• Kelnarath
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 31-01 06:56
Ik zit met het volgende in mijn maag;

Een aantal maanden geleden ben ik in dienst van Detacheerder X, sinds gisteren zit ik weer "op de bank" omdat het project waar ik eerst op ingezet was is afgelopen.

Sinds kort heb ik een nieuwe field-manager toegewezen gekregen, op zich een leuke vent.

Na een eerste kennismaking heeft hij aangegeven dat hij graag wil dat ik bepaalde certificaten haal binnen een korte tijd, ik ben daarmee akkoord gegaan aangezien ik zelf ook graag deze certificaten in mijn bezit wil hebben, hiervoor zou ik tijd krijgen in het leercentrum.

Net geen 4 uur in het leercentrum komt er een sales manager aan welke wellicht een leuke opdracht voor me heeft, op het eerste gezicht ben ik enthousiast.
Later komt deze terug met een blaadje waarop de functie-eisen beschreven worden, en zegt dat ik deze maar even rustig moest gaan bekijken en of dit iets voor me was, dan zou we het later bespreken.

Enkele eisen die gesteld werden zitten me niet helemaal lekker:

- Klant wil iemand die dichtbij de locatie woont, max 25 km,
ik zit op 54 km, op zich geen probleem voor mij maar ik zit wel in een erg file gevoelig gebied.
- Klant wil iemand die niet ingewerkt hoeft te worden en zo aan de slag kan..
Dit had ik ook bij het vorige project, en dit vond ik geen prettig werken.
- Klant wil iemand die inzetbaar is voor 1e en 2e lijn helpdesk en incidenten wegzet naar 3e lijns, planningen maakt op maandbasis..
Hier heb ik geen ervaring mee, maar dat is natuurlijk het doel van detachering, ervaring op doen, maar zie bovenstaande punt,... ben ik dan wel de geschikte kandidaat.
- Klant wil iemand met bepaalde certificering;;
Deze ben ik op het moment aan het behalen, dus ik heb ze niet.
- In de omschrijving staat nadrukkelijk: Je bent daar alleen als Helpdesk medewerker, geen doorgroei mogelijkheden tot systeembeheer of iets anders, en dit project is voor een half jaar.
Ik heb inmiddels al 3 helpdesks gezien, en ik vind het niet erg om nog een 4e of een 5e te zien, maar meteen al de houding van: Je doet dit, en niet dat, en denk maar niet dat je "dat" mag gaan doen.

Niet veel later word ik door mijn eigen field-manager geroepen en zitten we om tafel samen met de sales manager, en ik leg bovenstaande punten toe.

De manier waarop de twee mannen mij aanspreken gaf me een rot gevoel, ik ben 29 en ik had het idee dat ik behandeld werd als een tiener, bij alles wat ik zei werd het ontkracht en niet naar me geluisterd.

"Je hebt hiervoor gekozen, je zit in de detachering"
- Uiteraard, en ik heb het eerste project ook gewoon geaccepteerd en naar behoren voltooid, maar ik wil me nu richten op het halen van deze 2 certificaten.

"Dus jij dacht dat je hier even lekker 2 maanden kon gaan zitten en certificaatjes halen?"
- Nee, natuurlijk niet, maar ik had verwacht dat ik wel wat tijd zou krijgen om er minimaal 1 te halen binnen 2-3 weken.

"Certificaten halen doe je maar in je eigen tijd, net zoals iedereen, dan had je die certificaten in de 3 maanden moeten halen dat je niks deed en op project zat""
- Uiteraard heeft hij een goed punt, maar ik hoor van collega`s die ook in het leercentrum zitten dat zij ook een X aantal weken krijgen om te studeren, en tja, wie heeft er vaak nog zin om na 10 uur ( 8 uur werken, 2 uur reistijd als het meezit ) nog even een boek open te slaan... maar hij heeft ergens wel gelijk.

"Kwa file, dan ga je maar eerder weg""
- Dan moest ik maar eerder weg, ook hier hebben ze een punt... maar waar is de grens, ik houd nu al rekening met een uur/anderhalf uur reistijd.
Ik kan niet garanderen dat ik elke dag op tijd ben, de afstand is 2x zo groot als de klant wenst

Het project is misschien niet eens het grootste probleem, misschien vind ik het wel hartstikke tof.
Maar het is meer de manier waarop deze field manager met mij communiceert ( of juist niet ), ik had de indruk dat ik in een hoek gedreven werd en geen andere keus had dan accepteren, en me eerst van alles beloofd en doen ze alsof je een keuze hebt, maar blijkbaar niet.

De reden dat ik dit hier plaats is dat ik twijfel, aan de enne kant heeft hij gelijk maar aan de andere kant voelt het een beetje als "Je hebt het maar te slikken, jou mening telt niet", en ik kan niet echt goed in een dialoog komen met deze field manager, waar ik dat bij mijn vorige wel kon.

[Voor 4% gewijzigd door Kelnarath op 16-03-2016 09:39]


 • Silver7
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 11:09
Tijd voor andere detachering?

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09:11

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Als ze op zo'n manier met je omgaan zou ik fijn zelf wat gaan zoeken en er vandoor gaan. Ze verdienen (flink) geld aan jou, dan hoef je dit soort onzin niet te pikken.

Tenminste, dat is hoe ik er zelf in sta (ben ook gedetacheerd). De detacheerder probeerde mij ook wel eens wat kunstjes te flikken (nieuwe klus bij beter betalende organisatie, maar zelfde salaris? eh dacht het niet!?). Even dreigen dat ik zelf ook aan het rondkijken was naar een leuke functie hielp dan vaak prima. Ze hanteren vaak behoorlijke marges als je wordt gedetacheerd bij een klant van ze, dus reken maar dat je flink wat geld voor ze verdient elke maand.

[Voor 62% gewijzigd door ThinkPad op 16-03-2016 09:40]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • Piet_Piraat7
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 08:15
Gewoon rondkijken naar andere detacheerders. Ze hebben ergens valide punten mbt certificaten halen in eigen tijd en opdrachten aannemen die voorbij komen, maar het zo door je strot duwen hoeft ook weer niet. Detachering is helaas soms opdrachten accepteren waarbij je vroeg uit je bed moet of niet de taken uitvoert die je zou willen, maar naarmate je meer ervaring krijgt is het toch een beetje geven en nemen. En juist dat punt lijkt er bij deze detacheerder niet in te zitten, tijd voor wat anders :)

 • Bobbobbob
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 21-08-2022
Ze nemen je zo te horen niet serieus en zijn niet bereid om in je te investeren. Korte termijn voor de lange termijn. Dan weet je genoeg, toch?
Wellicht kan je nu een punt maken van die certificaten. Dat je die op hun kosten en in elk geval gedeeltelijk in hun tijd wilt halen. Op de andere punten maar even meebewegen. Ondertussen alvast om je heen kijken naar een serieuzere detacheerder, die bestaan ook. Dan kan je straks met een paar mooie certificaten op zak aan de slag bij een partij die wel in je wilt investeren.

 • DrivinUCrazy
 • Registratie: Oktober 2004
 • Nu online

DrivinUCrazy

Vechte, valle en opstoan

"Certificaten halen doe je maar in je eigen tijd, net zoals iedereen, dan had je die certificaten in de 3 maanden moeten halen dat je niks deed en op project zat""
Als zij daadwerkelijk op een project zitten zien als "niets doen", dan ben ik benieuwd waar ze hun geld mee verdienen. Deels mag er best verwacht worden dat je ook in eigen tijd studeert, maar je moet er wel een goede middenweg in vinden.

Daarnaast, zij zitten al niet samen op een lijn. Eerst moet je certificaten gaan halen, en terwijl je je boek opendoet moet je wat anders gaan doen. Laat ze dat eerst maar eens afstemmen; speel die bal gewoon terug.

Als de klant iemand wil die dichtbij de locatie woont; dan is dat een hele mooie eis. Er zijn meer bedrijven die dat eisen, ivm hun "lean&green" imago. Alleen, het is niet altijd praktisch icm detachering --> het is de taak van de sales manager om dat aan de klant uit te leggen.

Kijk even uit wat er ivm studiekosten is geregeld. Zelf kies ik er tegenwoordig per cursus/certificaat voor of de baas deze betaalt, of de baas maar waarbij ik garant sta via een studiecontractje, of ikzelf uit eigen zak. (maar let wel, ik heb nooit in detachering gezeten)

't Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Holland Limburgs lult.


 • vortexnl1982
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 10:53
Welkom in de detachering! De meeste detacheringsbedrijven werken zo. Ze willen je gewoon ergens inzetten want dan breng je geld op. Dat de klus niet helemaal bij je past dat maakt ze niet zoveel uit.

Maar waarschijnlijk ketst die klant het al af want je voldoet niet aan hun voorwaarden.

