Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • dading
  • Registratie: december 2016
  • Laatst online: 17-03-2020
Hallo Tweakers,

Na meer dan 15 jaar op een mac heb ik besloten weer terug naar de PC wereld terug te keren. Daarvoor heb ik het Mainstream Systeem besteld zoals beschreven in de Best Buy Guide November. Het enige verschil is dat ik een 750gb SSD ipv 525gb heb.

Helaas heb ik het systeem niet helemaal werkende gekregen. Als de "Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8G OC" geïnstalleerd is, laadt de bios namelijk niet eens. Zonder deze grafische kaart doet het systeem het prima. Met grafische kaart gaan alle ventilatoren wel draaien maar het scherm blijft zwart.

Wat ik al heb gedaan:
- bios update naar laatste versie
- PCI instellingen in bios allemaal geprobeerd
- Voedingskabel van grafische kaart 10x gecontroleerd

Ik ben geen ervaren pc-bouwer, heb ik iets gemist? Van googlen ben ik niet veel wijzer geworden. Het zou aan het moederbord, de voeding of de grafische kaart kunnen liggen maar het probleem is dat ik geen reserveonderdelen heb liggen waarmee ik dit kan testen.

Wat raden jullie mij aan te doen?

bedankt,
Daniel

  • dylan111111
  • Registratie: oktober 2013
  • Laatst online: 13:30
Je hebt wel de voedings kabel voor de Gpu (videokaart) aangesloten ? ;)

Als de kaart er in zit geeft hij dan stiekem toch geen beeld op de onboard videokaart ?

Op zoek naar een exotische videokaart voor een goede prijs? (Tesla/Quadro/FirePro) Stuur gerust een bericht :)


  • skipe
  • Registratie: februari 2009
  • Laatst online: 12:08
Heb je de kabel naar de monitor, na het plaatsen van de videokaart, wel in de videokaart gedrukt?

Anders is een foto misschien ook wel handig;)

  • dading
  • Registratie: december 2016
  • Laatst online: 17-03-2020
skipe schreef op zondag 4 december 2016 @ 04:20:
Heb je de kabel naar de monitor, na het plaatsen van de videokaart, wel in de videokaart gedrukt?

Anders is een foto misschien ook wel handig;)
Dit was de oplossing...

Ik realiseerde me op basis van deze comment dat ik al een tijdje de videokaartuitgangen niet meer had gecheckt en eigenlijk alleen maar de standaard video uitgang van het moederboord had gebruikt. Dit krijg je dus als je tot 4 uur 's ochtends bezig ben.

  • Ries
  • Registratie: november 2016
  • Laatst online: 14-02 22:45
Dag Dading,

Voor/met mijn 13-jarige zoon wil ik deze build in de kerstvakantie gaan maken.

Ik lees dat jij dat al succesvol achter de rug hebt, al koste het een nachtje ;-).

Mijn laatste build was in 1993 ......... Loop dus wat achter.

Zou je met mij willen delen of er achteraf zaken zijn die je lastig vond? Zijn er valkuilen die ik moet vermijden, of had me met hindsight misschien keuzes anders gemaakt nu je er een tijdje op werkt? Is bijvoorbeeld de grotere SSD voldoende?

Ik ben dankbaar voor ieder advies. Merci.

Richard


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True