• Basszje
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 17-01 14:38
Ik denk dat de meesten hier wel bekend zijn met sites als Coursera die gratis delen van studies aanbieden online. Zelf heb ik een interessante cursus op het oog met een aantal delen: 'The "Cybersecurity" Specialization' via de Universiteit van Maryland.

Ik kan deze delen op zich gratis doorlopen en zo mijn kennis wat bijspijkeren ( Ik heb geen illusie overigens dat het heel erg zwaar de diepte in zal gaan ). Maar nu bieden ze ook een 'signature track' aan wat een soort van eigen certificaat is als bijwijs van het doorlopen van het geheel met een extra deel wat een soort van practicum is.

De kosten hiervan zijn 250$. Nu ben ik op zich bereid te betalen voor een goede cursus, maar ik vraag me af wat de waarde hier verder van is. Zelf stellen ze dat je het bv op LinkedIn kan delen, en dat je een officieel bewijs krijgt dat je geheel hebt doorlopen. Maar verder zijn dit soort zaken niet erkend bij andere instellingen ( is voor mij ook niet noodzakelijk trouwens ) . Op Skilledup staat een artikel over de waarde.

Waar ik benieuwd naar ben in dit topic is :

- Ervaringen van Tweakers in de praktijk (iemand dit ooit gedaan?)
- Hoe werkgevers hier tegenover staan
- Wat de toegevoegde waarde is ( of niet ) in jullie perspectief.

[Voor 4% gewijzigd door Basszje op 03-11-2015 10:38]

Beware of listening to the imposter; you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody.


  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 07:23

t_captain

Moderator General Chat
Ik heb zojuist de cursus "Machine Learning" van Stanford afgerond. Vond het eigenlijk wel een goede cursus en ik overweeg dan ook om het certificaat te kopen. Het grappige is dat dit op mijn iPhone voor EUR 48.99 wordt aangeboden, en op mijn Ubuntu systeem voor 43,-

  • DarkKnight
  • Registratie: Oktober 2006
  • Laatst online: 30-05 07:50
Ik volg zelf op het ogenblik de specialization "Data Science" van de Johns Hopkins University. En tot nu toe ben ik best wel te spreken over het niveau en relatieve diepgang. Ook is het zo dat ik al bij meerdere vacatures heb gezien dat ze Coursera cursussen (en deze in het specifiek) noemen als pré indien je niet over de normale achtergrond/studie beschikt.

Maar ik heb nog geen ervaring met de werkgevers an sich.

Toegevoegde waarde: Omdat ik het een zeer interessant onderwerp en mooi iets vind om te leren, heeft het voor mij sowieso al veel toevoegde waarde op persoonlijk vlak. Of het ook in de toekomst gaat helpen, kan ik nog niet over oordelen.

Asus N61Ja -> Surface Pro 2


  • Qwerty-273
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 19:10

Qwerty-273

Meukposter

***** ***

Toegevoegde waarde is hetzelfde als een "studie" door een boek te pakken en te oefenen op bepaalde materie. Het heeft alleen iets meer standarisatie door de toetsen die gemaakt worden (die je buiten je sig track en het bijbehorende camera toezicht gewoon met openboek zou kunnen doen - of zelfs niet zelf). Ik verwacht niet (ten minste niet gezien om mij heen) dat het een grote waarde heeft voor een werkgever. Het laat wel zien dat je kan leren, en je niet bang bent om dat te doen. Dat is wel weer positief.
Wel kan het zo zijn dat als je ook de opleiding gaat doen aan een uni, en die zelfde uni verantwoordelijk was voor een deel van je sig track, dat je de credits kan gebruiken voor je opleiding. Dus eigenlijk al een stukje werk doen voordat je op de uni zit. Maar dat is vaak alleen op "undergraduate" niveau en niet hoger.

Erzsébet Bathory | Strajk Kobiet | Met 2 armen heb je meer armen dan de gemiddelde mens.


  • Basszje
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 17-01 14:38
Voor zo ver dus geen hands-on ervaringen, jammer :) . Ik heb besloten het maar gewoon te proberen. Het bedrag is nog wel te overzien en anders blijf je er maar tegenaan hikken.

Iedereen zegt zo ver dat het niet echt gezien wordt bij werkgevers als een extra. Ik vraag me af of dat ook een toekomstproof-visie is. Ik neem aan dat leren op dit soort wijze steeds populairder gaat worden en ik zie eigenlijk weinig verschil tussen bv Coursera en een schriftelijke cursus bij LOI / elders die via EXIN gaat - daar krijg je wel ECT-punten voor als ik het goed heb. Volgens mij hebben ze ook enkele studies waar je wel officiele punten voor krijgt her en der ( vooral VS als ik het goed heb gelezen ).