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 07:32

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Het is wel heel herkenbaar allemaal, ik heb vergelijkbare ervaringen uit mijn tijd als beginnend IT-er in de detachering. Ik herken je gevoel maar denk dat je er niet te veel probleem van moet maken. Niet omdat je alles maar moet slikken maar omdat het in de praktijk waarschijnlijk wel losloopt. Het is niet prettig als ze je laten zwemmen maar je leert er wel enorm veel van.

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Toch vind ik het maar vreemd. Het tekort aan systeembeheerders is schrijnend. Detacheerders zouden dan op z'n minst moeite kunnen doen om helpdeskers om te bouwen tot systeembeheerders, want dat maakt hun klanten ook blij en dat levert hun op de langere termijn ook meer geld op.

Ik zou snel een andere detacheerder zoeken, die wel begrijpt hoe schrijnend het tekort is. Het moet niet zo zijn dat jij blij moet zijn met werk. Op dit moment is het zo dat werkgevers en detacheerders blij moeten zijn dat er uberhaupt nog systeembeheerders beschikbaar kunnen zijn.

[Voor 22% gewijzigd door Trommelrem op 16-03-2016 10:05]


 • Lensent
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 30-01 21:27
Ik heb in 10 jaar tijd bij 3 detacheerders gewerkt en zulke praktijken nog nooit meegemaakt.
Nou heb ik de Peak-IT's, Qmagic's en Neomaxen ook bewust gemijd...

 • mugenmarco
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 08:51
wtf, spraken ze echt op dezelfde manier als dat jij deed? zoals *"Dus jij dacht dat je hier even lekker 2 maanden kon gaan zitten en certificaatjes halen?"*


Want ik zou dan per direct weg gaan of in ieder geval per direct ander werk zoeken, je bent geen hond!

 • Kelnarath
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 31-01 06:56
mugenmarco schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 10:07:
wtf, spraken ze echt op dezelfde manier als dat jij deed? zoals *"Dus jij dacht dat je hier even lekker 2 maanden kon gaan zitten en certificaatjes halen?"*


Want ik zou dan per direct weg gaan of in ieder geval per direct ander werk zoeken, je bent geen hond!
Dat is een exacte quote, dus ja

 • Kelnarath
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 31-01 06:56
*excuses voor dubbel post*

Wat ik overigens ook nog wil mededelen; Ik heb op eigen initiatief binnen 2 weken na het tekenen van het contract mijn ITIL gehaald, omdat IK dat wou, niet omdat de detacheerder er naar vroeg.

Dit had ik gisteren ook aangekaart, en dan krijg ik dit als reactie: "Ja, nou en... dat doet iedereen.. iedereen haalt zijn ITIL binnen een maand... dus zo speciaal is dat niet"

Dat zal best, maar 2015 duurde nog 2 weken, maar ik heb wel mooi een paar dagen voor het jaar om was even gauw een certificaat behaald, omdat IK dat wou en niet omdat het van de field manager moest.

 • nextware
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 04:58
Als je dit project leuk vindt zou ik kijken of je hier gedetacheerd kunt worden. Terwijl je dan met het project bezig bent, gaan uitkijken naar een andere werkgever, want ik zou niet accepteren dat er zo tegen mij gepraat zou worden...

 • Deveon
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Tja, het nadeel van detachering is dat je facturabel moet zijn, anders ben je niks waard. De zorgen die je hebt dat je niet op het profiel aansluit heb je geuit en daar houd jou verantwoordelijkheid op. Eventueel kan je proberen om op gesprek bij de klant dit subtiel te benadrukken.

Een detacheerde zal vrijwel nooit ervoor kiezen om jou contract te beëindigen als jij facturabel bent en op een project zit. Dan moet je het wel erg bond maken. De certificaten moet je echt halen voor jezelf, de detacheerder maakt dit echt niet uit zo lang ze geld aan je verdienen.

 • mugenmarco
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 08:51
Ik vraag mij serieus af wat voor detacheerder je hebt (geen antwoord op geven, is niet toegestaan).

Maar als ze bij alle medewerkers zo doen dan zal dat bedrijf snel stoppen met bestaan..

 • Kelnarath
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 31-01 06:56
Deveon schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 10:28:
Tja, het nadeel van detachering is dat je facturabel moet zijn, anders ben je niks waard. De zorgen die je hebt dat je niet op het profiel aansluit heb je geuit en daar houd jou verantwoordelijkheid op. Eventueel kan je proberen om op gesprek bij de klant dit subtiel te benadrukken.

Een detacheerde zal vrijwel nooit ervoor kiezen om jou contract te beëindigen als jij facturabel bent en op een project zit. Dan moet je het wel erg bond maken. De certificaten moet je echt halen voor jezelf, de detacheerder maakt dit echt niet uit zo lang ze geld aan je verdienen.
Uit het oogpunt van de detacheerder begrijp ik het ook allemaal wel, het is gewoon de manier hoe ik behandeld word, zo zou ik zelf "de mensen onder mij" niet behandelen.

@Mugen4u
Laat ik wel zo eerlijk zijn dat het nu om één specifieke field manager gaat welke net is aangenomen door mijn detacheerder, ik wil niet de indruk wekken dat het hele bedrijf deze houding heeft naar zijn werknemers want dat is niet de indruk die ik krijg van de andere account en field managers, en was ook zeker niet de indruk die ik kreeg toen ik solliciteerde.

 • Bockelaar
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 10:42
Jazzy schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 09:53:
Het is wel heel herkenbaar allemaal, ik heb vergelijkbare ervaringen uit mijn tijd als beginnend IT-er in de detachering. Ik herken je gevoel maar denk dat je er niet te veel probleem van moet maken. Niet omdat je alles maar moet slikken maar omdat het in de praktijk waarschijnlijk wel losloopt. Het is niet prettig als ze je laten zwemmen maar je leert er wel enorm veel van.
Maar jij had natuurlijk wel fantastische college werk-ondernemers die het allemaal de moeite waard gemaakt hebben! >:) :+

Remember: A CRAY is the only computer that runs an endless loop in just 4 hours...


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 07:32

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Haha! Ik bedoeld eigenlijk mijn (gelukkig) korte tijd bij Qmagic die daarna volgde. :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • DonChaot
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 11:10
Ik denk dat je nu even een lesje geleerd hebt dat je afspraken schriftelijk moet bevestigen. Dan had je je manager er fijntjes op terug kunnen wijzen.
Hoe je het ook wendt of keert, een detacheerder bestaat erbij door jou uurtjes te laten draaien. Dat kunnen ze je met fluwelen woordjes vertellen of bot zoals ze bij jou gedaan hebben.
Wat ik zou doen is gewoon naar die klant meegaan en kijken of het inderdaad leuke opdracht is. Dan proberen te onderhandelen of je bijvoorbeeld 4/4,5 dagen kan werken en 0,5/1 dag studie per week kan doen. Dat mensen bot zijn betekent niet dat ze niet willen onderhandelen maar het schrikt natuurlijk wel af.

 • Jdome
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 07:29
Proberen kan geen kwaad!

[Voor 92% gewijzigd door Jdome op 22-04-2016 17:47]


 • avotar
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 08:40

avotar

P0werd by Black Coffee

nextware schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 10:27:
Als je dit project leuk vindt zou ik kijken of je hier gedetacheerd kunt worden. Terwijl je dan met het project bezig bent, gaan uitkijken naar een andere werkgever, want ik zou niet accepteren dat er zo tegen mij gepraat zou worden...
Eigenlijk wat Nextware hier zegt.

En als jij zegt dat deze manager de uitzondering is, zou ik eens even de tijd nemen om met zijn baas te praten.

Mij lijkt het dat de klant redelijk specifiek is in zijn wensen. Als jij inderdaad qua tijd zo ver weg zit van de lokatie, zou je alleen op basis daarvan al afvallen.

"The H in Engineering stands for Happiness...... | "Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD


 • matty___
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 08:50
De certificaten vergroten jouw waarde wat meer inkomsten voor het bedrijf betekenen.

Vind het heel erg kortzichtig om dit zo af te kappen en je gelijk weer op dezelfde klus te zetten.

Ik zou op zoek gaan naar een werkgever die ook meer aan jouw groei denkt. Je bent immers maar 29.

 • vortexnl1982
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 10:53
De eerste prioriteit van een detacheringsbureau is je inzetten bij een klant, opleidingen/certificaten is secundair. Dat certificaat kan je ook in eigen tijd halen.

Ik denk dat er weinig detacheringsbureaus een klus laten schieten om jou een certificaat te laten halen. Wie weet hoe lang het gaat duren voordat je een andere klus scoort...

 • VyperX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 16:12
Volgens mij zit jouw probleem op dit moment niet bij de opdracht, maar met hoe je field-manager met jou omgaat. En de beste manier om dat aan te pakken is daar feedback op geven.

Dus:
1. Omschrijf zijn acties/gedrag. (Je gebruikt een dwingende toon op het moment dat ik bezwaren aangeef.)
2. Vertel hoe dit bij jou overkomt, hoe dit jou laat voelen. (Dit geeft mij het gevoel dat ik niet serieus wordt genomen, en dat schaadt mijn vertrouwen in onze werk-relatie.)

