Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 99% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Blue-eagle
  • Registratie: September 2000
  • Niet online
Je past je CV aan op de functie waarop jij solliciteert. Summier aangeven wat jij kan, en je laat weg wat niet interessant is. Wat wél interessant is zijn bepaalde skills die een denk- of werkniveau aangeven. Baantjes als vakkenvuller zou ik weglaten, maar "IBM: Data Quality Specialist" met daaronder aangegeven: "SQL queries optimaliseren" klinkt dan wel weer als iets wat indrukwekkend kan zijn voor een developer.

Crypto currency weet ik niets vanaf, maar als daar skills uit voortvloeien die jou mogelijk interessant maken dan zou ik het omdraaien:

Hobby: High end server management ter bevordering performance crypto currency.

Ik ken meer dan genoeg mensen die met 0 werkervaring ergens binnen zijn komen rollen puur omdat ze bizar intelligent en leergierig overkomen. Toevallig ook iemand met Japanologie onder de gordel (universitair) die nu een bizar hoge functie bekleedt waar die opleiding nul relevantie voor heeft.

En studie die je bent gestopt is ook een studie geweest, benadruk afgeronde studies, maar zet niet in grote rode letters neer dat je iets niet hebt afgerond. Je verkoopt jezelf, niet een opleiding.

En betreft vormgeving zou ik me niet te druk maken als je geen designer gaat willen worden. Jij bent 1 van de honderden CV's die langskomen bij een recruiter, die kijken daar inmiddels dwars doorheen.

Als jij een goede baan wilt vinden kan jij ook kijken bij bekende/grotere recruitment agencies hoe jij in de markt ligt. De goede recruiters zoeken voor jou een passende baan op die ook goed betaalt. Geen haken & ogen, maar dan weet je wel direct waar je staat.

Aldus mijn korrel zout.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • jongetje
  • Registratie: Maart 2002
  • Laatst online: 14:29
Als ik jouw was, neem contact op met wat wervings en selectie bureaus (die relevantie vacatures hebben staan voor jouw ambitie) en laat hun je helpen een goed CV maken.

[ Voor 13% gewijzigd door jongetje op 21-01-2015 15:57 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 99% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Blue-eagle
  • Registratie: September 2000
  • Niet online
Anoniem: 125883 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 15:53:
Bedankt voor jullie reactie. 'k Heb wel wat schrik dat ik zou afgeschreven worden om niet louter aan één ding heb vastgehouden, maar het eigenlijk wel prettig vond om andere dingen van dichtbij mee te maken en luchtvaart was echt wel aan apart avontuur.

Functie omschrijvingen van m'n vorige jobs zijn wel niet zo gemakkellijk om te reduceren tot 1 regel of 2 puntjes.
Wel als jij solliciteert op een specifieke functie. Als jij voor een baan als C++ developer gaat, dan hoef jij niet aan te geven dat je erg goed bent in classic VB of Perl, dat soort dingen zet je bij het lijstje "Vaardigheden" waarbij je aangeeft hoe goed je erin bent.
Onder meer voor de luchtvaart heb ik een reeks dingen gedaan die helemaal buiten de jobbeschrijving vielen en vaak door andere divisies werden gebruikt, zoals op maat geschreven tooltjes. Tot overmaat van ramp kreeg je geen IDE of compilers, maar mocht het nog eens allemaal via rare omwegen met VBA in Excel en Access O.o Nu het deed natuurlijk wel wat ervan verwacht werd.
In 20 seconden uit mijn duim gezogen: "Bij KPN hanteerden we een Agile methodiek welke ervoor zorgde dat ik veel verantwoordelijkheden kreeg voor vele softwarematige oplossingen, waarbij ik vooral veel in de terminal moest editen en ik mijzelf VI(M) meester heb gemaakt."

Excel, VBA, Access, etc. zijn totaal niet interessant voor de meeste functies als developer (maar ik weet ook niet waar jij jezelf in specialiseert). Het is ouderwets en van redelijk laag niveau wat volgens mij ook niet echt een heldere of grote toekomst heeft. Als jij bijvoorbeeld met Oracle hebt gewerkt zou ik dát er wel opzetten.

Je solliciteert op een baan. Je past je CV aan per sollicitatie. Dan vallen ook punten weg per omschrijving van een functie waar jij misschien wel trots op bent, of denkt te moeten zijn. Die punten horen bij een lijstje "vaardigheden", waarbij je aangeeft hoe goed je erin bent.
Met recruitment agencies/selectiebureau, bedoelen jullie daarmee bedrijven zoals Huxley, Computer Futures en Blake & Partners bijvoorbeeld?
Als jij op LinkedIn zit en een rits collega's/ex-collega's/vrienden/familie/studiegenoten/etc. toevoegt kom je snel recruiters tegen ;) Ik ken niet alle bedrijven, maar je zou het via Google makkelijk kunnen vinden.

