Mijn vriendin en ik huren een woonruimte (bovenwoning), de verhuurder (eigenaar van het hele pand) wil het spul dit jaar te koop gaan zetten. Ons huurcontract heeft een 'tot' datum, maar er staat ook dat het contract doorloopt tenzij opgezegd:
Op Wikipedia lees ik bijvoorbeeld dit (http://nl.wikipedia.org/w...nd)#Koop_breekt_geen_huur):
Het is niet zo dat ik het hard wil spelen - ik ben gewoon even aan het onderzoeken wat onze rechten zijn.
Mijn vraag is nu of 'koop breekt geen huur' hier van toepassing is? Natuurlijk staat er een 'harde' tot datum vermeld. Maar de overeenkomst geeft ook de intentie dat de verhuurder het voor langere periode wil verhuren (zonder opzegging doorlopend voor onbepaalde tijd).Duur, verlenging en opzegging
3.1 Deze overeenkomst is aangegaan voor de periode van 1 oktober 2014 en lopende tot 1 oktober 2015. Tijdens deze periode kunnen partijen deze overeenkomst niet tussentijds door opzegging beëindigen. Verhuurder zal het gehuurde op de ingangsdatum van de huur aan huurder ter beschikking stellen, tenzij dit geen werkdag is, althans als huurder heeft voldaan aan alle op dat moment bestaande verplichtingen jegens verhuurder.
Indien in 3.1 een bepaalde tijd is opgenomen en deze periode verstrijkt zonder opzegging, loopt de overeenkomst voor onbepaalde tijd door. Huurder heeft een opzegtermijn van zes weken.
Beëindiging van de overeenkomst door opzegging dient te geschieden overeenkomstig 19 van de algemene bepalingen.
Op Wikipedia lees ik bijvoorbeeld dit (http://nl.wikipedia.org/w...nd)#Koop_breekt_geen_huur):
Betekend dat ook al wordt er opgezegd door verhuuder voor de 'tot' datum dit moet gebeuren op basis van bovenstaande gronden? Ter duidelijkheid; het wordt verkoop was ooit al genoemd door de verhuurder maar wij dachten dat het verkocht zou gaan worden met huurders (wij dus waarschijnlijk).3. Opzegging: Zowel huurovereenkomsten voor bepaalde tijd als voor onbepaalde tijd moeten worden opgezegd (art. 7: 271 lid 1 BW). Het maakt niet uit of een huurcontract voor bepaalde (tijdelijk huurcontract) of onbepaalde tijd is opgesteld. Indien de huurder niet instemt met de opzegging loopt het huurcontract door tot de datum die door de rechter wordt vastgesteld. Een huurovereenkomst voor bepaalde tijd is dus feitelijk een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met de bijbehorende rechtsbescherming voor de huurder.
Het opzeggen kan zowel door de huurder als door de verhuurder geschieden. Er moet worden opgezegd met een aangetekende brief of exploot (art. 7:271 lid 3 BW), tegen de betaaldatum van de huurprijs (art. 7:271 lid 2 BW) en bij de opzegging moeten de opzeggingsgronden worden vermeld (art. 7:271 lid 4 BW). De gronden van opzegging (art. 7:274 BW) kunnen zijn: - de huurder heeft zich niet als een goed huurder gedragen - de verhuurder heeft het gehuurde pand dringend nodig voor zijn eigen gebruik - de verhuurder wil een bestemmingsplan met betrekking tot de verhuurde ruimte naleven.
Het is niet zo dat ik het hard wil spelen - ik ben gewoon even aan het onderzoeken wat onze rechten zijn.
[ Voor 0% gewijzigd door Razr op 06-01-2015 11:48 . Reden: mits i.p.v. tenzij (ty Dido) ]