Daarna is het aan diegene om intern iets te doen met die feedback, of om jou te vragen hoe dit te verbeteren valt.


Wat betreft certificering, het is inderdaad gebruikelijk dat je als detacheerder dat soort opleidingen in je eigen tijd doet op het moment dat je een opdracht hebt. Maar dat jij daar een andere indruk van had maakt het nog niet goed hoe ze jou behandelden.


Edit: mocht de feedback niet goed worden opgepakt, dan kan je daarna altijd nog een niveau hoger, of naar een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf.

[Voor 8% gewijzigd door VyperX op 16-03-2016 11:31]

My Dwarf Fortress ASCII Reward: ~~@~~####,.".D",.B""


 • demichel
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23-01 21:05
Wegwezen. Met een dergelijke houding van werkgever uit, is er zelfs geen proberen aan om iets te gaan bereiken daar. Maak het jezelf makkelijk en doe het zo snel mogelijk en niet na 10 jaar ellende. Ik weet waarover ik spreek.

There are only two rules in life. #1. There always is a loser. #2. Don't be the loser.


 • donleone83
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 31-01 23:04
Ik zou ook niet blij zijn als er zo tegen mij gepraat werd door een manager, maar (advocaat van de duivel spelend): heb je jezelf ook niet erg onzeker en passief opgesteld? Bij alle punten die je aangeeft kan je je afvragen of ze valide zijn om neer te leggen.
Kelnarath schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 09:28:

Enkele eisen die gesteld werden zitten me niet helemaal lekker:

- Klant wil iemand die dichtbij de locatie woont, max 25 km,
ik zit op 54 km, op zich geen probleem voor mij maar ik zit wel in een erg file gevoelig gebied.
- Klant wil iemand die niet ingewerkt hoeft te worden en zo aan de slag kan..
Dit had ik ook bij het vorige project, en dit vond ik geen prettig werken.
- Klant wil iemand die inzetbaar is voor 1e en 2e lijn helpdesk en incidenten wegzet naar 3e lijns, planningen maakt op maandbasis..
Hier heb ik geen ervaring mee, maar dat is natuurlijk het doel van detachering, ervaring op doen, maar zie bovenstaande punt,... ben ik dan wel de geschikte kandidaat.
- Klant wil iemand met bepaalde certificering;;
Deze ben ik op het moment aan het behalen, dus ik heb ze niet.
- In de omschrijving staat nadrukkelijk: Je bent daar alleen als Helpdesk medewerker, geen doorgroei mogelijkheden tot systeembeheer of iets anders, en dit project is voor een half jaar.
Ik heb inmiddels al 3 helpdesks gezien, en ik vind het niet erg om nog een 4e of een 5e te zien, maar meteen al de houding van: Je doet dit, en niet dat, en denk maar niet dat je "dat" mag gaan doen.
Dat jij verder weg woont is risico van het vak en aan de klant om te beoordelen of dit een probleem is. 54km enkele reis vind ik nog schappelijk.
Niet ingewerkt worden bestaat niet. Klant bedoelt waarschijnlijk dat hij iemand wil die skilled genoeg is. Uiteraard zal iemand je de systemen laten zien etc.
Dat je een functie gaat uitoefenen die je nog niet hebt gedaan is niet erg. Klant vraagt iemand die geschikt er voor is, niet iemand die het al heel lang doet.
Certificering ben je aan het halen, is voor klant (haast) altijd voldoende.
Doorgroei mogelijkheden binnen opdrachten in de detachering zijn zeldzaam, maar altijd afhankelijk van jou presteren. De doorgroei naar zwaardere opdrachten moet uiteindelijk komen doordat je baas jou verder opleidt en je uiteindelijk op een ander soort opdrachten aan gaat bieden. Het hele idee van detachering is dat je een (tijdelijk) capaciteitsprobleem oplost bij een klant. Als ze iemand willen die intern doorgroeit in de organisatie nemen ze zelf wel iemand aan om in te investeren.

Nogmaals, ik ben nu heel erg advocaat van de duivel aan het spelen, maar ik ga nog een stapje verder:
Je zit net op de bank, een sales manager komt langs met een enthousiaste opdracht, field manager vindt het prima om jou aan te bieden en jouw primaire reactie is (lijkt) om je te focusen op de onzekerheden en op het feit dat je certificaten wilde gaan halen. Ik zou daar als nieuwe manager wellicht ook van schrikken. Dat praat zijn reactie absoluut niet goed, laat dat voorop staan, maar een klein beetje naar jezelf kijken en hoe je reageert is ook niet altijd slecht :)

Misschien lees ik het verkeerd uit je verhaal, maar ik durf met redelijke zekerheid te zeggen dat als jij meteen enthousiast gereageerd had, meer info had willen hebben over de opdrachtgever en de opdracht en inhoudelijke vragen gesteld had, en vervolgens nog had aangegeven dat je (nog) niet aan alle kwalificaties voldoet en het wel prettig zou vinden om nog even tijd te hebben om certificaat X af te maken en te halen, het gesprek waarschijnlijk heel anders was gelopen.

Zoals al gezegd: jouw detacheerder wil met name dat je facturabel bent. Aan jou om zoveel mogelijk ervaringen op te doen bij klanten, je gewenste certificeringen te halen en na een aantal jaar uit te stromen naar een interne positie bij een bedrijf, misschien wel een klant die jou dusdanig goed vindt dat hij je aan wilt nemen.

 • IQM
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09:42
En zo leer je heel snel hoe detachering werkt. Nu scoren (=target halen dus bonus voor hem) heeft voor elke manager in de detachering hogere prioriteit dan tijd in jou investeren waardoor je later wellicht een betere opdracht voor hem kunt doen.

Toen ik in de detachering zat groeiden de bomen tot in de hemel en waren ze alleen maar 'brandjes aan het blussen' bij klanten in de Randstad. Managers waren gewoon te lui om naar de klanten in het noorden te komen. (waar ik zat.) Totdat de crisis kwam. Toen bleven de klanten buiten de Randstad nog steeds mensen afnemen maar de klanten in de Randstad gaven niet thuis. Maar de accountmanager hoefde echt niet aan te komen of er meer mensen geplaatst konden worden. (Heerlijk nuchtere mentaliteit van die Grunnigers, mag ik wel.) De detacheerders stonden toen in de rij om mensen te leveren...
Gelukkig zat ik bij een kleiner bedrijf waar de directeur al zijn mensen persoonlijk kende maar toen ze groeiden en er allerlei managers bij kwamen werd dat ook minder. Als het om geld gaat dan valt het tegen hoeveel managers nog eerlijk zijn.

Detachering is leerzaam en je komt veel leuke opdrachten bij interessante bedrijven tegen. Je leert veel mensen kennen. Erg goed voor je netwerk. Maar de arbeidsrelatie met je baas zal altijd erg 'los' zijn. De binding is minimaal. En er zijn heel veel accountmanagers die het niet uitmaakt of ze een mens of een zak zout bij een klant inzetten, als het maar geld oplevert.

 • arnovos
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Ik weet niet hoe je in de markt ligt, maar inderdaad, als je kunt, andere baan zoeken en afnokken daar.

Voor nu: reageer per email op je gesprek naar field-manager en salesjopie, vertel hoe je het gesprek hebt ervaren en dat je het jammer vind dat er geen afstemming was aan hun kant en dat hun houding onprofessioneel was. Hier kom je graag op terug in je periodieke functionerings/plannings/voortgangsgesprek.

In een nieuwe email geef je aan dat je voor de functie die de salesmanager je aanbiedt, sterke twijfels hebt of je inhoudelijk past. Je hebt de gevraagde certificaten niet, de gevraagde ervaring niet en je zult echt moeten worden ingewerkt. Van hen hoor je graag voor xxx maart of je desondanks aan de klant wordt voorgesteld, Uiteraard werk je mee als je wordt voorgesteld, dat zet je expliciet in de email.

Word je niet voorgesteld, dan ga je er vanuit dat je het trainingstraject dat je fieldmanager aanbod per die datum start.

Heb je voor xxx maart geen inhoudelijke reactie op de tweede email, dan stuur je dezelfde mail naar de persoon direct boven field manager en de manager van de salesjopie.

Cetero censeo Dynalogic delendam esse.


 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 00:26
Jdome schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 11:09:
Mijn tip is om zo snel mogelijk een baan buiten de detachering te vinden. Ik heb ook een klein jaartje bij een detachering gewerkt op de ICT Servicedesk, totdat ik het lage loon en slechte arbeidsvoorwaarden zat was en verder ging kijken. Eerste de beste sollicitatie (bij de overheid) was raak en kon de maand erop gelijk beginnen in eenzelfde soort functie.

Inmiddels, één jaar later, is mijn bruto salaris verdubbeld ten opzichte van de detachering en ook de arbeidsvoorwaarden zijn veel beter geworden (cursussen bij Global Knowledge, 13de maand, 4 uur pw minder werken, telefoon, laptop, ipad etc.)