Persoonlijk is het geen halszaak (freelancer en te oud voor fulltime studie :P ) maar ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen op dit vlak. Mensen die via andere sites zoiets doen zijn ook welkom om te reageren hier trouwens.

Beware of listening to the imposter; you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody.


  • Hooglander1
  • Registratie: September 2003
  • Niet online

Hooglander1

Zot intellegent

Qwerty-273 schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 17:08:
Ik verwacht niet (ten minste niet gezien om mij heen) dat het een grote waarde heeft voor een werkgever. Het laat wel zien dat je kan leren, en je niet bang bent om dat te doen. Dat is wel weer positief.
Misschien is mijn werkgever dan de uitzondering, maar er word bij ons zeer positief gereageerd op deze vorm van leren en er word ook enorm veel waarde aan toegekend. Het word zelfs intern (binnen mijn unit) behoorlijk gepusht om dit soort dingen op te pakken in plaats van de vaak oudere interne cursussen.

Misschien is het grootste voordeel nog wel dat je je er echt in interesseert en dat je er echt mee verder wilt. Als je dit afrond heb je in ieder geval de basis begrepen en de passie om er meer mee te doen. Die twee dingen zijn echt wel van grote waarde voor een werkgever.

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


  • Gadgeteer
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 10:34
t_captain schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 14:07:
Ik heb zojuist de cursus "Machine Learning" van Stanford afgerond. Vond het eigenlijk wel een goede cursus en ik overweeg dan ook om het certificaat te kopen. Het grappige is dat dit op mijn iPhone voor EUR 48.99 wordt aangeboden, en op mijn Ubuntu systeem voor 43,-
Apple-tax 7(8)7

On-topic:
Ik denk dat er weinig werkgevers zijn dit dit soort cursussen kennen. Heel veel meerwaarde zal het (nog?) niet hebben. Toch kan het wellicht net dat beetje extra zijn op je CV om ergens binnen te komen.

  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 07:23

t_captain

Moderator General Chat
Ik denk dat het wel een verschil kan maken, in aanvulling op een formele opleiding en ervaring. Stel dat ze ergens een Java developer nodig hebben voor een project waar big data en machine learning in zitten. Ze gaan niet heel veel kandidaten vinden die ervaring hebben met die dingen (ze zijn er nog niet of ze hebben al een project). Dan bestaat je competitie uit Java developers met deels relevante achtergrond. Een paar cursussen kunnen je op voorsprong zetten.

  • Config
  • Registratie: Januari 2000
  • Laatst online: 29-05 19:47
Coursera doe ik zelf heel veel, ik plan dat ook formeel met bestudering van de requirements, agenda reminders en een Excel sheet om bij te houden hoe ver ik al ben etc.

De paid courses doe ik zelden (tot nu toe 1 course buiten een specialization). Dit omdat:
* De courses vaak introducties zijn, undergraduate zoals al werd gezegd. Het blijft een ietwat oppervlakkige behandeling van de materie. Echt leuk voor gratis, een matige business case zodra het betaald wordt...
* Als werkgevers de MOOC records van hun werknemers wantrouwen er grotere problemen zijn
* Als werkgevers de MOOC records van hun kandidaat-werknemers wantrouwen dan denk ik niet dat zo'n Verified certificate echt doorslaggevend gaat zijn.

Al met al heb ik geen profijt gehad van mijn paid course versus mijn unpaid courses. Ik doe het dan ook voor de kennis, niet het CV. Zeker de helft van mijn courses zijn niet direct gerelateerd aan mijn werk.

Zodra Coursera courses gaat aanbieden die niet gratis kunnen (ze zijn al flink die kant op aan het gaan qua presentatie/vindbaarheid van gratis courses, maar het kan nog steeds gratis!) dan zal ik ze ook niet gaan doen. Doe dan een echte vendor course zoals Oracle.

[Voor 31% gewijzigd door Config op 04-11-2015 15:37]


  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 07:23

t_captain

Moderator General Chat
Coursera is inderdaad steeds meer gericht op specializations i.p.v. losse cursussen. Meestal is gratis deelname nog steeds wel mogelijk, maar een certificaat of andere record van deelname is doorgaans voorbehouden aan de betalende klant.

  • chime
  • Registratie: Januari 2005
  • Laatst online: 08-06 00:00
De gratis variants hebben vaak nog wel een certificate of accomplishment - maar dat heeft minder "waarde" dan een certified waar wat meer controle is op de identiteit.

Maar op zich zijn dat naar een werkgever nu niet echt argumenten gezien die je ook op je woord zou moeten kunnen geloven.