Voor front-end developers zijn o.a. That Recruitment Company en The Giglab relatief bekende spelers (in ieder geval in Amsterdam en omgeving); niet van die supergrote bedrijven, maar wel harde werkers.

Veel kennis en ervaring zou niet tegen je gehouden worden als jij jezelf goed weet te presenteren. Dat begint in ieder geval bij je CV, en daar is het handig om te filteren op wat de potentiële werkgever interessant zou vinden.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • CMD-Snake
  • Registratie: Oktober 2011
  • Laatst online: 13-11-2022
Blue-eagle schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 14:38:
Je past je CV aan op de functie waarop jij solliciteert.
^^ Dat dus.

Pas je CV aan om relevatie aan te tonen voor de baan waar je op reageert. Sommige dingen moet je dan prominenter een plek geven dan anderen. Als je een IT baan wil is bagage in een vliegtuig minder van belang dan bijvoorbeeld je ervaring bij IBM.

Maak ook een Linkedin profiel aan. Hoop banen kan je ook daar vinden en je kan ook met mensen uit het verleden een netwerk opbouwen. Soms erg handig als je iets nieuws zoekt.
Anoniem: 125883 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 15:53:
Met recruitment agencies/selectiebureau, bedoelen jullie daarmee bedrijven zoals Huxley, Computer Futures en Blake & Partners bijvoorbeeld?
Pas op met recruiters. De meeste zijn niets meer dan CV verzamelaars en sommige hebben een hele slechte naam. Computer Futures die je noemt moet je echt mijden als ik de verhalen soms hoor.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 35872

ik zou wel al je werkgevers op je CV zetten, ervaring kun je sumier benoemen of zelfs weglaten.
Maar zal het zeker in je werkgevers lijstje opnemen, gaten hierin komen toch raar over.
Ook al heeft het geen relevantie met je huidige job waar je op solliciteerd, aantonen dat je toch 7-8 gewerkt hebt komt beter over dan wanneer je een gat hebt van 3-4 jaar.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 99% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • PolarBear
  • Registratie: Februari 2001
  • Niet online
Anoniem: 125883 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 20:13:

VBA en aanverwanten... het is inderdaad weinig indrukwekkend en imho wat bladvulling. Van een ITer verwacht je wel dat het uiterste minimum aan basiskennis is ;-) Zelfs schoolkinderen kunnen er wel dingen mee bouwen.
Ben ik het pertinent niet mee eens. Ik ken genoeg programeurs die nog geen Excel sheet kunnen maken. Of een macro. Of hun neus er voor optrekken. Maar een goede kennis van Excel en VBA kan in het bedrijfsleven je het leven een stuk makkelijker maken. Voor adhoc analyses, eenmalige imports etc is het prima tooling.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Aerocivic
  • Registratie: Januari 2011
  • Laatst online: 23-06 09:54
Ik heb een aantal jaren in de werving en selectie gezeten, voel je vrij om je CV naar mij toe te mailen. Dan werp ik er een blik op en zal je van feedback voorzien.

De omgeving van de mens is de medemens.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Qwerty-273
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 15:41

Qwerty-273

Meukposter

***** ***

Anoniem: 125883 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 20:13:
Ja lap :F
Die heb ik verwijderd vorige maand, samen m'n grote Facebook opkuis. LinkedIn was overigens wel het werk waar ik nooit iets actief mee heb gedaan. Zelf m'n profiel was maar voor 30 of 40% compleet en je kreeg dagelijks mail van scammers uit Nigeria, Kameroen en Bangladesh.
Tja, de een zweert bij LinkedIn en de ander vind het een overplust "sociaal" platform.
Ik heb wel een LinkedIn profiel, maar kwa details is hij eigenlijk leeg. Gebruik het dan ook voornamelijk voor het behouden van een netwerk met de mensen waarmee je samen gewerkt hebt. Zonder dat je daarbij je complete CV voor het publiek neerzet. Ook kijken naar jobs op LinkedIn. Maar voor een sollicitatie stuur ik toch echt wel mijn CV (die waarschijnlijk ook niet perfect is). Hou je aan 2 pagina's dan past een heel stuk ervaring er niet op / vallen juist de details weg die niet in je jobtitel zitten. Ga je daar overheen, dan loop je weer risico op een verveelde recruiter die je CV skipt. Zet ook weer niet te veel letters op een pagina (wie gaat nou een CV die er uitziet als een krant lezen bv.) en zorg dat de verdeling een beetje klopt. Inspringen op de zelfde positie over de hele pagina etc. etc.

In de meeste CV's die ik op een vorige job langs zag komen stond er altijd een foto van de persoon in. Zorg dat je wel een leuke lachende foto neerzet. Saaie of verveelde foto's doen je CV echt geen goed. Dat is toch wel iets visueels wat een lezer kan doen besluiten om toch ook de tekst te lezen van je CV.