Proberen kan geen kwaad!
Dit! Zelfd geldt voor mij, heb er max 7 maanden gezeten en kon toen gelukkig intern verder gaan. Dit scheelde € 1000 bruto, niet gek. Zie hier collega's die aardig wat kennis hebben, genoeg verantwoordelijkheid hebben en dan € 1600,- bruto betaalt krijgen.

 • Megajr
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 31-01 14:23
arnovos schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 11:51:
Ik weet niet hoe je in de markt ligt, maar inderdaad, als je kunt, andere baan zoeken en afnokken daar.

Voor nu: reageer per email op je gesprek naar field-manager en salesjopie, vertel hoe je het gesprek hebt ervaren en dat je het jammer vind dat er geen afstemming was aan hun kant en dat hun houding onprofessioneel was. Hier kom je graag op terug in je periodieke functionerings/plannings/voortgangsgesprek.

In een nieuwe email geef je aan dat je voor de functie die de salesmanager je aanbiedt, sterke twijfels hebt of je inhoudelijk past. Je hebt de gevraagde certificaten niet, de gevraagde ervaring niet en je zult echt moeten worden ingewerkt. Van hen hoor je graag voor xxx maart of je desondanks aan de klant wordt voorgesteld, Uiteraard werk je mee als je wordt voorgesteld, dat zet je expliciet in de email.

Word je niet voorgesteld, dan ga je er vanuit dat je het trainingstraject dat je fieldmanager aanbod per die datum start.

Heb je voor xxx maart geen inhoudelijke reactie op de tweede email, dan stuur je dezelfde mail naar de persoon direct boven field manager en de manager van de salesjopie.
Met dit soort gedrag scoor je vooral een enkeltje contract niet verlengen.

@TS: Ik zie in dit topic een aantal zinnige reacties staan. Je sluit redelijk aan op het gevraagde profiel en ik ga er van uit dat het niet absolute eisen zijn. Als dat wel zo is dan gaat je sales manager daar op nat en niet jij dus waarom zou je je daar druk om maken?

Het verhaal over dat het de 4e helpdesk is.. Je hebt net een aantal maanden je ITIL, ik ga er van uit dat MCSA, MCSE of een soortgelijke certificering nog lang niet in zicht is voor je? Dan is het in de detachering niet heel gek dat je nog op de servicedesk zit. Dit soort papieren zien opdrachtgevers graag en de sales afdeling ook want daarmee kunnen ze je voor andere functies wel weg zetten.

 • Kelnarath
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 31-01 06:56
Megajr schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 11:58:
[...]


Met dit soort gedrag scoor je vooral een enkeltje contract niet verlengen.

@TS: Ik zie in dit topic een aantal zinnige reacties staan. Je sluit redelijk aan op het gevraagde profiel en ik ga er van uit dat het niet absolute eisen zijn. Als dat wel zo is dan gaat je sales manager daar op nat en niet jij dus waarom zou je je daar druk om maken?

Het verhaal over dat het de 4e helpdesk is.. Je hebt net een aantal maanden je ITIL, ik ga er van uit dat MCSA, MCSE of een soortgelijke certificering nog lang niet in zicht is voor je? Dan is het in de detachering niet heel gek dat je nog op de servicedesk zit. Dit soort papieren zien opdrachtgevers graag en de sales afdeling ook want daarmee kunnen ze je voor andere functies wel weg zetten.
Je hebt zeker gelijk op een (flink) aantal punten, het is denk ik ook niet zo zeer de opdracht.
Het is het feit dat me:

1.Dingen toegezegd worden, maar niet nagekomen worden als het de managers niet uit komt.
2.De toon en manier waarop gehandeld wordt.

Om overigens even een korte profiel schets te maken:

Opleiding: MBO Systeembeheer Niveau 4
Certificering: MCSA (2003), Windows XP, Windows 7,ITIL
Werkervaring: 4 Jaar waarvan 1 Internationaal.

 • Megajr
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 31-01 14:23
Kelnarath schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 12:41:
[...]


Je hebt zeker gelijk op een (flink) aantal punten, het is denk ik ook niet zo zeer de opdracht.
Het is het feit dat me:

1.Dingen toegezegd worden, maar niet nagekomen worden als het de managers niet uit komt.
2.De toon en manier waarop gehandeld wordt.

Om overigens even een korte profiel schets te maken:

Opleiding: MBO Systeembeheer Niveau 4
Certificering: MCSA (2003), Windows XP, Windows 7,ITIL
Werkervaring: 4 Jaar waarvan 1 Internationaal.
Ik zou zelf ook niet op zo'n manier aangesproken willen worden en ik denk dat het ook goed is om dat nog aan te kaarten op een nette manier. Dat wil ik er ook absoluut niet mee zeggen!

De studie uren op kantoor zijn meestal wel over als er een opdracht binnen komt en dat is bij elke detacheerder wel standaard naar mijn idee. Als je fieldmanager je anders belooft heeft zou ik dat met hem oppakken in ieder geval. Het kan een misverstand zijn of dat hij bijvoorbeeld door het sales team terug gefloten is na zijn uitspraak en nu geen gezichtsverlies wil lijden.

 • Sniffels
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 31-01 16:56
Met zo'n toontje ben ik er heel snel klaar mee. Voorgeschotelde project word je denk toch niet aangenomen aangezien je een aantal punten buiten het net vist. Ze proberen je uiteraard wel weg te zetten want dat is simpelweg geld verdienen ipv geld uitgeven voor ze.

 • Giesber
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 11:04
Kelnarath schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 12:41:
[...]
1.Dingen toegezegd worden, maar niet nagekomen worden als het de managers niet uit komt.
2.De toon en manier waarop gehandeld wordt.
Ben je er bij punt 1 zeker van dat je beloofd is dat je een x aantal weken mag studeren voor een certificaat? Of heeft men misschien bedoeld dat je mag studeren zolang je geen opdracht hebt? Ik vermoed dat ze dat laatste bedoelen, al hebben ze het misschien wat anders verwoord (ergens tussen het eerste en het laatste in gok ik).

Vergeet niet dat een bedrijf winst wil maken, en dat een medewerker die niet bij een klant zit veel kost. Men zal bij elk detacheringsbedrijf willen dat je zoveel mogelijk factureerbaar bent, maak je daar geen illusies over. Al zullen sommige bedrijven iets soepeler zijn om de lange termijnrelaties wat vlotter te laten verlopen.

Op punt 2 geef ik je gelijk. Eigenlijk hebben ze niet veel verkeerd gezegd vind ik, alleen de manier waarop is nogal bruut.

Moet je dan ander werk zoeken? Als je niet tegen de botte behandeling kan misschien wel. Maar besef dat een andere detacheerder (of een andere manager binnen het huidige bedrijf) misschien juist hetzelfde had gedaan, maar dan met wat meer tact.

Wat de vacature betreft: elk bedrijf zoekt een genie die naast de deur woont, zich niet moet inwerken en 80 certificaten heeft. Ik ben nog geen bedrijf tegengekomen dat zo iemand gevonden heeft. Neem die eisen maar met veel flinke korrels zout.

 • init6
 • Registratie: Mei 2012
 • Niet online
Kelnarath schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 12:41:
[...]


Je hebt zeker gelijk op een (flink) aantal punten, het is denk ik ook niet zo zeer de opdracht.
Het is het feit dat me:

1.Dingen toegezegd worden, maar niet nagekomen worden als het de managers niet uit komt.
2.De toon en manier waarop gehandeld wordt.

Om overigens even een korte profiel schets te maken:

Opleiding: MBO Systeembeheer Niveau 4
Certificering: MCSA (2003), Windows XP, Windows 7,ITIL
Werkervaring: 4 Jaar waarvan 1 Internationaal.
Dit is de volgende situatie:
Je bent 1 in een dozijn en het nadeel is dat de partij aan tafel dit weet. Als jij weg bent hebben ze dezelfde week een nieuwe MBO'er die ze op exact dezelfde plaats neer kunnen zetten. Er is een enorm aanbod aan laag geschoold personeel. Al deze jongens willen niets liever dan systeembeheerder worden en aan je certificaten te zien zal een groot deel van deze jongens meer en beter gekwalificeerd zijn voor een stap verder. Eerlijk gezegd: Ik ben niet onder de indruk. Er zijn jongens die dit in eigen tijd en met eigen geld in een half jaar halen.

Ik heb in het windows/helpdesk wereldje gezeten en vond certificeren bullshit met als resultaat dat ik enkel mijn desktop en mcsa certificaten had, het nadeel was dat de jongens met de mcse/windows/cisco/citrix certificaten zo doorgingen naar functies waar ze 0 ervaring mee hadden en ik nooit beschouwd werd voor systeembeheer.

Dat is de realiteit van detachering.

Als je prima op je plek zit, gelukkig bent met het werk en geen verdere ambitie hebt: Gewoon lekker zitten waar je zit. Detachering is prima.

