Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
Goededag,

Ik heb een nieuw systeem in elkaar gezet op een Gigabyte Z97X-UD3H-BK-CF moederbord met nieuwste bios firmware. Hierop Windows 8.1 draaien op de Samsung M.2 SM951 256 GB.

Na het draaien van AS SSD Benchmark de volgende resultaten voor de M.2 schijf:



Tevens in mijn systeem een Samsung 850 EVO met de volgende performance:



Een aantal vragen:
1) Is de perfomance van de M.2 wel volgens wat je mag verwachten? (het valt mij behoorlijk tegen namelijk)
2) Indien nee, zijn er zaken die ik anders kan instellen via bijvoorbeeld Bios om de performance te boosten?
3) Is de performance van de EVO zo hoog puur door de Samsung Magician V4.6 software? Het verschil met de M.2 is volgens de performance meting ongelooflijk groot.
4) Samsung Magician herkent de eigen M.2 niet eens als SSD.... Wie heeft hier ervaring mee? Weet iemand of er een update komt voor Magician die de M.2 wel herkend?

Ik ben heel erg benieuwd naar ervaringen!

Groet,
Dennis


UPDATE:

Nu performance meting gedaan met Rapid mode uit voor de 850 EVO:



Dit verklaart in ieder geval een hoop! Feit blijft wel dat de M.2 niet op all gebieden beter performt, zoals de 4k Read/Write test. Tevens is de M.2 ook weer niet schokkend veel sneller dan de EVO. En de schijf haalt zeker niet de 2000 MB/s sequential read zoals theoretisch opgegeven.

[Voor 20% gewijzigd door pelk1974 op 15-05-2015 15:40]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mvds
  • Registratie: november 2000
  • Laatst online: 15:56

mvds

Totally awesome!

Dat is een fout in de applicatie want zelfs de nieuwe M2 x4 SSDs komen maar tot de 2000MB/sec

Steun mij voor Alpe d'HuZes 2019!


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • rikadoo
  • Registratie: oktober 2007
  • Niet online
De performance van de ssd 850 is denk ik de rapidmode wat aan staat, lekker uitzetten en nog een keer de benchmark uitvoeren.

AMD Ryzen 7 3700x | Custom WC | Asrock x570 Steel Legend | 32GB Corsair DDR4-3600MHz | Samsung 970 nvme 256GB | Samsung 970 nvme 1TB | Inno3D GeForce RTX 2080 | 1x 6TB | 2x LG 27UD59-B Zwart


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • astrasound
  • Registratie: april 2001
  • Laatst online: 20-09 20:51
Hallo heb ook de SM951 256Gb in de Asus N751JK geplaats en schone install windhoos 8.1 en nod32 en office 2013 en heeft toch een behoorlijke score in AS ssd :)



Hero VII,I7 4790K ,Corsair 1866/16Gb ,H105 Sapphire 7770 oc , Samsung 840Pro 256Gb


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
En de grote vraag is natuurlijk hoe ik die van mij op vergelijkbare snelheid krijg.... Tips welkom!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • astrasound
  • Registratie: april 2001
  • Laatst online: 20-09 20:51
Ik heb de ssd maar tot 200Gb gepartioneerd de rest is vrij en heb ook de de bijbehorende partities voor uefi install door windows laten maken met gpt

ik kan even niet zo snel de handleiding van je mb vinden maar kan het zo wezen dat als je de sata express ook aan heb staan dat deelt met m.2 slot mogelijk een optie in bios krijg minder lane toe gewezen

[Voor 4% gewijzigd door astrasound op 15-05-2015 21:32]

Hero VII,I7 4790K ,Corsair 1866/16Gb ,H105 Sapphire 7770 oc , Samsung 840Pro 256Gb


  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
partitie ook tot 200Gb geprationeerd net, maar maakt geen verschil (rest unallocated)

eufi install nu te laat voor ben ik bang....

door de M.2 aan te sluiten ben ik automatisch 2 SATA poorten kwijt op mn moederbord (aangezien er maar 6 op zaten, baalde ik hiervan; heb nu een extra sata kaartje moeten insteken om 2 DVD schrijvers aan te sluiten)

  • maratropa
  • Registratie: maart 2000
  • Niet online
Zou het ook niet deels liggen aan het m.2 slot en hoe deze is aangesloten qua lanes? (niet direct op de cpu misschien? kon het zo snel niet vinden in de specs oid)

In de manual zie je op pagina 8 dat het M2 slot via de chipset loopt en niet direct via de pci-e bus op de cpu, dus mogelijk verklaart dat de hogere latency en mindere performance?

Je zou hem in een pci-e bracket in een aan de cpu verbonden pci-e slot kunnen zetten?

[Voor 72% gewijzigd door maratropa op 16-05-2015 16:56]

specs


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
Hi Maratropa,

Dank voor dit inzicht!

Wel erg teleurstellend dat je dan speciaal een M.2 geschikt moederbord koopt dat dan weer niet om kan gaan met echte snelle M.2 kaartjes.

