Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Input lag FIFA 15 PS4

Pagina: 1
Acties:
  • 1.110 views

  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Hallo,

Ik heb mijn PS4 in November aangeschaft met de spellen FIFA 15 en GTA V. Ik speelde draadloos en dat ging vlekkeloos.
Na een maand begon ik button lag te ondervinden in FIFA 15 . Dat wil zeggen dat er flinke vertraging optreed waardoor het spel onspeelbaar word online.

Ik heb de benodigde poorten geopend, statische IP toegewezen, kabel aangesloten, (dit ging een paar wedstrijden goed en toen treedde de lag weer op!), en talloze keren EA gebeld. Hierbij ben ik doorverwezen naar mijn ISP.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

Groeten,

Steel Dogg

  • lier
  • Registratie: januari 2004
  • Laatst online: 19-04 16:40
Wat zei je ISP? Hebben meer mensen op jouw netwerk last van lag? Wordt Internet zwaar belast (wordt bijvoorbeeld je upload dichtgetrokken door zoiets als Torents)? Heb je er ook last van als alleen de PS4 verbinding heeft met Internet?

"If a man is considered guilty for what goes on in his mind. Then give me the electric chair for all my future crimes" - Prince
ShareValue E-miel


  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Heb Ziggo nog niet benaderd.

Nee niemand heeft last van lag. En het is alleen met FIFA 15 zo. Ik merk niks bij Call of Duty of GTA.

Het internet wod niet zwaar belast. En ook een directe verbinding met modem geeft hetzelfde probleem :(

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 14:27

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

- Hebben andere mensen met wie je remote FIFA 15 speelt ook last van lag?
- Welke instellingen (port forwards) moet je voor FIFA 15 doen?

Mbt dat laatste: FIFA 2014 is berucht wegens het krankzinnig grote aantal ports die je ervoor moet forwarden 20012 iirc, oftewel bijna een zesde van alle beschikbare poorten 8)7 Niet alleen is dat getuige van uitermate beroerde code quality en is het uiteraard ook een monumentale beveiligingslek, maar geen consumentenrouter is op zoveel port forwards gebouwd, waardoor die dingen ongewenst gedrag gingen vertonen, zoals trage verbinding. reboots of inderdaad gewoon meer latency. Geen idee of EA z'n gedrag gebeterd heeft met 15, maar zeker iets om mee te nemen :X

Soittakaa Paranoid!


  • Arn0uDz
  • Registratie: november 2009
  • Laatst online: 16:54
Probeer de PS4 via je router in DMZ te zetten en test of dit het probleem oplost.

  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
PS4

UDP: 3074, 3478-3479, 3659, 6000
TCP: 80, 443, 1935, 3478-3480, 3659, 10000-10099, 42127

En deze zijn allemaal opengezet bij mij..

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 14:27

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Dat is aanzienlijk beter dan FIFA 2014, maar met 113 poorten nog steeds een flinke brok. En poorten 80 en 443 - WTF? gaat dit ding (deels secure) websites hosten? 8)7

Maar goed, tip van Arn0uDz is een goede om problemen hiermee uit te sluiten. DMZ is een stuk makkelijker voor een router dan allemaal losse port forwarding rules.

Soittakaa Paranoid!


  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Hmm blijkbaar stond DMZ al aan.. Daar kan het dus niet aan liggen

Steel Dogg wijzigde deze reactie 14-02-2015 23:45 (34%)


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 14:27

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Steel Dogg schreef op zaterdag 14 februari 2015 @ 23:36:
Hmm blijkbaar stond DMZ al aan.. Daar kan het dus niet aan liggen
Jawel, als die port forwards er nog in staan.

Zowel DMZ als port forwards is dubbelop en onzinnig. Dus als je die PS4 in DMZ hebt staan, verwijder de port forwards en kijk of dat wat uitmaakt.

Soittakaa Paranoid!


  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Het heeft niet geholpen helaas :(

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 14:27

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Dan klinkt het meer alsof EA's servers de load niet aankunnen.

Soittakaa Paranoid!


  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Gek genoeg is dit wel allemaal begonnen toen ik overstapte naar Ziggo in februari 2014. Een poosje daarna heb ik wel FIFA World Cup 2014 normaal kunnen spelen op de PS3.

Toen een maandje normaal FIFA 15 kunnen spelen op de PS4, en vervolgens lag :(

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 14:27

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Correlation != causation. Bovendien geef je zelf al aan dat het niet tegelijk maar "een posje daarna" gebeurde.