[ Voor 10% gewijzigd door Qwerty-273 op 22-01-2015 16:27 ]

Erzsébet Bathory | Strajk Kobiet | You can lose hope in leaders, but never lose hope in the future.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 129% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 100% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Koos Werkloos
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 12:02
Anoniem: 125883 schreef op donderdag 22 januari 2015 @ 21:48:
@Qwerty-273 ik heb maar opnieuw zo'n profiel gemaakt. 't Is inderdaad wel handig om ex-collega's en medestudenten mee te terug te vinden.
Ik heb nog nooit een foto op m'n CV gezet, tenzij er explicitiet gevraagd wordt. Ook hoor ik dikwijls zeggen dat je dat beter niet doen, omdat recruiters al eens een selectie durven maken over hoe knap je er wel niet uitzien: Mr. of Mrs. everyday vallen dan wel eens snel uit de boot 8)7
Een foto op het CV vind ik zoiets raars. Wat zegt jouw gezicht nou over je kwaliteiten? Het trekt de meeste aandacht en zegt het minst. Nou weet wel ik dat je uiterlijk bij je sollicitatie een rol speelt, dat je dat nooit helemaal uit kan sluiten en dat je iemand's gezicht ook op sociale media kan vinden. Maar waarom nou al meteen bij de allereerste selectieronde selecteren op uiterlijk? Waarom het selecteren op uiterlijk nog een extra zetje geven? Het kan zijn dat je iemand's CV afkeurt vanwege de foto, terwijl als die persoon op gesprek was geweest, je die persoon wel had aangenomen.

Als ik CV's zou moeten selecteren zou ik me er niet prettig bij voelen als er foto's op staan, want dan zou ik het verwijt kunnen krijgen dat ik mensen al bij voorbaat heb geselecteerd op hun uiterlijk.

Maar ALS er toch om gevraagd wordt: zet er dan een wel professionele foto (daarmee bedoel ik een foto genomen door een (semi-)beroepsfotograaf met een echte spiegelreflexcamera) op en knip niet iets uit een vakantiefoto of zo.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Brilsmurfffje
  • Registratie: December 2007
  • Niet online

Brilsmurfffje

Parttime Prutser

Ram ook je hele Facebook profiel dicht zodat enkel een kleine foto en de cover foto zichtbaar zijn. Het laatste wat je wilt is dat ze al je ooit lollig bedoelde foto's zien :)

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 98% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Blue-eagle
  • Registratie: September 2000
  • Niet online
Anoniem: 125883 schreef op dinsdag 27 januari 2015 @ 09:45:
Hoe zit het eigenlijk met referenties? Degenen die ik heb, werken ondertussen niet meer bij die bedrijven en van m'n laatste zal ik iemand moeten vragen, want degene die zich aanbood als referentie vertrouw gewoon niet en heb ik van dag één al nooit gemogen ^^'
Jan Janssen - Directeur Microsoft 2002-2005
Werkt nu als Senior Vakkenvuller bij de Lidl.
Tel. nr. 06 123 456 78
E-mail: jan.janssen@nl.lidl.xxx

Etc.

Formaat doet er weinig toe, vind ikzelf (maar ik ben maar 1 persoon :+ ). Als je referenties hebt worden die ook bijna niet gecontacteerd voor zover ik het weet, niet in de ICT sector in ieder geval, tenzij je directeur of CTO gaat worden misschien. Referenties lijken mij relevanter bij sectoren als de advocatuur en finances.

That said, als jij al jaren lang op LinkedIn zit en her en der collega's hebt zitten die jij wél mag, dan kunnen die natuurlijk de nodige reviews schrijven voor je. Staat leuk op dat profiel daar, en LinkedIn wordt in de ICT wel enorm vaak geraadpleegd.
Anoniem: 125883 schreef op dinsdag 27 januari 2015 @ 11:10:
Mijn Facebook ziet er sinds vorige maand voor vriend & vijand uit zoals dit ;-)

[afbeelding]

Buiten een like of gelukkige verjaardag (die na een maand weer wordt verwijderd) doe ik alles via die Messenger.
Heb je daar nou een KKK-hoed op? :o

[ Voor 15% gewijzigd door Blue-eagle op 27-01-2015 11:12 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Koos Werkloos
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 12:02
Nou, referenties worden wel degelijk gecontacteerd! Zelf ben ik ooit ook een keer referent geweest voor een ex-collega (hij had het bedrijf met ruzie verlaten, dus zijn baas kon hij niet opgeven als referent) en ik werd gebeld en uitgebreid uitgehoord.

Referenties worden met name gevraagd door wervings- en selectiebureau's (en zij zijn daar behoorlijk strikt in ook).

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 99% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Koos Werkloos
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 12:02
Nee, referenties zet je nooit direct in je CV. Wat je dan het beste kan doen is "Referenties op aanvraag" in je CV zetten.

[ Voor 19% gewijzigd door Koos Werkloos op 27-01-2015 12:59 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 125883

Topicstarter
[...]

[ Voor 165% gewijzigd door Anoniem: 125883 op 07-07-2015 16:44 ]

Pagina: 1