Maar als je een beetje wilt verdienen, verder wilt groeien en daar ook wat voor wilt doen... dan zal je toch eens gaan moeten nadenken. Wat wil je gaan doen? Windows systeembeheer? Je bent 1 van duizenden in nederland, wat onderscheid jou? Kijk eens om je heen, vraag je af: Wat is leuk om te doen en is vraag naar de komende 5-8 jaar. Vervolgens zal je een periode alles op alles moeten zetten om dat te bereiken. Dus dat betekend nadat je 8 uur gewerkt hebt, 3 uur reistijd je thuis verder zal moeten gaan.

Aangeven aan je account manager dat je sharepoint wilt beheren of DBA wilt zijn gaat je niets helpen is mijn ervaring, ze gaan niet in je investeren tenzij dit direct zich terug verdient.

Op dit moment heb je niets te bieden en zit je in een situatie waarin ze je eigenlijk liever kwijt dan rijk zijn (je kost geld op de bank, elke reden om je te kicken is er 1 te veel), ik zou daarom dit gesprek doorslikken en terwijl je op de bank zit eens gaat kijken waar jouw toekomst in zit.

 • Supercop
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 25-01 14:03

Supercop

electronics is my game

Ik begrijp werkelijk niet waarom jullie denken dat het de normaalste zaak van de wereld is om zo met je mensen om te gaan wanneer je in de detachering zit.

Detachering is ook gewoon werk, en werk moet, ook al verdien je er wat meer mee, wel gewoon leuk blijven. Ik denk dat de meeste detacherings bedrijven er ook op die manier in staan. Als detacherings club, ben je zo al je personeel (en dus je inkomsten kwijt) wanneer je mensen behandelt zoals TS hier aangeeft.

Mijn advies zou zijn om alvast eens een rondje te gaan maken bij diverse bedrijven, dit klinkt mij als "warm vlees B.V." waar ze dus met warm vlees schuiven om geld te verdienen, je moet je dan ook ernstig afvragen of jij als warm vlees behandelt wil worden...

 • cyberbetica
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 24-06-2022

cyberbetica

DevOpsen? CloudNation.nl

Jdome schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 11:09:
Mijn tip is om zo snel mogelijk een baan buiten de detachering te vinden. Ik heb ook een klein jaartje bij een detachering gewerkt op de ICT Servicedesk, totdat ik het lage loon en slechte arbeidsvoorwaarden zat was en verder ging kijken. Eerste de beste sollicitatie (bij de overheid) was raak en kon de maand erop gelijk beginnen in eenzelfde soort functie.

Inmiddels, één jaar later, is mijn bruto salaris verdubbeld ten opzichte van de detachering en ook de arbeidsvoorwaarden zijn veel beter geworden (cursussen bij Global Knowledge, 13de maand, 4 uur pw minder werken, telefoon, laptop, ipad etc.)

Proberen kan geen kwaad!
Dit geldt natuurlijk echt alleen maar voor de "onderkant" van de markt (no offence). Maar de overheid heeft juist zoveel moeite met geschikt personeel vinden omdat hun maximum salaris voor senior IT personeel een paar honderd tot meer dan 1000 euro onder marktconform is. Natuurlijk klinkt 36 uur bij de gemeente op de hoek wel lekker, maar als ik daar 900 euro en m'n leasebak voor in moet leveren; nah.

@TS: wat heb je al aan opleiding en ervaring? Met 29 jaar op de helpdesk zou ik proberen te vermijden, omdat je snel al te duur wordt. Veel helpdeskpersoneel valt nog net in de jeugdloonschalen of doen het met plezier voor minimumloon. Een paar jaar direct bij een bedrijf/overheid geeft je ruim de kans om ervaring op te doen en certificaten te halen. Tegelijk wordt je in loondienst niet zo snel in een hokje gestopt.

Eventueel is applicatieintaker/packager/tester ook een goede opstap, mocht je binnen de detachering willen blijven. Veel vraag naar in de markt en omdat je bij veel verschillende klanten komt en omgevingen ziet gaat het met ervaring hard!

 • Deveon
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
cyberbetica schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 15:18:
[...]

@TS: wat heb je al aan opleiding en ervaring? Met 29 jaar op de helpdesk zou ik proberen te vermijden, omdat je snel al te duur wordt. Veel helpdeskpersoneel valt nog net in de jeugdloonschalen of doen het met plezier voor minimumloon. Een paar jaar direct bij een bedrijf/overheid geeft je ruim de kans om ervaring op te doen en certificaten te halen. Tegelijk wordt je in loondienst niet zo snel in een hokje gestopt.
Niks mis met het salaris op een servicedesk. Ik ken er wel een aantal die ruim boven modaal zitten, alleen dat is wel intern in dienst, geen detachering. Vaak wordt detachering wel gebruikt als verkapte recruitment zodat de werkgever bij wijze van een dure proeftijd van 9 maanden kan hanteren.

 • tijlemanz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 31-01 21:08
Voor detachering zijn dit geen nieuwe zaken. De salesman (klantinzet) heeft een target welke gehaald moet worden om de bonus te krijgen. De fieldmanager heeft ook een target, die wil zo min mogelijk bankzitters, want die kosten het bedrijf geld.

De redenen (het repliek) die ze opgeven kloppen helemaal. Maar er bestaat een groot verschil tussen het normaal uitleggen en je gedragen als een botte l*l. De grote, maar ook kleine jongens in de detacheringswereld hebben dit soort mensen.

Certificaten kan je behalen idd als er tijd voor is (fijn als je op de bank zit), maar uren maken bij een klant gaan altijd voor, dus ben je vaak gewezen op eigen tijd (avond en weekend). Zorg wel dat je asap meerdere certificaten binnen haalt, dit zorgt ervoor dat meerdere (leukere) opdrachten op je pad komen en jezelf meer kan gaan sturen. Loop daarnaast regelmatig langs bij Sales, zodra er wat leukers aan komt stellen ze wellicht jou eerder voor bij de klant.

Maar volgens de opdrachtomschrijving en jouw profiel is er nauwelijks tot geen match. Ik denk dat je op basis van je CV al wordt afgewezen.

 • arnovos
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Megajr schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 11:58:
[...]


Met dit soort gedrag scoor je vooral een enkeltje contract niet verlengen.

@TS: Ik zie in dit topic een aantal zinnige reacties staan. Je sluit redelijk aan op het gevraagde profiel en ik ga er van uit dat het niet absolute eisen zijn. Als dat wel zo is dan gaat je sales manager daar op nat en niet jij dus waarom zou je je daar druk om maken?

Het verhaal over dat het de 4e helpdesk is.. Je hebt net een aantal maanden je ITIL, ik ga er van uit dat MCSA, MCSE of een soortgelijke certificering nog lang niet in zicht is voor je? Dan is het in de detachering niet heel gek dat je nog op de servicedesk zit. Dit soort papieren zien opdrachtgevers graag en de sales afdeling ook want daarmee kunnen ze je voor andere functies wel weg zetten.
Vertel eens om welke reden ze je contract niet gaan verlengen? Ze hebben geen geschikter personeel om de vacature aan te bieden en TS weigert geen werk. Bovendien gaat de feedback over professionaliteit en de feedback over de vacature niet in 1 mail. Ik ben het met je eens dat dit confronterend is, maar laten we wel wezen, mijn advies was "wegwezen daar".

Cetero censeo Dynalogic delendam esse.


 • Megajr
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 31-01 14:23
arnovos schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 15:58:
[...]


Vertel eens om welke reden ze je contract niet gaan verlengen? Ze hebben geen geschikter personeel om de vacature aan te bieden en TS weigert geen werk. Bovendien gaat de feedback over professionaliteit en de feedback over de vacature niet in 1 mail. Ik ben het met je eens dat dit confronterend is, maar laten we wel wezen, mijn advies was "wegwezen daar".
Omdat er genoeg goedkopere/jongere servicedesk krachten zijn die minder moeilijk doen over voorgesteld worden en minder afdwingende e-mails sturen?

Ik ben het wel met je eens over de professionaliteit. Dit zou ik alleen zelf in persoon doen en niet via e-mail en dan voornamelijk omdat ze bij je op kantoor zitten. Een e-mail sturen terwijl ze 2 kamers verder zitten is enigzins vreemd.

 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Als gedetacheerde ben je een melkkoe. Als jij geen opdracht hebt ben je geen melkkoe maar een kostenpost. Het gaat niet om jou als persoon maar om de omzet die je genereert. Jij kent een trucje en de detacheerder krijgt het geld.

Bij een bedrijf vast in dienst krijg je veel betere arbeidsvoorwaarden en investeren ze graag in de mensen, omdat ze je graag 25 jaar willen houden om je door te laten groeien binnen de organisatie. Hoeveel mensen blijven 25 jaar voor een detacheerder werken?

