Het was handiger geweest als je dit meteen had uitgelegd.
De kardinale vraag is nu of heel misschien alle aansluitpunten op dezelfde fase zitten. Voorts wat voor soort bedrijf het is, d.w.z. al of met machines of aparaten op krachtstroom. Want dan heb je sowieso met meer fasen te maken.
Met meerdere meterkasten is het de vraag of deze op één gemeenschappelijke kabel zitten of dat het aparte aansluitingen zijn. In het laatste geval kun je het eigenlijk wel vergeten, een heel enkele uitzondering daargelaten. Maar doorgaans heb je dan veel te veel demping omdat "naar buiten toe" het signaal letterlijk alle kanten uit gaat en a.h.w. dempt in het oneindige. Kwestie van geluk hebben, net als bij de staatsloterij.
Zit alles wel op één gemeenschappelijke kabel, dan komt de vraag of er verschillende fasen in het spel zijn, want ook dan werkt het niet, althans niet zondermeer. Met dat laatste bedoel ik dat een fasekoppeling dan uitkomst kan bieden. Die dingetje werken inderdaad zoals haik01 het oppert op drie in ster geschakelde condensatoren. Voor de signaalfrequentie hebben die een heel lage impedantie en voor de 50 Hz van het net een heel hoge.
Maar dit vergt nogal een ingreep op de beide locaties. Om dit veilig te realiseren moeten die dingen op een aparte drie-fasen groep. En dat is een klus voor iemand die er gedegen verstand van heeft, want het vergt een afzonderlijke aftak tussen de kWh-meter en de bestaande groepenkast.
Maar dan nog kan de te grote afstand (aansluitpunt > meterkast > andere groep > ander aansluitpunt) te veel demping geven. Een moderne powerline die ook gebruik maakt van de aardverbinding kan soelaas bieden, maar ook wonderen hebben grenzen. Steek je licht eventueel eens op wat de beste koop is.
Dat is in principe alles wat er over te zeggen valt, Succes!
Edit:
Nou ja, alles wat er over te zeggen valt.
Is een utp-kabel leggen echt onmogelijk? Want dat staat qua kwaliteit uiteindelijk met afstand bovenaan.
[
Voor 4% gewijzigd door
Techneut op 11-01-2016 13:47
]