Ik zal eerder voor zo een certified gaan omdat:
- het extra motivatie is om de cursus alsnog af te maken (als je eruit stapt - dan is er nog een 12 maanden window waarin dat als dezelfde cursus wordt gegeven je er alsnog mee in kunt stappen)

- maar ook omdat niks gratis is natuurlijk: door wel eens iets te betalen kunnen ze cursussen blijven aanbieden/maken.

  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 07:23

t_captain

Moderator General Chat
Gratis statements of accomplishment lijken bij Coursera verdwenen. In de loop van 2014 zag ik al steeds meer cursussen die geen SoE aanboden en sinds mei 2015 lijkt het helemaal voorbij. Waarschijnlijk zat het teveel in de weg van de conversie naar betaalde certificaten.

Ik ben wel benieuwd hoe het geld wordt verdeeld tussen Coursera en de universiteit die de cursus heeft ontwikkeld. Er is niet veel over te vinden, maar dezeinfo uit de begindagen van Coursera suggereert dat Coursera het leeuwendeel van de inkomsten krijgt.

Een cursus online brengen schijnt 50 a 100k te kosten (denk aan uren besteed aan de video editing, het redigeren van Powerpoint voor het publiek en het ontwikkelen van online tentamens). Daar komt een doorlopende kostenpost bij in de vorm van mentoren op het forum. Promovendi = cheap labour, maar ook die kosten geld. Stel dat je 15% van 50 euro = 7.50 per certificate krijgt, dan ben je uit de kosten tussen de 15.000 en 20.000 betalende cursisten. Ik denk dat alleen de meest populaire MOOCs aantal halen.
Voor een universiteit zal een MOOC dus meestal verliesgevend zijn, en dus gefinancierd worden uit een potje voor modernisering van het onderwijsprogramma. Dat gaat een paar jaar goed, maar is geen duurzaam business model.

  • Basszje
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 17-01 14:38
Volgens mij kan je alle courses nog steeds gratis doen, alleen wil je daarvan een certificaat moet je lappen. Dat is althans de keuze die je krijgt als je je ergens aanmeldt.

Zelf vind ik het wel een aardig businessmodel als je wel een beetje bij wilt leren maar ook weer geen budget hebt voor een van de meer officiele cursussen ( ben je toch meestal wel een paar duizend verder ) of een termijn aan een universiteit.

Zou aardig zijn als het ook een beetje erkend zou worden :P Ik denk dat we in de toekomst daar wel meer heen gaan. Ik bedoel een duf papiertje van EXIN is wel erkend, maar niet noodzakelijkerwijs meer waard in termen van kennis.

[Voor 58% gewijzigd door Basszje op 06-11-2015 08:15]

Beware of listening to the imposter; you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody.


  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 07:23

t_captain

Moderator General Chat
Ik denk dat de erkenning enorm verschilt per bedrijf. Een leidinggevende die zelf ervaring heeft met e-learning, zal het waarschijnlijk meer waarderen dan iemand die alleen classicaal heeft geleerd. Een startup zal het meer waarderen dan een ouderwetse organisatie waar carriere is gekoppeld aan entitlement i.p.v. performance.

Over het business model: ik vrees wel dat de inkomsten iets omhoog zullen moeten om het duurzaam te maken. Dat betekent hogere prijzen, of hogere conversie (minder gratis mogelijkheden). Verder zal een iets groter deel van de taart naar de universiteit moeten. Gebeurt dat niet, dan blijf je in de situatie dat het ontwikkelen van die cursussen als verliesgevende proefprojecten wordt gedaan. De budgetten daarvoor zijn eindig, dus krijg je steeds nieuwe universiteiten aan boord en bestaande cursussen die niet meer worden bijgehouden.

Dan nog, een volledige online M.Sc. opleiding zou gerealiseerd kunnen worden tussen de 5 en 10k. Bijvoorbeelde de technische studies van GeorgiaTech. Ik ben heel enthousiast over de mogelijkheden die dat wereldwijd opent.

  • VLD-010
  • Registratie: April 2013
  • Niet online
Basszje schreef op woensdag 04 november 2015 @ 08:36:
Voor zo ver dus geen hands-on ervaringen, jammer :) . Ik heb besloten het maar gewoon te proberen. Het bedrag is nog wel te overzien en anders blijf je er maar tegenaan hikken.
Ik ben vorige week ook begonnen aan "Cybersecurity" en ben na week 1 van Usable Security best enthousiast over het niveau en de diepgang. Het is beter dan ik van andere Coursera cursussen gewend ben. Hoe is dat voor jou, ben jij al verder dan deel 1 (Usable Security) en blijft het niveau van de stof en de quizes/assignments redelijk tot goed?