Als je niet vast bij een bedrijf in dienst wilt en je kent een leuk trucje dan kun je beter gaan freelancen waarbij je zelf al je omzet opstrijkt en je zelf kan bepalen welke opdrachten je aanneemt en welke certificaten je wanneer haalt...

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • Pietervs
 • Registratie: Maart 2001
 • Niet online

Pietervs

is er al koffie?

Genoeg bedrijven waar van je verwacht wordt dat je in je eigen tijd je certificeringen haalt. Je krijgt (vaak) de studiekosten en/of examenkosten vergoed, als je geluk hebt nog wat vrije dagen om te studeren en de tijd van het examen. En dan heb ik het niet alleen over detacheringsbureaus! Dus het feit dat ze verwachten dat je dat in je eigen tijd doet is niet heel vreemd.
Het feit dat ze eerst suggereren dat je er tijd voor krijgt, om je daarna uit je stoel te trekken om je op een klus te zetten is wel l*llig. En ook de manier waarop ze je proberen ervan te overtuigen dat je die klus maar aan moet nemen toont aan dat er op het gebied van communicatie door de heren managers nog wel een cursusje gevolgd kan worden :+

Per saldo: doe geen dingen waar je je niet fijn bij voelt. Kijk om je heen (er zijn genoeg detacheringsbureaus en banen), je bent niet met het bedrijf getrouwd.
Maar ga het gesprek aan met je manager over dit gebeuren: het is logisch dat ze je op een klus willen hebben (want mensen die op de bank zitten kosten geld, mensen die aan het werk zijn leveren geld op), maar het is ook logisch dat jij vooruit wil in het leven en certificaten je daarbij kunnen helpen (en het bedrijf ook, want je wordt breder inzetbaar en levert meer op). Kijk of er een middenweg te vinden is. Toen ik in de detachering zat was het simpel: als je op de bank zit mag je studeren in de baas zijn tijd, zit je bij een klant studeer je in je eigen tijd, met uitzondering van cursussen die de baas betaalde (en dat waren er afgerond naar boven welgeteld NUL).
Misschien dat er aan de andere kant van de tafel een kwartje valt, misschien dat ze nog andere goede redenen hebben waarom ze het gesprek op deze manier met je aangegaan zijn en kom jij tot nieuwe inzichten. Zo niet dan kun je altijd nog vertrekken.

Pvoutput Better days are coming... They are called SATURDAY and SUNDAY :)


 • sbierman
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09-08-2022
Jdome schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 11:09:
Mijn tip is om zo snel mogelijk een baan buiten de detachering te vinden. Ik heb ook een klein jaartje bij een detachering gewerkt op de ICT Servicedesk, totdat ik het lage loon en slechte arbeidsvoorwaarden zat was en verder ging kijken. Eerste de beste sollicitatie (bij de overheid) was raak en kon de maand erop gelijk beginnen in eenzelfde soort functie.

Inmiddels, één jaar later, is mijn bruto salaris verdubbeld ten opzichte van de detachering en ook de arbeidsvoorwaarden zijn veel beter geworden (cursussen bij Global Knowledge, 13de maand, 4 uur pw minder werken, telefoon, laptop, ipad etc.)

Proberen kan geen kwaad!
Ja wat een voorbeeld ook. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je prima kan verdienen gedetacheerd. Maar dat je ook prima kan verdienen bij veel overheidsinstanties, dat is toch wel redelijk algemeen bekend. Wat ook redelijk algemeen bekend is, is dat dergelijke overheidinstanties vaak niet de leukste werkplek zijn. Als het jou wel bevalt, dan ben je misschien met je neus in de boter gevallen. Maar uit mijn directe omgeving hoor ik bijna alleen maar slechte verhalen.

 • vinom
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 10:26
Heel snel weg daar.

 • sbierman
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09-08-2022
pirke schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 16:55:
Als gedetacheerde ben je een melkkoe. Als jij geen opdracht hebt ben je geen melkkoe maar een kostenpost. Het gaat niet om jou als persoon maar om de omzet die je genereert. Jij kent een trucje en de detacheerder krijgt het geld.

Bij een bedrijf vast in dienst krijg je veel betere arbeidsvoorwaarden en investeren ze graag in de mensen, omdat ze je graag 25 jaar willen houden om je door te laten groeien binnen de organisatie. Hoeveel mensen blijven 25 jaar voor een detacheerder werken?

Als je niet vast bij een bedrijf in dienst wilt en je kent een leuk trucje dan kun je beter gaan freelancen waarbij je zelf al je omzet opstrijkt en je zelf kan bepalen welke opdrachten je aanneemt en welke certificaten je wanneer haalt...
25 jaar in dienst verhaal is volgens mij een beetje verleden tijd. Je ziet juist steeds meer dat er niet langer dan 3 jaar ergens wordt gewerkt-> jobhopping.

 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
sbierman schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 17:32:
[...]


25 jaar in dienst verhaal is volgens mij een beetje verleden tijd. Je ziet juist steeds meer dat er niet langer dan 3 jaar ergens wordt gewerkt-> jobhopping.
Hoppen komt zeker voor, maar vergis je niet hoeveel mensen jaren achter elkaar bij 1 (grote) werkgever blijven en daarbinnen verschillende rollen op verschillende afdelingen doen. Van software ontwikkelaar naar patent specialist naar strategische inkoop. Mogelijkheden genoeg bij de meeste grote bedrijven! Voor zo'n organisatie is het erg waardevol om mensen met kennis en contacten van afdeling A op afdeling B te hebben zitten. Die gebruiken vaak de korte lijntjes ipv bureaucratische processen om iets gedaan te krijgen. Ook zie ik regelmatig mensen van R&D naar service gaan omdat ze nu eenmaal specialisten zijn op een bepaald stukje techniek. Of wil je een paar jaar naar het buitenland waar ook een vestiging staat? Wordt geregeld.

Zo ontwikkel je jezelf en het bedrijf investeert graag in de toekomst van vast personeel.

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • mugenmarco
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 08:51
Jazzy schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 10:40:
Haha! Ik bedoeld eigenlijk mijn (gelukkig) korte tijd bij Qmagic die daarna volgde. :)
Laten we het gezellig houden en niet over Qmagic hebben oke :)

 • De Rikster
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 31-01 19:56
Kelnarath schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 09:28:
- Klant wil iemand die inzetbaar is voor 1e en 2e lijn helpdesk en incidenten wegzet naar 3e lijns, planningen maakt op maandbasis..
Hier heb ik geen ervaring mee, maar dat is natuurlijk het doel van detachering, ervaring op doen, maar zie bovenstaande punt,... ben ik dan wel de geschikte kandidaat.
Zonder verder op discussie in te gaan in dit topic, een opdrachtgever huurt iemand in die deskundig is en aan een vraag kan voldoen. Niet om mensen ervaring op te laten doen, die investering doe je alleen in eigen personeel en anders neem je een stagiair.

Het kan natuurlijk jouw beweegreden zijn om in de detachering te gaan maar het beeld dat het doel van detachering is om ervaring op te doen staat wel heel erg ver van de realiteit. Ik zou daar (los van correctheid van de reactie van je manager) op zijn zachtst gezegd ook niet vrolijk van worden van zo'n antwoord.

 • Gadgeteer
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 10:42
Na het lezen van dit alles denk ik direct terug aan mijn tijd bij Centric...
Je bent een tool om geld te maken. Dat belang is voor dit soort bedrijven direct het enige belang. Zodra gereedschap niet doet wat je verwacht, gooi je het weg, ook al ligt de oorzaak in onjuist gebruik.
Met een goede werkgever kun je overleggen over dit soort dingen.

Neemt echter niet weg dat je natuurlijk niet je eigen glazen moet gaan ingooien.
- 54KM enkele reis -> ik wou dat ik weer eens een klus zo dicht bij huis had (en nee ik klaag niet over de huidige afstand)
- Een klus krijgen toegewezen met werkzaamheden die je nog niet gedaan hebt -> wat een geweldige kans om je kennis te verruimen
- studeren in je eigen tijd -> voor wie studeer je? Ik voor mezelf en mijn werkgever heeft als voordeel dat hij daar ook gebruik van kan maken

[Voor 6% gewijzigd door Gadgeteer op 17-03-2016 13:36]


 • Bart2005
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 11-09-2022
Gadgeteer schreef op donderdag 17 maart 2016 @ 13:34:
Je bent een tool om geld te maken.
Menselijke grondstof.
Of zoals iemand schreef "warm vlees"
Steeds meer de keiharde realiteit.
Verzet je tot het uiterste tegen deze neoliberale afbraakpraktijken.

 • Tennisbal
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 21-04-2018
Bart2005 schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 17:44:
[...]

Menselijke grondstof.
Of zoals iemand schreef "warm vlees"
Steeds meer de keiharde realiteit.
Verzet je tot het uiterste tegen deze neoliberale afbraakpraktijken.
volgens mij begrijp je niet helemaal wat met warm vlees bedoeld werd in de Zembla docu. Kijk hem nog eens terug :-)

Ik snap de houding van de TS niet. Werken in de detachering heeft voor en nadelen waar je voor kiest. Veel reizen hoort daar bij. Studie in eigen tijd gebeurt nergens. Ik denk dat TS beter kan werken bij een eindklant of de overheid.

