Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • SeatRider
  • Registratie: november 2003
  • Laatst online: 15-04 20:30

SeatRider

Hips don't lie

Topicstarter
Ik heb al jaren een Asus UX31A met Belkin USB Video Dock (DisplayLink). Sinds de anniversary update werkt dit ding niet meer naar behoren. Het probleem dat ik sindsdien heb is een duidelijke mouse lag, met name bij browserwerk. Ongeveer sinds die tijd heb ik ook problemen met mijn wifi (Centrino 6235). Ik dacht dat het installeren van een oudere Intel driver het probleem heeft opgelost, maar sinds een week (rond die tijd heb ik een nieuwe Displaylink driver (8.1) geinstalleerd) ondervind ik weer problemen met wifi. Ping is stabiel maar bij het ophalen van websites gebeurt er de helft van de tijd niks. Zit dus constant te F5-en.

Getest met een andere laptop ernaast, pingtijden zijn daar hetzelfde, en internet werkt vlekkeloos. Conclusie: probleem met Asus US31A, niet met Ziggo. Andere USB wifi dongle geprobeerd op UX31A, probleem blijft. Loskoppelen Belkin USB dock geprobeerd: internet werkt weer prima. Terugsteken USB dock gaat heel even goed, maar na een paar minuten treedt het probleem weer op.

Het Belkin USB Video Dock is in feite een USB 3 hub met daarin een DisplayLink video adapter, Realtek netwerkkaart en audio. Displaylink levert heel expliciet alleen ondersteuning op de video adapter, en Belkin verwijst naar Displaylink voor drivers.

Zelfs als ik in Apparaatbeheer de Displaylink en Realtek lan disable blijft het probleem zich voordoen.

Iemand enig idee in welke hoek ik een eventuele oplossing kan zoeken?

Nederlands is makkelijker als je denkt


  • SeatRider
  • Registratie: november 2003
  • Laatst online: 15-04 20:30

SeatRider

Hips don't lie

Topicstarter
Heb het probleem inmiddels (hoogstwaarschijnlijk) opgelost. Het viel me op dat er als de dock is aangesloten een USB device in Windows verschijnt dat niet wordt herkend. Bij nadere inspectie bleek dit mijn Dymo labelwriter te zijn. Als ik deze loshaal verdwijnt het uitroepteken in apparaatbeheer, en in die modus werkt het internet ook weer goed met de dock aangesloten.

Het is al vaker voorgekomen dat die labelwriter het even niet meer deed. De truc is dan een minuutje van de stroom afhalen en weer aansluiten. Was me alleen nooit opgevallen dat hij in deze modus heel Windows onderuittrekt.

Ik leg nog niet helemaal de link tussen een probleem met ingebouwd wifi en een labelwriter/dockingstation, behalve dat Windows misschien gewoon goed over de zeik gaat in zijn pogingen het device aan de praat te krijgen, of iets met conflicterende IRQ's ofzo.

Anyway, het werkt vooralsnog!

[Voor 20% gewijzigd door SeatRider op 13-01-2017 08:40]

Nederlands is makkelijker als je denkt


  • SeatRider
  • Registratie: november 2003
  • Laatst online: 15-04 20:30

SeatRider

Hips don't lie

Topicstarter
Na een paar dagen bleek de netwerkstoring gewoon weer vrolijk terug te komen, ook zonder labelwriter. De videodock blijft de verdachte, want zodra deze is losgekoppeld werkt alles weer netjes.

Nederlands is makkelijker als je denkt



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True