TP-Link C3200 zijn. Waar de "acer" op slaat kom ik helaas niet uit...
In ieder geval ziet het ernaar uit dat je een wijze les geleed hebt met de C3200: het is in de meeste huizen in NL niet realistisch om te verwachten dat een enkele WiFi AP dekking geeft door heel je huis, ongeacht hoeveel geld je ervoor uittrekt. Duurdere apparaten kunnen meer snelheid bieden bij goed signaal, of - zoals deze - meer capactiteit bij meer aangesloten devices, maar bouwmaterialen als gewapend beton en isolatielagen dempen de signalen ervan even goed als bij een AP'tje van een paar tientjes.
daarnaast dus maar een tp opa 8730 powerline / wifi kit gekocht.
Opa?

Ik gok dat het hier over een TP-Link TL-WPA8730 gaat. Echt, neem even de moeite om je posts door te lezen voor je op "Verstuur" drukt

het probleem is dat ik deze niet gecloned krijgt met de router via wps.
Via WPS zelf zal het niet gaan omdat WPS alleen bedoeld is voor het verbinden van client devices met een AP. Nu hebben verschillende fabrikanten non-standaard uitbreidingen erop gedaan om op vergelijkbare manier instellingen tussen AP's in een woning te delen. Maar... omdat ze niet standaard zijn werken ze niet altijd even goed samen.
Ondanks dat beide apparaten hier van TP-Link zijn hebben ze onder de motorkap chips van verschillende fabrikanten. De C3200 heeft WiFi-chips van Broadcom, de WPA8730 van Qualcomm-Atheros. Beide kwalitatief prima, maar ik gok dat hun non-standaard uitbreidingen van WPS elkaar niet begrijpen.
Geen ramp, je kunt het alsnog gewoon handmatig instellen, zoals je al geprobeerd hebt.
handmatig heb ik reeds de naam en wachtwoord veranderd van de WPA8730 in de zelfde waardes als die van de router maar verschijnen ze allebei als nog als apart netwerk( wifi) .
wat vergeet / mis ik in de aanpassing ?.
Om samen hetzelfde netwerk (technisch "ESSID") te maken, moet je vier zaken hetzelfde instellen:
- SSID (naam)
- PSK (wachtwoord)
- Security (WPA en/of WPA2 - sterke voorkeur voor WPA2-only)
- Encryption (TKIP en/of CCMP-AES - sterker voorkeur voor CCMP-AES-only)
Als je de eerste twee hetzelfde hebt, en je toch verschillende netwerken ziet, dan ligt het waarschijnlijk aan de laatste twee. Stel die ook hetzelfde in en je clients zouden het als een grote netwerk moeten zien.
Maar advocaat van de duivel: als je met je SSID en wachtwoord even slordig omgaat als met wat je in dit topic post, kan het lonen om even grondig te controleren of je niet ergens een tikfout gemaakt hebt bij die twee

ik heb ook reeds via de tp site geprobeerd eerst het 2.4 & 5 ghz apart te clonen maar ook dat geeft geen oplossing.
Wat doorgaans het beste werkt is om aparte SSID's voor 2.4GHz en 5GHz te nemen (bijv "Mijn_netwerk_2G" en "Mijn_netwerk_5G") en die beide op alle AP's, dus in dit geval zowel op de C3200 als op de WPA8730, in te stellen. Vervolgens verbind je alle apparaten die 5GHz aankunnen (als ze dat het _5G SSID kunnen detecteren kunnen ze dat) enkel en alleen met de 5GHz SSID. De 2.4GHz SSID gebruik je dus alleen voor de apparaten die geen 5GHz aankunnen.
[...]
wat verder opvalt is dat de snelheid van de " separate " powerline wifi net zo bagger is als de router in de ruimte waar ik deze had gepland.
Definieer "bagger". Hoeveel Mbps hebben we het over?
.
Bedenk dat Powerline eigenlijk zelfde techniek is als WiFi, maar dan over stroomnet, en dus net zo last heeft van demping en interferentie. De maximale waardes waarmee geadverteerd worden ("1200Mbps") zijn onzin, die haal je nooit. Realistischer is een maximum van rond de 250Mbps - maar als je pech heb kun je ver onder dat maximum zitten. Ik heb een set met zelfde specs en chips als dat max 20Mbps zien doen...
Wat je hier het beste kunt doen is WiFi uitsluiten. Sluit een PC (laptop?) bedraad aan op de WPA8730 boven en kijk wat voor snelheid je dan haalt. Is dat "bagger" dan weet je dat het probleem in je stroomnet zit. Daar wat aan doen is meestal onbegonnen werk, conclusie moet dan zijn ofwel tevreden zijn met wat je haalt, danwel netwerkkabel trekken (die wel gegarandeerd 1Gbps kan leveren).
Is het bedraad op de WPA8730 duidelijk minder "bagger", dan zit het probleem in de WiFi. Je geeft zo weinig informatie dat ik hier alleen kan gokken, maar kans is groot dat je in de 2.4GHz zit te werken en dat je probleem op die locatie niet - zoals je aannam - demping was, maar intereferentie. Je had dus al zat goed signaal vanaf de C3200, maar het werd door iets verstoord. Zelfde storingsbron verstoort ook de WPA8730. In dat geval: verbinden op 5GHz ipv 2.4GHz.
Enfin, er kan dus veel, maar dan hebben we ook een stuk meer - en duidelijkere, nauwkeurigere - informatie nodig.