 • Bart2005
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 11-09-2022
Tennisbal schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:17:
[...]


Veel reizen hoort daar bij.
En wat zijn de andere voordelen? Of beschreef je hier een nadeel?

 • Tennisbal
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 21-04-2018
Bart2005 schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:50:
[...]

En wat zijn de andere voordelen? Of beschreef je hier een nadeel?
Er zijn tig voorbeelden, ik zou niet voor een eindklant willen werken. Zorg wel dat je bij een grote detacheerder werkt die financieel goed draait!

Voordelen:

- Tig verschillende projecten
- Geen week hetzelfde
- Veel collega's
- Opleidingsmogelijkheden stukken groter dan bij normale klanten
- Internationale mogelijkheden
- Niet jarenlang dezelfde collega's/veilige werkplek maar afwisseling

Enige reden voor mij zou financieel zijn om bij een eindklant te werken. Maar dat vind ik niet opwegen tegen deze voordelen. Lijkt me zo kut om jarenlang hetzelfde team te hebben, hetzelfde werk/cultuur etc etc.

Ja het is soms kut als je hotel krijgt of veel moet reizen maar dat hoort erbij.

Ik denk dat veel mensen niet geschikt zijn om in de detachering te werken. Gelukkig stromen die snel uit en heb je daar niet veel last van...

 • Bart2005
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 11-09-2022
Tennisbal schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:59:
[...]
Ik denk dat veel mensen niet geschikt zijn om in de detachering te werken. Gelukkig stromen die snel uit en heb je daar niet veel last van...
Maar jij bent dat wel i.i.g. Mooi hoor.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:44

t_captain

Moderator General Chat
@Tennisbal:

"grote detacheerder & die financieel goed draait". De marges in de detachering staan eigenlijk al de hele eeuw onder druk. Ik zie de laatste jaren kleinere partijen die beter draaien. De dikke overhead van grote partijen is een probleem met de markt van nu. In de IT hebben ze jarenlang zitten knijpen in de personeelskosten en dat maakt dat ze vaak niet meer zo aantrekkelijk zijn als werkgever.

Bij eindklant werken voor financiële reden -- waarom zou je in de detachering minder hoeven te verdienen? De klant betaalt extra voor de flexibiliteit, dat is de financiële ruimte voor de detacheerder. Als dat niet voldoende is (en de werknemer dus ook wat moet inleveren), kun je stellen dat de overhead te hoog is.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 13-11-2022
t_captain schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 21:16:
Bij eindklant werken voor financiële reden -- waarom zou je in de detachering minder hoeven te verdienen? De klant betaalt extra voor de flexibiliteit, dat is de financiële ruimte voor de detacheerder. Als dat niet voldoende is (en de werknemer dus ook wat moet inleveren), kun je stellen dat de overhead te hoog is.
De afgelopen jaren hebben de grote detacheerders de crisis wel handig benut om op het personeel flink te bezuinigen. Bij vrijwel alle grote jongens zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden hard hollend achteruit gegaan.

Wat betreft de situatie van de TS. Ik heb met detachering ook wat vreemde dingen mogen meemaken. Dat lag eigenlijk vooral aan de accountmanagers die niet altijd zo competent zijn als je mag hopen. Veel daarvan zijn snelle jongens en meisjes die vooral zichzelf verkopen. Je wint er sowieso weinig mee om nu tegen te werken. Zeker als je al langer op de bank zit.
Bart2005 schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 17:44:
Menselijke grondstof.
Of zoals iemand schreef "warm vlees"
Steeds meer de keiharde realiteit.
Verzet je tot het uiterste tegen deze neoliberale afbraakpraktijken.
Het is geen neoliberalisme, het is hoe deze branche werkt.
Tennisbal schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:59:
Voordelen:

- Tig verschillende projecten
- Geen week hetzelfde
- Veel collega's
- Opleidingsmogelijkheden stukken groter dan bij normale klanten
- Internationale mogelijkheden
- Niet jarenlang dezelfde collega's/veilige werkplek maar afwisseling
Tot ze je bij een klant wegzetten waar je vervolgens vijf jaar lang zit. Dat gebeurt ook als het kan, een detacheerder is niet happig op een (goed) lopend contract te beëindigen. Een andere collega er naartoe sturen leidt toch vaak tot beëindiging van het contract.

Opleidingsmogelijkheden wisselen van bedrijf tot bedrijf. In de detachering is het vooral zelfstudie in eigen tijd of op kantoor door een collega die een cursus geeft. Dit was de norm in alle jaren dat ik detachering deed. Bij andere bedrijven mag je onder werktijd een klassikale opleiding volgen. Het verschilt per bedrijf, maar detacheerders willen de facturabele uren maximaal houden.

Veel collega's die je niet kent... Je zit toch voornamelijk bij de eindklant. Je collega's zie je alleen op de mandatory fun bijeenkomsten.
Ik denk dat veel mensen niet geschikt zijn om in de detachering te werken. Gelukkig stromen die snel uit en heb je daar niet veel last van...
Dat is een vreemde opmerking. De rondreizen en/of in hotels wonen kan lollig zijn, maar er komt een moment dat andere zaken zwaarder gaan wegen. Dan is het belangrijker om elke avond op tijd thuis te zijn bijvoorbeeld. Dat is niet ongeschiktheid, dat zijn veranderende prioriteiten.

 • Gadgeteer
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 10:42
Hierboven staat het inderdaad zoals ik het ook zie.
Een jonge vrijgezel kan makkelijker een weekje in een hotel dan iemand die verantwoordelijkheid heeft voor jonge kinderen bijvoorbeeld.

Anoniem: 739557

Tennisbal schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:17:
[...]


volgens mij begrijp je niet helemaal wat met warm vlees bedoeld werd in de Zembla docu. Kijk hem nog eens terug :-)

Ik snap de houding van de TS niet. Werken in de detachering heeft voor en nadelen waar je voor kiest. Veel reizen hoort daar bij. Studie in eigen tijd gebeurt nergens. Ik denk dat TS beter kan werken bij een eindklant of de overheid.
Studie in eigen tijd gebeurt nergens? Kun je dat toelichten? :)
Tennisbal schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:59:
[...]


Er zijn tig voorbeelden, ik zou niet voor een eindklant willen werken. Zorg wel dat je bij een grote detacheerder werkt die financieel goed draait!

Voordelen:

- Tig verschillende projecten
- Geen week hetzelfde
- Veel collega's
- Opleidingsmogelijkheden stukken groter dan bij normale klanten
- Internationale mogelijkheden
- Niet jarenlang dezelfde collega's/veilige werkplek maar afwisseling

Enige reden voor mij zou financieel zijn om bij een eindklant te werken. Maar dat vind ik niet opwegen tegen deze voordelen. Lijkt me zo kut om jarenlang hetzelfde team te hebben, hetzelfde werk/cultuur etc etc.

Ja het is soms kut als je hotel krijgt of veel moet reizen maar dat hoort erbij.

Ik denk dat veel mensen niet geschikt zijn om in de detachering te werken. Gelukkig stromen die snel uit en heb je daar niet veel last van...
Ik zit zelf ook na 2 jaar loondienst te kijken naar detacheerders, puur omdat ik niet het type ben om 5 jaar in hetzelfde team te werken. Heel gezellig en veilig inderdaad allemaal, maar ik ben vaak al snel toe aan iets nieuws.

Berichten van anderen zeggen echter duidelijk iets anders dan wat jij hierboven zegt. Hoe komt dat denk je? :)

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10:56
Tennisbal schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 18:59:
[...]


Er zijn tig voorbeelden, ik zou niet voor een eindklant willen werken. Zorg wel dat je bij een grote detacheerder werkt die financieel goed draait!

Voordelen:

- Tig verschillende projecten
- Geen week hetzelfde
- Veel collega's
- Opleidingsmogelijkheden stukken groter dan bij normale klanten
- Internationale mogelijkheden
- Niet jarenlang dezelfde collega's/veilige werkplek maar afwisseling
Nu heb ik nooit in de detachering gezeten, maar jij zegt geen week hetzelfde. Echter ik neem toch aan dat je normaal gesproken toch wel op zijn minst een paar maanden ergens zit?

Zaken als veel collega's en internationale mogelijkheden hebben weinig met detachering te maken (als we het hebben over collega's waar je wat mee te maken hebt). Ik denk dat gewoon een eerlijkere manier om het hele lijstje te vervangen is, is door te zeggen dat bij detachering je met enige regelmaat normaal gesproken naar een andere opdrachtgever gaat.

 • Sport_Life
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 10:41

Sport_Life

Solvitur ambulando

Nee. Iedere detacheerder werkt zo.