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Basszje
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 17-01 14:38
jasperdeweerdt schreef op maandag 14 maart 2016 @ 08:41:
[...]
Ik ben vorige week ook begonnen aan "Cybersecurity" en ben na week 1 van Usable Security best enthousiast over het niveau en de diepgang. Het is beter dan ik van andere Coursera cursussen gewend ben. Hoe is dat voor jou, ben jij al verder dan deel 1 (Usable Security) en blijft het niveau van de stof en de quizes/assignments redelijk tot goed?
Succes! Ik heb het idee dat useable security de eenvoudigste gaat zijn van het stel. Hou er rekening mee dat 'software security' uitgaat van het idee dat je (vloeiend) C kan programmeren ( deze laat ik daarom nog heel even links liggen totdat ik genoeg tijd heb om dat halve weken te doen ).

Ben nu bezig met cryptografie en daar gaat men er weer heel van uit dat je kansberekening en wiskunde op peil is. Het is wel te volgen met wat moeite maar simpel is het niet. Wel een uitdaging in elk geval.

Hou er dus rekening mee dat de beloofde 3-7 uur per week echt iets is voor studenten die dat soort dingen allemaal vers hebben zitten en bezig zijn met een IT-opleiding.

Beware of listening to the imposter; you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody.


  • Bonsaiboom
  • Registratie: December 2009
  • Laatst online: 12:23
Ik heb de hele data science specialization gedaan en ook betaald. Als zelfstandig ondernemer leek me dit een prima manier om ook op LinkedIn wat extra credentials te krijgen, en is de business case niet zo heel moeilijk om rond te krijgen.

De specialization zelf was grotendeels bekend voor me, echter was het allemaal in R, wat ik als taal nog niet kende. Dat is het grootste punt dat ik eruit heb gehaald, samen met introductiekennis over machine learning, en een verfrissing van statistische kennis.

Overigens heeft er nog niemand naar gevraagd of die certificaten echt waren, maar heb ik er bij mijn opdrachtgevers al wel andere mensen in geinteresseerd gekregen.

  • swtimmer
  • Registratie: Augustus 2006
  • Laatst online: 12:53

swtimmer

Ontrafelt het leven!

Ik weet dat bij mij op het werk mijn manager zelfs betaald voor zo'n track als ik dat zou willen. Hierdoor hebben we een onafhankelijk leer meetpunt wat dan onderdeel word van je persoonlijk ontwikkelingsplan.

Nu ik zelf ook betrokken ben bij het aannemen van personeel moet ik zeggen dat ik er wel op let. Zeker voor mensen die aangeven dat ze zich meer willen specialiseren in de big data/machine learning maar niet voldoende werkervaring hebben geeft het hebben van dit soort certificaten aan hoe serieus je bent. Hierdoor is het wat makkelijker mensen af te wijzen die alleen maar in ons team willen omdat het "sexy" is en dan hopen dat ze het onderweg allemaal wel oppikken.

  • VLD-010
  • Registratie: April 2013
  • Niet online
Basszje schreef op maandag 14 maart 2016 @ 10:09:
Ben nu bezig met cryptografie en daar gaat men er weer heel van uit dat je kansberekening en wiskunde op peil is. Het is wel te volgen met wat moeite maar simpel is het niet. Wel een uitdaging in elk geval.
Goed om te weten, ik spijker af en toe mijn wiskunde bij op Khan Academy. Zo te horen is het geen overbodige luxe om de kansberekening wat extra aandacht te schenken ;)

En uitdaging is goed, daar is het om te doen toch?! Ik zie wel hoe ver ik kom. Als ik het af kan ronden en ik heb er aan moeten trekken, is het ook echt iets waard!

  • Basszje
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 17-01 14:38
jasperdeweerdt schreef op dinsdag 15 maart 2016 @ 16:13:
[...]
Goed om te weten, ik spijker af en toe mijn wiskunde bij op Khan Academy. Zo te horen is het geen overbodige luxe om de kansberekening wat extra aandacht te schenken ;)

En uitdaging is goed, daar is het om te doen toch?! Ik zie wel hoe ver ik kom. Als ik het af kan ronden en ik heb er aan moeten trekken, is het ook echt iets waard!
Ja was ook een ervaring om te delen zodat mensen niet erin stappen met het idee 'uurtje over - doen we even' :) Dan zou ik gewoon los de dingen doen zonder geld uit te geven aan een signature track.

( Op zich ook complete onzin om dat op tijd te relateren maar dat zal ze wel goed uitkomen ivm verdienmodel. Meeste professionals hebben natuurlijk niet het hele jaar even veel tijd over ) .

Beware of listening to the imposter; you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody.

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee