Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • bodamn
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 20-01 13:22
Hallo Allen,

Ik kom hier nu omdat ik echt al weken problemen heb met het enablen van SLI.
Ik draai 780's. Ik heb er op dit moment 2 van asus en 1 van inno3d.

De bedoeling is 2 way SLI. Eerst was er al geen SLI optie in het menu, na heel veel proberen toch maar een andere kaart bijgekocht. Nu heb ik wel een SLI optie maar die zegt dat ik de bridge moet aansluiten maar zodra ik dat doe verdwijnt de SLI optie.

Kaart 1: Asus A1 stepping
kaart 2: Asus B1 stepping
Kaart3: inno3d A1 stepping
De steppings zijn de enige verschillen tussen de kaarten, geheugengrootte etc is gelijk. De huidige config is Kaart 3 en 2

Ik heb het volgende al geprobeerd.
DDU --> Verse install drivers (een keer of 6)
Swappen kaarten in de slots
Gecontroleerd of beiden x8 draaien en dat doen ze, gpu-z zegt 8x 3,0 en 8x 1.1
Moederbord is SLI compatible
Bridge een stukje naar buiten trekken
Kaarten swappen naar diverse configs.

Het probleem nu dus is dat ik eindelijk de SLI optie heb als de bridge niet aangesloten is, maar dat die verdwijnt zodra ik de bridge aansluit en de pc restart


Ik hoop dat dit in het goede topic is want ik zit echt vast.

Hopelijk vind ik via deze weg een oplossing.

mvg,

Bo Adam

**UPDATE Kaart 1 en 2 geven hetzelfde probleem**

Alle reacties


  • Sp3ci3s8472
  • Registratie: maart 2007
  • Laatst online: 13:58

Sp3ci3s8472

@ 12 graden...

Aantal dingen die je nog kan proberen indien je dat nog niet hebt gedaan.
- Laatste bios voor je moederbord.
- Oudere driver proberen.
- Kaarten in andere pc en dan SLI proberen.
- Andere bridge gebruiken, hij kan beschadigd zijn.

Battle.net tag


  • bodamn
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 20-01 13:22
Hey, thanks voor de reply!

Ik heb al verschillende bios versies van mijn mobo gebruikt. Ook al 2 verschillende Nvidia drivers.

Andere pc is inderdaad een goede en ik zal inderdaad gaan zoeken naar een andere bridge, ik dacht dat ik die nog had liggen maar kan hem niet vinden.

Ik vind het vooral vreemd dat de gehele sli optie verdwijnt zodra ik de bridge aansluit en reboot.

  • Freaky Max
  • Registratie: maart 2003
  • Laatst online: 24-01 16:50
Volgens mij heb ik hetzelfde probleem (GTX 760 SLI). De oplossing die voor mij werkt is in device manager één kaart disablen en weer enablen. Als er een driver update is ben ik de SLI optie weer kwijt en moet ik de handeling even herhalen.

  • bodamn
  • Registratie: juli 2009
  • Laatst online: 20-01 13:22
Disable --> enable? Moet ik m tussendoor niet restarten? Want zonder restart nog geen resultaat.

  • Freaky Max
  • Registratie: maart 2003
  • Laatst online: 24-01 16:50
Nee, bij mij is restarten niet nodig. Jammer dat het bij jou niet werkt.
Sinds de laatste driver updates dit jaar alleen maar problemen met SLI, jammer dat Nvidia er niet meer zorg en tijd insteekt.
Pagina: 1


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True