Je bent gewoon het type niet voor de detachering, accepteer dat en ga op zoek naar een vaste baan. Je zult in de detachering bijna nooit een opdracht krijgen die volledig aansluit bij jou wensen, en je wordt binnen gehaald op basis van wat je kan, niet wat je wilt leren. Daarbij hoort bluffen een beetje bij het vak, dat jij dat certificaat nog niet hebt is geen probleem, want je bent wel goed in situatie x en y. En doorgroeien op een opdracht? zodra men doorkrijgt dat je meer in je mars hebt, wordt je zo verlengd met uitdagende werkzaamheden. Maar je moet niet binnen komen met de instelling ik ga de chef van zijn stoel schoppen.. (been there done that - werkt niet :X)

PV: 9360 WP oost/west | Warmtepomp: Panasonic Aquarea 9KW (in bestelling) | Doel: Gasloos in 2023


 • Tennisbal
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 21-04-2018
Anoniem: 739557 schreef op zondag 20 maart 2016 @ 10:32:
[...]


Studie in eigen tijd gebeurt nergens? Kun je dat toelichten? :)


[...]
Tikfout :) Bedoelde dat studie altijd in eigen fout is, ook bij concurrenten.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10:56
Eigen tijd bedoel je denk ik dan ;).

Overigens misschien binnen detachering dat studie altijd in eigen tijd is, er buiten zeker niet.

 • avotar
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 08:40

avotar

P0werd by Black Coffee

Sissors schreef op zondag 20 maart 2016 @ 10:46:
[...]

Nu heb ik nooit in de detachering gezeten, maar jij zegt geen week hetzelfde. Echter ik neem toch aan dat je normaal gesproken toch wel op zijn minst een paar maanden ergens zit?

Zaken als veel collega's en internationale mogelijkheden hebben weinig met detachering te maken (als we het hebben over collega's waar je wat mee te maken hebt). Ik denk dat gewoon een eerlijkere manier om het hele lijstje te vervangen is, is door te zeggen dat bij detachering je met enige regelmaat normaal gesproken naar een andere opdrachtgever gaat.
Er zijn een hoop verschillen, zelfs bij dezelfde detacheerders.
Ik heb 15 jaar bij 2 grote detacheerders gewerkt.
Ik zat ergens tussen de 2 maanden en een jaar maximaal. Soms zelfs 2 of 3 klanten tegelijk.
Reistijd varierend van 5 minuten tot 2,5 uur enkele reis, meestal tussen 1 en 1,5 uur. Ik heb in die 15 jaar gemiddeld 65.000 km zakelijk gereden.
Ik moet hierbij wel opmerken dat ik in West-Brabant woonde destijds en later zelfs in Zeeland (provincie, niet het plaatsje).

De laatste 6 jaar heb ik bijdezelfde klant gedetacheerd gezeten. :o
Een uitzondering, maar een mogelijkheid. Ik was niet de enige.
Overigens ben ik bij die klant in dienst gegaan 8)

En managers. Ik weet niet waarvan ik er in die 15 jaar meer heb gehad, projecten of managers.

Voor mij heb je de volgende dingen in de detachering:
- Studie voor 95% in eigen tijd
- Als je niet wil reizen, moet je niet in de detachering gaan.
- Voor een detacheerder zijn de mensen het werkkapitaal. Uiteindelijk ben je dus deels gewoon een product.
- Mooie afwisseling, zowel in opdrachten als in markten en collega's.
- Elke vervelende opdracht eindigt vanzelf wel, helaas doet elke leuke klus dat ook.
- Elke vervelende manager verdwijnt vanzelf weer, die zijn soms nog afwisselender dan opdrachten.


Ik was de afwisseling en alles beu. Heb dat een jaar of 12 heel leuk gevonden, de laatste jaren werd het minder. Eigenlijk een beetje zoals ik al eerder ook al gelezen heb hier.
Mensen veranderen en dus ook het soort werkgever waar ze behoefte aan hebben.

"The H in Engineering stands for Happiness...... | "Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD


 • EMP
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 31-01 08:33

EMP

Krulloos!

Kelnarath schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 09:28:
Ik zit met het volgende in mijn maag;
[knip]
Certificaten halen, hiervoor zou ik tijd krijgen in het leercentrum.
[knip]
opdracht met eisen
[knip]
gesprek
[knip]
De reden dat ik dit hier plaats is dat ik twijfel, aan de enne kant heeft hij gelijk maar aan de andere kant voelt het een beetje als "Je hebt het maar te slikken, jou mening telt niet", en ik kan niet echt goed in een dialoog komen met deze field manager, waar ik dat bij mijn vorige wel kon.
Zo, even een bijgeknipte versie van je post, en ik ben niet eens kapper!

Ik lees even kort door de bocht twee soorten reacties daarop:
1. Je bent meer waard! Je laat je zo toch niet behandelen! Snel weg daar!
2. Je kunt toch ook wat flexibeler zijn?

Ik heb zelf 10 jaar in de detachering gezeten bij twee verschillende detacheerders. Het gevoel wat je beschrijft herken ik goed.

Oplossing 1 = problemen wel uit de weg gaan, en *hopen* dat ze elders anders zijn. In dit geval? Lijkt mij niet (kom ik op terug!)
Oplossing 2? Zo los je het practische probleem wel op, maar loop je waarschijnlijk met een kutgevoel rond... ook niet de oplossing.

Mijn oplossing voor jou: zakelijker worden.

Jouw functie is geld verdienen voor het bedrijf, de functie van het bedrijf is jou interessant werk aanbieden en doorgroeimogelijkheden (bijv. door scholing). De ruwe afspraken maak je tijdens je sollicitatie/contractbespreking, de invulling doe je daarna samen.

Toen jij op de bank kwam, werd je een kostenpost voor het bedrijf. Als een manager dan een job vind die wellicht voor jou zou passen, dan is dat goed nieuws, reden om enthousiast te worden (in ieder geval voor de manager ;)). Natuurlijk is hij enthousiast, hij ziet geen problemen en de eisen zijn maar lettertjes, dus hup, gewoon aan de slag! Als jij dan gaat 'tegenstribbelen' gaat 'ie dat niet leuk vinden. Een goede manager zou daar doorheen prikken en een goed gesprek met je hebben, maar niet alle managers hebben het keurmerk 'goed' ;)

Scheid in zo'n geval de inhoud en de vorm even.

Manager: Ik heb een super-job gevonden!!!111one
Kelnarath: Oké, goed nieuws, laten we eens gaan bekijken hoe en wat.

Over de inhoud hoef je niet per se positief te zijn, liever zakelijk. Bepaal of een probleem (reisafstand bijvoorbeeld) voor jou of voor de klant een probleem is. Is het alleen een probleem omdat dit in de aanvraag staat, meld dat dan duidelijk. Zeg je: "Dit gaat nooit werken, de afstand is meer dan het dubbele van het maximum van de klant", dan gaat de manager waarschijnlijk tegenstribbelen, maar zeg je "Let's go, maar als de klant nou aangeeft dat de afstand te groot is, wat kan ik dan het beste zeggen?". In dat laatste zal hij met je meedenken aan een oplossing, in het eerste geval zal hij jou(w gevoel) proberen te overtuigen dat het geen probleem is.

Vaak is het ook geen probleem. In mijn ervaring schrijft de klant een wensenpakket op, en zeker geen eisenpakket. Het is een richting, en komt er uiteindelijk iemand op af die ze in staat achten de jon te kunnen doen, dan heb je de klus te pakken.

Over dat leren en tijd daarvoor krijgen. Als je echt (werk)tijd wilt besteden aan cursussen, maak hier duidelijke afspraken over. Je levert op zo'n moment geen geld op, dus nogal logisch dat ze daar niet heel happig op zijn. Daarintegen, is het je ondubbelzinnig (en het liefst zwart op wit (email)) toegezegd, en deze 'opportunity' komt langs, bekijk het dan ook zakelijk:

"Als ik deze opdracht ga doen, dan kunnen we onze eerdere afspraak waarin ik zou gaan leren de komende X weken niet meer nakomen. Hoe kunnen we dat het beste oplossen, want ik wil die certificaten sowieso halen." Vaak zijn er wel mogelijkheden van bijvoorbeeld een dag(deel) per week op cursus, of deels eigen tijd/werktijd splitsing, of kan er in ieder geval een 'regeling' getroffen worden, maar dat is prio 2.

Ik vind het een beetje naïef om te denken dat een werkgever je met liefde een tijd lang op de bank houd als er ook geld verdiend kan worden. Geld verdienen is prio 1 van een bedrijf, de rest is prio 2, en als aan prio 1 voldaan wordt, is er vaak een hoop mogelijk om prio 2's zoals cursussen in te vullen.

Uiteraard is elk bedrijf anders, maar door je zakelijk op te stellen, en kijkt hoe je zowel het bedrijf blij kunt maken, als jezelf, denk ik dat je dit soort problemen een stuk prettiger kunt oplossen.

Verbouwblog van ons Schrootjespaleis uit 1925.

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee