Zo te zien heb je het aardig opgelost, maar in een poging je verder te helpen waar je mee bezig bent richt ik me even op je theorie.
Anoniem: 635811 schreef op zondag 20 september 2015 @ 13:21:
De accu geeft toch ook Constante stroom aan de boor dus de transistor zal het probleem niet moeten zijn. Of de transistor moet te weinig ampère doorgeven.
[...]
Ik neem aan dat de micro controller (als dat er een is) reguleert dat er niet te veel ampère worden uitgegeven.
De accu geeft geen constante stroom aan de boor, maar constante spanning. Voor zover dat lukt met een accu natuurlijk, maar een accu is zeker geen stroombron. Wat je hier doet is het laden van een accu en het draaien van de boor/motor door elkaar halen. Bij iedere lader wordt de stroom naar de accu nauwkeurig gecontroleerd, afhankelijk van het type accu, want een accu die je verkeerd oplaadt zou brand kunnen vatten of exploderen. Als je dat laadsignaal wat voor die accu is bestemd gaat gebruiken om een motor te laten draaien krijg je amper resultaat en dat is logisch, want de stroom is begrensd. Ik neem aan dat je die boor ook niet kunt gebruiken met de accu in de lader, die aansluiting is er dan niet. Bij apparaten waar dat wel kan zit er nog een schakeling voor het laadcircuit die dat mogelijk maakt.
Die chip zal waarschijnlijk geen microcontroller zijn maar de charge controller voor de accu, en die reguleert inderdaad de stroom.
Dit was te verwachten. Jouw accu zal nooit exact 14.4V geven, de spanning is afhankelijk van de hoeveelheid lading die nog over zit, en de belasting. Een boor voor die accu zal prima werken op 12V DC. Als hij afslaat, dan heeft je voeding waarschijnlijk een stroombegrenzing en gooit hij de output plat. Dus als je harder gaat draaien, dan ga je over de 2A.
Dit wil zeggen dat als ik een voedingssnoer vindt van 15V en iets bijv 4 ampere moet dit project slagen. En hier raak ik in de war. Op de oude oplader stond namelijk Output: 14.4V/4A. Dit is dus precies wat ik nodig heb maar als ik deze er aan koppel geeft hij bijna geen kick. (Ik denk dat dit te maken heeft met dat het een accu oplader is dus dat hij hem bij druppelt ofzo??)
Die spanning hoeft niet persé omhoog. 15V werkt waarschijnlijk ook wel, maar 12V zou naar mijn idee preferabel zijn. Je moet gewoon een voeding hebben die meer stroom kan leveren. Ik zou niet teveel vasthouden aan die 4A, een accu kan prima voor kortere tijd meer stroom leveren en door motoren gaat de meeste stroom lopen als ze (bijna) blokkeren. Als je hier een DC voeding voor wilt kiezen, dan kan een voeding met een "te hoge stroom" in principe geen kwaad. De motor heeft een maximumstroom die toch niet wordt overschreden. Met een te lage stroom krijg je dit. Ik zou wat veiligheidsmarge boven die 4A houden en een voeding kopen van rond de 6A.
Ik ga binnenkort een geschikter voedingssnoer zoeken om te kijken of dat lukt. Als dat lukt is mijn project inprinciepe geslaagd. toch ben ik heeeel erg nieuweschierig waarom het niet is gelukt door hem aan zijn eigen oplader te koppelen. De transformer geeft 16V wisselspanning en de pinnen die op de accu gingen geven 14.4 gelijkspanning Maar dus te weinig ampere omdat hij inhoud??
Precies, zie mijn eerste reactie bovenaan. Die acculader is geen "normale" DC voeding.
Ik hoop dat iemand deze vraag kan beantwoorden. Als iemand er genoeg verstand van heeft heb ik geloof ik alle onderdelen om een eigen voedingskabel te maken. Transistor, 4 diods, een 14v transistor, en een capesitor. Alles zit al op het printplaatje..
Ik raad je ten strengste af je eigen voedingen te maken. Met een spanningsregelaar ipv een transistor, 2 capacitors, een zekering en jouw materialenlijstje kun je een simpele voeding maken tot 1-2A, maar zelfs dat soort voedingen zijn erg inefficient en vandaag de dag behoorlijk achterhaald. Koop er gewoon eentje bij Conrad ofzo.