Ik denk erover om het kaartjes maar eens in de hieronder genoemde PCIe kaart ga steken en kijken of het beter is:
https://azerty.nl/8-5743-...-m2-pcie-ssd-adapter.html

Kun jij zo zien of deze geschikt is?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • C0rnelis
  • Registratie: juni 2010
  • Laatst online: 23-09 22:26
Mocht je die aanschaffen, laat je dan vooral ook even weten of je naast de volledige snelheid - je er ook succesvol naar kunt booten ? Ik benieuwd of het uitmaakt of het uefi moet booten naar een m2-slot of m2 op een pcie-adapter (of kan iemand vertellen of dat daar geen verschil in zit ?)

  • astrasound
  • Registratie: april 2001
  • Laatst online: 20-09 20:51
Misschien dat dit wat voor je is zou moeten werken met een m.2 met m-key XP941 ,SM951

https://www.conrad.nl/nl/...-low-profile-1192250.html

Hero VII,I7 4790K ,Corsair 1866/16Gb ,H105 Sapphire 7770 oc , Samsung 840Pro 256Gb


  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
Ik heb het kaartje bij Azerty besteld en ga kijken of ik er vanaf kan booten... ben benieuwd.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • nec1560
  • Registratie: juni 2005
  • Laatst online: 25-09 13:38
Ik heb gisteren de Samsung sm951 - 256gb ontvangen tesamen met de Delock pci-e kaart.

Haal 1243 schrijven en 2240 lezen, Windows 10 boot in 17 seconden op dat is incl 3 WD hardeschijven en ene dvd brander.

  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
En nu met het nieuwe kaartje!!! Kaart erin gezet, M.2 overgezet en even via de Bios andere 1e boot optie geactiveerd. En alles werkte direct. Performance nu (met volledige Windows installatie:



Ik geloof niet echt veel beter dan mijn eerste benchmark! Wel per onderdeel heel andere performance. Ik weet het ook niet meer....

Originele performance via M.2 op moederbord:



Ik ga nog maar eens kijken of ik e.e.a. kan instellen ergens.

UPDATE!!!

Windows even laten uitrazen na het opstarten en de test nog maar eens gedraaid tot groot genoegen overigens:



Ik zeg: NIETS MEER AAN DOEN :*)

[Voor 53% gewijzigd door pelk1974 op 28-05-2015 21:01]


  • astrasound
  • Registratie: april 2001
  • Laatst online: 20-09 20:51
Je kan ook nog even proberen met je power setting op hoge prestaties zetten dat kan nog wel is helpen en even een aantal uren aan laten in idle stand gaat windows optimaliseren kan ook nog wel is helpen het ziet er wel apart uit bijna zelfde score check ook even of het slot op x4 draait
Gr

Hero VII,I7 4790K ,Corsair 1866/16Gb ,H105 Sapphire 7770 oc , Samsung 840Pro 256Gb


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
Nog wel een vraagje over. Ik heb het HDD LED van de behuizing aangesloten op de PCI express kaart om in ieder geval te kunnen zien dat mijn C-schijf actief is. De consequentie is dat ik het HDD LED niet meer zie branden als mijn andere schijven actief zijn. Niet echt handig....

Wie weet hier een oplossing voor? Is het bijvoorbeeld mogelijk om de draadjes door te knippen en een extra 2-pins connector parallel aan te koppelen?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 25-09 13:30
dennispelkman schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 06:50:
Nog wel een vraagje over. Ik heb het HDD LED van de behuizing aangesloten op de PCI express kaart om in ieder geval te kunnen zien dat mijn C-schijf actief is. De consequentie is dat ik het HDD LED niet meer zie branden als mijn andere schijven actief zijn. Niet echt handig....

Wie weet hier een oplossing voor? Is het bijvoorbeeld mogelijk om de draadjes door te knippen en een extra 2-pins connector parallel aan te koppelenn?
Voorgestelde oplossing = kortsluiting!
Betere oplossing: HDD LED met bedrading uit een oude casing slopen, óók aansluiten (dus één LED op het moederbord en de andere op de PCI Express kaart) en een mooi (tijdelijk?) plekje geven in je kast ....

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pelk1974
  • Registratie: mei 2015
  • Laatst online: 29-05 10:03
Dank Renault. Ik had inmiddels ook al bedacht dat dat niet ging werken. Jouw oplossing is mogelijk en netjes, maar wel een aardige klus...

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Raven
  • Registratie: november 2004
  • Niet online

Raven

Marion Raven fan

Een aardige klus? Klein gaatje boren op de plaats waar de led moet komen, met lijmpistool (tenzij iemand een nettere oplossing weet) vastzetten achter het gat en het is klaar :) Led uit een andere kast slopen is niet zo moeilijk, althans, afhankelijk van de kast dan :P

After the first glass you see things as you wish they were. After the second you see things as they are not. Finally you see things as they really are, and that is the most horrible thing in the world...

Oscar Wilde

Pagina: 1


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True