Als je andere games prima kunt spelen is je internetverbinding niet het probleem.

Soittakaa Paranoid!


  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Dus met andere woorden: Dit probleem moet ik bij EA voorleggen?

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 14:27

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Steel Dogg schreef op maandag 16 februari 2015 @ 12:28:
Dus met andere woorden: Dit probleem moet ik bij EA voorleggen?
Ja. Of gewoon iets anders spelen. Kans dat je bij EA iets geregeld krijgt is verwaarloosbaar. Ze hebben niet bepaald goede naam op vlak van klanttevredenheid...

Soittakaa Paranoid!


  • The Realone
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 14:30
Ik heb eens voorbij zien komen dat het uitschakelen van UPnP op je router het probleem op kan lossen. Geen idee of dit klopt, maar misschien het proberen waard.

Voor wat betreft die poorten die open moeten, dat lijkt meer op een mix van incoming en outgoing ports. Maar volgens mij is EA niet heel duidelijk over wat nu incoming en wat outgoing is. Handig...

  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Upnp staat al uitgeschakeld..

Tja dat word meer druk leggen op EA dan

  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Inmiddels contact opgenomen met EA, en die hebben mij aangeraden om een UOTrace te starten. Hieruit blijkt dat mijn ping op bepaalde punten wel heel hoog word.

Mij is aangeraden om contact op te nemen met Ziggo om te praten over de connectieproblemen..

Contact opgenomen met Ziggo. Modem gereset, wifi functie weer ingeschakeld. Poorten geopend. DMZ ingeschakeld. Allemaal geen effect.

Ik heb het vermoeden dat het aan de Ubee modem ligt, aangezien ik niet de enige hierin ben.. Iemand enig idee wat ik kan doen?

  • dulox
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 30-01 20:20

dulox

Grz Dulox

Ik heb het zelfde probleem en ook ziggo en het ubee modem.
Verder heb ik er een asus router achter staan als AP.
Is jouw probleem inmiddels opgelost?

Gr Joël

If nothing goes right, go left


  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Nope, hetzelfde probleem met FIFA 16 voor de PS4, zelfde configuratie..

  • dulox
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 30-01 20:20

dulox

Grz Dulox

Ik heb nu inderdaad met Fifa 16 en de PS4 dezelfde problemen.
Soms kan ik een paar wedstrijden vlekkeloos spelen en dan ineens merk ik dat het heel snel achteruit gaat.

Er gebeuren tijdens zoon wedstrijd ook heel veel rare dingen.
Spelers die over hun eigen voeten struikelen.
Voor een wind gele kaart krijgen, maar als ik flink onderuit gehaald wordt, nog geeneens voordeel krijg....

Heb het gevoel tijdens het spelen dat de spelers in de modder lopen.
Heel zwak en de tegenpartij is haast alleen onderuit te krijgen met een groffe sliding....
Terwijl dit totaal niet het geval is als ik merk wel goede verbinding te hebben....

Speedtest en Pingtest zijn allebei gewoon Oke,

QoS geprobeerd, DMZ geprobeerd, Ziggo gebeld....
Ziggo kan niet helpen met port forwarding, heb ook het idee dat dit totaal niet werkt op het modem.
Elke willekeurige portscan verteld mij dat álle poorten gesloten zijn....

Hoooop echt op een snelle oplossing.

Misschien iemand met verstand er van ?

If nothing goes right, go left


  • shadow4thedark
  • Registratie: augustus 2013
  • Niet online

shadow4thedark

BTC HODLER

Test het met kabel?

  • Steel Dogg
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 19-04 19:04
Late reactie, maar het probleem is verholpen na overstap Ziggo naar KPN.

Probleem lag dus aan de ISP.

  • dulox
  • Registratie: februari 2011
  • Laatst online: 30-01 20:20

dulox

Grz Dulox

Sorry voor de extreem late reactie, maar inmiddels is ook bij mij het probleem verholpen door overstap naar KPN.

If nothing goes right, go left


  • shadow4thedark
  • Registratie: augustus 2013
  • Niet online

shadow4thedark

BTC HODLER

ADSL of glasvezel?

  • rens-br
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 19-04 16:36

rens-br

Moderator Mobile & IN
@dulox bedankt voor de extreem late reactie, maar het topic werd toen al gekickt en nu is het een mooi moment om er een slotje op te zetten.
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.



OnePlus 7 Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True